Wednesday, February 16, 2011

Kabaikan dan kelembutan rakyat - dianggap sebagai kelemahan.

Kabaikan dan kelembutan rakyat - dianggap sebagai kelemahan.


Kabaikan dan kelembutan rakyat - dianggap sebagai kelemahan.

Posted: 16 Feb 2011 08:46 AM PST

Najib nampaknya bersungguh untuk mendapatkan sokongan setiap kaum di negara ini untuk memberikan dukongan kepada pentadbirannya. Kesungguhannya nampak jelas dengan tidak putus-putus membuat pengumuman selepas satu pengumuman dan semuanya adalah untuk menambat hati rakyat untuk berdiri di belakangnya didalam pilihanraya umum yang bakal tiba.

Najib sedang melakukan 'taici' dengan semua pihak kerana beliau belum lagi berjaya untuk mencari 'reconciliation point' untuk menagih sokongan semua pihak. Tindakkan beliau bercakap berlainan dengan berlainan bangsa yang dihadapinya itu menunjukkan beliau belum lagi mempunyai keupayaan untuk menarik sokongan semua pihak terhadapnya.

Apabila orang Melayu memberikan sokongan, sokongan itu datangnya dari lakunan beliau sebagai pejuang Melayu tetapi dalam masa yang sama MCA dan bangsa yang menganggotai parti itu akan membidas UMNO kerana mereka menganggap UMNO itu sebagai parti 'racist'. Apabila beliau berhadapan dengan bangsa Cina beliau mengatakan yang orang Cina mempunyai hak samarata dengan konsep 1Malaysianya dan ketika ini orang Melayu pula akan 'meroyan' dan mengkritik beliau terutamanya dari PERKASA pimpinan seorang Ahli Parlimen Bebas dari Pasir Mas.

Pendeknya Najib tidak mampu untuk mencari resepi yang mantap untuk mendapatkan sokongan menyeluruh dari kaum Melayu dan Cina. Sampai bila Najib bertahan untuk melakunkan watak yang bermuka-muka ini sama-samalah kita lihat dan perhatikan.

Setelah bertindak membelakangkan semangat DEB dengan melupuskan syarat peruntukkan untuk Bumiputra dalam pelancaran NEM tahun lepas tidak beberapa hari yang lalu diumumkan pula TERAJU untuk memantau penyertaan Bumiptra dan ianya adalah berlawanan dengan NEM ciptaannya itu. Bagi perlaksana dasar pegawai-pegawai kerajaan begitu keliru untuk melaksanakan yang mana satu hendak diikuti.

Kita tidak boleh mempunyai muka yang terlalu banyak yang berbeza bergantung kepada tempat yang dihadapinya. Tidak ada rekod yang membuktikan sifat bermuka-muka ini mampu untuk bertahan secara 'sustainable' dalam jangka masa yang panjang. Kawan-kawan kita dari bangsa Tionghwa pandai untuk menilai permainan ini. Itulah sebabnya mereka teah menunjukkan sikap yang terbuka bahawa mereka tidak boleh lagi bertahan untuk mengekalkan sokongan kepada BN.

Itu jugalah sebab utama kenapa DAP mendapat tempat di hati keseluruhan masyarakat Cina dan juga secara beransur-ansur mendapat sokongan dari kaum Melayu pada masa ini. Cadangan DAP utuk menurunkan bebrapa calun Melayu kali ini akan melengkapkan usaha DA untuk melambangkan parti itu sebagai parti berbilang kaum.

Justru itu sebahagian orang Melayu akan pasti memberikan sokongan kepada parti yang tetap terlalu teruk dimomokkan oleh media massa negara ini sejak 40 tahun dahulu. Apabila DAP sudah mendapat tempat dihati rakyat maka ianya bukan lagi satu usaha yang mudah bagi BN khusunya MCA untuk menyaingi sokongan rakat terhadap DAP. Rakan-rakan Melayu dan India Muslim di P Pinang khususnya telah nampak bukti bagaimana urusan kerajaan P Pinang lebih baik dari kerajaan BN dahulu.

Majlis-Majlis Perbandaran di Pulau Pinang buat kali pertama telah berjaya mendapat pendapat 'surplus' yang agak besar dan ini tidak pernah berlaku semasa parti GERAKKAN memerintah P Pinang selama 40 tahun dahulu. Bukti ini dilihat dengan mata-kepala rakyat dan ianya membuktikan kerugian yang dialami oleh kerajaan tempatan di Pulau Pinang selama ini adalah kerana ketirisan dan rasuah yang tidak dapat dikawal.

Berita ini tentulah tidak disenangi oleh pemimpin-pemimpin UMNO dan BN di Pulau Pinang kerana mereka lebih suka untuk melihat kerugian di Majlis-Majlis Tempatan untuk dijadikan isu politik tempatan. Itulah sebabnya ramai rakan-rakan di Pulau Pinang memberitahu bahawa cita-cita BN khusunya UMNO dan MCA untuk mengambil alih kuasa kerajaan di Pulau Pinang bolehlah dianggap seperti mimpi di siang hari sahaja.

Jika calun-calun MCA dikalahkan didalam pilihanraya yang akan datang oleh DAP maka DAP akan mendapat nikmat sokongan orang-orang Cina dan Melayu dan parti itu merupakan parti yang tunggal untuk mewakili suara kaum Cina di negara ini. Ini sangat berbeza dari dahulu dalam mana kaum Cina yang diwakili didalam kerajaan Persekutuan dan Negeri diwakili oleh dua parti kaum Cina iaitu MCA dan GERAKKAN.

Blog ini telah menyebut puluhan kali untuk kita semua memulakan politik baru yang boleh mentautkan perbezaan diantara kaum di negara ini. Ianya mestilah dilakukan oleh seorang yang berpengalaman yang dihormati oleh semua kaum dan mempunyai sifat 'magnanimity' yang tinggi. Kita terpaksa mencari seorang Melayu yang boleh bercakap secara benar dan jujur dan boleh dihormati oleh semua kaum.

Pemimpin serupa ini sudah tiada di dalam barisan kepimpinan kita maka itulah sebabnya pucuk pimpinan kita adalah seperti cicak kubin yang berubah warna mengikut tempat dia hinggap dan melekap.

Kita sekarang menyaksikan tindakkan kita cuba untuk menunjukkan segala kelemahan yang dilakukan oleh kerajaan-kerajaan negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat (PR) sebagai kaedah untuk mendapatkan keyakinan orang ramai. Tidak apalah kaedah itu kerana itu merupakan cara politk yang lazim bagi poitik dunia ketiga ini. Tetapi kita mesti juga menunjukkan kebaikkan dan kejujuran kita didalam mentadbir kerajaan Persekutuan dan kerajaan-kerajaan negeri-negeri yang masih ditadbir oleh BN.

Mengambil alih kerajaan negeri Perak secara 'illegitimate' dua tahun lalu hanya membebankan UMNO kerana rakyat Perak sedang menunggu masa untuk mengembalikan kerajaan negeri itu kepada PR. Memecah belahkan wakil-wakil PR di Dewan Lagislatif tidak menghambat sokongan rakyat kepada PR yang pernah disokongnya dahulu.

Tindakkan merampas kuasa yang dilakukan di Perak telah menyentuh perasaan rakyat kerana rakyat bukannya memilih BN dalam pilihanraya itu, tetapi dengan kuasa yang ada di Persekutuan itu telah digunakan untuk melakukan perkara yang tidak disenangi oleh rakyat Perak.

Jika kita halusi keadaan yang ada sekarang kita melihat dengan terang dan jelas, banyak pihak yang telah menubuhkan badan-badan siasah untuk menumbangkan BN. Usaha semua pihak untuk berunding bagi menghadapi BN satu lawan satu yang diperkatakan dimana-mana itu bukti jelas yang terlalu banyak pihak yang ingin menjatuhkan BN khususnya UMNO.

Di Malaysia Timor (Sabah dan Sarawak) usaha sedang giat dijalankan untuk mencari titik persefahaman diantara MCLM, UBR dan SNAP di Sarawak dan ini membayangkan terlalu banyak pihak yang mahu melihat BN kali ini gugur didalam pilihanraya yang akan datang. Walaupun mereka berbeza tetapi mereka mempunyai motif dan niat yang sama; iaitu untuk memberikan pengajaran kepada BN yang mereka anggap sudah keterlaluan mengambil kelembutan rakyat 'for granted' atau sebagai satu kelemahan.

Jika titik persefahaman itu dicapai maka kita akan menyaksikan perubahan kepada 'pattern' politik tanah air dalam masa yang sesingkat ini. Politik bukan sesuatu yang static tetapi ianya sentiasa hidup dan berubah mengikut masa dan keadaan.

Di Sarawak menumbangkan BN itu bukanlah suatu usaha yang tidak dijangkakan kerana Taib Mahmud sudah menjadikan Sarawak sebagai negerinya sendiri. Sehebat mana pun pemimpin itu sejarah dunia telah membuktikan yang pemimpin yang duduk ditampuk kuasa terlalu lama akan menjadikan negeri atau negara itu kacau bilau.

Salah seorang dari bapa saudara saya berpesan, 'jika kau jadi guru besar, jangan duduk di satu sekolah itu lama-lama, nanti kau ingat sekolah itu kau yang punya'. DAN itu pun hakikat yang berlaku di Sarawak.


HOW ABOUT A BUS SERVICE FOR SENIORS?

Posted: 16 Feb 2011 07:46 AM PST

RapidKL's Bas Wanita - a boon for women.
RapidKL has special buses for women only. Shopping malls provide free bus rides to and from LRT stations, school buses pick up children and drop them off at school, and community shuttle buses offer residents a convenient means of transport around the neighbourhood.

This free shuttle bus service is popular with Mont Kiara residents. There's also a mini-van service that plys the 1 Utama-Mont Kiara route at affordable fares.
These are just a few examples of transport services that cater to specific groups of people.
The free shuttle bus that I usually take from Bangsar LRT station to MidValley Mall.
Isn't it about time the Ministry of Transport or some private company come up with a transport service that caters to the needs of seniors? Not all seniors drive, especially those aged 70+. But they do need to go out and run errands, do some marketing, go for medical check-ups or simply enjoy a fun day out with friends.

An elderly-friendly bus that provides seniors with the means to ride safely and cheaply.
The answer lies in providing a door-to-door transport service for seniors who otherwise would have to remain home-bound. If the government has no interest, NGOs should step in to provide such services, with funds from big corporations under their CSR program. Mobility empowers the elderly, and encourages active ageing.


Check out Independent Transportation Network (ITN) America's innovative solution to the mobility problems of elderly seniors. They are more than happy for other organizations to copy their model. Any takers?


SNAP-MCLM jalin kerjasama hadapi p'raya S'wak

Posted: 16 Feb 2011 03:35 AM PST

Parti Kebangsaan Sarawak (SNAP) hari ini mengumumkan kerjasama strategik dengan Pergerakan Masyarakat Sivil Malaysia (MCLM) bagi menghadapi pilihan raya negeri itu. Setiausaha agung SNAP Stanley Jugol berkata, parti itu bersedia untuk bertanding di kesemua 28 kerusi majoriti Dayak di negeri itu. Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 3
0 ratings
Time: 14:03 More in News & Politics


Teoh's family boycotts RCI

Posted: 16 Feb 2011 02:59 AM PST

The Royal Commission of Inquiry (RCI) on Teoh Beng Hock's death suffered a major credibility blow today after the family of the deceased withdrew their participation. The decision came as the RCI ruled against the family's request to have the hearing postponed until the dispossal of a judicial review filed by the family against the coroner's 'open verdict' on Teoh's death. Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 137
1 ratings
Time: 11:44 More in News & Politics


Power failure disrupts trial, hearing postponed

Posted: 16 Feb 2011 02:20 AM PST

Anwar Ibrahim's sodomy trial was disrupted due to a power failure at the Jalan Duta Court Complex, forcing the hearing to be put off to tomorrow. The outage occured about 11am, soon after the prosecution's fifth witness Dr Seah Lay Hong, of the Chemistry Department took the oath. Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 36
0 ratings
Time: 01:46 More in News & Politics


Police sentry harass Malaysiakini videojournalist

Posted: 16 Feb 2011 01:38 AM PST

A police sentry ran from the Travers police station, demanding that a Malaysiakini.tv videojournalist stop his video interview of HRP Seremban chief who had gone to the station to submit a report against the arrest of HRP participants of an anti-racism convoy recently. When the journalist and HRP members wanted to know the reason for his instructions, he pushed the camera away. The interview was about 30 metres from the front gate of the police station.
Views: 248
0 ratings
Time: 01:03 More in News & Politics


Pro-Mahasiswa ingin pilihanraya tulus

Posted: 15 Feb 2011 10:48 PM PST

Views: 25
1 ratings
Time: 09:37 More in News & Politics


Tegas opens first Sony broadcast centre in SEA

Posted: 15 Feb 2011 09:41 PM PST

Leading broadcast equipment supplier Tegas Broadcast & Multimedia launched Southeast Asia's first Sony Broadcast & Professional Centre at their premises in Bandar Damansara Perdana recently. The centre showcases Sony broadcast equipment and devices for the broadcasting and video production industries. These include video cameras, microphones, field video mixers, the Sony Alfa range of still cameras, digital audio recorders and headphones. The facility is also set-up for clients to test and compare equipment. For instance clients can bring their own cameras from other manufactures and compare test footage with Sony's own cameras. Also displayed are complementary audio-visual products of other brands that Tegas also distributes during its 11 years of being a leading distributor of audio-visual equipment to the TV stations and video production companies.
Views: 79
0 ratings
Time: 13:09 More in News & Politics


Special officer NA is Rais' 'pet'?

Posted: 16 Feb 2011 06:55 AM PST

Confirmed! The number of 1Malaysia netbook given to 6 companies belong to-and related to Datuk Rais Yatim's special officer is 135,842 units, as stated in my earlier posting. The figure is compatible with that of the MCMC.

Furthermore, this guy is Rais' favourite or closest (his pet?), according to ministry and MCMC sources. NA has been making frequent visits to the MCMC in Cyberjaya over the past few months after the government announced the distribution of the netbook throughout the country.

Out of 25 companies shortlisted as distributors for 349,000 netbooks (my earlier posting put it at 349,732), his and friends' companies got almost half of it.

Breakdowns for the six companies are:

1. Juang Jaya Sdn Bhd 23,850 units
2. CQ Communications 26,277
3. Tirai Jitu (M) Sdn Bhd 10,220
4. Creative Century Management 27,142
5. Esmartpay Solutions SB 23,906
6. Dynasty IT Service Sdn Bhd 24,447

There is no need for me to reveal the full list as our concern is more towards the six.

Now, I was told that Rais has denied any involvement in it, and that he never issued any letter of recommendation, directive or desk memo instruction to NA to be made as 'a passport' to influence MCMC's decision making.

A friend at the Info Ministry also called me today that this NA wanted to see me.

Anyway, I will be at the MACC next week...


When Racism Affects Our Kids

Posted: 16 Feb 2011 06:47 AM PST

I blogged about the bizarre Malaysian notion of "helping your own", which is frankly a politically correct way of practicing racism.

"Helping your own" implies that we have a responsibility limited only to our kind and that the needs of everyone else is of secondary importance.

This is bad enough when it affects adults, but when it is applied on a child, it makes one wonder how low we human beings can actually stoop to - as in the case of my friend's nephew.

"Tonight, at dinner, Mom asked me why I wasn't going for extra class with the rest of my classmates. (Extra class for Phys, Chem, AddMath and English started a week ago.) I told Mom that the program was offered only to Bumiputeras..."

In this case, the racism is institutionalized in our government policies. I cannot begin to express how disturbing it is that a select group of students get privileges because of their skin colour.

How can we preach unity or teach it to our young when one child is excluded in this manner? This is a prime example of a Malay government looking after its own.

Yet, while this is the most rampant form of racism, being institutionalized, it is not the only one.

I stumbled upon this letter by one Umar Mukhtar to Malaysiakini: Malott painted only half the picture of racism

I can't help but feel that he has a point too. In many ways, it is the other side of the coin.

The writer feels that the segregation of the school system causes the racial polarization that we see today. I personally don't think this is merely about the education system.

I think it also has a lot to do with perpetuating stereotypes. Chinese are regarded as greedy while Indians are "not to be trusted". Malays of course, are "lazy".

So each race looks out for its own.

The Chinese build their vernacular schools, the Malays give additional classes to the "bumiputera", and the Indians .... well, I'm not quite sure what they do. I suppose they have taken to marching against UMNO (not a bad thing at all).

If we only started caring for our fellow human beings purely because they essentially have every right to be alive - just like we do, the world would be a far different place.

It would be so much better.


(Video) Anwar Ibrahim: Harga Barang Naik!!!

Posted: 16 Feb 2011 06:36 AM PST


Anwar Ibrahim : Ekonomi teruk, harga barang naik, untung minyak banyak, harga minyak naik, kelapa sawit banyak, untung tinggi, minyak kelapa sawit naik...



[ADS] Terima Email Dan Dapatkan $$$ Setiap Kali Membacanya !!!
[ADS] Malaysia Online Contest, Promotion & Earning Blog!!!


KUA KIA SOONG’S UGLY ATTEMPT AT MISREPRESENTATION.-Dr CM

Posted: 16 Feb 2011 06:17 AM PST

I am disappointed that Dr. Kua Kia Soong has misrepresented my position in his "Rehabilitating Ketuanan Melayu: A Bad Attempt at a Discredited Concept." ( 9 February 2011). In his eagerness to denigrate me he shows very little concern for facts or historical truths.

1) He proclaims that the term " ketuanan Melayu" is not in the 1957 Federal Constitution. Who has suggested that it is in the Constitution? This is a clear example of setting up 'a straw man' and hitting him down.

2) He appears to equate Ketuanan Melayu with "Malay political dominance" a'la Tan Sri Abdullah Ahmad. Both the term "ketuanan" and its underlying meaning have a long history behind them. As I have pointed out elsewhere, "ketuanan" is related to the Malay monarchical institution---- "tuan" as in Yang di Pertuan Agong, Yang di Pertuan Besar, Yam Tuan, and so on. The term implies sovereignty of the Malay Rulers. Since the Malays, in the historical sense, were subjects of their respective Rulers, "ketuanan Melayu" --- the sovereignty of the Malays--- came into vogue in the early decades of the 20th century as part of the growth of Malay nationalism. When the Malayan Union scheme threatened the Malay character of the land the Malays naturally rallied to protect the identity of the land --- hence the goal of restoring Malay sovereignty. Do not forget that the British colonial power recognised Malay sovereignty in their treaties with the Sultans of both the federated and un-federated Malay states, though we know that in reality it was the British who were in effective control.

3) Kua should also be reminded that even after Merdeka, 'Ketuanan Melayu" was a central feature of the Islamic Party's (PAS) political struggle. "Restoring Malay ownership of the land", "defending Malay sovereignty," "protecting the Malay birth right" were among PAS's slogans in the fifties and sixties. Pas was totally opposed to what it perceived as UMNO's generous conferment of citizenship rights upon the non-Malays.

4) In my writings, from my Master's thesis in 1974, right through my tenure as Aliran President from 1977 to 1991, and up to the present, I have always sought to understand Malay sentiments surrounding concepts such as "Ketuanan Melayu." But at the same time, I have maintained consistently that it is a divisive idea that jeopardises the quest for a united nation. There is no contradiction at all between elucidating a concept and rejecting its usage.

5) In fact, Kua's strenuous endeavour to show that I have been inconsistent is actually part of his subtle attempt at character assassination: portraying me as someone who has betrayed his principles. He suggests that I accept Malay political dominance today when I had rejected it in 1986 in my critique of Abdullah's assertion about the legitimacy of Malay political dominance. I challenge Kua to reveal to the public a book, or article or even a sentence that I have written anywhere that seeks to justify the dominance of one community over another. I have always subscribed to the view that dichotomising power on the basis of a superior and subordinate relationship demeans human dignity, and is antithetical to national integration. My A Plea for Empathy (Kuala Lumpur: Zubedy Ideahouse, 2010) testifies to this.

6) Nonetheless, I have also maintained in the last 40 years that while Malay political dominance should never be elevated to an immutable principle of governance "the nucleus of national political leadership will remain Malay for many years to come." These words are taken from the very essay that Kua refers to in his attack on me. How is it that he can excerpt at length from my essay and yet ignore this sentence and six other paragraphs that explain why the Malay nucleus in leadership is logical and understandable? To quote from that 1986 essay, I had stated, in reference to the Malay nucleus, "This is only logical considering the political historical background of the country. The present Malaysian state evolved from a Malay polity." ( K. Das Malay Dominance The Abdullah Rubric ( Kuala Lumpur: K Das Ink, 1987, p 88)

7) The truth is that Kua and his ilk have always sought to repudiate this fundamental historical fact. They just cannot accept the fact that this nation has a Malay root. It is a root that is explicitly acknowledged in the Constitution through the position of the Malay Rulers, the role of the Malay language and the status of Islam. For people like Kua this is "Malay dominance" while Malaysians who have a better grasp of Malaysian realities will see this as an essential dimension of the equilibrium that sustains this nation. It is an equilibrium which at its best expresses itself through a profound appreciation of the Malay position, on the one hand, and a genuine accommodation of non-Malay interests, on the other, embodied in the incorporation of their languages and religions into the nation's social fabric. Because Kua views the ethnic situation in our country from a skewed perspective, he has very little empathy for the Malay position.

So after more than 30 years, Dr.Kua Kia Soong and I have changed very little. He remains, as he has always been, an ethnic hero who camouflages his tracks with his human rights postures while I am still true to my calling as an inter-ethnic bridge-builder in an increasingly challenging environment.

Dr. Chandra Muzaffar is Chairman of the Board of Trustees of Yayasan 1Malaysia and Professor of Global Studies, Universiti Sains Malaysia.
Petaling Jaya.
15 Febraury 2011.

To read KKS's article click here


Teoh’s Family Boycotts RCI - By Yow Hong Chieh.

Posted: 16 Feb 2011 05:29 AM PST

The Royal Commission of Inquiry (RCI) on Teoh Beng Hock's death suffered a major blow to its credibility today after the family of the dead political aide withdrew from the inquiry.

The family decided to pull out of proceedings after the royal panel decided to continue the inquiry despite a proposed judicial review over the appointment of deputy public prosecutors (DPPs) as conducting officers.

It also decided that chairman Tan Sri James Foong Cheng Yuen need not recuse himself despite being a sitting Federal Court judge.

DAP chief Karpal Singh, who is counsel for the Teohs, said that the family would withdraw so as not to lend legitimacy to the commission.

"The proceedings are being rushed for reasons best known to the commission," Karpal told reporters outside the courtroom later.

The family believe that the Attorney-General is seeking to revise the coroner's 'open verdict' to one of suicide and claim that this would lead to bias by the DPPs.

The coroner's inquest had ruled out both suicide and homicide in Teoh's fatal July 16, 2009 plunge, after being questioned overnight by the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) the day before.

Karpal said it was "inconsistent" for the Attorney-General's Chambers (AGC) to seek such a revision while insisting that its officers involved in the RCI were independent.

He added that the RCI was effectively an "inferior tribunal" in light of the ongoing revision proceedings at Shah Alam High Court.

He said the family would likely not proceed with the judicial review, although The Malaysian Insider understands that a final decision has yet to be made.

Processing had stalled earlier after Karpal objected to the commission's decision to continue proceedings as it was "unfair" to the Teoh family and all involved to do so when a judicial review had been mooted.

Co-counsel Gobind Singh Deo pointed out that the commission ran the risk of "contamination of evidence", as the evidence presented at the inquest would be compromised should the High Court rule in favour of a judicial review.

MACC lawyer Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah agreed that the application by Teoh's family was an urgent matter but pointed out that it would greatly delay the RCI.

He explained that, regardless of the decision, there would likely be an appeal by the losing side that would push back commission proceedings by at least three months. The RCI intends to conclude proceedings by April 25.

The Teoh family, however, will continue to participate in the AGC's revision of the inquest decision, which will come up for mention tomorrow.

"We will, of course, attend the revision proceedings because there the Attorney-General, it appears, wants a verdict of suicide, which I think is indefensible," he said.

"We want a verdict of homicide because that is what the evidence discloses."

The royal panel will visit Plaza Masalam, the site of Teoh's death, tomorrow morning at 9.45am before resuming proceedings at 2.30pm here at the Kuala Lumpur Court Complex.

Prime Minister Datuk Seri Najib Razak formed the RCI last month following public uproar over Coroner Azmil Muntapha Abas's verdict at the end of a 17-month inquest, which ruled out both homicide and suicide.

Azmil had said he could not find enough evidence to confirm that Teoh's pre-fall injuries had contributed to the 30-year-old's death outside the MACC's then Selangor headquarters in Plaza Masalam, Shah Alam, on July 16, 2009.

The coroner, however, had raised doubt over whether Teoh could have exited unaided from the window on the 14th floor of Plaza Masalam before his fatal plunge following overnight interrogation by MACC officers.


Courtesy of The Malaysian Insider


RCI = Regrettable Conflict of Interest?

Posted: 16 Feb 2011 05:32 AM PST

The Malaysian Insider - Teoh's family boycotts RCI.

What can I say for the prestige and various expected values of a RCI when the Teoh family, who had pushed so hard for its formation, now withdraws in protest at the decision of the Chairperson to allow officers from the AG's Office to serve as conducting officers?

The AG has recently lodged an appeal against the coronial inquest's open verdict, asserting that Teoh Beng Hock's death was suicide. Yet the RCI has confounded us by accepting officers from the AG's Office, an interested party in the cause of Teoh's death, as conducting officers for the inquiry into Teoh's still unexplained death.

The conflict of interest is so bloody obvious that I am amazed (on second thoughts, maybe not) that regardless of the personal integrity of those officers from the AG's Office, surely James Foong, the Chair of the RCI, would have heard of that old adage "Justice must not only be done but be seen to be done", but yet has not only persisted in using members of the AG's staff but also rejected the Teoh family's appeal on this very grave issue.

Alas, so in his inexplicable decision, justice now won't be seen to be done, as it ought to be. His decision to disregard the Teoh family's concerns over the obvious, glaring and flagrant 'conflict of interest' flies in the face of convention, perceptions of fairness and raises deep concerns about the RCI itself.

This regrettably comes after the Teoh family's unsuccessful appeal for the RCI to include 4 additional personalities of the highest caliber and integrity. No, they didn't ask for Lim Kit Siang or kaytee. In an earlier post
RCI for Teoh BH's death - Najib fighting against public perception I wrote:

The Teoh family after consulting 126 NGOs had earlier proposed (a) former national police chief Tun Hanif Omar, (b) former Bar Council president Datuk Ambiga Sreenevasan, (c) former Court of Appeal judge NH Chan, and (d) former Deputy Prime Minister Tun Musa Hitam. But Najib has failed to appoint even one of them to the RCI. Why?

Surely these four are Malaysian luminaries with impeccable credentials and reputations of integrity, with even an UMNO man in Musa Hitam. The only person, also of exceptional integrity and courage, former Justice NH Chan, may perhaps be seen by the Najib administration as being anti-government. If that is the case, kaytee suggests he be replaced by former Justice Gopal Sri Ram, who is also retired.


Most right thinking people would understand and support fully the decision of the Teoh family to withdraw from participating in the RCI.

Besides, as I also wrote in the same post, quoting The Malaysian Insider's editorial
Ensuring justice for Teoh Beng Hock:

All those named to the panel headed by Federal Court judge Tan Sri James Foong are people who are still serving in the government service. None are from outside the service as has been done in previous royal panels. Justice must be seen to be done. So it is hard to understand why no representative from the Bar Council or respected individuals are on the panel.

In other words, people who could (and the public suspicion is, they would) be beholden to the government, as the magistrate of the inquest, the government pathologists and the police have been suspected by the public to be, rightly or wrongly. And the street axiom about "never hold an inquiry unless you already know the finding" is already running wild among the public. Such is the public distrust of the BN government.


The Malaysian Insider's editorial continues:

Perhaps it's too early to judge the panel but the collection of judges, former judges and civil servants will have to show that they are interested in giving justice for Teoh Beng Hock, his family, the MACC and the country.

The thing is in the US, Australia and the United Kingdom, the presence of judges or former judges guarantees independence and impartiality. Unfortunately the judiciary in Malaysia has been under a dark cloud since 1988. Thus there is a danger that justice might not be served. This is something for the Najib administration to consider.


The editorial said exactly what has been on our minds.

Today The Malaysian Insider's editorial
Seeing justice done for Teoh Beng Hock ripostes succinctly to James Foong's pompous statement to the Teoh family on Monday when he plain refused their appeal to change conducting officers: "Do not forget this is far bigger and wider in scope than just you and your family. The whole nation wants the truth. This inquiry is not just to appease you."

The editorial stated: "True. This inquiry is not just to appease the family or to pay lip service to the pursuit of justice. It is more than that. It is about a country taking all the necessary steps to ensure no one ever goes in for questioning alive and leaves dead again."

That's precisely what Ong Tee Keat (former MCA president) wrote in a letter to Malaysiakini, stating:

The loss of life, especially while in the custody of government enforcement officials, is always a serious matter of public concern.

There cannot be no answers for this particular case.

It's simply not acceptable that one can die in the MACC's custody without knowing what had happened.

Teoh voluntarily stepped into the Selangor Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC)'s office to give a statement as a witness. He failed to come out alive, while under MACC's custody.


And The Malaysian Insider concluded that: "The Teohs walked out today because they are not sure if justice will be served For Teoh Beng Hock and for Malaysia."

Indeed and Amin to that.


Utusan, Perkasa and Pornography

Posted: 16 Feb 2011 04:46 AM PST

Let's be honest. People do get horny, and they watch porn from time to time if they could get their hands on porn. When people see porn, they get sexually high, obviously. I can't help think that Utusan and Perkasa is like porn. Utusan sells racially and religiously charged news to a segment of the society so that that segment will get their daily high. Perkasa's Ibrahim Ali gets high turning racial polarisation into reality, and Perkasa's members get high tuning in his diatribes day after orgasmic day.

Now, a little bit of porn is obviously good. Too much, and it's bad. Right now, Malaysia is having too much Utusan, and Perkasa. Too much racial and religious bigotry is like an erection that just won't die. It becomes a sickness.

It's up to all of us voters to be the doctors that we are meant to be, and to cure Malaysia of this unhealthy addiction.


If Pakatan does not win the next GE, it's both its fault as well as the people's fault

Posted: 16 Feb 2011 04:40 AM PST

There are hard-core Pakatan fans. They believe that Pakatan can do no evil. The fact that Pakatan parties are strange bed-fellows don't concern them because ultimately, Pakatan must form the federal government for the good of Malaysians. Politics is the art of possibilities and compromise. Anything is better than what we have now: a federal government that is corrupt, abuses its powers, and tolerates racial and religious polarisation as long as it is perpetrated by UMNO, Perkasa and Biro Tata Negara.

Then there are those smart "independent" voters who voted for Pakatan because things were rapidly deteriorating under Tun Abdullah. They are more cautious in their support for any particular parties. Recent defections in PKR, the occasional show of insensitivity and incompetence by state-level Pakatan officials, influence their view that Pakatan is not going to do any better than BN. That PAS is in the same bed with DAP is disturbing, because PAS never retracted its party goal of turning Malaysia into an Islamic State. And who is to say that once they come into power, they would not be tempted to keep the ISA, Printing Presses and Publications Act etc. just so that they can exact revenge on BN for the years of abuse and then to make some money of their own?

The hard-core fans will continue to support Pakatan. The independent block poses a significant challenge to Pakatan's ability to retain their seats, nevermind winning more.

Independent voters' block comprising many Malays and Indians have swung back to BN in recent times. Why?

The politics of a nascent two-party system is a messy business. Consider the following:

1) Are this block of independent voters easily influenced by mainstream media? Would their views change if they know that the mainstream media is controlled by BN component parties and therefore liable to be biased? The mainstream media, in particular Utusan, has been going on creative opposition bashing since March 2008 watershed in Malaysian politics. They have left no seeds of racial and religious hatred go unplanted whenever the opportunity arises, and blaming it on Pakatan State government every ounce of chance they get. Add oil to fire is Perkasa, champions of a RACE, regardless whether they are championing the same failed policies and (non) solutions - harping on purportedly failed policies of the Pakatan state governments. Would this block of independent voters think any differently if they realise that the Pakatan states may have many solutions and made improvements, but it's gone unheard of? Can they be personally sure that for each diatribe thrown at Pakatan officials for alleged misdeeds which they read or hear from the news, they have given Pakatan a chance to tell their side of the story?

My concern is not so much of Pakatan losing this block of voters. My concern is what if this block of voters are lost because of:
a) Pakatan being up against a cynical use of state media to influence their minds,
b) Pakatan itself not having the right strategy and channel to deliver its message and platform.

I have heard of independent voters who tell me that right up until today, Pakatan does not have a common platform. I was quite aghast to hear that. It could be a case of this message planted by BN media, lack of initiative on the part of that independent voter to find out more, as well as Pakatan's failure to pass on the message.

2) Are the independent voters being fair to Pakatan, wanting solutions that were never forthcoming in 50 odd years of BN rule, yet expecting solutions in just 3 years? Are the independent voters being fair to expect Pakatan states to provide all solutions to their woes, when taxpayers still pay money to federal government and it is the federal government that determines how those monies are used (and invariably they are used less for opposition held states, for obvious reasons)?

Again, we come back to the question of influence of mainstream media in daily bashing of Pakatan Rakyat, to the attention an independent voter spend on good news from Pakatan, to failure of Pakatan to circumvent the media restriction and reach out to this block of important electorate.

3) Have a little bit of success gotten into the heads of Pakatan parties, their leaders and members alike? I have a friend who told me he went to a DAP couple's open house and left with a distinct impression that if he didn't agree with their views, then he is WRONG. Bravo. That was a great way to win over voters - with arrogance, instead of patient understanding and persuasion. I'm not a supporter of any party - but clearly my view is one that WE MUST CHANGE SO THAT WE HAVE A CHANCE. And I am probably guilty of "arrogance" once in a while, perhaps borne out of the sense of frustration that many people still think it is a juggling act to see which are the lesser of two evils, while for me it is clear that I'd rather subject myself to the deep blue sea than vote for the devil. But clearly, if Pakatan is to win, it must win over the hearts and minds of the people, with gentler, not harsher politics. It must start at the grassroots level - instead of imposing, try a little bit of gentle persuasion. And if people still don't agree with you, move on. Politics is like sales, it's not supposed to be coercive. If Pakatan supporters behave coercively, then they are no different than BN imposing their views by imprisoning people under ISA.

In summary, whether Pakatan wins the next GE has very much to do with cleaning its house up in more than one way. It also has to do with new paradigms as to how to reach the voters and their imagination.

In all fairness, I think independent voters should also try to get the full picture by reading both mainstream and alternate media. Political awareness is far more important today even compared with 2008. Consider the following:

1) If Pakatan is beaten, there won't be another chance because BN will have the mandate to ride roughshod over media controls including on the internet - and the only source of independent, objective views will be gone together with it.

2) If BN wins, our resources are not plucked from thin air, and are limited in supply. By the following GE, BN's cronies would have sucked Malaysia dry and we would have already turned into a Pariah state. It is not a question of if, but when.

3) Given this dire background, the question that independent voters must ultimately decide is this: do we want to give a disparate opposition (with all their glaring weaknesses) a chance to reform the country and arrest the slide in every sense of the word be it our education system, our economy, our system of governance, and our overall competitiveness? I suppose I am a hopeless optimist. I say give them a chance. They can't really screw up much further an already screwed up country. For me, only good things can come out of this. At the very least, even if Pakatan leaders become corrupt, at least we are not feeding the same corrupt regime MORE MONEY, we are willing to share it with Pakatan leaders. Most importantly, if Pakatan is corrupt, it will still take time for us to see through that veil. In the meantime, BN in opposition will be forced to clean itself up - and provide real policy competition with Pakatan in power. In any event, just to address the Islamic State issue - as if the conversion cases, recent tirade on Valentine's Day, and especially Dr M's declaration is not enough - we are already sliding into an Islamic State under UMNO. PAS by itself won't be able to do any further damage even if it wanted to - and I do believe that DAP and PKR will be there to keep it in check.


Renegade Lokman Nor Adam:Life After 50 What Rosmah Mansor Can Teach Us About Women, Power and the Art of Being Fearless

Posted: 16 Feb 2011 04:25 AM PST

 
Lokman has made us reflect about the two ladies who are married to the two most powerful men in Malaysia today.
First is Wan Azizah, the wife of Opposition leader, Anwar Ibrahim. She is also the object of Lokman's fixation and her wardrobe – his fetish.
The other is Rosmah Mansor, wife of Prime minister Najib Abdul Razak. Her official title of First Lady always sparks furious debate.
Lokman claimed that Wan Azizah's suits cost RM8,000 each. Like most ladies, Azizah has declined to divulge exactly how much – save to say that really, it's no nowhere near that figure. Of course, she is pleased that people think her clothes look so stylish and expensive but no, she is not telling yet.
Yet even if they did cost RM8,000 each, what are they compared with Rosmah's alleged shopping trips when she is abroad?
There have been complaints by Malaysian High Commission and MAS staff who are given the task of transporting cargo-loads of her shopping home. They have asked to remain anonymous for fear of reprisals.
Wan Azizah is now a politician in her own right. Until her husband became Deputy Prime minister, she was a practicing doctor.
Perhaps Lokman finds it hard to believe that a working woman is financially independent and can afford suits of her choice.
Is Lokman aware of the furore with the specially created department within the Prime minister's Department called F.L.O.M.? Many people believe that the acronym stands for First Lady of Malaysia. There are other, less complimentary versions of this.
We are not aware of Wan Azizah having such delusions of grandeur. As we said, she is a respected politician.
Rosmah however, does have ambition to enter politics but finds it easier to enter through the back door.
First she had to elbow poor Najib into allocating  ample funds, the amount of which has yet to be publicly divulged, to form F.L.O.M.
However, with the unprecedented public outrage, and several thousand people jamming the phone lines wanting to enquire about F.L.O.M., it has now disappeared from Najib's website.
Second. Rosmah honed her skills in politics by practicing on various people. First it was Deputy Prime minister Muhyiddin Yassin.
One feels sorry for him as he was edged out of the way when Hillary Clinton and Julie Gillard came to visit.
What could Najib say? He was in a spot of bother – not just from the chicken pox but from Muhyiddin demanding to know what was happening and a strong woman saying she would like to have a go at playing DPM. That is why Najib safely camped himself out of harm's way at the Kuala Lumpur Hospital.
He was so pleased with his stay that he donated RM5mil from the public purse to the hospital.
But happiness comes with a price and he had to allocate RM 65 million to the wife to renovate the house.  He would rather face the awkward questions in parliament about this extravagant amount and fob off the irritating opposition with some flimsy excuse (it always works), rather than refuse his wife. He knows which side his bread is buttered.
No one can hold down an ambitious woman and the next victim was the Foreign Minister Anifah Aman.
Rosmah apparently took over the evacuation of our students who had made their way to Jeddah. What could Anifah do but wait in the sidelines, wringing his hands?
Kohilan the Deputy Foreign Minister did a runner. He claimed he was lost in the confusion of Cairo and could not be reached. And for added effect, he did not take a bath for two days. It worked. He escaped the reprimand.
Najib gave his wife all the credit for the successful repatriation and managed to name-drop that she had the personal phone number of the House of Saud.
But now that the repressive regimes in the middle-east and north Africa are toppling, Najib must regret saying that he is buddies with autocratic and corrupt rulers.
On the other hand, Wan Azizah does not need added publicity. People are familiar with her and her work.
Perhaps Lokman should ask why 'The First Lady' needed to spend USD5 million for a glossy centrespread in an American newspaper?
Rosmah will do anything for publicity and must keep us informed about what she is doing – flying here and there, even to the extent of interrupting her foreign travel with trips back home to attend wedding receptions.
Poor Lokman. He must look for problems where there are none and avoids those that are staring him in the face.
But like they say, the "1Malaysia" spectacle isn't over till the Fat Lady sings.


20090411172756_rosmah.jpg (298×400)

See full size image

readmore Renegade Lokman Nor Adam:Life After 50 WhatRosmah Mansor Can Teach Us About Women, Power and the Art of Being Fearless



Kaedah Baru yang Efektif Dalam Pengharaman Arak

Posted: 16 Feb 2011 01:12 AM PST

NOTA EDITOR: BBC melaporkan kadar pengambilan alkohol di Britian semakin menurun, dan bukannya menaik sebagaimana yang dianggap oleh ramai orang.

Artikel ini cuba memberikan beberapa teori namun mereka masih buntu mengapa trend ini berlaku.

Antara faktor yang dirasakan memberi kesan ini adalah:

1.0 Syarikat2 di Britain sudah tidak bertoleransi dengan kemabukan arak

2.0 Kempen mengurangkan penggunaan alkohol di kalangan remaja yang aktif

3.0 Media diprogram supaya tidak menggalakkan meminum arak

4.0 Peranan ibu bapa mengawal anak-anak mereka

5.0 Keadaan mabuk sudah tidak dipandang sebagai keadaan yang baik, malah dipandang rendah. Maka, ramailah orang mencuba untuk tidak mabuk di hadapan orang ramai.

Tulang Besi membawa artikel ini kerana mahu memberi idea baru kepada aktivis Islam terutama dalam PAS. Bahawasanya, kadang-kadang kaedah mengulang "hukum minum arak" sahaja tidak mencukupi.

Perlu dipergunakan kaedah baru dan cara baru untuk menyakinkan orang ramai untuk meninggalkan arak, terutama kepada orang bukan Islam.

Kalau PAS masih berfikir bahwa mereka hanya bertanggungjawab kepada orang Islam sahaja, maka sampai bilalah mereka tidak boleh memerintah Malaysia.

Belajarlah bagaimana Britain berjaya mengurangkan pengambilan arak di kalangan rakyat mereka tanpa menggunakan mana-mana hukum dari agama.

Selamat membaca


Why is alcohol consumption falling?"15 February 2011
By James Morgan BBC News


Despite new evidence that more people are being treated in hospital for excessive drinking, the overall trend is that we are drinking less as a nation. Why?
It's difficult to open a newspaper without reading about the alcohol problems that exist in the UK.

Recent headlines include "Binge drinking costs NHS billions", "Hospitals reel as drink cases soar" and "Alcohol abuse to cost NHS an extra billion"

And this week, figures from Alcohol Concern suggest the number of people being treated in hospital for alcohol misuse has more than doubled in eight years.
But behind these stories is an unexpected truth - Britons have been drinking less and less every year since 2002.

Men and women of all ages are slowly curbing their excesses and drinking in moderation, according to the annual survey from the Office for National Statistics, which covers England, Scotland and Wales.

It suggests that heavy drinking is falling, abstinence is rising, and young people are leading the drive towards healthier drinking.

The decrease among some groups even pre-dates 2002, with men aged 16-24 drinking 26 units a week on average in 1999 and just 15 units a week in 2009, according to the ONS figures.



"There is a received wisdom that we must be drinking more," says Neil Williams of the British Beer and Pubs Association (BBPA). Its own figures, which are based on sales and not self-reporting, suggest alcohol sales peaked in 2004 and have fallen by 13% since then.

"In reality, we see a fairly deep-rooted decline in alcohol consumption which dates back to 2004. That's not something you see acknowledged in the media."

It's frustrating that the true story is not getting out there, says David Poley, chief executive of the Portman Group, an association of drinks producers in the UK.
"With newspapers, the headline is always the same: 'Shock rise in binge drinking'. But you look at the figures, and you see alcohol sales are declining.

"It's a myth that we need to make alcohol more expensive [to stop people drinking]. These trends are being reversed on their own."

Historically, sales of booze rose and fell with the economy. Recessions in the early 80s and 90s were coupled with a slump in drinking. And the current downturn is having a similar effect. From 2008-2009, alcohol consumption in the UK fell by 6%.
Despite perceptions, young people are drinking less.

But that decline started long before the credit crunch kicked in - 2004 according to the BBPA and 2002 by the ONS figures. So what happened?

"To a certain extent it's a mystery," says Mr Poley. "There may be multiple reasons. But around that time, the UK did see the launch of some major alcohol health warning campaigns."

In 2004 the Drinkaware logo started appearing on beer advertisements. The labelling of drinks bottles improved to make it clear how many units of alcohol they contain. And the health dangers of heavy drinking were increasingly highlighted by the media.
References to "binge drinking" shot up in 2004, according to Dr James Nicholls of Bath Spa University, who researches the social history of alcohol.

"The media picked up on it around the time that the 2003 Licensing Act was being introduced - when all the talk was of '24 hour drinking'. And that's when the whole 'Binge Britain' thing kicked off," he says.

The Daily Mail ran a memorable campaign, featuring images of young women slumped on pavements and park benches. News stories were peppered with health warnings from groups like Alcohol Concern, Drinkaware and the Royal College of Physicians.
"They were very successful at making the health impacts of alcohol a news story," says Mr Nicholls.

"These days most employers are anti-drink"Graham Page Alcohol industry expert


In reality, 24-hour drinking never took off. The average pub only opened 24 minutes longer after 11pm last orders was abolished, says Nicholls. But it didn't matter - the headlines had already been written. A new tone had been set for alcohol reporting. The message was that Britain was out of control.

The negative publicity not only led people to moderate their behaviour, it also created a new kind of social stigma around being drunk. The ONS survey notes that people may now be "less inclined to admit to how much they have been drinking".
Boozing was no longer such a badge of honour. And attitudes in the workplace began to change too, says Graham Page, an alcohol industry analyst.

"These days most employers are anti-drink. The six o'clock swill has gone in most places, apart from London," he says.

Cheap booze
Meanwhile, consumer forces were also at work to change our drinking habits throughout the last decade. Pubs were closing down, duty on beer was rising, and sales of cheap supermarket wine were rocketing.

The caricature of a "drinker" has slowly morphed - from lager louts downing pints to girls on the sofa, sipping Pinot Grigio.

It's hard to quantify how each of these micro-trends in pricing has influenced overall alcohol consumption, says Mr Page, but their net effect is that the price of a drink as a percentage of spending money is cheaper than ever before.




So alcohol is cheaper, but we are drinking less of it - a highly improbable cocktail.
But a look at the longer term picture shows that drinking has been rising steadily since 1947, and levels are still some way above those in the early 1990s.
So is the latest fall a victory for drink awareness campaigning?

Such celebrations would be premature, says Don Shenker, chief executive of Alcohol Concern.

"There are still 10 million people drinking above the government's recommended level. And 1.6 million dependent drinkers. These are the frequent flyers into hospital, and they are not changing their drinking habits," he says.
"It is very likely that alcohol consumption will rise again once the economy picks up. So government alcohol policy should ensure alcohol becomes less affordable permanently, not just in an economic downturn."

The health warnings are here to stay - and rightly so, as hospital admissions from alcohol continue to rise.

It will be a long time before any recent moves towards healthier drinking will be felt in NHS wards.



This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tunjukkan Satu Hak Melayu yang Tergadai di bawah Kerajaan Pakatan Rakyat!!!!

Posted: 16 Feb 2011 12:50 AM PST

NOTA EDITOR: Tulang Besi mengalu-alukan konvensyen yang bakal diadakan oleh PAS bertajuk "Konvensyen Nasional Pengupayaan Bangsa-Jaminan PAS" yang akan diadakan pada 19 Februari ini.

Sudah tiba masanya PAS memerangi segala fitnah yang datang dari UMNO berkaitan hak dan kelebihan Melayu.

Sehingga HARI INI, UMNO dan BN tidak mampu memberi WALAU SATU contoh hak melayu tergadai di bawah Kerajaan Pakatan Rakyat.

Malahan, Pakatan Rakyat telah cuba mengembalikan kekuasaan Raja-Raja Melayu di Selangor, namun UMNO YANG MENOLAK.

Tulang Besi berharap sangat, natijah dari konvensyen ini, segala fitnah dan pembohongan UMNO berkaitan hak Melayu akan musnah seperti musnahnya rejim Mubarak.

Amin!!!




Konvensyen Bangsa bincang masalah Melayu 19 Feb
Hazayani Zakaria
KUALA LUMPUR, 16 Feb:
PAS akan mengadakan Konvensyen Nasional Pengupayaan Bangsa-Jaminan PAS pada 19 Februari ini untuk membincangkan masalah Melayu dan Bumiputera di negara ini.

Menurut Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar, konvensyen berkenaan akan menjawab segala kekeliruan mengenai kedudukan dan hak istimewa Melayu dan Bumiputera

"Konvensyen ini akan menjawab persoalan-persoalan yang cuba dikelirukan dalam masyarakat Melayu dan Bumiputera negara ini oleh Umno BN yang cuba membentuk sikap rakyat bahawa Pakatan Rakyat yang meminggirkan Melayu," kata beliau pada sidang media di Ibu Pejabat PAS, dekat sini hari ini.

Ianya akan berlangsung di Auditorium Majlis Bandar Raya Shah Alam (MBSA) dari jam 9 pagi hingga 5 petang dengan pembentangan beberapa kertas kerja.

Konvensyen itu akan dirasmikan oleh Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang akan membentangkan kertas kerja "jaminan PAS " pada jam 2.30 petang.

Mengulas lanjut, beliau yakin melalui konvensyen itu dapat memberikan keyakinan kepada rakyat bahawa PAS bersama Pakatan Rakyat akan mempertahankan segala perkara yang berkaitan hak dan keistimewaan orang Melayu.

"Selepas pilihan raya umum 2008 Umno BN cuba menimbulkan perkara-perkara bersifat sentimen perkauman kononnya Melayu terancam dan terpinggir.

"Jadi kita akan memberikan kefahaman kepada masyarakat khususnya Melayu dan Bumiputera di seluruh negara bahawa PAS bersama Pakatan Rakyat akan terus pertahankan segala perkara yang berkaitan keistimewaan Melayu dan Bumiputera yang terkandung dalam Perlembagaan Persekutuan," katanya yang juga ahli Parlimen Pokok Sena.

Pada konvensyen itu juga PAS akan menjelaskan kepada rakyat bahawa situasi Melayu mundur adalah disebabkan kegagalan Umno BN.

"Sejak 53 tahun tahun yang dikatakan Melayu terpinggir dan terancam ini disebabkan tiada political will daripada pemerintah untuk mempertahankan agenda Bumiputera menyebabkan ianya berkecamuk," katanya.

Merujuk kepada penubuhan Unit Peneraju Agenda Bumiputera (Teraju) oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak baru-baru ini, beliau berkata ianya satu lagi bukti bahawa agenda Melayu dan Bumiputera sebelum ini menemui kegagalan.

Namun ujarnya konvensyen berkenaan sudah dirangka beberapa bulan lalu bukan sebagai respon kepada penubuhan Teraju.

Selain Abdul Hadi, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng juga akan membentangkan kertas kerja "Melayu Pulau Pinang dalam era Pakatan Rakyat".

Satu lagi kertas kerja '53 tahun merdeka kedudukan Melayu Bumiputera terhakis' akan dibentangkan oleh bekas pengerusi Bernama, Prof Datuk Abu Bakar Hamid yang juga bekas pensyarah Universiti Malaya.

Pesertanya terdiri daripada badan-badan bukan kerajaa (NGO), wakil parti dalam Pakatan Rakyat, tokoh-tokoh teertentu termasuk pensyarah dan mahasiswa daripada Melayu dan bukan Melayu.


“Police Will Arrests…!!”

Posted: 16 Feb 2011 12:10 AM PST

Whoever is still defiant and willing to take the rap and be there will be arrested says our source from the SB. It's also an open secret as it has already been published in the Local English tabloid.

The state police have advised the public not to attend the gathering planned at Padang Merdeka this coming Sunday.

Datuk Mohmad Salleh

Those attending may face the risk of getting arrested for participating in an illegal gathering because there is no permit for anyone to hold the gathering there.. State Police Commissioner Datuk Mohmad Salleh said this when asked to comment

on a message sent through the SMS that "A planned protest against Taib (Chief Minister Pehin Sri Abdul Taib Mahmud) has been arranged at 2pm on Sunday, 20th Feb at Padang Merdeka, Kuching …"

He said: "There is no permit (for the gathering). So if it proceeds, it will be an illegal gathering."

He also wanted the public to ignore the SMS which circulated around town and probably outside Kuching since yesterday.

Nevertheless, he said, the police will monitor the situation leading up to the day and also on the actual day.

There is no clear indication from the police if the SMS has spread extensively throughout Sarawak and who the organiser of the purported rally is.

audie61 management and crew would like to remind:-

Parents please double-check out your children and their whereabouts especially so this Sunday the 20th of February……

Related posts:-



No comments: