Friday, January 7, 2011

Anak TOk Guru Ditawar Kontrak Lebuhraya Kelantan?

Anak TOk Guru Ditawar Kontrak Lebuhraya Kelantan?


Anak TOk Guru Ditawar Kontrak Lebuhraya Kelantan?

Posted: 07 Jan 2011 08:40 AM PST

Itulah maklumat yang sekarang disebarkan oleh puak2 pro UG dalam PAS. Kebetulanperaka ini sampai kepada telinga Tulang Besi dan sumber maklumat ini pun Tulang Besi tau siapa. Memang mamat yang bagi maklumat ni "barua" UG tahap maksima.

Mereka mengatakan salah seorang anak Tok Guru sedang ditawarkan kontrak Lebuhraya Kelantan yang dirancang semasa pentadbiran Pak Lah selaras dengan projek pembangunan Koridor Timur.

Tujuan diberikan kontrak besar ini adalah supaya anak TOk Guru menjadi "agen" kepada melobi agenda Perpaduang kepada orang tua beliau. Ini kerana halangan yang masih wujud kepada agenda Perpaduang dalam PAS hanyalah Mursyidul Am PAS, TOk Guru Nik Aziz Nik Mat.

Maka, tak heranlah "anak" itu begitu lantang menista mereka yang menentang gagasan PERPADUANG salah satu artikel beliau yang menggunakan perkataan "bodoh" dalam tajuk artikel tersebut.

Lihat sendiri betapa mereka boleh mempermainkan Tok Guru sehingga Tok Guru terpaksa membaca kenyataan yang mereka sediakan bagi menyelamatkan tengkuk Presiden dan SU Agung yang pro UG itu.

AGENDA PERPADUANG SUDAH SEMAKIN HAMPIR KEJAYAAN.

Dengan seorang anak Tok Guru sedang giat berkempen kepada orang tuanya, dan menantu Tok Guru sedang dalam penyiasatan SPRM, maka kita boleh faham betapa sukarnya Tok Guru Nik Aziz mahu meneruskan penentangan beliau kepada agenda Perpaduang ini.

Kalau kita lihat, hampir keseluruhan Majlis Syura Ulama PAS menyokong agenda UG ini. Malahan, di dalam Majlis Syura, hanya Tok Guru Nik Aziz sahaja yang menentang agenda ini. Timbalan Mursyidul Am pula adalah penyokong tegar agenda UG ini dan tidak segan silu menyatakan sokongan beliau.

Dalam Dewan Harian PAS pula, Presiden dan Timbalan Presiden adalah juga penyokong tegar agenda ini. Dan antara ketiga-tiga Naib PResiden mungkin hanya seorang sahaja yang benar-benar anti UG. SU Agung pula jelas sokongan beliau kepada UG. Mungkin BEndahari sahaja yang anti UG dan KEtua Penerangan tidak pernah dilihat sebagai anti UG.

DAlam AJK PAS Pusat pula, saya yakin 50% adalah penyokong UG dan 30% yang lain adalah berkecuali. Kalau ada yang anti UG cuma 20% sahaja.

Pesuruhjaya2 Negeri boleh dikatana kesemuanya pro UG seperti Pesuruhjaya Negeri Sembilan dan ADUN tunggal PAS di Negeri Sembilan.

Maka, apabila Tok Guru berjaya dilembutkan tiada lagi halangan membawa PAS menubuhkan kerajaan campurang bersama UMNO dan Barisan Nasional.

UMNO menggunakan taktik lembut dan keras. Lembut melalui anak Tok Guru yang bakal diberikan kontrak berjumlah Ratusan Juta. Keras melalui pendakwaan ke atas menantu Tok Guru, Arifahmi.

Saya meminta semua ahli2 PAS supaya bersabar dan tunggu sahaja pengisytiharan Presiden bahawa PAS telah meninggalkan Pakatan Rakyat dan menubuhkan kerajaan campuran bersama UMNO dan Barisan Nasional.

Sekian.

Tulang BesiNOTA EDITOR: Tak sangka di Masjid Rusila pun ada samseng juga

Posted: 07 Jan 2011 08:18 AM PST

NOTA EDITOR: Tak sangka di Masjid Rusila pun ada samseng juga ke? Kenapa tak boleh tahan sahaja di Aduka ni dan bawa ke tempat lain. KEnapa hendak guna kekerasan kepada mereka yang tiada senjata dan tiada kekuatan seperti Aduka Taruna.

Adakah ini akhlak Islami yang selama ini dilaungkan oleh kita? Malu saya perkara seperti ini berlaku.

Saya tak sabar nak tunggu respon dari BatuApi@Suhaimi Embong dan Songkok Putih. Nampaknya seperti mereka memasang perangkap untuk memukul dan mencedera Aduka Taruna. Dah janji, tiba-tiba boleh muncul 100 orang pemuda membelasah Aduka Taruna. Masa bila pulak 100 pemuda lebih boleh muncul kalau tiada perancangan dari awal?

Nasib kau la Aduka. Sapa suruh percaya dua orang penipu ni. Dalam blog Malaysiawaves, kita dah dedah dengan fakta banyak kali betapa penipu si Songkok Putih sama Batu Api ni. Dah lah pondan, penipu pula diorang ni.

Patutlah PAS Terengganu tak menang menang. Kalau mereka terus buat kezaliman pada orang yang tidak bermaya seperti Aduka Taruna sebegini, ingatlah bahawa doa orang yang dizalimi tidak ada hijabnya dengan Allah.

Kalau tak suka Aduka tanya, kenapa tak boleh hanya halang sahaja dan kalau setakat guna suara kasar pun, takda masaalah. Kenapa sampai rompak handphone, pukul dan malukan sebegitu? Saya tak faham.

Patutlah Allah SWT tidak beri kemenangan pada PAS Terengganu lagi.

Posted by: pinkturtle2 | Januari 7, 2011
Mengapa tetamu Presiden PAS dilayan macam anjing..
Samseng TGHH Membelasah Aduka Taruna !!

Aku fikir UMNO sahaja yang ada bela samseng dan suka bertindak ala samseng. Tetapi sungguh tak sangka, sehebat-hebat samseng UMNO, hebat lagi samseng TGHH sebab boleh belasah orang yang tidak disukai di dalam perkarangan rumah Allah. Samada punya lesen dari Allah atau tidak, itu kena tanya TGHH…

Kronologi Ringkas (sepengetahuan saya)

1. Aduka Taruna dijadualkan bertemu dengan TGHH pada pukul 3ptg hari ini(7Jan2011).

2. Kerana Khuatir tidak sempat berjumpa TGHH pada jam 3ptg, Aduka mengambil peluang untuk terus berjumpa TGHH selepas solat Jumaat dan memohon agar diberikan masa untuk bertanyakan beberapa soalan.

3. TGHH dengan tegas tidak mahu meluangkan masa untuk Aduka dan mengelak setiap pertanyaan.

4. Aduka cuba mengikuti jejak TGHH yang ingin pulang ke rumahnya di belakang Masjid. Ketika inilah Aduka mula dikepong, masih lagi dalam perkarangan Masjid.

5. Dikepong oleh lebih kurang 90-100 orang, Aduka diugut untuk memadam segala apa yang dirakam ketika berjumpa TGHH sebentar tadi. Difahamkan ada sedikit pergelutan untuk merampas handphone Aduka.

6. Kumpulan samseng itu mula memukul dari belakang sebanyak 2 kali dan Aduka menerima kecederaan ringan.

7. Satu report polis telah dibuat dan Aduka menerima rawatan untuk satu medical check up(kerana keluar cecair di telinga Aduka).

Lebih memalukan, peristiwa ini berlaku di dalam perkarangan Masjid dan juga berhadapan dengan rumah TGHH. Apakah TGHH tidak mampu mengawal orang-orangnya?

Apakah ini style PAS Terengganu? Adakah ini puncanya mengapa PAS tidak kekal di Terengganu dan tidak berjaya merampas kembali Terengganu walaupun negeri lain BN tumbang? Bertindak ala-samseng ini tidak ubah seperti UMNO, adakah ini untuk membuktikan kasih PAS Terengganu kepada UMNO hingga acap kali mencuba untuk berpadu??

Cuba fikir balik, siapakah kita nak memukul orang nie? Siapa kita untuk mendahului undang-undang?? Apakah Aduka mencabul seseorang sehingga dia dipukul? Adakah Aduka merogol orang ditempat kejadian?? Sepatutnya diperkarangan Masjid tu, orang yang beriman akan cuba mengelak akan kejadian daripada berlaku!

Saya juga baru difahamkan TGHH berada tidak jauh dari tempat kejadian ketika Aduka dikepong. Harap ada penjelasan dari seorang Presiden Parti Islam.

EDYES @ edyesdotcom
……………………………………………………………………..

Memang sah aduka dilayan mcm anjing di perkarangan Rusila selepas solat jumaat hari ini..pekara ini telah disahkan sendiri oleh aduka Taruna sekejap tadi..bukan setakat dia ditendang dan diterajang,HP aduka pun turut dirampas oleh mujahidin Rusila…buka setakat dipukul dari belakang,Dia juga turut diarak diperkarangan Masjid Rusila oleh mujahidin Rusila…selepas diarak dia ditahan di tingkat atas Masjid Rusila oleh pihak mujahidin..

Mengapa tetamu dan hamba Allah ini diperlakukan seperti binatang? dari awal2 lg dia dah ckp ,dia bukan pergi nak berperang dg mujahidin rusila, dia bukan bawa senjata apa pun…dia pergi ke Rusila semata-mata nak bertemu dg Presiden PAS bukannya nak tumbuk Presiden PAS… pukul 10 mlm dia masih lagi berada di balai Polis… dan dia kata sekejap lagi pihak polis akan membawanya semula pergi ke lokasi kejadian di Masjid Rusila untuk siasatan lanjut…


Hisham: Better coordination between police and army

Posted: 07 Jan 2011 06:20 AM PST

Story to follow.
Views: 127
0 ratings
Time: 07:21 More in News & Politics


Najib: RCI will not probe cause of death

Posted: 07 Jan 2011 05:59 AM PST

A royal commission of inquiry (RCI) has been established to probe whether Teoh Beng Hock's human rights were violated when he was grilled by the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC). "I promised on July 22, 2009, to set up the RCI. The terms of reference of RCI will be specific - to investigate MACC's investigation procedures and whether it had violated human rights," Prime Minister Najib Abdul Razak told a press conference in Putrajaya today. www.malaysiakini.com
Views: 181
4 ratings
Time: 07:29 More in News & Politics


Teoh's family wants police probe into pre-fall injuries

Posted: 07 Jan 2011 04:55 AM PST

Lawyer Gobind Singh Deo, representing the family of the deceased political aide Teoh Beng Hock, asserted that attorney-general Abdul Gani Patail must open up police investigations into the findings of the inquest which was held following Teoh's suspicious death. "Have the police investigated the pre-fall neck injuries that were accepted by the coroner? The decision clearly indicates that something must have happened to Teoh Beng Hock when he was being interrogated. "I would have hoped that the cabinet would have picked up on that (but no). The is no point of having a royal commission without knowing what happen to Teoh before his death," stressed Gobind. www.malaysiakini.com
Views: 197
5 ratings
Time: 12:53 More in News & Politics


MB attends state sec's swearing-in at palace

Posted: 07 Jan 2011 04:48 AM PST

Selangor Menteri Besar Khalid Ibrahim attended the swearing-in of controversial state secretary Mohd Khusrin Munawi despite having hinted earlier that he may boycott the event. www.malaysiakini.com
Views: 110
1 ratings
Time: 13:58 More in News & Politics


Mufti Perlis: Keadaan institusi mufti

Posted: 06 Jan 2011 09:25 PM PST

Mufti Perlis berbincang dengan wartawan Malaysiakini Jimadie Shah Othman berkenaan dengan institusi mufti.
Views: 158
4 ratings
Time: 10:29 More in News & Politics


Ted Williams ~ from being a roadside Zero to a Radio Golden Voice hero!

Posted: 07 Jan 2011 07:47 AM PSTSometimes life deals us blows after blows and we end up beaten, derelict and fall victim to our self brought state of rot and decline!


Then a chance spot of revival comes right up to us just like a bus pulling up before the stand and the door swings open, beckoning us to step aboard!


Do we go for it or let such a chance pass us by?


Well, homeless derelict Ted Williams who confesses to having been an alcoholic and drug addict over there in America got just such a chance lately where a reporter happened to chance upon him and got to hear his absolutely fantastic radio announcer golden voice and got the tramp back to where he belongs?


At a radio station that is!Its feel good news such as this which inspires humankind the world over and makes us take a good look back at our own selfs.


Do we just resign ourselves to being beat and give up on life just because we took the wrong turns or decisions before or do we get right up back where we belong and go all out to make a comeback in life?


I say to Ted Williams ~ Go prove all your critics and yourself wrong mate!


Go for success and make your worried mom proud of you again!!!


All the best for you Ted Williams in 2011!


Go build for yourself a better life and lay off the booze and drugs which left your life in ruins before.


One of our local tv personalities @ Karam Singh Walia got himself in trouble recently when he appeared obviously inebriated in a video that got us Malaysians talking about the consequences for those who make friends with the brew!


Ted Williams, stay sober and speak your heart out!
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Senior moment - A 98 year old woman in the UK wrote this to her bank.

Posted: 07 Jan 2011 06:30 AM PST


Subject: The bank manager thought it amusing enough to have it published in the Times. 


Dear Sir,

I am writing to thank you for bouncing my cheque with which I endeavoured to pay my plumber last month. By my calculations, three nanoseconds must have elapsed between his presenting the cheque and the arrival in my account of the funds needed to honour it. I refer, of course, to the automatic monthly deposit of my Pension, an arrangement, which, I admit, has been in place for only thirty eight years. You are to be commended for seizing that brief window of opportunity, and also for debiting my account £30 by way of penalty for the inconvenience caused to your bank.

My thankfulness springs from the manner in which this incident has caused me to rethink my errant financial ways. I noticed that whereas I personally attend to your telephone calls and letters, but when I try to contact you, I am confronted by the impersonal, overcharging, pre-recorded, faceless entity which your bank has become. From now on, I, like you, choose only to deal with a flesh-and-blood person. My mortgage and loan payments will therefore and hereafter no longer be automatic, but will arrive at your bank by cheque, addressed personally and confidentially to an employee at your bank whom you must nominate. Be aware that it is an offence under the Postal Act for any other person to open such an envelope.

Please find attached an Application Contact Status which I require your chosen employee to complete. I am sorry it runs to eight pages, but in order that I know as much about him or her as your bank knows about me, there is no alternative. Please note that all copies of his or her medical history must be countersigned by a Solicitor, and the mandatory details of his/her financial situation (income, debts, assets and liabilities) must be accompanied by documented proof. In due course, I will issue your employee with PIN number which he/she must quote in dealings with me. I regret that it cannot be shorter than 28 digits but, again, I have modelled it on the number of button presses required of me to access my account balance on your phone bank service. As they say, imitation is the sincerest form of flattery. Let me level the playing field even further. When you call me, press buttons as follows:

1. To make an appointment to see me.
2. To query a missing payment.
3. To transfer the call to my living room in case I am there.
4. To transfer the call to my bedroom in case I am sleeping.
5. To transfer the call to my toilet in case I am attending to nature.
6. To transfer the call to my mobile phone if I am not at home.
7. To leave a message on my computer (a password to access my computer is required.
A password will be communicated to you at a later date to the Authorized Contact.)
8. To return to the main menu and to listen to options 1 through to 8.
9. To make a general complaint or inquiry, the contact will then be put on hold, pending the attention of my automated answering service. While this may, on occasion, involve a lengthy wait, uplifting music will play for the duration of the call.

Regrettably, but again following your example, I must also levy an establishment fee to cover the setting up of this new arrangement.

May I wish you a happy, if ever so slightly less prosperous, New Year.

Your Humble Client

(Remember: This was written by a 98 year old woman; DOESN'T SHE MAKE YOU PROUD!)

What are your comments?


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Well, this report surely makes me proud to know that the human spirit is truly well and alive to this day.

In this current age of sms's and acronyms plus God knows whatever forms of gibberish that modern folks pass off as communication, there comes a piece of news such as this that uplifts and encourages oldies like yours truly who studied in the post colonial era where proper diction and self expression was the order of the day if one wanted to excel?

I miss those days.

This email has truly brought some spark back to ol' Mahaguru58 here.

Thanks so much!


Rais is innocent!

Posted: 07 Jan 2011 07:04 AM PST

Rubingah, the Indonesian maid who had served at Rais Yatim's residence from 1999 until 2007 has finally came out with a denial that should clear the minister's name of any rape allegation.

"I was never raped by Rais as reported by some parties," she said. Read her confession as reported by Gerakan Anti-PKR. Also read this Indonesian news portal here.

Her written statement reads, among others:

"...tidak pernah terjadi upaya pelecehan seksual oleh majikan saya selama bekerja di Malaysia. Saya bekerja selama delapan tahun di rumah Datuk Rais. Selama itu baik-baik saja, tidak pernah ada permasalahan, apalagi terkait perlakuan kasar serta tidak senonoh terhadap saya...".

Hope it helps clear the air, especially the 'row' between Rais and some bloggers who have been attacking him of late.

But still, it wasnt the bloggers who accused Rais. They wrote based on information from the Indonesian media and also Wikileaks.

So, what's next?Sarawak CM Designate Agreed…How..??

Posted: 07 Jan 2011 06:25 AM PST

It seems that the 40 seats which has been mentioned that Pakatan Sarawak will win has made the leaders all getting into some sort of agreement to ensure that they are not left out. DAP Chong, PKR Baru Bian, SNAP Jugol and PKR advisor Tajem will no doubt be eyeing for the seat.

Hang On where does this leave the other Pakatan partner PAS..??

It has got the Pakatan so sure that they will oust CM Taib that PKR information chief said,"YES we are only to happy to facilitate his retirement for him if we win 40 seats."

To further strenthened the message National Vice Chairman of Woman's Wing Voon said for Zuraidah MP for Ampang to say 40 seats which the PR can win is not just shouting aimlessly but they are working towards that to ensure that they meet the target set

Wouldn't PAS feel aggrieved…??Najib Has Not Kept Promise, Says Teoh’s Sister - By Debra Chong.

Posted: 07 Jan 2011 05:50 AM PST

Prime Minister Datuk Seri Najib Razak has failed to keep his promise that Teoh Beng Hock's family will know how he died, the slain political aide's sister said today.

Teoh Lee Lan, 30, said she was stunned to learn Najib had today announced a royal commission of inquiry (RCI) would be set up to investigate the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) for possibly violating the rights of witnesses and suspects without saying it would also look into how her brother died while in the anti-graft body's custody.

"I am very disappointed with the announcement the RCI will only investigate MACC's procedures. The RCI he announced today is the same as the one he announced last time. This is not the RCI we want. We want answers. The inquest did not give answers... Who should be responsible for his injuries?" she said while crying at a press conference here this evening.

She pointed out that the coroner had stated there were pre-fall injuries and had singled out the injury to Beng Hock's neck.

She questioned the MACC chief's silence now, noting Datuk Seri Abu Kassim Mohamed had previously said he would respect the inquest verdict.

Lee Lan said Najib had persuaded the family to follow the due process of the law and allow the inquest to be carried out first when they met the PM two years ago after Beng Hock died.

She said the PM personally pledged he would see to it the family will know the circumstances behind Beng Hock's fatal fall.

She remembered witnesses testifying in the inquest that her brother had entered the MACC in good health and without any marks to his neck only to turn up dead hours after being questioned by anti-graft officials.

"They were the ones who were with Beng Hock that night.

"They are suspects."

MACC officers had told the inquest that Beng Hock was the "star witness" in its investigation over claims Selangor executive councillor Ean Yong Hian Wah was misusing state funds.

Beng Hock was Ean Yong's political secretary.

"Najib promised to give us answers. Now got RCI without investigating cause of death. What answer can we get? If no answer, who can tell Er Jia how come his father is not around?" she said, referring to Beng Hock's son who was born in February last year, seven months after the fall.

"I am scared of his promises now," Lee Lan told The Malaysian Insider later.

"Can I ask him: Should I believe you?"


Courtesy of The Malaysian Insider


EVERYONE DESERVES A SECOND CHANCE

Posted: 07 Jan 2011 05:46 AM PST

Source: Straits Times (7 Jan 2011)
This must surely be one of the most heart-warming stories to start off the new year. God does answer prayers after all.

Last month, vagabond Ted Williams, 53, a former drug addict and alcoholic with a criminal record, was standing by the roadside in Columbus, Ohio, with a sign advertising his God-given voice and begging for help. A local reporter pulled up and asked him to say something so he could record it. The video was later posted on Youtube.Within three days, the video went viral and to date has been viewed more than 12 million times! Williams, the man with the golden voice, has been inundated with job offers and has appeared on NBC and CBS. And it's only the beginning.

'I can't believe what's going on,' said Mr Williams. 'God gave me a million-dollar voice, and I just hope I can do right by him."

This tent had been Ted's 'home' during the past months. 

Ted reunites with his 92-year year mother, Julia, after 10 years. (Photos: Daily Mail)
 Click here to read the full story and view the mother-son reunion. Truly amazing.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tan Sri Ramon Navaratnam, declared honestly no COVER UPS and WHITEWASH it is onlyCrucifying Democracy on a Cross of Corruption !

Posted: 07 Jan 2011 04:02 AM PST

 

2011: The Year of Living Dangerously

 

When a high profile US executive is charged with corruption in a foreign country, United States government uses everything at its disposal to get the executive off the hook. Example being recent Ex VP Cheney's indictment in Nigeria for being responsible in the largest corruption case in that country. The case was solid, but direct intervention by the US government in addition to a large payoff ($250-$500 million) of the government by Haliburton, where Cheney was its CEO during the bribery, forced the Nigerian government to drop all charges.

 

The global economy is not yet out of the woods. Despite some encouraging signs in the U.S. job market, there are plenty of remaining pitfalls. Just two years removed from the worst recession since the Great Depression, the U.S. and Europe are reducing government spending in hopes that improved balance sheets will restore economic vigor. At the same time, fears of an economic bubble have led China to raise interest rates. As a consequence, the global economy is now walking a tightrope. There is a way forward, but there is little margin for error and the potential fall is a long way.

 

The natural forces of recovery, assisted in the U.S. by the year-end tax deal, may continue to gather strength, but they will have to do so without another fiscal policy assist from the U.S. and Europe. With debt levels still rising, austerity is the new order of the day, and a government shutdown in the U.S. could occur if Congress fails to act in time to raise the debt ceiling.

 

If the economy does falter, the U.S. could institute a third round of quantitative easing. While another monetary injection might make U.S. manufacturers more competitive and give a temporary boost to financial markets, its impact on aggregate demand is a matter of legitimate dispute. Rather than boosting real demand for goods and services, it may do little more than fuel speculative bubbles in real estate, stocks, and commodities. Even worse, another round of monetary stimulus might precipitate a run on the dollar and a global financial panic.

 

If the European debt crisis erupts anew, particularly if the situation in Spain or Italy takes a turn for the worse, the Euro itself could start to unravel, sending a financial shockwave around the world. Similarly, if China's economy should suddenly falter as a result of an inflationary surge or the bursting of a speculative real estate bubble, the entire global economy could be at risk.

 

Commodity prices also pose a risk. They came roaring back in 2010, and if they continue to rise in 2011 they could easily abort the global recovery. The U.N.'s Food and Agricultural Organization just reported today that its food commodity price index reached a record high in December 2010. Another spike in grain prices could spell trouble for China's efforts to contain inflation, and it could be massively disruptive for countries, like Egypt, that are heavily dependent upon food imports.

 

Corruption is cancerous to any democratic dispensation earmarked by the rule of law.

 

The United States knows all too well through spending a staggering $250 million daily in Afghanistan to prop up the corruption-laden administration of President Hamid Karzai. Afghanistan ranks as the second most corrupt nation in the world according to Transparency International.

 

The most persuasive influence of the United States abroad in promoting democracy and the rule of law is by example.

 

The United States Department of Justice should act aggressively to bring powerful foreign political figures to account for violating United States anti-corruption laws. The money laundering conviction of Panama's notorious Manuel Noriega is illustrative. In the aftermath, Panama now ranks 73 on Transparency International's corruption index.

 

If, as the United States Supreme Court held in Nixon v. United States (1973), the President of the United States is not above the law, the United States should not balk at indicting or prosecuting foreign politicians or family members for illegally employing the United States to launder the fruits of corruption. Strict enforcement is especially urgent in the prosecution of foreigners from countries whose judiciaries are politically compromised.

 

United States Senator Carl Levin amplified during a February 2010 hearing by the Senate Permanent Subcommittee on Investigations:

 

Corruption is a cancer that corrodes the rule of law, undermines economic development, and eats away at the fabric of civil society. In extreme cases, corruption can destabilize communities, and lead to failed states, lawlessness, and terrorism. For the United States, which has so much riding on global stability, corruption is a direct threat to our national interests.

A case in point is that of Nigeria, which ranks on a par with Zimbabwe at 134 on Transparency International's hierarchy of corrupt nations. The stupendous thievery there has provoked violent upheaval in the oil-rich Niger Delta region and given encouragement to Al Qaeda in the Maghreb. Nigerian military dictator Sani Abachi stole and laundered approximately $5 billion in his lifetime with impunity, which seemingly emboldened others. Think about Nigeria's former Vice President, Atiku Abubakar and his fourth wife, Jennifer Douglas Abubakar, a United States citizen. Both were implicated in hundreds of pages of a February 2010 Report of the Senate Permanent Subcommittee on Investigations in suspect off-shore wire transfers of more than of $40 million into the United States. According to the Report, Jennifer Douglas' personal expenditures ranged up to $90,000 per month.

 

Mr. Abubakar attributed his substantial wealth to "fortunate investments," such as an ownership interest in "Intels," an oil service company that has grown into one of Nigeria's largest. In Nigeria, however, oil and corruption are synonyms. At present, Mr. Abubakar is seeking the presidential nomination in a primary scheduled by Nigeria's People's Democracy Party in mid-January 2011.

 

Senator Levin summarized the Report's findings as follows:

 

…Jennifer Douglas, [was] a U.S. citizen and a wife of Atiku Abubakar, former Vice President and former presidential candidate in Nigeria. From 2000 to 2008, she helped her husband bring more than $40 million in suspect money into the United States through wire transfers from offshore corporations. Ms. Douglas is alleged in a 2008 civil complaint filed by the Securities and Exchange Commission to have received $2.8 million in bribe payments from a German conglomerate, Siemens AG. Siemens has pleaded guilty to criminal charges and settled civil charges related to the Foreign Corrupt Practices Act, and told the Subcommittee that it sent payments to her account at Citibank. The Subcommittee located three wire transfers substantiating $1.7 million in payments from Siemens to Ms. Douglas in 2001 and 2002.

Of the $40 million, the Subcommittee traced nearly $25 million in offshore wire transfers into U.S. accounts controlled by Ms. Douglas, provided primarily by three offshore corporations called LetsGo, Sima Holdings, and Guernsey Trust Company. The five banks holding her accounts were generally unaware of Ms. Douglas' PEP status, and did not subject her accounts to enhanced monitoring, despite multiple, incoming wire transfers from Switzerland and Nigeria. One bank took seven years to find out she was a PEP [Politically Exposed Person]; after it did, it reviewed her account activity and closed her accounts.

 

The United States enacted the Foreign Corrupt Practices Act in 1977 (FCPA) to address corruption of foreign officials. It generally prohibits any person, foreign or domestic, from using the instrumentalities of interstate commerce to bribe foreign officials in their performance of official duties. In addition, companies whose securities are listed in the United States must keep books and records that accurately reflect transactions, and maintain internal accounting controls.

 

But the FCPA has serious shortcomings. It does not punish or otherwise sanction foreign officials who demand or receive bribes. Moreover, it does not address the practice of foreign officials laundering their ill-gotten wealth into the United States while escaping detection because of the difficulties regularly encountered in tracking down the source of their funds within foreign sovereignties. Corrupt governments are poor candidates for welcoming the F.B.I. to investigate incumbents or their political allies for money laundering or otherwise, as the case of the Abubakars demonstrates. Several banks ultimately closed the accounts of Jennifer because the source of huge sums purportedly wired by her husband Atiku could not be verified. It seems puzzling, nevertheless, that the U.S. Department of Justice has apparently neglected to investigate either Atiku or Jennifer for money laundering in violation of 18 U.S. C. 1956. She is a United States citizen; one of her accounts was the proven recipient of bribe money wired by Siemens that occasioned its guilty plea; Atiku was then Vice President; and, his wealth derived substantially from an oil industry investment.

 

It might be penny wise, but it is certainly pound foolish, for the United States to wink at prima facie cases of money laundering by prominent foreign political figures to advance transient diplomatic or economic objectives. If the United States permits international politics to hijack the rule of law at home, then democracy and rule of law abroad will falter, especially in places like Nigeria where anti-corruption laws are honored more in the breach than in the observance.

 

Shouldn't the Senate Permanent Subcommittee on Investigations be asking the Executive Branch whether foreign diplomacy shipwrecked a Justice Department money laundering investigation of Atiku and Jennifer Abubakar?

 

 

I consider yesterday,January 5, 2011, as a day of shame and deceit because in just one day we, Malaysians, witnessed 3 big cover ups or whitewashes:

* When the MACC Corruption Prevention Panel Chairman, Tan Sri Ramon Navaratnam, declared that AG Gani Patail has been cleared of his relationship with former MAS Chairman, Tajuddin Ramli's proxy, Shahidan Shafie. There was no investigation and yet AG Gani was cleared. This was a bad cover-up.

* When Datuk Mat Zain Ibrahim, former KL CID Chief, has again accused AG Gani Patail and former IGP Musa Hassan of fabrication of DNA evidence against Anwar Ibrahim in Sodomy I. Mat Zain appealed to the Solicitor-General Datuk Idrus Harun to end this old cover-up;

* When the Teoh Beng Hock Coroner's Inquiry returned an open verdict which means the coroner cannot ascertain how Teoh died. If it was not suicide, then it must be homicide. Yet there was no courage to say that openly. This was a lame cover up.

It is shameful that all these cover ups involved the AG's office and the two principal law enforcement agencies of the country, the PDRM and the MACC. The public perceive that there are many more cover ups. The public perceive there is no more check and balance. The public perceive there is only collusion by the people and agencies entrusted to preserve law and order. This is shameful.

Robert Phang: The Lone Voice in MACC (?)

That is why Tan Sri Robert Phang took umbrage at Tan Sri Ramon Navaratnam's announcement and resented that the MACC Advisory Panels were being manipulated to be mere rubber stamps to protect and preserve AG Gani Patail's position. Is Robert Phang the lone voice amongst the 30 Board and Panel members of the MACC who attended an MACC confidential meeting? More of them should make their stand. After all, they were selected based on their eminence in society.

Phang is critical of AG Gani Patail. To Phang, a senior public officer like the A-G, who is the country's Top Lawyer, must be free from any form of suspicion of improper conduct. To Phang, AG Gani Patail's conduct is far from satisfactory and Phang would not have the MACC being manipulated to be a fait accompli to AG Gani Patail's wrongdoings.

Eusoff Chin and V.K.Lingam holidaying in New Zealand. It was not just Lingam putting his hand over Eusoff's shoulder, but also Eusuff putting his hand over Lingam's shoulder.

There is a saying that when a fish rots, it always starts at the head. That was the cause of the public furore over the holiday photographs of Chief Justice Mohd Eusoff Chin with lawyer Datuk V.K. Lingam which resulted in a Royal Commission of Inquiry. Unfortunately, despite some damning findings, NOTHING has happened after that. Another cover-ups !

PKFZ and Sime Darby Scandals

It was public pressure that saw some big names being charged in the PKFZ Scandal. The same scene is now unfolding in the Sime Darby Scandal where several senior and top executives are being sued and charged for abuse of powers and corruption.

MAS Scandal

But the public did not see that happening in the MAS Scandal. Why is that so? Why the big cover-up in MAS? Instead, the public saw a most frightening scene where the key persons investigating the MAS Scandal were brought down in a most brutal fashion.

The Director of Commercial Crimes, Dato' Ramli Yusuff, was stripped of his Commissioner of Police rank, and then tried in the media on false accusations of being "The RM27 Million Cop". In the end, the charge against Dato' Ramli was nowhere near the much publicized RM 27 million but for some small change and for using an aircraft while on official duty in full uniform.

The public saw another frightening scene when a senior lawyer of a premier firm, Rosli Dahlan, was brutalized, publicly paraded in handcuffs and charged for defending Dato' Ramli. Both the trials of Dato' Ramli and Laywer Rosli have disclosed some very disturbing and repulsive conducts of the officers of the AG's Chambers and the MACC in fixing up a bad case.

Both were acquitted without their defence being called and with some damning statements being made by the Judges against the MACC witnesses. Despite the court findings that there were no crimes committed, AG Gani Patail immediately appealed? Why? Was that to serve some ulterior evil motives?

As a matter of priority, wouldn't tax payer's money be better spent to detect and apprehend the real crooks in the MAS Scandal? Why did the MACC and AG Gani Patail spend valuable time, resources and funding to so vociferously go after a Police Director and a lawyer who were unraveling the wrongdoings in MAS? Was that because Dato' Ramli Yusuff and the CCID under him had recommended that Tajuddin should be charged for various offences? This is one big screw up where the good guys got canned and crooks go scot free.

All in the Family

In the report lodged with the MACC by Shahari Sulaiman, the Managing Director of MASKargo, Shahari stated that the main front-man for Tajuddin is Shahidan Shafie who is the first cousin cum adopted brother of Rizana Daud. Tajuddin had appointed Rizana as the Company-Secretary of MAS in order to cover up all his tracks.

Tajuddin trusted Rizana because she is married to his brother, Bistamam Ramli. She is Tajuddin's sister-in-law and by extension, that makes Shahidan as Tajuddin's in-law (the Malay word is ipar-duai). Tajuddin's web of deceit in camouflaging his interest in the companies that fleeced MAS have already been unraveled in the chart provided by Shahari to the MACC which surfaced sometime ago. The links and connection are so clear as follows:

 

The links and connection are so clear !

That Shahidan is Tajuddin's proxy is also clear because Shahidan has been named in various court documents filed by Tajuddin's lawyers where Tajuddin is trying to do another deal with the Government. Tajuddin is blackmailing the Government to settle or he will open a bigger can of worms. Tajuddin's lawyers specifically mentioned Shahidan's name as the new shareholder of Naluri Berhad which Tajuddin's former corporate vehicle.

This is just another cover up disguised as a court sanctioned " Global Settlement". The following is page 2 of Tajuddin's lawyer's letter which had already surfaced earlier. And yet the MACC did nothing.

 

This is just another cover up disguised as a court sanctioned " Global Settlement". The following is page 2 of Tajuddin's lawyer's letter which had already surfaced earlier. And yet the MACC did nothing.

That A-G Gani is compromised in the decision not to institute prosecution against Tajuddin and company in the MAS Scandal is not mere suspicion. The above link can't be any clearer even if it is in Braille to be read by a blind man. Or is MACC feigning ignorance because it is curtailed by A-G Gani Patail?

Then, on November 24, 2010, Raja Petra Kamaruddin (RPK)'s blog, Malaysia-Today,disclosed that A-G Gani Patail and Shahidan Shafie, who is Tajuddin Ramli's proxy, were doing the Haj pilgrimage together in Mecca.

RPK produced Tabung Haji's documents which showed that A-G Gani Patail and his family and Shahidan have the same booking reference, the same Haj package, the same travel itinerary, the same listing. AG Gani's son who is also a government lawyer even twin-shared a room with Shahidan like part of the same family! Is that a mere coincidence?

Is this a mere coincidence?

Just look at the Tabung Haji document(above). Now how did A-G Gani Patail explain this to the satisfaction of the MACC Board and Panels?

Despite all this information, there has been total inaction on the part of the MACC. Had it been anyone else, the MACC would have swooped in to seize documents from Tabung Haji and recorded statements from all connected people.

Selective Prosecution

Had it been anyone else that senior, the MACC would have leaked that news to the press and there would have been a public lynching as what had happened to Dato' Ramli Yusuff, Dato' Mirza Thaiyab (former DG Tourism), Dato' Wahid Don (former DG Immigration) and many others. In this case, there was total silence and total inaction. Was it because it involved A-G Gani Patail?

Then on January 5, Tan Sri Ramon Navaratnam declared that the MACC Board members and Panel Advisers had cleared AG Gani Patail without an investigation. This violates section 7 (b) of the MACC Act, which requires the MACC to detect and investigate:

i) any suspected offence under this Act.
ii) any suspected attempt to commit any offence under this Act.
iii) any suspected conspiracy to commit any offence under this Act.

Something is amiss here. Why the haste?

Something is really rotten here. Why the haste to clear A-G Gani Patail? That confidential meeting was clearly an orchestrated event. Ramon Navaratnam then immediately leaked to the mainstream media and even appeared on TV in the comforts of his office to clear AG Gani Patail. The public would not have known what had actually transpired until an infuriated Tan Sri Robert Phang issued a press statement refuting Ramon Navaratnam's version of that confidential meeting.

It seems that Robert Phang is the only voice of conscience left in the MACC. In light of all these hanky panky, Abu Kassim must not be seen as failing to live up to his promise to investigate the big fishes. Otherwise, he should just resign as he had pledged at the 15th Malaysian Law Conference in 2010.

A-G Gani Patail is very powerful [Article 145(3) of the Malaysian Constitution]

All this is happening because there are no checks and balances. Everyone is afraid of A-G Gani Patail because he has become very powerful. He thinks no one can touch him because as the Attorney General of Malaysia, he is vested with absolute discretion under Art. 145(3) of the Federal Constitution over all matters relating to?

the prosecution of an offence. So he alone decides. So he will not allow himself to be investigated what more to be charged. That is what power does to a person. As said by Lord Acton- "Power corrupts, absolute power corrupts absolutely".

After the three big cover ups all disclosed in one day, MACC suffers from a serious credibility issue. How can MACC insist it has any integrity left if it continues with this shameful whitewashing of A-G Gani Patail's shenanigans?

 Response to the EIU 2010 Report

Posted: 07 Jan 2011 01:39 AM PST

The Economic Intelligence Unit 2010 report boldly confirms the fact that all Malaysians already knew, which is the deterioration of our civil liberties and our political culture. We do not have true democracy. For the past 50 years out of 53 years of independence, we have been living under emergency declarations that are conveniently used to maintain anti-democratic laws in the name of national security of an era gone past.

Malaysia needs more democracy in order to continue prospering economically, socially, and culturally in this highly competitive borderless world. The only reason that we can find why democracy continues to be suppressed is to benefit and maintain the hegemony of the ruling elite.

Our solution is for the government to pass the Democracy Rehabilitation Act, a bipartisan bill which my Pakatan Rakyat colleagues and I would propose to the Barisan Nasional federal government to move during the next parliamentary sitting. This Bill would restore our nation's confidence and would bring us back on the path towards a developed nation by year 2020.

The Democracy Rehabilitation Act aims to achieve the six principal requisites for a thriving democracy which include revoking all emergency declarations, repealing all anti-democratic laws such as the ISA, UCCA and PPPA, fulfilling all agreements with Sabah and Sarawak, ensuring a free and fair election process, restoring local government elections and guaranteeing a free media.

A one million signature campaign for a memorandum of the Act shall be conducted beginning January 2011 which will subsequently be submitted to His Highness the Yang Di Pertuan Agong.

Indeed, both our National Economic Advisory Council and foreign investors have stated that the lack of confidence is among the primary concern that is hindering our progress towards a developed nation. I hope that the federal government would work together with my Pakatan Rakyat colleagues and I to pass the Democracy Rehabilitation Act to restore democracy and confidence among the rakyat so that together we can work towards a Better Malaysia.

Nurul Izzah Anwar


RCI to investigate if human rights violated? Ya think? He’s DEAD!

Posted: 07 Jan 2011 01:52 AM PST

w
t
f

So, Najib makes a grand announcement that there will be a Royal Commission of Inquiry (RCI) regarding Teoh Beng Hock.

wah. good right?

EXCEPT IT'S NOT TO INVESTIGATE HOW HE DIED!

It's to investigate whether TBH's human rights were violated during the MACC investigation.

Were they? Well. I don't know really. I mean. He is….

DEAD!!!!!

HE'S DEAD NAJIB, WHILE UNDER MACC CUSTODY!

HOW MUCH MORE VIOLATION OF ONE'S HUMAN RIGHTS CAN THERE BE?

>:(

Geram betul.

He didn't commit suicide, so somebody is responsible for his death.

Only our govt would form a RCI to answer such a stupid question.

Why is it murders in Malaysia never get solved. People C4 other people, and the courts can't find a single plausible motive. People fall out of buildings while under custody of the government, and nobody can find out why.

Lawyers bribe the top judges in the land, and RCI's come back with?

Nothing.

Sigh.

ps- what is AG up to? review at Shah Alam High Court = dissatisfied that his suicide note didn't hold up? :P


When we die as martyrs – Palestinian Children Do you still remember us? (GAZA)

Posted: 07 Jan 2011 01:51 AM PST

 

the Militarist rule of Japan in the 1920′s and 30′s for parallels. Like the Islamists who indoctrinate children to martyrdom and then exalt that martyrdom,

I think Dr. Ahmad should look at the Militarist rule of Japan in the 1920′s and 30′s for parallels. Like the Islamists who indoctrinate children to martyrdom and then exalt that martyrdom, the Military rulers of Japan inculcated the doctrine of Bushido and surrender-as-disgrace, as well as the glory of dying for the Emperor, who was the Living God to his subjects, into their children. Like Islam's, history of martyrdom, The Bushido philosophy has deep roots within that culture. It is important to understand the roots of how this type of belief systems come together to be better able to counteract and deprogram it.
Here are some starting points for research: Victory At Sea, Suicide For Glory, about the Kamikazr attacks of Okinawa: http://www.youtube.com/watch?v=I3S65aOSE7Y Budo, The Art Of Killing, a Japanese examination of the Martial Arts and Bushido: http://www.youtube.com/watch?v=uJND1O2coXg The Hagakure by Yamamoto Tsunetomo: http://en.wikipedia.org/wiki/Hagakure Bushido, The Soul of Japan, by Inazo Nitobe: http://en.wikipedia.org/wiki/Bushido:_The_Soul_of_Japan The Bushido Shoshinshu of Taira Shigesuke: http://wiki.samurai-archives.com/index.php?title=Bushido_Shoshinshu Samuraiwiki. A good overall resource to guide you through the historical rise of Bushido with links to more texts and other resources of the Way of the Samurai: http://wiki.samurai-archives.com/index.php?title=Main_Page I hope these help you

As a Palestinian Muslim, I have had enough of this martyrdom poison that hateful clerics infested our youth with. First of all, martyrdom is something granted not taken by force and not in dying while fighting "infidels" who in today's term that means "anyone we hate" Muslim or not. Martyrdom is earned by God when he sees a person who does his/her best to live a decent life, takes care of his/her responsibility AND above all, has a pure heart and harbor no hate for anyone. If that person should die while in the act of worshiping God, that person dies a martyr. Anything opposite of sin is an act of worship, ex. working is the opposite of stealing, therefore those who die while at work from a fallen roof are martyrs not who shoot the roof over their heads and the heads of others. Hamas or Saudi or any human, as these clerics should know, are not the grantors of martyrdom. Furthermore, the Palestinian issue is political. Did these ignorant clerics forget that Jesus (who was a Jew and the father of Christianity) lived and died there? Just because we say all prophets are Muslims (believed in one God) doesn't give us the right to deny others to have a holy town and claim it as our THIRD. Live and let live. Do we bully the world into telling us that we are rights? Is that the plan?

photo
sarah
New Year's Day, New York — This week's news reports out of Egypt of a suicide bombing targeting Alexandria's Coptic Christians in a New Years Eve mass are a sobering start to the New Year. At the present time seventeen are reported to have been killed and many more injured. The prevalence of suicide martyrdom operations has now become so commonplace that as a viewership we are badly inured to them. Its worth remembering that the ideology supporting these fanatical attacks may begin long before the bomber reaches adulthood.

Last spring I received a letter from a Saudi father in Jeddah. His twelve-year old daughter had returned home from school that day, casually mentioning that her Saudi teacher had endorsed suicide attacks as permissible in Islam. The matter had been discussed in the context of Palestine. He writes:

"… my daughter was confused another topic which totally contradicts what I say to her on how its nice to have friends from all over the world regardless of their religion or ethnicity. Her teacher, originally from Palestine, was talking to her class on how becoming martyrs on the road to freeing Palestine from infidels is the highest and most noble thing -Islamism is spoon fed to our kids. I used to think to be a good parent all one had to do was ensure one's child gets a good education. Now I realize to be a good parent these days I have to protect my child from education!"

He added a link to a video, which had been circulating at the time. It was a highly produced, glossy arrangement featuring a handsome Arab male lead and a young singing companion. The melody was very catchy, and bore repeated viewing very well. The child's angelic voice was sweet and pure, an excellent contrast to the Arab male's heartening and sexy baritone. Dressed head to foot in black, with a dash of designer stubble, he was a no less than a Lebanese Ricky Martin.

I followed the song in translation. The verses were about dying for Palestine, wanting to become bride to the beloved Palestinian soil and looking forward to martyrdom. The pretty five-year-old child was enunciating every word perfectly, in a highly produced, moving hymn to martyrdom.

I sent the link on to a former colleague of mine from Riyadh, now a stay at home mom in Jeddah. Watching the video she realized this was the tune her five-year-old had been singing for weeks. She wrote to me at once to tell me why she recognized the song that her child had been singing.

'She most probably heard it in school. I did nothing. You must realize Qanta that with 5yr old kids that is the best policy because they forget so easily (she has actually forgotten it as I write to you because this was a few months ago) and they cannot understand this anyway. Palestinian kids live this and it is a reality for them. And yet I don't believe as you do that television programs can actually brain wash children unless the parents allow that to happen. I believe that parents are the ones that shape the beliefs of children at this age unless they forgo that responsibility'.

I asked the mother, how her daughter could have seen the video.

'I never said she saw the video. She must have heard the song from one of the other kids at school because at the time when I asked her what she was singing (because it was all warbled) she couldn't elaborate. They do watch some things at school but related to the educational material that is being discussed or cartoons if they stay beyond hours which fortunately my kids don't'.

I asked how she handled this as a mom.

"We didn't do anything Qanta. She is five years old. Children have very short memories at that age. She has probably forgotten…."

Developmental psychologists know that children do not forget. In fact, there may be no other more critical time (when children are forming tenacious attachment to imaginary figures, including God and God-like figures) than the tender ages of five and seven.

Political powers espousing radical contemporary Islam which foster martyrdom as a form of preemptive asymmetric warfare aim to influence children at exactly these ages. The broadcasts of Palestinian's authorities on Hamas TV are an extraordinarily prescient example viewed from an developmental psychological attachment-maturation perspective.

Hamas TV's Sesame Street-like broadcasts have become widespread, hosted by children of similar age broadcast to their peers advocating martyrdom to their child viewership. The shows have an enormous popular appeal and are widely accessible, adding materially to the belief that there is more value in uniting with the non-corporeal entity of God than seeking attachment to any other entity, and that willful death can be the only consummation of such attachment.

As is often said of the media, Hamas TV is not only the OTHER parent, in Gaza it is the ONLY parent. Data gathered by Palestinian Media Watch reveals Hamas TV broadcasts children's programming which routinely dehumanizes Jews ( and by extension Palestinians), murdering Jews and eating them, albeit in puppet form. Organizations likeChildren's Rights Institute are among the first to articulate the exposure of children to such ideology as a form of child abuse. These images and actions are likely therefore to be incorporated into very real and lasting constructs for the preschool Palestinian watching them, effectively enshrining dehumanization at the earliest stages of development. Repetition of content has the effect of both maintaining attention and sustaining retention over prolonged periods of time.

As helpless onlookers, we soothe ourselves by suggesting the martyr bomber is psychiatrically ill, unstable, acting from a position of psychotic break or merely 'brainwashed'. We soothe ourselves without support for this in scientific data, yet we cling to this belief simply because it makes us feel sane, stable, psychologically well and, in contrast, human. Distancing ourselves from the perpetrators enables us to remain safely apart and firmly unshaken in our elite isolations while they are portrayed as increasingly inhuman.

When we think of martyr-suicides within a framework of 'suicide is sick' we avoid the more chilling construct of 'suicide is wrong but rational". By assigning a sick role to the concept of suicide we are spared considerations of its morality and accompanying dilemmas. When suicide is seen as sick it is spared a moral judgment — instead it is seen as essentially amoral. The act is condemned but the perpetrator is not judged, because he or she was 'sick'. Suicide bombing becomes amoral, rather than immoral.

The event — which results in the death of so many — is in fact one of many calculated, considered and measured choices. This is evident in the bomber's preparation before departure for voluntary missions, paying unsettled debts, being unusually tender to family members, preparing a final video-taped exhortation ( which acts as a social contract), donning the clothing, mounting the transportation (which often costs more than the materials which will shortly detonate) and finally choosing the agreed target, evading capture and detonating the explosive. This is a series of calm, considered and fully premeditated, rational acts. Suicide bombing by default is elective, not compelled — elective acts to choose one's own death amidst those of so many others. Suicide bombing therefore is fundamentally immoral against the actions acceptable to wide swathes of humanity, irrespective of faith compass.

The recipients of the attacks — New Yorkers, Londoners, citizens of New Delhi or Bali, Israelis, Iraqis and American forces in Iraq and most recently and ferociously of all — Pakistanis — see the suicide bombing as morally reprehensible, repugnant and fundamentally immoral in a way that overshadows any other immoral event. However from the vantage of societies from which suicide bombers emanate: Palestine, Pakistan, Iraq, Afghanistan, Sri Lanka, Lebanon (ironically often the very same places targeted for attack) the suicide bombers are seen simultaneously as morally exemplary by segments of society. Such exemplars are they, that they are canonized immediately after death, their funerals become processions, their names bestowed on streets, schools, and computer labs, football teams and entire communities are effectively institutionalized memorials to terror. Such subliminal and overt veneration builds an environment where the moral foundations of a community firmly rest on the decapitated shoulders of martyr-murderers.

While the martyr may have fervent supporters who vigorously sustain these acts, many in the audience attempt to sidestep engagement or comment, forming the silent, reluctant majority. Willing spectators, nonetheless, they seek to remain uninvolved, disengaged, and neutral. This is precisely the group most sought after by the martyrdom operatives because this majority remains available to mobilization. Potentially, their masses can be motivated to fall behind the cause and generate perpetuating vitalizing momentum. The silent majority, therefore, are the most critical component of the societal audience, an audience which today comprises of hundreds of millions if not more.

Conversion is in fact the ultimate goal of the martyr. He seeks to generate greater and greater subscribers to his politico-religious viewpoint through his highly televised, promotional death. When narratives fail to evoke sufficient pathos, or when audiences are saturated and inured to violence and mayhem, such aims fail, and do so categorically.

Explicit accounts, videotapes, cassettes, internet uploaded movie files all seek to ignite the collective guilt and repentance for being less worthy, less pure, less valiant than the martyr. Repeated recitation, canonization, rote ritualization, all are deployed to sear the martyrdom act into societal memory for maximal impact and manipulation. Modern day Islamist terrorists know this and apply it with an almost unparalleled mastery. They add scripture to support their evil rationale. The most often quoted verse from the Quran has become the foundational mantra for modern day contemporary Islamist terrorism.

'And do not think those who have been killed in the way of Allah as dead; they are rather living with their Lord, well provided for. Rejoicing in what their Lord has given them of His bounty, and they rejoice for those who stayed behind and did not join them, knowing that they have nothing to fear and they shall not grieve'. Quran 3:169-70

This verse is perhaps the most direct proof that martyrs are separated from other Muslims, though martyrdom is hardly a central tenet of belief. Instead this verse is to comfort those bereaved during legitimate just warfare deemed (in the words of the Prophet (SAW) 'the lesser Jihad'.

The jihadist literature has taken this verse and distorted its intent to the extreme degree, justifying preemptive acts of terror in the interests of political and ideological gain as a means of inferring martyrdom status on those who perpetrate terror through premeditated suicide attacks.

Ayatollah Khomeini changed modern Muslim attitudes to Islamic martyrdom by focusing on the epicenter of Shi'ism, the martyrdom of Al-Husain. Al Husain was portrayed by Khomeini was a willing martyr rather than a tragic figure doomed to die. In this revision of the ancient martryology, Khomeini catalyzed the evolution of quietist Shi'ism into radicalized, proactive advocates of political martyrdom. Khomeini articulated this equal-opportunity martyrdom crisply.

" the action of seeking out martyrdom is among the highest forms of martyrdom and sacrifice in the path of religion……..there is no difference between male and female ( in this) "

Other leading Shiite clerics augmented this new, aggressive view:

'What does a martyr do? His function is not confined to resisting the enemy and in the process either giving him a blow or receiving a blow from him. Had that been the case, we could say that when his blood is shed it has been a waste. But at no time is a martyr's blood wasted. It does not flow on the ground. Every drop of it is turned into hundreds of thousands of drops, nay into tons of blood and is transfused into the body of his society… Martyrdom means transfusion of blood into a particular human society, especially a society suffering from anemia, so to speak, of true faith. It is the martyr who infuses such fresh blood into the veins of such a society '.

The color red signifying blood is a central theme. In Gaza, and other disputed territories, sites of suicide attacks are ritually refreshed with lamb's blood to keep this association acute, and vivid, days after the remains have been cleared. Modern poets do that too, revealing the extent to which beliefs about the values of martyrdom have become internalized, globalized and accepted even at the echelons of power is captured in a poem written by the late Saudi Arabian Ambassador to the UK ( 2002) Ghazi- Al- Qusaybi.

'For the Martyrs (Li'l-shuhada')'

God bears witness that you are martyrs; the prophets and friends (of God) bear witness. You have died so as to glorify the word of my Lord, in the dwellings glorified by the Night Journey (of the Prophet Mohammed).

Have you committed suicide?? (No) we are the ones who have committed suicide in life, but our dead are alive.

O people, we have died, so prepare to listen how they eulogize us.

We were impotent until even impotence complained of us, we wept until weeping had scorn for us.

We prostrated until prostration was disgusted by us, we hoped until hope asked for assistance.

We licked the shoe of (Israeli Prime Minister) Sharon until the shoe cried: Watch out, you are tearing me!

We repaired to the illegitimate rulers of the White House whose heart is filled with darkness.

O people we have died but dust is ashamed to cover us

Tell Ayyat (Al Akhras): O bride of the highest heavens. (We) ransom all beauty for your pupils.

When champions are castrated, the choice (ones) of my people.

Beauty confronts the criminal, she kisses death and laughs in proclamation- when leaders flee from death.

Paradise opens its gates and is cheerful. Fatima the splendorous (daughter of Mohammed) meets you!

Tell those who have embellished those fatwas against suicide attacks): Grant a delay. Many fatwas have heaven in an uproar.

When jihad calls, the learned man is silent, the reed (pen), books and the jurisprudents.

When jihad calls, there is no asking for fatwas: the day of jihad is (a day of) blood

Ambassador Qusaybi further underlines the emasculation of collective manhood by singling out a female martyr in the figure of Ayyat Al Akhras who in her final exoneration videotaped before her suicide attack asked " Where are the Arab Leaders?" and "I am going to fight instead of the sleeping Arab armies who are watching Palestinian girls fighting alone,".

Reviewing the literature over past months around these areas has been deeply unsatisfying, posing more questions than revealing answers. In the process, I have discovered myself firmly on an insurmountable boundary as defined by modern Muslim martyrdom: on the side of the denouncers. This in itself is a source of deep personal discomfort since it separates me from much of the most vociferous kinship of the modern global Ummah endorsing unconditional support of the Palestinian Cause, overlooking the moral dilemmas this poses for a believing Muslim.

Separation of Muslim from Muslim within Islam is a highly charged, lonely, and negatively regarded position for a Muslim to take, but some of us must choose this place of exile if we are to go on being believing Muslims. And so, if exile is my only salvation, I must choose it.

This article first appeared in Dutch National Trouw on December 11th 2010, edited by Ms. Andrea Bosman, translated by Ms.Sarah Lawson. The article is an extract from my Templeton-Cambridge thesis submitted for the 2010 Templeton-Cambridge Fellowship in Journalism, Science and Religion.

Last man standing?
SYDNEY, AUSTRALIA

The death of Salman Taseer, the governor of Punjab, has brought Pakistan to the forefront of world affairs in a way that 20 million displaced Pakistani flood victims could not. In August, Taseer told the BBC of the need for urgent international aid to reach flood victims in his state after some $2 billion to $3 billion worth of crops were destroyed, including 260,000 hectares of cotton and rice, maize and other cash crops. Taseer warned that the floods had hit some of the most poverty stricken areas of rural Punjab, which he described as "a breeding ground for potential recruitment" by religious extremists. International aid was important, he said, because "this is the kind of nest which can grow the vipers".

Ironically, this extremism was Taseer's undoing. He was shot by a member of his own security detail. The assassin reportedly told investigators that he killed Taseer due to the politician's opposition to Pakistan's blasphemy laws.

Taseer was a complex political figure. His political mentor was the father of Benazir Bhutto, who was executed after a show trial conducted by a US-backed military dictator. Years later, Taseer served as a minister in a caretaker government appointed by another US-backed military dictator. General Pervez Musharraf, who many Pakistanis not-so-affectionately label as "Busharraf", appointed Taseer as governor of Punjab in 2008.

Many Western observers describe Taseer as "a liberal politician". In a sense, he was more liberal than other members of Pakistan's wealthy elite. He belonged to the ruling Pakistan People's Party of the late Benazir Bhutto. He opposed various religiously inspired provisions of the Pakistan Criminal Code that entered the statute books during Bhutto's reign and which she did not oppose to gain support from religious parties.

These provisions included laws that made it an offence to engage in acts deemed blasphemous. The laws typically were used against members of Pakistan's religious minorities. Among the most vulnerable minorities are the Sikhs. Before Pakistan was carved out of colonial India in 1947, Punjab was a land where followers of many faiths flourished. Guru Nanak, the founder of the Sikh faith, emerged from this area. Punjab is the final resting place to numerous Sufi Muslim saints, and was also where any number of less orthodox Muslim sects were born.

The partition of India saw a splitting of Punjabi society. Millions of Sikhs and Hindus rushed in one direction to the Indian side of the border, while millions of Muslims rushed in the other direction. A million people of all faiths lost their lives. One Sikh who managed to escape was Amarjit Singh who was to become a brigadier in the Indian army. Amarjit's daughter Tavleen Singh became a respected Indian journalist. In 1980, she had an affair with Taseer and they had a son named Aatish, who was reared in his mother's Sikh household in Delhi.

In his 2009 book Stranger to History: A Son's Journey Through Islamic Lands, Aatish Taseer writes that his father's version of Islam was less about religious observance and more a kind of pan-Muslim nationalism. Certainly, Salman Taseer preferred to keep his relationship with an Indian Sikh journalist and his illegitimate child secret given the effects such a scandal would have on his political career.

At the same time, he championed the rights of Christian and other minorities and openly took on the powerful religious parties that backed blasphemy laws. Over the years, these laws have been used to harass and victimise Pakistani Christians. Among them is Aasia Bibi, a 45-year-old Christian mother of five from rural Punjab, who is in custody for alleged blasphemy against the prophet Muhammad. Her supporters claim that the allegations arose from personal disputes with other women in her village.

Taseer and his daughters visited Aasia Bibi after she had been in custody for some 18 months. He described Aasia Bibi's punishment as "harsh and oppressive" and appealed to the Pakistani President for a pardon. Taseer also described the prosecution of poor members of religious minorities as a mockery of Pakistan's Islamic heritage.

Few Pakistani politicians have had the courage to oppose such laws so openly and brazenly. Religious law has become a tool of state-sanctioned oppression of the most vulnerable of all faiths. Congregations of attention-seeking imams join forces with corrupt police to arrest and even kill alleged blasphemers on the flimsiest of evidence. Personal scores and commercial disputes are dealt with in this irrational manner.

Pakistan's religious right, along with their supporters in the small business sector, had called for Taseer to be sacked. Pakistan's The News International reported that 100 activists from the Tehrik Tahaffuz-e-Khatm-e-Nabuwat (Movement for the Preservation of the Doctrine of Finality of Prophethood) rallied and cheered after Taseer's slaying. They carried placards and handed out sweets.

On New Year's Eve, Taseer sent this message into Twitterspace: "I was under huge pressure sure 2 cow down b4 rightest pressure on blasphemy. Refused. Even if I'm the last man standing". It remains to be seen whether any other politician will be brave enough to stand in the way of Pakistan's religious right.

Irfan Yusuf is an associate editor of altmuslim.com, an attorney, and the author of Once Were Radicals: My Years As A Teenage Islamo-fascist.


The trap that DAP laid and how Khalid jumped into it

Posted: 07 Jan 2011 12:47 AM PST

Seasoned politicians will tell you that one of the most difficult thing about being in Government is the need to plan far into the future and the necessity of bridging the very wide chasm between that and the, almost always, opposite, short term demands of the people.

It's a bit like fulfilling a delivery order really. For example we can liken Government's duty to delivering 1000 crates of golden egg laying chicken from Johor Bharu to Penang at 9am on January 14 2011.

The priority is to deliver the goods on time and in good condition and if at all possible according to all laid out plans. If there is delay, just make sure that it arrives in good condition within reasonable delay, if more delay is unavoidable please deliver the chickens before they all perish.

Along the way we will encounter roadworks, accidents, inclement weather, horrible traffic jams, we know chickens cannot stand heat so you plan the journey to suit the particular needs of the goods to be delivered. You get the idea.

The objective of the exercise is the agenda while the trip itself is the work one has to do to achieve the agenda.

Greenhorn politicians like Zaid Ibrahim fall into the gap easily because they look too far ahead and never at the obstacles that block their next step.  They get lost in daydreams about delivering the goods to Penang that they fail to see the stalled lorry in front so he rammed into it and ruins his chances of ever delivering the goods.

But at least Zaid Ibrahim had an agenda and just failed to come down to earth once in a while to make sure that the path ahead is not going to kill him.

Khalid Ibrahim on the other hand is a fool of a politician who worked without a clear long term plan and reacted to every event as if it was the end of the world, he jumped around like a monkey every time something cropped up and did not spend enough time thinking.

Khalid is on a roadtrip, just cruising and enjoying he cruise, he really has no destination, he is enjoying the drive so much because he thinks the trip is the destination...people on a cruise to nowhere get really angry with traffic jams and obstacles along the way because they only care about the drive... When we are on the way back to our hometown we expect obstacles, traffic conditions, inclement weather and all sorts of trouble and when we encounter them we turn up the radio, rub our chin and think about alternative ways to see our family.

We get a bit annoyed but we get over it.

Khalid Ibrahim gets very cross with anything that stops smooth progress and right now he is seen jumping up and down at the roadside in a traffic jam, cursing at the police and everyone he can think of.

The Datuk Kushrin issue is case in point. The appointment of the State Sec is no issue at all.

This has happened for 20 years in Kelantan and never have we heard Nik Aziz squeaked about anything. Why? because Nik Aziz, for all his failings in promoting development in Kelantan stuck true to his promise of not being corrupt.

Sure the current case with his son in law, Ariffahmi is a big blot on his reputation but in general the old man has resisted the temptation to rake millions from state coffers and build himself a mansion. But like they say, iman is not inherited and so maybe his kids or kids in law are not as steadfast and want to make a few quick bucks.

In Selangor we have an MB with commendable management credentials and he is left to handle the richest state in the country, nothing should go wrong, everything should run perfectly, if he had cleaned up the state of corruption and improved its efficiency then we would actually see some extraordinary progress that the Opposition is always keen to promise voters when they are in power.

and yet we see no such happening in Selangor.

Leaving aside Khalid's lacklustre performance, stories about the state government officially funding a street demonstration has begun to surface and this is certainly a possible discredit to the MB but may be a valid and legal reason for him to lose his job.

a Menteri Besar cannot, under whatever circumstances be seen to officially condone acts that contravene the Public order Act.

He can very well mobilise PKR or DAP or PAS to organise and fund the demonstration but for the state to actually be paying for leaflets and banners and speakers to incite the people, that is unheard of.

Many think that this is just the tip of the iceberg of a catalogue of errors and stupidity that Khalid may have racked up under the control of DAP.

I say DAP because the pattern is similar to the one in Perak and Penang where the state Government is seen as very confrontational with all sides, including the palace, civil service and Federal Government.

You don't see the same problem in Kedah or Kelantan do we? In fact in Kelantan the biggest uproar took place when DAP decided to leave the coalition in the state because Ustaz Azizan finally issued the demolition order for an illegal pig slaughterhouse in the middle of Alor Setar.

You see again the pattern of being confrontational wherever DAP is involved.

In Selangor, Khalid should have just kept mum about the appointment and took the Sultan's confidence, like Nik Aziz did so successfully in Kelantan and allow the Palace to exert pressure on the SS if he is deemed to be doing anything that is detrimental to the state. After all it is His Highness' state of Selangor.

By going against the palace DAP knows that they are taking yet another step towards achieving their agenda of destroying all Malay vestiges of power.

Khalid failed to see even that basic premise and play along with DAP's proddings...

Khalid stood before the possibility of glory and turned it into a pig's breakfast, he had a chance to show Malaysia what Pakatan can do with a rich and powerful state and convince the rest of the country to vote for them but instead he showed the country that politicians are all the same, no matter their persuasion .....what a waste


Biznews post for a Change!:)

Posted: 07 Jan 2011 12:45 AM PST

Friday January 7, 2011

Other takeover offers unlikely for PLUS

By SHARIDAN M. ALI
sharidan@thestar.com.my


PETALING JAYA: As the final deadline of Jan 10 looms closer for PLUS Expressways Bhd to receive takeover offers, it seems almost certain that there will be only two.

One is a joint offer by UEM Group Bhd and the Employees Provident Fund, while the other is from little-known Jelas Ulung Sdn Bhd.

The new deadline is also for all offers to comply with several conditions to acquire PLUS' businesses, such as coming up with a refundable RM50mil cash deposit and an unconditional written confirmation that the offeror has the financial ability to undertake the transaction and disclose more information about the bid, including the funding source.

It is believed, however, that Jelas Ulung will have no problems complying with these conditions, including forking out the deposit, as it has already secured the credit to do so.

Jelas Ulung is a vehicle of Tan Sri Ibrahim Mohd Zain, who had earlier stated that he had secured the funding for the acquisition which had been arranged by a subsidiary of the Bank of China. "He appears to have secured the funding. So the company can comply with those conditions imposed by PLUS board. If that's truly the case, then there's little reason for the board not to recommend a premium bid for shareholders to vote on," said a source.

This means that the independent directors of PLUS will have to deliberate on the two offers and decide which one to recommend to shareholders to vote at a yet-to-be-scheduled shareholders meeting.

UEM and EPF have offered to acquire the assets and liabilities of PLUS for RM23bil, which works out to RM4.60 per share, while Jelas Ulung's offer is at a premium of RM26bil or RM5.20 per share.

For the acquisition via the asset-liability route, only a simple majority (50% plus one share) from PLUS shareholders at an EGM is sufficient for the deal to pull through.

An online news portal recently reported that PLUS was currently in the process of seeking clarification from the Securities Commission on whether UEM and EPF would be allowed to vote on Jelas Ulung's offer in the event the competing bid was tabled to shareholders.

But a source said the report was not accurate, reiterating that Khazanal Nasional Bhd-UEM and EPF, as shareholders, would have the right to vote on Jelas Ulung's offer at a shareholders meeting. However, the parties, which hold a combined 67.48% stake in the highway operator, will abstain from voting on their own takeover offer.

This means that the decision will hinge on minority shareholders holding 32.52% of PLUS of which 10.6% are foreigners (as at September 2010).

The remaining votes also belong to two other substantial shareholders – Retirement Fund Inc (KWAP) which holds 5.05% of PLUS and Perbadanan Nasional Bhd (and its related funds) of 8.55%.

Analysts said based on the offer price, Jelas Ulung's proposal clearly looked more appealing.

"But, then again, it would be up to the shareholders to vote. In this instance, that includes UEM and EPF which also have a competing offer for PLUS on the table," they said.

To recap, PLUS had on Oct 15, 2010, received an offer from UEM-EPF to acquire all its businesses and undertakings, including assets and liabilities, for RM23bil where UEM-EPF would incorporate a special-purpose vehicle for the acquisition, in which UEM and EPF would hold 51% and 49% equity interest respectively.

In mid-December, three days before the PLUS EGM to vote on the proposed acquisition, Jelas Ulung swooped in with its offer.


DESIDERATA: will come back with some THINKING ALOUD/ALLOWED time and dime permitting because it's an interesting news break, IMHO, and Desi wonders if this deal from alocal businessman backed by the Bank of China subsidiary would hit some stonewalls:(


Pendirian PAS terhadap Krisis Perlantikan SUK Selangor

Posted: 07 Jan 2011 12:25 AM PST

Parti Islam Se-Malaysia (PAS) menganggap bahawa krisis perlantikan
jawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor (SUK) yang sedang berlaku ini
adalah akibat
sikap kerajaan pusat yang tidak menghormati pilihan rakyat Selangor yang
telah memilih Pakatan Rakyat sebagai kerajaan negeri tersebut.

Perlu diketahui bahawa segala peraturan pengurusan perjawatan dan
perkhidmatan pegawai adalah sebenarnya dirangka dengan matlamat melaksanakan
urusan
pentadbiran sesebuah kerajaan supaya lebih efisyen, menjaga kepentingan
rakyat, jauh dari sikap menekan apatah lagi menzalimi mana-mana kerajaan
yang dipilih oleh rakyat. Dalam pilihanraya yang lalu rakyat sudah memilih
Pakatan Rakyat sebagai kerajaan yang sah di Selangor. Di atas asas yang sama
maka sepatutnya agensi yang membuat pelantikan perkhidmatan awam di
peringkat persekutuan memahami hasrat rakyat tersebut.

Mereka sepatutnya mengambilkira budi bicara dalam membuat pelantikan, dengan
memahami hasrat serta kehendak kerajaan negeri Selangor ini khususnya dalam
perlantikan SUK. Sikap melawan kehendak pentadbiran kerajaan Selangor ini
dilihat suatu tekanan dan berlaku akibat dari fahaman salah konsep
federalisma yang dianut oleh kerajaan pusat pimpinan UMNO-BN.

Kita semua menyedari bahawa UMNO-BN tidak pernah menghormati undang-undang
yang mereka sendiri gubal, sehingga mereka sanggup melanggarnya demi
kepentingan politik sempit mereka. PAS mengingatkan bahawa usaha pencabulan
konsep Federalisma ini akan mengakibatkan berlakunya kebangkitan luar biasa
rakyat di peringkat nasional. Kerajaan UMNO-BN ini berusaha untuk merampas
kerajaan Selangor dengan menggunakan peruntukan pentadbiran bagi mewujudkan
suasana keresahan dalam pentadbiran kerajaan, semuanya dengan cara yang
tidak bertamadun dan di luar batas demokrasi. Rampasan ini jugalah yang
mereka telah lakukan di negeri Perak dengan menjadikan rakyat sebagai
pertaruhannya. Apapun, kita percaya bahawa rakyat akan memberi respon di
seluruh negara dalam pilihanraya yang akan datang dengan menukar kerajaan
yang ada kepada Pakatan Rakyat.

PAS juga ingin mengingatkan kepada UMNO-BN, bahawa langkah apa sekalipun
yang digunakan untuk menongkat kelemahan di pihak mereka, ianya tidak akan
menjamin BN untuk terus kekal sebagai pemerintah. Dunia telah membuktikan
tidak ada kerajaan yang kekal selamanya termasuk UMNO-BN.

*Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang*
*Presiden PAS*
*1 Safar 1432 H/ 6 Januari 2011*

Best regards,

Ooi Heng

Parliamentary Research Head

KeADILan Parliamentary Research Unit

Office of the Leader of the Opposition

Level 14, Tower Block

Parliament of Malaysia

Kuala Lumpur.

Email: ooheng@hotmail.com


No comments: