Tuesday, June 21, 2011

Memorandum Pemilik dan Pewaris Tanah Kg Bharu

Memorandum Pemilik dan Pewaris Tanah Kg Bharu


Memorandum Pemilik dan Pewaris Tanah Kg Bharu

Posted: 21 Jun 2011 10:01 AM PDT


PEMILIK & PEWARIS TANAH KG. BHARU MENOLAK PERBADANAN PEMBANGUNAN KG. BHARU


Rang Undang-Undang Perbadanan Pembangunan Kg. Bharu 2010 (RUU PPKB 2010) telah dibentangkan untuk bacaan kali pertama oleh Kementerian Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar (KWPKB) di Dewan Rakyat pada 17 Disember 2010. Pada mulanya telah dijadualkan untuk bacaan kali kedua pada sesi Parlimen pada bulan Mac 2011. Walau bagaimanapun setelah mendapat tentangan dan bantahan para pemilik dan pewaris tanah Kg. Bharui cadangan bacaan kali kedua telah ditangguhkan ke sesi Parlimen pada Jun 2011 kali ini.

Bantahan dan tentangan para pemilik dan pewaris tanah ini kerana mereka telah didedahkan dengan beberapa peruntukkan di dalam RUU PPKB 2010 tersebut yang jelas akan menganaktirikan, memanipulasi, menindas dan akhirnya akan merampas tanah milik mereka. Kementerian dalam beberapa sesi penerangan kepada para pemilik dan pewaris tanah memberi jaminan bahawa kepentingan pemilik tanah tetap terjamin tersebut tidak boleh diterima begitu sahaja. Kenapa? Kerana sebelum-sebelum ini para pemilik dan pewaris tanah sudah diperdaya, dimanipulasi dan ditipu oleh pihak Kementerian.

Cadangan untuk menggubal suatu Akta bagi membangunkan Kg. Bharu bukan sesuatu yang baru. Ia telah bermula sejak tahun 2007 apabila suatu draf rang undang-undang mengenainya telah digubal. Bermula daripada draf tersebut, beberapa siri perbincangan di antara  kerajaan melalui KWPKB telah dilakukan antaranya melalui suatu makmal yang dihadiri oleh pelbagai pihak berkepentingan di Melaka. Keputusan di dalam makmal tersebut antaranya mahukan KWPKB meminda beberapa perkara yang difikirkan tidak wajar dan hendaklah membentangkan naskah akhir rang undang-undang tersebut sebelum dibentangkan di Parlimen. Malangnya di dalam makmal tersebut dan tidak juga membentangkan terlebih dahulu kepada para Rakyat. Apa maksud tindakan ini? Maksudnya para pemilik dan pewaris tanah telah diperdaya dan dimanipulasi. Memang benar Kerajaan meminta pandangan mereka tetapi pandangan mereka tak pernah diambil perhatian. Sekarang sekali lagi Kementerian Wilayah dan Kesejahteraan Bandar hendaklah meneruskan bacaan kedua di Dewan ini untuk meminta semua ahli Parlimen bersetuju dengannya.

Hari ini, bersama saya adalah wakil pemilik dan pewaris tanah Kg. Bharu ingin menegaskan di sini dan untuk kesekian kalinya bahawa para pemilik dan pewaris tanah menolak sebarang cadangan menubuhkan Perbadanan Pembangunan Kg. Bharu sekaligus menolak RUU PPKB 2010 ini.

Kami Ahli Parlimen Pakatan Rakyat membawa mesej ini daripada para pemilik dan pewaris tanah bahawa apa sahaja yang berkaitan tanah Kg. Bharu hendaklah mengambilkira kepentingan dan persetujuan pemilik dan pewaris tanah dan bukannya wakil-wakil Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang mempunyai kepentingan tersendiri.

Kg. Bharu yang wujud sejak 110 tahun lalu ditadbir secara sah oleh Lembaga Pentadbiran MAS (Malay Aggricultural Settlement). Lembaga MAS ini merupakan pentadbir yang sah melalui Malay Agricultural Settlement Rules 1950 [Selangor G.N. 50/51 & Selangor G.N. 66/51 dan Selangor G.N. 480/54 yang sehingga kini masih berkuatkuasa. Enakmen dan Lembaga MAS juga akan dihapuskan melalui RUU PPKB 2010 ini. Persoalannya, jika Kg. Bharu sudah mempunyai suatu institusi pentadbiran yang sah, kenapa perlu suatu Perbadanan baru diwujudkan melalui RUU PPKB 2010 ini? Kenapa tidak dibangunkan Kg. Bharu melalui Lembaga Pentadbiran MAS yang sudah mempunyai kuasanya yang sah. Kenapa tidak Kerajaan memperkukuhkan institusi ini dan memberikan segala bantuan dan sokongan kepada institusi ini yang telah lama mentadbir Kg. Bharu?

Kami juga maklum bahawa Klausa untuk membubarkan Enakmen dan Lembaga MAS di dalam RUU PPKB 2010 ini telah dicadangkan untuk ditarik balik, tetapi jika Lembaga MAS masih wujud, kenapa perlunya Perbadanan? Kenapa perlu ada dua institusi untuk mentadbir Kg. Bharu? Apa status Lembaga Pentadbir MAS jika Perbadanan ini diwujudkan? Adakah hanya sekadar pemerhati sahaja sedangkan mereka adalah pentadbir yang sah.

Terdapat banyak lagi isu dan persoalan berkaitan niat RUU PPKB 2010 ini yang perlu dibahaskan. RUU PPKB 2010 yang dibacakan kali pertama yang mendapat tentangan para pemilik dan pewaris tanah masih ada di hadapan kami. Kemudian kami dimaklumkan oleh para pemilik dan pewaris tanah ini bahawa mereka telah dibentangkan beberapa pindaan kononnya penambahbaikan kepada RUU PPKB 2010. Tetapi cadangan pindaan tersebut juga sebenarnya terlalu kabur dan mempunyai muslihat-muslihat tertentu.

Antara pindaan yang dicadangkan seperti berikut :-

a) Keanggotaan Perbadanan

a. Telah ditambah keanggotaan bagi jawatan Timbalan Pengerusi   yang mana tiada dalam RUU asal;

b.   Dua (2) wakil tuan tanah Kg. Bharu telah digantikan dengan lima (5) wakil NGO;

b) Majlis Penasihat

a.  Nasihat Majlis Penasihat hanya akan dikaji, diteliti dan diambilkira jika sesuai;

c) Akta Pengambilan Tanah 1960

a. Peruntukkan berkaitan penggunaan Akta ini ditarikbalik tetapi tidak bermakna Akta ini tidak boleh digunapakai dalam proses pembangunan Kg. Bharu.

d) Pemansuhan dan Pembubaran Lembaga Pentadbiran MAS

a. Peruntukkan ini telah ditarikbalik tetapi lebih banyak menimbulkan persolan seperti yang disebutkan sebelum ini.

Justeru hari ini, saya bersama wakil-wakil pemilik dan pewaris tanah Kg. Bharu menyeru dan mendesak KWPKB supaya menarikbalik RUU PPKB 2010 dan dengarlah hasrat dan suara pemilik dan pewaris tanah Kg. Bharu kerana ini adalah tanah dan hak mereka.

YB SALEHHUDDIN AYOB mewakili AHLI PARLIMEN TITIWANGSA YB DR LO'LO

YB NURUL IZZAH ANWAR

AHLI PARLIMEN PAKATAN RAKYAT


Menyingkap rahsia berkempen

Posted: 21 Jun 2011 09:47 AM PDT

(Diterbit di Sinar Harian, 21 Jun 2011)

Kebelakangan ini, saya melihat banyak prasyarat dan alasan diberikan oleh Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia serta kerajaan; alasan menyatakan ketidakmungkinan melaksanakan tuntutan-tuntutan Gabungan Bersih 2.0, antaranya termasuklah:

1) Membersihkan senarai pengundi

2) Mereformasikan undi pos

3) Penggunaan dakwat kekal

4) Akses media yang adil, bebas

5) Masa kempen minimum 21 hari

6) Kukuhkan institusi awam

7) Hentikan rasuah

8  Hentikan politik kotor

Pertembungan di antara SPR Malaysia dan juga Bersih mengingatkan saya kepada pilihan raya Turki yang baru berlangsung.

Kemenangan Parti Keadilan dan Kesejahteraan (AK) Turki pimpinan Tayyib Erdogan dalam pilihan raya Turki buat kali ketiga berturut-turut yang memenangi 326 kerusi daripada 550 kerusi Parlimen dan ini sekali gus memecahkan rekod dipegang parti pimpinan Adnan Manderes sebelum ini. AKP juga meraih undi popular sebanyak 49.9 peratus berbanding 37 peratus dalam pilihan raya 2002 dan 47 peratus dalam pilihan raya 2007.

Faktor utama rekod cemerlang Parti AK ini adalah reformasi yang berterusan, sehingga ke peringkat memperbaiki sistem dan perjalanan pilihanraya walaupun perlu mengharungi cabaran besar mengemudi sebuah negara yang kompleks seperti Turki untuk membawa ke persada dunia seiring dengan negara maju lain terutama dalam bidang ekonomi. Turki turut melakukan reformasi secara berkesan antaranya:

1) Umur jadi calon pilihan raya ialah 25 tahun, umur menjadi pengundi ialah 18 tahun

2) Mengimbangi nilai-nilai tradisional dan pemodenan

3) Peningkatan taraf hidup; meningkatkan GNP, penaiktarafan perkhidmatan awam, reformasi ekonomi.

4) Semangat kebangsaan; bersama selesaikan masalah Kurdis; termasuk buat julung kalinya membenarkan penggunaan bahasa Kurdish dalam kempen pilihan raya 2011.

Saya hanya secara kebetulan mendapat maklum tentang bandar Batman, destinasi pantauan saya dalam pilihan raya negara Turki. Sedang teman-teman seangkatan Parti Keadilan Rakyat, YB Saifuddin Nasution dan YB Johari Abdul dan juga Parti Islam Semalaysia, Dr Mariah mendapat tugasan di kubu kuat Parti AK di Istanbul, saya agak terkedu pada mulanya bila dihantar berkempen bersama calon Parti AK, Memet Simsek, merangkap Menteri Kewangan Turki sejak 2009.

Batman, Kota Selatan Anatolia, dilanda pertelingkahan etnik tiga dekad lamanya. Pertelingkahan etnik terutama puak Kurdis yang dianggarkan telah mengorbankan 40,000 nyawa di samping kadar pengangguran yang meningkat dan mencengkam hidup rakyat. Sememangnya peninggalan sejarah yang begitu mencengkam dapat dilihat dari muka anak-anak di perkampungan yang saya lawati. Apa tidak, sehingga kini, kadar buta huruf masih membelenggu 43 peratus wanita di sana.

Parti lawan, Parti Keamanan dan Demokratik (BDP), yang juga berkait dengan kumpulan pengganas PKK menguasai sebahagian besar kawasan di Batman, termasuklah kawalan terhadap pihak-pihak berkuasa tempatan. Justeru, taktik menakut-kan pengundi dalam setiap pilihan raya bukan perkara luar biasa.

Apa yang luar biasa ialah komitmen Parti AK dalam mengembalikan keadilan dalam institusi keselamatan di bawah tanggungjawab pihak polis demi memastikan redanya rasa takut di kalangan masyarakat tempatan.

Justeru, dalam pilihan raya baru-baru ini, Parti AK membuat keputusan menghantar Menteri Kewangan mereka, Memet Simsek, dalam usaha menawan hati penduduk tempatan. Memet Simsek, seorang Kurdish yang lahir di perkampungan dalam bandar Batman, seorang anak yatim dan ayahnya buta huruf. Beliau berjaya sehingga ke peringkat menara gading dan menjawat jawatan di Merril Lynch, United Kingdom. Perdana Menteri Erdogan mengajak beliau pulang berkhidmat dengan AK Parti seraya melantik beliau selaku Menteri Negeri pada 2007, sekali gus bertanding di kawasan Parlimen Gaziantep. Kerana kredibiliti dan komitmen Memet Simsek, maka beliau dipilih Erdogan sebagai calon di kawasan terlemah Parti AK untuk bersama membina negara Turki yang lebih maju dan berdaya saing.

Di Batman, Parti AK boleh melunaskan janjinya untuk memastikan martabat rakyat tempatan dikembalikan menerusi penggunaan bahasa Kurd, ahli-ahli Parlimen mempunyai imuniti penuh sewaktu berkempen dan dalam masa 10 hari sekatan ketenteraan dimansuhkan. Bayangkan jika reformasi politik di Turkin juga dapat dilaksanakan di Malaysia melalui tuntutan dalam Bersih 2.0, saya yakin dan percaya kesuburan demokrasi berparlimen di Malaysia akan terlaksana dengan jayanya.


PERKASA’S PRESIDENT IBRAHIM ALI BIADAP, KURANG AJAR, MUKA BABI ,ANAK HARAM ANYTHING CAN HAPPEN ON JULY 9,

Posted: 21 Jun 2011 09:35 AM PDT

 


 
The pig is the most shameless animal on the face of the earth. It is the only animal that invites its friends to have sex with its mate. In America, most people consume pork. Many times after dance parties, they have swapping of wives; i.e. many say "you sleep with my wife and I will sleep with your wife." If you eat pigs then you behave like pigs. We Indians look upon America to be very advanced and sophisticated. Whatever they do, we follow after a few years. According to an article in Island magazine, this practice of swapping wives has become common in the affluent circles of Bombay


Minister in Prime Minister's Department Nazri Aziz, known for his off-tangent remarks, may have outdone himself with the latest explanation why the BN could not act against Malay rights rabble-rouser, Ibrahim Ali, for making a speech that has been widely condemned as highly seditious.

His words recorded for posterity, Nazri said the BN government could not do so because "we cannot be selective in our prosecution".
Predictability may give a sense of stability and confidence, but it does tend to get somewhat boring. Think about the most interesting people you know. They will certainly have unpredictable edges to their personality. In fact, aren't we all strangely attracted to people who are erratic in their behaviour and somewhat elusive? They may not give us a sense of stability but they do stimulate the mind and make life interesting.
What a paradox in this so-called Arab Spring.
On one hand, here is a self-assured and respected, popular Moroccan monarch offering his people a specific, concrete path to democratic reform free of intimidation or violence. And on the other hand, a rudderless and ruthless Syrian dictator who has no hesitation killing his own people in order to suppress their quest for reasonable and necessary democratic reforms.
At least for the people of Morocco there is a realistic hope for a brighter tomorrow.
As for the people of Syria, Assad has set his nation on a dangerous path to sectarian strife and potential all out civil war.
Surely, that is not a fate the Syrian people deserve given all they have endured under the 41 year state of fear the Assad family dynasty has inflicted on them.
All-round condemnation has forced Perkasa chief Ibrahim Ali into a sharp U-turn, but he has only worsened the situation and it now behoves Prime Minister Najib Razak to show some fair play or risk being shut out by the community especially at the ballot boxes where it hurts most , say Chinese leaders.
"That is most flimsy excuse ever. It is really rubbing salt into the wound. This shows the total disrespect the Najib administration has for the Chinese," Gopeng MP Lee Boon Chye told Malaysia Chronicle.
Ibrahiim and Perkasa had burned effigies of Ambiga Sreenevasan on Sunday, just hours before the official Bersih 2.0 launch. Ibrahim Ali is against the anti-election fraud rally slated for July 9. Ambiga is the chairman of the organizing committee for the Bersih rally.
A successful gathering is seen as a slap in the face for Prime Minister Najib Razak's leadership. It may also force his administration to agree on a slew of reforms which he is loathe to do as he needs every edge he can get to stave off the challenge put up by the Pakatan Rakyat led by Opposition Leader Anwar Ibrahim.READMORE

Filed under UncategorizedThe First Ever Keadilan Election Convention

Posted: 21 Jun 2011 07:56 AM PDT


By the Administrator, Pics by Cheryl Chew

Parti Keadilan Rakyat held its first ever General Election Convention at the Shah Alam Convention Center last Sunday, which saw the attendence of over 4,000 members from Perlis to Sabah, that is all over the country.

A first-timer female representative from the Orang Asli community seemingly stole the lime-light of the Convention by hitting out at the BN politicians who always appeared and promised only during election time, but dumped the Orang Asli people aside soon after getting their much-needed votes. Laughters and a warm applause, short of a standing ovation, were given to her by all the members.

The female representative from Sabah promised to change the Sabah state government for the 6th time by the next general election, which meant, she added, a step nearer to capture Putrajaya, so far as Pakatan Rakyat is concerned.

The Party President Dato' Seri Dr. Wan Azizah gave a soft spoken but touchy speech, which reminds all those who were present to work hard, and smart too, for the next general election. She laid down the ground-rules for candidates and Party Divisions to follow closely.

The Secretary General Saiffudin Nasution Ismail, MP, charted the steps to be taken, and objectives to be persued, by the election machineries, from the grassroots to the Headquarters.

Nurrul Anwar Izzah, MP and the Vice-President, cited at length the history of struggle of the Turkey people and their Party of Justice to encourage the members to surge foward. Impressive slides of her participation in the Turkey political movement were also shown.

Azmin Ali, MP, the young but seasoned Party Deputy President who has earned his way to help steering the Party, emphasised on a clean election. He also said that Parti Keadilan is able to train its members for the cultivation of a new political culture in Malaysia. He said a small group of committed people can change the world, as it always started like that. As the Party's Election Machinery Chief, he also reminded Party members to popularise the Orange Book which states clearly what Pakatan Rakyat can offer within 100 days of its administration if it forms the next Federal Government.

Lastly, the de facto leader who is also the the Leader of Opposition in Parliament Dato' Seri Anwar Ibrahim, emphasised on the multi-racial approach of the Party. He reminded members to be united and beware of the 'divide and rule' tactics of the ruling elites adopted since colonial time. He criticised on the few party turned-coats who were literally bought over by money and betrayed the people's cause.

Anwar Ibrahim also touched on the importance of raising issues of workers, Felda settlers, youth, wanita and NGO's and to relentlessly continue to champion their cause.He also hit out at the Election Commission, whose weaknesses were elaborated by Azmin ali earlier who said 'what is clean (referring to Bersih Group for a Clean Election) cannot be dirty, and what is dirty cannot be clean), for being not fair and transparent with plenty of abuses and discrepancies, ranging from voters' register to the conduct of electoral process. He was, however, confident of Pakatan's victory, with or without him around, he added, in view of the on-going and ceaselless persecution on him by the UMNO/BN administration. Be that as it may, Anwar Ibrahim remains as the single strongest soul that leads this Malaysian reform movement.

The historical Convention ended with a high-pitch note with party members celebrating in high and juvilent mood in anticipation of further victories of the people, which has also, in a natural way, reflected the current theme of the Party called "DEMI RAKYAT"!

demi rakyatahli 2Presiden Parti
Elecn ConvenNurulSU Agongsu agong dan ahliOrg aSLIwakil sabahwanitaDSAI with Adil Logoazmin ali


Demi Rakyat

Posted: 21 Jun 2011 07:36 AM PDT


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Anwar Ibrahim : For The People!

Posted: 21 Jun 2011 07:33 AM PDT


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rise! Young Malaysians!

Posted: 21 Jun 2011 12:45 AM PDT

This courageous young man says it. Many Malaysians should be ashamed. Must view.


Missing: The Star's poll showing 99% support for Bersih

Posted: 21 Jun 2011 05:48 AM PDT


Courtesy of Harakah Daily

A poll on the July 9 Bersih rally by The Star's online edition has disappeared after registering more than one million responses.

MISSING ... The results of the poll as at 9.30 am today

Earlier, Harakahdaily reported that the poll result showed that 99% of respondents were in support of the rally called by electoral reform group Bersih in Kuala Lumpur next month.

However, at press time (5.25pm), not only the question has been reverted to an earlier poll about Ron95 petrol purchase by foreign-registered cars, its result was also missing from its archives. Earlier, the result page for the poll showed a page with the message "Record not found".

The question on the poll reads: "What is your view on the proposed Bersih 2.0 rally on July 9?", to which 99 percent of the respondents chose the answer "It should be allowed to go on", as opposed to the remaining option, "It should be cancelled".

The number of respondents is possibly the highest recorded by any online poll conducted by the online edition of The Star, which boasts of the highest number of visitors among other mainstream dailies with internet presence.

The poll comes as the Election Commission made an appeal to Bersih to cancel its rally, saying it would be prepared to hear its demands, an offer snubbed by Bersih chairperson Ambiga Srenevasan who said the time for negotiation had long been over.

Earlier, some eighty organisations joined hands over the weekend to renew their support for the rally and urged the police to protect their right to peaceful assembly from threats made by a number of right-wing politicians.

Admin Note:

The Scribe is waiting to hear what Wong Chun Wai, Baradan Kuppusamy, Joceline Tan and the rest of the sorry excuse for a journalist of The Star have to say about this Houdini act from The Star. What is certain here is that the Rakyat (People) are fed up with the BN/Umno Regime and what The Scribe predicts here http://margeemar.blogspot.com/2011/06/bersih-20-maybe-catalyst-for-arab-style.html#links
may just come true. It shows a broad spectrum of the Rakyat irrespective of ethnicity background strongly believe that our electoral systems and practices are somewhat deficient and archaic and above all, are liable to manipulation.

The Scribe believes this consensus results give a clear response that almost the entire populace believe electoral reforms should be carried out, and since the impartiality of the Malaysian Election Commission which is seen by the Rakyat as a tool of the BN/Umno Regime, an event such as BERSIH 2.0 is needed. Now we know why parties and individuals sympathetic to the BN/Umno Regime either want BERSIH 2.0 cancelled or held in a stadium.


Kit Siang invites cabinet to join Bersih rally

Posted: 21 Jun 2011 05:22 AM PDT

Veteran opposition MP Lim Kit Siang has called on all members of the cabinet to march alongside Bersih 2.0 come July 9, in support of electoral reform. He also asked the inspector-general of police (IGP) to facilitate Bersih's march to Istana Negara on the day. "Let July 9 be a historic day in Malaysia to celebrate the coming-of-age of 54 years of parliamentary democracy where political parties, both ruling and opposition, together with the civil society, can come together to address the major defects of our democratic system of governance," Lim told a press conference at the Parliament lobby today. "The many serious flaws of the electoral system fail to give real meaning to the principle of 'one person, one vote, one value'; a clean, free and fair election process and elected government which commands unquestioned credibility, legitimacy and authority. Full story: www.malaysiakini.com Camera: Amir Abdullah Editing: Tan Jiun Wuu
Views: 854
7 ratings
Time: 05:01 More in News & Politics


Yen Yen gets a 'pat on the back' from DAP

Posted: 21 Jun 2011 04:47 AM PDT

Tourism Minister Dr Ng Yen Yen earned some kind words from the most unlikely of people, as Rasah MP Anthony Loke commended her for "saving our money" by cutting back greatly on her travel expenses. Loke, who has been a regular - if sometimes harsh - critic of the minister, said Ng must be congratulated for knocking down her travel expenses by a whopping 87 percent over the first five months of this year. Based on a written answer to his question in Parliament, Ng has so far spent just RM92,102.10 to lead two tourism missions to Dubai, the UAE, and Tehran in Iran in May, to spur West Asian tourist arrivals into Malaysia. Full story: www.malaysiakini.com Camera: Amir Abdullah Editing: Tan Jiun Wuu
Views: 1005
4 ratings
Time: 05:59 More in News & Politics


Ibrahim on Chua's status: Just doing my job

Posted: 21 Jun 2011 04:17 AM PDT

"It is my responsibility as a MP." This was Pasir Mas Independent MP Ibrahim Ali's explanation as to why he had raised the question of Batu MP Tian Chua's status in the Dewan Rakyat. "I consider (myself) as a quite senior MP because I joined Parliament in 1986 so I have to uphold the integrity of Parliament," Ibrahim said in the Parliament lobby today. He said he wrote to the Speaker's Office on June 6 to point out that Chua should be dropped as MP because the federal constitution clearly states that a member of parliament can be disqualified if fined no less than RM2,000 by a court. Full story: www.malaysiakini.com Camera: Amir Abdullah Editing: Tan Jiun Wuu
Views: 796
13 ratings
Time: 05:07 More in News & Politics


'Chinese stay home' remark just advice, says Ibrahim

Posted: 21 Jun 2011 04:06 AM PDT

Perkasa head Ibrahim Ali said his call for the Chinese community to stock up on food for July 9 was a mere advice, not a threat. The remark was made at a Perkasa launch last Sunday against the Bersih 2.0 rally which will be held on July 9 in Kuala Lumpur, to create awareness about the need for electoral reforms. "When I said the Chinese community had better stay at home and (see) if they need to stock up on food, what does that mean? That means usually when there are protests, I don't see the Chinese joining in. Full story: www.malaysiakini.com Camera: Amir Abdullah Editing: Tan Jiun Wuu
Views: 2473
40 ratings
Time: 08:37 More in News & Politics


Dato Sohaimi Shahadan ~ Pemimpin Malaysia Cari Makan bukan Cari Pasal

Posted: 21 Jun 2011 05:35 AM PDT

Kita sering membaca dan mendengar tentang para pemimpin baik diperingkat pusat atau pun bahagian yang mengeluarkan kenyataan begitu begini yang berkisar tentang perbalahan politik, sosial dan agama didalam negara kita ini.


Kebanyakan politikus mahu terkenal dengan kejuaraan mereka didalam krisis. Kurang yang mahu berusaha secara positif demi kemajuan kita.
Jarang sekali kita membaca atau mengetahui tentang usaha para pemimpin kita untuk membuka ruang dan peluang niaga dan usahasama untuk memberi warga kita peluang untuk mencari rezeki baik didalam atau diluar negara.


Saya terbaca tentang usaha Dato Sohaimi Shahadan membawa ahli ahli UMNO Selayang pergi berbincang dengan parti GOLKAR di Medan, Indonesia untuk meninjau peluang peluang perniagaan disana.


Ini lah yang saya selalu sarankan. 'Cari Makan! bukan Cari Pasal!'


Saya amat suka melihat program antarabangsa seperti ini. Kedua pihak yakni Indonesia dan Malaysia mempunyai banyak persamaan dari segi adat resam, budaya dan bahasa.


Kita mempunyai sebegitu banyak peluang untuk diteroka kedua negara dan usaha Dato Sohaimi patut di sokong dan disusuli oleh para pemimpin niaga dan politik kita.


Bukalah lebih banyak perusahaan MALINDO. Malaysia dan Indonesia.


Insya Allah, kedua negara boleh mendapat manfaat dari usaha seperti ini.


Salam tahniah kepada Dato Sohaimi Shahadan dan Parti GOLKAR!


Selamat maju jaya keduanya!
Semua foto foto ini saya salin dari blog Dato Sohaimi Shahadan. Terimakasih Dato!


Untuk berita selanjutnya sila lawati http://sohaimi-shahadan.blogspot.com


Tuesday WTF! funnies

Posted: 21 Jun 2011 12:28 AM PDT

We must be moderate!!! You understand?

Some days are just days when you want to shout out loud What the FUCK!!! Today is one of those. Okay.  First of all, the prime minister, Najib Razak makes this big announcement at the Langkawi International Dialogue which was reported in The Star like this...


Moderation is the way....Najib's call to stand united against extremism gains support. 

I am not sure what the fler was referring to in his speech la. Whether it is some big international issue that required moderation or what.  But in light of what's been happening right here in Malaysia the past couple of weeks doesn't the prime minister's statement make you want to vomit?  Moderation issit? Stand against extremism issit? While some clown right here in the prime minister's own backyard is allowed to make seditious threats of racial violence and go unpunished? Not even so much as a slap on the wrist? When even Umno's own Khairy Jamaluddin has called for action against the fat clown for making racist and seditious statements and threatening the Chinese community and yet the clown is allowed to continue with his extremist rants. But of course our dear prime minister was just telling that rubbish to all the flers from Africa la.

Maybe they all more gullible la. Or maybe they just needed a good laugh.

The other WTF! story in The Star today concerns Sudanese president, Omar al-Bashir. This man is accused by the International Court of genocide, crimes against humanity and war crimes in his country. Wikileaks also allegedly revealed that he has embezzled state funds amounting to US$9 billion! But with 1 stroke of the pen The Star has almost cleared his name by praising him as a "leader much maligned by the international community". Phwaaaar! Good or not? The columnist also described his absence from the Langkawi International Dialogue as a "missed opportunity" for Malaysia. Well, maybe that is true la for some of our flers here in Malaysia. A fler who can allegedly embezzle US$9 billion might have lots to share.

NIAMAH!!!


PKR Srikandi: Upset over the lacklustre attitude by the police over insinuations

Posted: 21 Jun 2011 02:06 AM PDT

In an unrelated development, PKR Srikandi chief Siti Aishah Shaik Ismail is upset over the lacklustre attitude by the police over insinuations made to her after she lodged a report over a posting made by an allegedly BN-friendly Facebook commenter Rango Crew, who made threats on her. "I have made a police report against this Rango Crew and the police made insinuations against me, asking do I feel threatened or do I like it. What these sexual insinuations are for and whether it is proper. "This person made a comment on rape and making threats of rape and the police, including the investigating officer, are making a joke of the matter. The comment made by the person just goes to show how the BN leaders are, and my regret is that the police personnel who interviewed me are also turning in such a direction," she said. Full story: www.malaysiakini.com Camera/Editing: Tan Jiun Wuu
Views: 1158
2 ratings
Time: 06:28 More in News & Politics


Wanita PKR reaches out to rural women voters

Posted: 21 Jun 2011 01:49 AM PDT

Wanita PKR will launch its 'Wajah' programme on July 2 to reach out to women voters in rural areas. In updating them on national issues, the wing hopes to transform their political maturity and change their perception of opposition parties. Wanita PKR head Zuraida Kamaruddin said 'Wajah' is "a strategy, initiative and idea from Selangor Wanita PKR". Full story: www.malaysiakini.com Camera/Editing: Tan Jiun Wuu
Views: 414
1 ratings
Time: 06:47 More in News & Politics


PKR sacks ex-deputy sec-gen, 28 others

Posted: 21 Jun 2011 01:24 AM PDT

In a bid to nip party indiscipline before the crucial 13th general election, PKR today announced it has sacked 29, suspended 10 and warned 12 members between January and June this year. Among the offences which warranted the sack are contesting under a different party banner or as an independent, posting complaints about the party on Facebook, attending another party's launching or being seen supporting another candidate from outside the party. Full story: www.malaysiakini.com Camera/Editing: Tan Jiun Wuu
Views: 1010
4 ratings
Time: 08:49 More in News & Politics


Ketuanan Melayu Membawa Kepada Bangkrapnya Malaysia

Posted: 20 Jun 2011 11:26 PM PDT

Pendedahan WIKILEAKS yang terbaru mendedahkan kenyataan seorang ahli lembaga Pengarah Petronas bernama Mohd Azhar Osman Khairuddin.

Kenyataan Azhar yang paling merisaukan adalah bahawa kerajaan Malaysia menampung 45% dari perbelanjaan kerajaan hanya dari hasil minyak.

Ini bermakna, kerajaan UMNO/BN telah gagal mentadbir ekonomi Malaysia dengan baik.

Seharusnya perbelanjaan negara mesti datang dari pelbagai sumber dan bukan hanya tertumpu pada hasil minyak.

Minyak di perut bumi Malaysia ini ada hadnya. Apabila minyak kering, maka tiada lagi hasil minyak yang dapat dinikmati oleh rakyat Malaysia terutamanya anak cucu kita.

Sepatutnya seluruh keuntungan hasil minyak mesti ditabungkan dan tabung tersebut dilaburkan ke dalam perniagaan ataupun perusahaan yang mana ia mampu menjana keuntungan yang berlipat ganda lagi walaupun setelah minyak Malaysia telah kering.

Ini tidak. Hasil minyak kita digunakan untuk menampung perbelanjaan kerajaan malaysia yang akhirnya habis dibelanjakan tanpa apa-apa hasil yang jelas. Jauh sekali untuk hasil itu digunakan untuk anak cucu kita kelak.

Ia juga bermakna, apabila minyak Malaysia kering nanti, maka kerajaan Malaysia akan bangkrap kerana 45% hasil kerajaan tiba-tiba akan hilang sekelip mata.

Jadilah Malaysia seperti Greece yang sekarang ini terkapai-kapai mencari pelindung kerana negara mereka telah bangkrap sama sekali.

Itulah bahananya rakyat Malaysia dan orang Melayu menyokong UMNO.

Ketuanan Melayu hanya membawa kepada bangkrapnya Malaysia.

Tulang Besi


All the Stupid Gaffes the Media Mocks About Palin, Obama Actually Delivers

Posted: 21 Jun 2011 12:26 AM PDT

Via AoSHQ, by I Own The World, it's going viral:

See also related comparisons at:This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Why You And I Need To Drag Our Asses Out There On The 9th Of July

Posted: 20 Jun 2011 11:03 PM PDT

Simply put: we can never have a change of government EVER, if there is no electoral reform.

Based on the present system (of gerry-mandering), the opposition will NEVER form the federal government because it will NEVER win more than 50% of the seats in Parliament (unless it can win more than 60% of the votes, which is quite impossible with that many phantom and postal votes floating around).

If you don't quite understand what all this is about, check THIS out.

That's the technical reason, by the way. For a more philosophical one, let's just say it's a matter of dignity.


No comments: