Thursday, December 2, 2010

Dari Merdeka Review, Sdr Ooi Heng menulis berkenaan...

Dari Merdeka Review, Sdr Ooi Heng menulis berkenaan...


Dari Merdeka Review, Sdr Ooi Heng menulis berkenaan...

Posted: 02 Dec 2010 03:05 PM PST

Politik kemiskinan ala-Ketuanan Melayu UMNO
Oleh Ooi HengAku tahu benar rasa keperitan kerana miskin semenjak kecil lagi. Ibu yang mengajar otak durianku erti kemiskinan. Ibu mengopek udang. Kakak mengopek udang. Aku satu-satunya anak jantan "keluarga tanpa ayah" juga mengopek udang. Di tempat perempuan mengopek udang dan berbicara panjang lebar mengenai politik kehidupan harian dan politik suami isteri, aku seekor jantan wujud tanpa disedari untuk satu tempoh yang agak panjang kerana ibuku menurunkan kromosom X yang terlampau berpengaruh terhadap rupa wajahku. Maka mengalirlah di seluruh susuk tubuhku keinginan untuk melepaskan diri daripada belenggu gelanggang kewanitaan yang hanya aku sedar kemudian hari.

Kromosom X yang diturunkan oleh ibu kepada aku bukan sahaja mengubah cara aku menguruskan rambut otak durianku, tetapi yang paling berharga buat diriku ialah cara bagaimana aku mengharungi, merasai dan memahami kemiskinan sebelum aku sempat membaca karya Edward Said yang membuka mataku terhadap wacana orientalisme. Jangan kita menghakimi kemiskinan orang Melayu dengan kaca mata orientalisme sehingga terpedaya dengan mentaliti pemikiran kolonialis lampau dan masa kini. Lebih kurang begitulah salah satu dimensi penafsiranku terhadap teguran Allahyarham Syed Hussein Alatas yang meskipun pada satu ketika dahulu berderingan kuat dari jauh tetapi kini semakin sepi dan lembut suaranya.

Siapakah "kolonialis masa kini" dalam konteks politik kemiskinan domestik hari ini? Bacalah paparan berita media perdana saban hari. Perhatikanlah senarai syarikat yang mendapat projek besar setiap kali pengumuman dibuat oleh Kerajaan Persekutuan. Telitilah ke mana perginya hasil ekonomi negara setiap tahun Belanjawan Negara diumumkan oleh Menteri Kewangan. Kebarangkalian kumpulan-kumpulan orang yang sama mendapat projek besar terlalu tinggi.

Secara ringkas, dalam kalangan kumpulan tersebut, ada yang bergelar "kelompok Umnoputra", ada juga yang bergelar "kelompok GLC", yakni mereka yang berselindung di sebalik syarikat kerajaan berkaitan kerajaan.

Kumpulan-kumpulan sedemikianlah yang berbicara kuat mengenai pembasmian kemiskinan. Bahawa Dasar Ekonomi Baru masih diperlukan bagi mencapai objektif kerajaan berdasarkan statistik kerajaan mengenai kadar kemiskinan di Malaysia seperti berikut:

Pembasmian Kemiskinan Yang Telah Dilakukan Kerajaan BN
Tahun Peratus (%)
1970 52.4
1988 17.3
1990 16.5
1999 7.5
2002 5.1

Bahawa Model Ekonomi Baru wajar dilihat sebagai kesinambungan Dasar Ekonomi Baru kerana Kerajaan Persekutuan yang kononnya prihatin terhadap kemiskinan rakyat akan meneruskan projek dan program yang dapat membantu dan menaik taraf status golongan rakyat dalam kategori 40% berpendapatan rendah.

Tidak cukup setakat retorik mengaitkan politik kemiskinan dengan program ekonomi yang sebenarnya lebih menguntungkan sekumpulan "kelompok Umnoputra" dan "kelompok GLC". Kelompok-kelompok elit seumpama yang kononnya prihatin dengan kemiskinan rakyat bawahan acap kali mengaitkan "Ketuanan Melayu UMNO" dengan politik kemiskinan. Bahawa "Ketuanan Melayu UMNO" merupakan pembela orang Melayu maka akan membawa penyelesaian kepada kemiskinan orang Melayu.

Ironisnya, siapakah yang menghakimi kemiskinan Orang Melayu dengan kaca mata orientalisme tetapi bertopengkan Dasar Ekonomi Baru dan "Ketuanan Melayu UMNO" yang pada satu ketika dahulu berniat baik tetapi hari ini bercampur-adukkan dengan budaya "rent-seeking" yang terlalu "embedded" dalam sanubari Melayu UMNO?

Oleh kerana tidak berupaya menjalani proses transformasi diri secara yang berimpak, maka "kelompok Umnoputra" terus-menerus membawa wacana "Ketuanan Melayu UMNO" ke seluruh pelosok desa dan berbicara tanpa segan silu mengenai politik kemiskinan.

Tetapi yang jarang-jarang sekali dianalisi dalam mesej politik kemiskinan seumpama ialah: Pertahankan "Ketuanan Melayu UMNO" maka dipertahankan kepentingan "kelompok Umnoputra". Pertahankan kesinambungan politik kemiskinan ala-Dasar Ekonomi Baru meskipun dalam penjelmaan terbaru seperti Model Ekonomi Baru maka dipertahankan kepentingan "kelompok Umnoputra".

Lihatlah senarai projek permulaan (EPP) yang ditandatangani sempena pelancaran Pelan Hala Tuju Program Transformasi Ekonomi (ETP) oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak Program transformasi bukan mimpi, projek mana satu merupakan program pembasmian kemiskinan?

* Syarikat Jerman, LFoundry menempatkan dan melabur lima loji Fabrikasi Wafer di Taman Teknologi Tinggi Kulim, Kedah dalam tempoh lima tahun dengan pelaburan permulaan RM214 juta dan pelaburan keseluruhan RM1.9 bilion.
* Pemborong dan pengusaha peruncit tempatan, Mydin Mohamed Holdings Bhd melabur RM1 bilion bagi membuka 14 cawangan baru dalam tempoh tiga tahun.
* St Regis, jenama antarabangsa dalam bidang hospitaliti bertaraf enam bintang membina hotel 208 bilik dan 160 unit kediaman di KL Sentral membabitkan pelaburan RM1.2 bilion.
* Syarikat perkhidmatan medan minyak, Schlumberger membuka hab perkhidmatan, Eastern Hemisphere Global Financial Services Hub di Bandar Utama, Petaling Jaya bagi menarik 100 syarikat multinasional untuk menempatkan operasi di Lembah Klang menjelang 2020.
* Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) memberi konsesi 25 tahun kepada syarikat pembinaan dan infrastruktur, WCT Bhd untuk membina dan mengendalikan operasi kompleks integrasi di Terminal Tambang Murah (KLIA2), Sepang bernilai RM486 juta.
* Syarikat pelaburan Asia Barat, Mubadala bekerjasama dengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) untuk membangunkan Daerah Kewangan Antarabangsa Kuala Lumpur bernilai RM26 bilion di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur.
* Premium Renewable Energy Sdn Bhd akan membina lima loji minyak bio dalam tempoh lima tahun dengan kos loji pertama RM124 juta di Lahad Datu, Sabah.
* Asia e-University dilantik Kementerian Pengajian Tinggi sebagai Universiti Gateway untuk pembangunan pembelajaran dalam talian dan jarak jauh antarabangsa dijangka menghasilkan pendapatan negara kasar (PNK) RM341 juta.
* Genting Berhad membina Johor Premium Outlets di Genting Indahpura merangkumi hotel, taman rekreasi air antarabangsa dan pusat beli-belah besar membabitkan pelaburan RM150 juta.

Sebab itu Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim (gambar kiri) ketika menyampaikan syarahan di Universiti Nasional Australia (ANU) pada 15 November 2010 berkata, Program Transformasi Ekonomi (ETP) yang dilancarkan Perdana Menteri hanya menumpukan perhatian kepada projek mega yang mengenyangkan kelompok kroni UMNO-Barisan Nasional tanpa perincian kepada program untuk membasmi kemiskinan tegar dan projek berteraskan kebajikan rakyat.

Jika aku orang Melayu yang hidup papa dan merana, setiap kali aku membaca berita atau mendengar pembesar politik berbicara mengenai kewajaran kelangsungan Dasar Ekonomi Baru dan Ketuanan Melayu pada abad ke-21, akan ku dapatkan segera pembesar suara, menghadapkannya ke arah akhbar atau pembesar politik tersebut, lalu aku memekik dengan kuat sekali: Hentikanlah ketaksuban berpolitik yang kononnya dapat menyelesaikan masalah kemiskinan orang Melayu dengan menggadaikan maruah orang Melayu. Melayu bermaruah tidak lahir dalam konteks politik kemiskinan ala-Ketuanan Melayu UMNO. Melayu bermaruah akan lahir dalam konteks baru Ketuanan Rakyat yang berjiwa rakyat dan berpaksikan keperluan golongan miskin dan golongan berpendapatan rendah tanpa mengira kaum.

*Ooi Heng ialah Pengarah Eksekutif Kajian Politik untuk Perubahan (KPRU). http://kpru2010.wordpress.com/

http://merdekareview.com/bm/news.php?n=11325


BN selling an impossible dream

Posted: 02 Dec 2010 06:16 AM PST

By Stanley Koh

COMMENT When one Malaysian dreams alone, it remains a dream. But when all Malaysians dream together, it can become a reality.

For decades after independence, most Malaysians dreamt alone. But in 2008, more than four million of them woke up from a nightmare and voted for an opposition coalition.

But the nightmare is now recurring. Some of the sleaze that makes Barisan Nasional so contemptible has somehow seeped into the opposition parties. Their effectiveness – and even credibility – has come under question.

Should ordinary Malaysians and civil society unite to remove the muck and slime that is tainting our dream? Of course. But how? Perhaps we can learn something from an examination of the rot that gives BN its disgusting character.

Indeed, it does not take much effort to convince the ordinary Malaysian in the street that the BN rot has gone to its core. It has been unable to take any lesson from its 2008 setback.

BN is still dishonest and obfuscating. It is intent on preserving itself, but it does this not by trying to cure itself of its disease.

Instead, it demonises its opponents and covers up its own monstrosities through stereotyping, cheap publicity and denial of facts. It raises emotive issues, plays to the gallery and turns half-truths into absolutes. It tries to keep itself opaque and it shuns accountability. Its leaders are intellectually bankrupt; they do not even care how ridiculous they look every time they run to the police station to lodge reports against critics.

The castration of BN in 2008

Barisan Nasional's popular votes fell from 4.47 million votes in 2004 to 4.08 million in 2008.

Analysts say this setback was due to a wide range of factors, many of them related. They have cited, among other things, massive corruption, rampant abuse of power, arrogance of leaders, unevenness of the electoral playing field, lack of credibility of the Election Commission, cronyism, nepotism, failure to control inflation, blatant abuses of natural resources and denial of human rights.

Even at the best of times, Barisan Nasional (BN) never garnered more than 65% of popular votes despite its two-thirds majority in Parliament between 1974 and the 2008 fall day.

BN suffered a serious electoral setback in 1969, and this led to the May 13 riots. It was then a coalition of three parties called the Alliance. After the setback, it worked to widen its support base, and on June 1, 1974, BN was officially registered under the chairmanship of Tun Abdul Razak.

It appears that the 2008 setback is also prompting BN to institute changes. However, the current chairman, Razak's son Najib, does not seem to have the imagination of his father. We hear that BN will change the design of its logo. Is Najib trying to fix his badly damaged engine of his car by changing the tyres?

That engine went through 22 years of abuse with Dr Mahathir Mohamad at the steering wheel.

The authoritarian Mahathir concentrated power in his hands, instilled a herd mentality among his lieutenants and nurtured a patron-client relationship between Umno and the other members of the BN coalition.

With his belief in a distorted version of democracy – he called it "guided democracy" – he gave the nation a political physiognomy.

In a blog article last year, Tengku Razaleigh Hamzah recalled the constitutional crisis of 1993 and asked:

"Is today's Umno, with its inconsistent adherence to the rule of law, its inconstant respect for the key institutions of our country, a credible or effective defender of the Rulers and of the laws upholding this institution? Or do we actually harm what we claim to protect?"

By 2008, when it was under Abdullah Ahmad Badawi's leadership, BN's image had sunk to its lowest ebb and the beautiful words contained in the election manifesto released in that year – "We respect the separation of powers provided under the Constitution" – remain today as a sick joke.

Non-consumer product

No wonder the Najib administration keeps referring only to one feature of Abdullah's legacy – the so-called feel-good factor.

Propaganda has it that this "non-consumer" product is rapidly regaining public confidence for BN. Of course, when the 3Ms – Money, Machinery and Manpower—are within reach of those who want to whip up the much-needed euphoria to win back support for this product, the effort can be seen to be as easy as flipping a coin.

Will the cosmetic changes intended for this unique non-commercial product be effective in pulling back electoral confidence and support?

A few political pundits actually accept the leadership's denial that Umno's decision to postpone its party elections has nothing to do with the next general election. Perhaps they think BN is smart enough to know that it needs plenty of time to format its survival plan.

Certainly, the BN government and administration remains unimpressive in performance. It has yet to address a long list of public grouses, including traffic congestion and spiralling food prices, to name only two of the most obvious.

BN's component parties seem focused on quietly conducting electioneering training courses and equipping themselves with up-to-date computer software as part of the upgrading of campaigning logistics.

Are these unmistakable signs of an imminent early general election or part of a long-term plan?

The gospel truth is that the unity gathering of the BN's top leaders at MCA's home ground next weekend will not even remotely remember the stoking of racial fires at Umno's annual general assembly in 2007.

Malaysian politics has its own brand of hypocrisy. Even shared hatred can bring forth unity.

In the eyes of certain BN leaders, only the opposition coalition members have ideological differences, power struggles and chair-throwing incidents, while BN history is full of noble sacrifices because no one in the coalition is power hungry.

Will Najib, in his BN chairman's costume, unveil some details of Umno's "new political model" for other coalition members to emulate?

One thing is certain: thinking Malaysians are unlikely to miss any heartbeat or bat an eyelid over any proposed changes in BN.

Many Malaysians also agree that the BN political culture has some imperishable characteristics. With Umno calling the shots, they say, the BN government is nothing more than a three-ring circus controlled by the executive, with the legislature, judiciary and even the enforcement agencies – and, of course, the mainstream media – dancing to every tune it plays.

The great legacies of the early Alliance leaders – people like Tunku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak, Tan Siew Sin, VT Sambanthan, Tun Ismail Abdul Rahman and Hussein Onn – are lost forever.

Stanley Koh is a political observer who had in the past headed MCA's research unit.


Why we should worry about race change

Posted: 02 Dec 2010 06:10 AM PST

By K Pragalath

COMMENT Only in Malaysia can one's race be changed through legal means. But this does not make it any less of a shock to read about civil servants reclassifying native children in Sarawak as Malays.

Not too long ago, the National Registration Department created quite a stir when some members of its staff decided on their own to determine the faiths of people applying for their identification cards.

This is a worrying trend, not only to the natives of Sarawak, but to the rest of Malaysian society as well.

Increasing the number of Malays through under-handed tactics such as these is a step towards changing Malaysia into a mono-ethnic nation.

Malaysia has always been proud of calling itself a multiracial country, and it is one of the qualities that make it interesting to outsiders.

If we deny our country its multicultural character, we take away one good reason for foreigners to visit us, and the slogan "Malaysia Truly Asia" would become meaningless.

This trend is of particular concern to non-Malays. If it continues, animosity between the races will probably get worse and efforts towards national unity will become more difficult.

It will also speed up the brain drain, as more non-Malays leave our shores for countries that have more respect for their identities.

Race reclassification will also lead to the decay of the customs and culture of the affected groups as they will be hindered from practising them.

Those opposing the long rule of the Taib Mahmud administration can use the latest cases as a trigger-off point in his dethroning.

The Najib administration, which has been trying hard to sell the 1Malaysia idea, ought to be ashamed.

The silence on the part of Deputy Prime Minister Muhyiddin Yassin, who is Education Minister as well, boggles the mind.

When he finally speaks, he is likely to defend his officials, as he has done in the past over other issues. Nevertheless, we expect immediate action from him.

In the international arena, Malaysia's ranking on the religious freedom scale will slide further. This is because race and religion in our country are tightly intertwined.

 


The exoticization of a Barisan romance with the non Malays

Posted: 02 Dec 2010 02:46 PM PST

until today, we cannot understand why the sarawak (wackies)and sabahans (subs) mp's did not form their own coalition, and by default, control the country.

After more than 50 years, we still lack quality MP's in our august house. We have MP's with gangster mentality or even beggar mentality. Most of them, I am sure, do not even know what is written in the constitution, and that is why they keep on shouting regarding article 153, ketuanan Melayu(when this is not mentioned in our constition), and special rights(yes, even special rights is not mentioned, just the special position of the Malays, which is to say that the Malays are economically and educaionally far backward compared to the other races at the time of independence, and thus needs to be helped, and that too for 15 years after independence). The so-called social contract harped on by UMNO gangsters are not even written or mentioned in the constitution.

Perhaps all MP's, before taking office, should attend a course on our constitution, before they are allowed entry into parliament.


Raja Petra Kamaraudin

(Bernama) — People's Progressive Party (PPP), a multi-racial party under the Barisan Nasional (BN) banner, has regarded Parti Keadilan Rakyat (PKR) president Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail's statement on 'Ketuanan Melayu' (Malay Supremacy) as a disgrace to Malays.

PPP vice president Datuk Nik Sapeia Nik Yusof said though PKR itself has championed Malay rights in the country, they (PKR) were willing to say such things just for the sake of achieving their objectives and greed for power.

"If PPP which is a multi-racial party are not questioning the rights of the Malays, it is strange for PKR who are just a budding party that is only a year old, is questioning Malay rights. This is a shame to Malays," Nik Sapeia told Bernamawhen commenting on Wan Azizah"s statement last week on the subject of 'Ketuanan Melayu'.

Nik Sapeia said PKR should instead be fighting for the rights of Malays and 'Ketuanan Melayu' since the PKR party is dominated by Malays, including its adviser Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Speaking of PKR adviser Anwar"s offer of the Deputy Prime Minister's post to DAP adviser Lim Kit Siang if the Pakatan Rakyat won the 13th General Election, the Kelantan PPP Liaison Chief said it was made by someone who was disappointed with the confusion in the party.

"Since the Malays have lost confidence in him, he is pretending to offer DAP instead but everyone knows the promise was just a gimmick," said Nik Sapeia.

*****************************************

There you are. PPP, an Indian-based multi-racial party in the Barisan Nasional ruling coalition, supportsKetuanan Melayu. So why should PKR, a Malay-based multi-racial party in the opposition coalition, Pakatan Rakyat, question or oppose it?

This makes sense. Umno, on its own, can't form the government. See the pie chart below.

In the 2008 general election, Umno garnered only 29.33% of the popular votes or 2,381,725 votes. It won only 79 seats or 35.6% of the seats in Parliament. Without the Indians, Chinese and other parties from Sabah and Sarawak, Umno would not be heading the government.

Umno, on its own, can't uphold or propagate Ketuanan Melayu. It needs the support of the non-Malays to do that. So it is the non-Malays who make Ketuanan Melayu possible. The figures speak for themselves. And now PPP too has spoken. Are we now going to hear from MCA, MIC, Gerakan and all those parties from Sabah and Sarawak as well?

I suppose they need not say anything. The fact that they are in Barisan Nasional, and Umno is the lead partner in Barisan Nasional, and Umno upholds and propagates Ketuanan Melayu, means that the non-Malays also support Ketuanan Melayu. They don't have to make statements saying they support Ketuanan Melayu. The fact that they remain silent and remain in Barisan Nasional is an indication of their support for Ketuanan Melayu.

And the non-Malays scream and curse Umno. How stupid when it is the non-Malays who make Ketuanan Melayu possible. Bodoh!

Now, on the issue of whether the Deputy Prime Minister should be Malay, Indian, Chinese, Dayak, Iban, Khadazan, Senoi, Siamese, Portuguese, Eurasian, Punjabi, or whatever, please look at Article 43 of the Federal Constitution of Malaysia.

Article 43

1. (1) The Yang di-Pertuan Agong shall appoint a Jemaah Menteri (Cabinet of Ministers) to advise him in the exercise of his functions.

2. (2) The Cabinet shall be appointed as follows, that is to say -

(a) the Yang di-Pertuan Agong shall first appoint as Perdana Menteri (Prime Minister) to preside over the Cabinet a member of the House of Representative who in his judgment is likely to command the confidence of the majority of the members of that House; and

(b) he shall on the advice of the Prime Minister appoint other Menteri (Ministers) from among the members of either House of Parliament;

Can you see it just says that the Yang di-Pertuan Agong shall appoint a Jemaah Menteri (Cabinet of Ministers)? His Majesty shall also appoint a Prime Minister.

Note there is no mention of the race, religion or gender of the Prime Minister. It could be an Indian-Hindu woman as far as the Constitution is concerned. It would be perfectly legal and constitutional.

Furthermore, there is no mention of Deputy Prime Minister. Malaysia does not need a Deputy Prime Minister. The Constitution does not make it mandatory that Malaysia has a Deputy Prime Minister. The Constitution only says Prime Minister and Cabinet of Ministers.

We can have no Deputy Prime Minister or we can have five Deputy Prime Ministers if we want to. And it does not matter whether they are men, women, Muslims, non-Muslims, Malays or non-Malays. The Constitution does not stipulate whether we must have none, one, or more than one, Deputy Prime Ministers and what race, religion and gender they must be.

Umno screams about respecting the law and the Federal Constitution of Malaysia. But those who scream about respecting the law and the Federal Constitution of Malaysia do not even know what it says.

Again, I can only say, bodoh punya orang Umno!

A common trick used in drama, whether Shakespeare, Bob Hope (his "Road" movies), or Woody Allen, is an "aside", which is a dialogue an actor delivers to the audience; his friend on the stage supposedly does not hear it. It establishes direct rapport with the audience giving them a glimpse of the actor, and even some hint as to what is coming.

"WikiLeaks" are the great "asides" of diplomacy today. Cleverly crafted, but not always so perfectly delivered. It is a great mind game. It can upset the negotiator's strategy. Even his commitment to his approach. He may laugh it off, but he sure may miss out on his confidence. It gives the initial player enough scope to judge the response for his next move. It can even split the opposite party into rival camps. The phenomenon is just about six months old, but as named, it is wicked. It is also the work of a genius. Currently, the source of such insinuations is a single country, with much of Europe and Asian countries at the receiving end. Though the revelations have been condemned by the US, the hurt passed on to some of its own allies may not be fair, but more importantly, is tactically premature. There could be reasons why a superpower is unable to negotiate such tactics.

These are times of the ultimate. Ultimate aggression, ultimate sanctions, commitment, trust, and ultimate distrust. The three international modes of negotiations: diplomacy, trade, and military action are stretched to the full between any two countries or a group of countries. The results can come only if there are results to be had. Beyond a point diplomacy has little to offer. One can't have trade beyond the capacity of the trading partner. The same holds true for armed aggression. You finally have to take charge, and put a better order in place, if that be the intention. As one of my favourite professors would say "the juice-to-squeeze ratio" is no longer acceptable.

Contracts and treaties these days are made for the hour, the week, for the particular campaign. Even while these are being made, there may be simultaneous agreements on other fronts with variable allies that may actually violate the main deal in question. Nations have a way of backing out by throwing the burden on their respective protocols, legislative hurdles or regional exigencies. A novel method now is to leak out your preparatory scepticism through another web- based source. The message is conveyed, and the expectations from the contract become subject to the realization of other variables.

The collapse of the Soviet Union gave little time to the other superpower to adjust to a multi-intended foreign policy towards the rest of the world. The need to reformulate a policy as per region, communities, and nationalities probably never came up for serious consideration. The hangover of the obsessions to counter a formidable enemy was translated into the myopic duality of "allies" and "foes", overlooking the essence, that what was left to be dealt with was a world with countries to negotiate with, not countries that were to be forced to fall in line.

Ever since the Kuwait crisis, the US seemed to be more and more engaged in the Middle East, without being able to settle pending issues. Iraq became an inevitable invitee, and Afghanistan was to follow 9/11. The compulsion to flex military muscles took the better of diplomatic manoeuvres. I am not an authority here, but in neurology they tell you to tap the hammer gently on a spastic knee, or the foot will most likely your groin. Some time half a decade ago, and 5,000 miles towards west, most matters could have been settled better than what may be possible now. Some friends were lost, and old enmities with Iran and Korea were renewed. Not that these would have been forgotten, but the confrontations could have been timed and sequenced for convenience.

The worst part is that the superpower is now alienating its European allies. The distraction, if any, could have been left alone for a while.

Every culture has a platform where the so-called subordinates have a day to comment on their seniors. In India, students do it on Teacher's Day, they have St Peter's Day in the Netherlands, and supposedly most college graduation ceremonies in the US allow the students to express their remarks before the faculty in an acceptable way. The fact is, everyone more or less has an idea where he stands in terms of his profession as well as popularity. The same is true with world leaders.

WikiLeaks, in its second instalment, smacks of manipulation at the cost of positive diplomacy. It is a low act to insinuate the reputation of the world and its leaders. The US has condemned it, but the question remains how so much of classified information gets web-dumped periodically, and how so much more can be predicted. The wise need not encourage everyone else into craftiness. It erodes credibility, evokes resistance and confounds the purpose.

A perpetuated lie may get the semblance of truth, but too many half truths convert into a pack of lies.

The world will have its rivals and its bitterness. There are ways to settle them. Decided guidelines of negotiations are acceptable. Cleverness and manipulation sometimes have the opposite effect.

 

 Yunus Ali: A soldier of change

Posted: 02 Dec 2010 05:48 AM PST

Part 1: A tribute to Yunus Lebai Ali (1951-2010), Chairman of National Institute for Electoral Integrity (NIEI) Yunus Lebai Ali was an unassuming man. He was a soft-spoken man, pleasant - someone you could take on as friend without hesitation. If you were to put a career to a disposition, you'd say Yunus Ali would be an accountant. But within that unassuming exterior, Yunus Lebai Ali was a man of strong beliefs, principles and unshakeable commitment. This strength has seen him involved in student politics, made him into a political refugee, travel half the globe AND becoming a member of the PLO commando -- he was not only that but was part of the late Yasser Arafat's personal security detail. He was in Beirut during the Lebanese civil war. When he passed away short of his 59th birthday, not many Malaysians knew of him. He will probably not receive mention in our history books. But amongst activists, Yunus Lebai Ali was a giant, but he himself would say he is only a dwarf. We talk to four people closest to him: * His wife Maria Chin Abdullah * Long time friend Dr Rohana Ariffin * Fellow student protagonist Hishamuddin Rais and * Amin Iskandar, a fellow fair election activist Produced by Shufiyan Shukur Edited by Indrani Kopal
Views: 71
1 ratings
Time: 13:46 More in News & Politics


KETUANAN MELAYU: Felda, MAS, Proton, Petronas...DIROMPAK

Posted: 02 Dec 2010 11:31 AM PST

Affidavit Tan Sri Tajuddin Ramli banyak membuka mata rakyat. Tan Sri Tajuddin memberitahu bahawa wang MAS sebanyak RM600 juta lesap kerana beliau diarahkan UMNO untuk merompak wang tersebut untuk UMNO. Tidak cukup dengan wang tersebut, MAS juga telah berhutang RM8 billion. Tan Sri Tajuddin juga menyatakan kehilangan wang MAS tersebut dilakukan oleh beliau atas arahan Presiden UMNO dan UMNO. Apa pun, sudahlah MAS hilang RM600 juta, duit rakyat digunakan untuk menampung kerugian MAS sebanyak RM8 billion selepas krisis kewangan 1997.

FELDA, PLUS, PROTON...

Kita baru sahaja tahu lebih RM2.7billion (atau RM8 billion) wang FELDA lesap dirompak oleh UMNO. Kononnya untuk tanam semula, tapi Guthrie dan Sime Darby pun tanam semula juga dengan kos yang berkali ganda lebih murah.

Lepas tu apa sebab bangunan FELDA boleh jadi begitu mahal macam tu? Apa untung peneroka FELDA dengan sebuah lagi bangunan di tengah-tengah Kuala Lumpur. Bukankah FELDA sudah ada bangunan di Segitiga Emas? Adakah peneroka-peneroka dari pendalaman Negeri Sembilan boleh tinggal di bangunan Felda yang baru setiap kali mereka melawat Kuala Lumpur.

MAlahan dari pengkajian MAlaysiawaves, bilangan pejabat yang kosong di Kuala Lumpur sudah pun tinggi. DEngan menambah lagi bilangan pejabat di Kuala Lumpur adalah langkah yang bakal membawa kerugian kepada FELDA.

Proton pula bukan sahaja wang rakyat dirompak (dalam bentuk subsidi) sebanyak RM13 billion, rakyat Malaysia sendiri di rompak. Yakni dengan terpaksa membayar RM40k lebih mahal dario harga pasaran setiap kereta yang dibeli oleh rakyat Malaysia.

Misalnya, sepatutnya Proton Wira cuma dijual dengan harga RM20k tapi rakyat Malaysia dipaksa UMNO untuk membelinya dengan harga RM60k.

PLUS: Malaysiawaves telah mendedahkan PLUS digunakan untuk menyelamatkan bangunan UMNO dari dilelong oleh bank.

PETRONAS

Dari pendedahan-pendedahan terbaru ini, saya tak berani nak bayangkan sudah berapa lori wang Petronas dirompak UMNO dan kroni-kroni mereka.

Dipersilakan membaca artikel2 saya di bawah ini:

1.0 Apa Sudah Jadi Dengan RM456billion Hasil Petroleum Malaysia?

2.0 Where Has All of Malaysia's Oil Money Gone To?

3.0 Bersedialah Melihat Anak2 Gadis Kita Jadi Pelacur Selagi UMNO Terus Memerintah

Bayangkanlah sendiri.

Tulang Besi


MACC investigates airtime scandal

Posted: 02 Dec 2010 09:43 AM PST

I was told that a team of eight MACC officers 'visited' the office of a high-ranking officer at a broadcasting complex last week. Details are unknown but they spent a few hours with him during that two days 'Q & A' session.

The core of investigation was about my posting on Airtime Scandal last month which drew mixed reaction from readers. Minister in-charge Datuk Seri Utama Rais Yatim, in responding to the posting promised a full investigation into it.

I called the MACC but was told to wait for the outcome. "We are still investigating. It will take sometimes... but we got some leads here," on official said.

Another upsetting news I got was, about 600 companies have registered with the TV station for airtime approval but it was only given to a 'selected few'. I dont understand it as we are encouraging local contents to be aired on all TV stations.

A few people, including a former MP also promised me evidence relating to a person named 'Anuar' awarded with most airtime although he is not directly involved in any kind of television production programs.

How many people are actually involved in the issuance of television airtime? I really dont know but it could be three or four by government standard.

And this officer is expected to reach his retirement age less than a year from now. If you are a policeman, some people are already watching you prior to your retirement...


Wikileaks expose American double standards taxidriver exposes barisan injustices to Malaysians

Posted: 02 Dec 2010 05:55 AM PST


  The Malays who have been politically abused by THE RULING PARTY since Merdeka have become wiser to THE RULING PARTY 's passionate tool. The next GE, regardless of its scheduled date, is going to be the biggest tsunamic lost for THE RULING PARTY.
  I am not Malay or a Muslim. But it's an unwritten law that naturally exists – the majority race of any Nation receives more privileges than the minorities. No need to make it an issue or pathetic tagline! The Malays have come to realize that. Without any propaganda THE RULING PARTY Must naturally extend this privilege to the Malay community. Plain simple logistics of nature.
  I am 100% sure that if from the beginning of Merdeka, the Malay community were given what is rightfully theirs, there would have unselfishly shared some of it with the other races without a hint of hesitation and Malaysia would have been a model DEMOCRATIC COUNTRY.
  The problem is that the human greed of THE RULING PARTY has prevented the Malay Community from obtaining what is theirs, and to camouflage their greed, THE RULING PARTY propagates lies by accusing the minorities of having deprived the majority of their privileges.
  THE RULING PARTY incites racial and religious tension" by falsely accusing the minorities of having deprived the majority of their privileges, to obtain votes from the majority race for THE RULING PARTY to remain in power!
  VIDEO Muhyiddin: PM will have final say in choosing candidates.
  Deputy Prime Minister Muhyiddin Yassin says the coalition will consult party leaders and has no plans to make a major change in the practice of picking candidates for elections.

  LET ME TELL THE RAKYAT THE OPPOSITION BASHING MODUS OPERANDI
  EZAM KOTAK@KATAK AND GANG WILL DO ALL THE PKR BASHING. THE FROGS WHO JUMPED OUT OF PKR WILL DO ALL THE DIRTY JOB TO BASH UP PKR.
  DESPITE ALL THE BASHING AND BADMOUTHING OF PKR, IT HAS NOT DENTED PKR. PKR AND ANWAR ARE GETTING MORE POPULAR.
  THE MSM WILL DO ALL THE SPINNING. UMNO LEADERS WILL SAY " WE ARE TELLING THE TRUTH AND THE ALTERNATIVE MEDIA IS TELLING LIES." LITTLE DO THESE DRUM BEATERS REALISE THAT THE RAKYAT KNOW WHAT'S GOING ON. PRO=GOVERNMENT NEWSPAPERS ARE NOT SELLING. PEOPLE DON'T REALLY WATCH RTM OR TV3 NEWS.
  3) UMNO LEADERS WILL LET THESE FROGS WHO HAVE SOLD THEIR SOUL DO ALL THE PKR BASHING WITH THE HOPE THAT THE RAKYAT WILL DISLIKE PKR AND ANWAR. ONE OR TWO INDIANS WILL BE PULLED IN TO MAKE IT MORE DRAMATIC, THE LIKE OF TAKING MATTERS TO THE COURT AND BRINGING BUSLOADS OF TOURISTS TO CERTAIN LOCATIONS TO SHOW THEIR "PROTEST". MSM WILL BE THERE TO TAKE PICTURES AND TV3 WILL HIGHLIGHT THE DRAMA FOR THE RAKYAT TO WATCH – HOPING THAT THE DRAMAS WILL MAKE THE RAKYAT SAY PKT IS A CHAOTIC PARTY
  CONCLUSION
  ALL THESE PLAY-ACTS AND DRAMAS WILL NOT WORK. ALL HAVE BACKFIRED. PKR MEMBERSHIP IS INCREASING. SUPPORT FOR PKR AND ANWAR IS INCREASING. THE DIRECTORS ARE SCRATCHING THEIR HEAD IN DISBELIEVE.

  Prime Minister Najib Razak's admission of factionalism that could cripple Umno raised eyebrows across the country, with many scoffing at his rationale for postponing internal party polls due to be held next year.

  "So after dismissing and criticising PKR's direct election, Najib is now finally admitting there is infighting in Umno. We are shocked at his 'sudden' and 'momentous' discovery," Nik Nazmi toldMalaysia Chronicle.. 

  "And in the interest of all Malaysians, we also regret the removal of democratic rights from Umno members."

  What goes around comes around

  In the past months, Umno and its agents have done their best to roil Opposition Leader Anwar Ibrahim's attempt to give each member in his PKR party the right to choose the leaders they wanted.

  Anwar, Azizah, Azmin

  But despite the huge negative publicity, PKR refused to abort its historic directions, making it the first party in Malaysia and South East Asia to give such power to its members.

  "No other party in this country or Southeast Asia is brave enough to do this. And at a time when enemies of democracy are becoming increasing phobic," PKR president Wan Azizah told her party congress over the weekend.

  Sadly, it does not look like Najib – her counterpart at Umno – has the same confidence in his own party.

  "We have always said Najib's greatest weakness is that he lacks moral courage to do the right thing. It is clear he has no confidence in his own Umno members to put the interest of the party first. He is worried they may create a fracas during the democratic process that will really show Malaysians how deep the rot is in Umno, how corrupt it actually is," Taiping MP Nga Kor Ming told Malaysia Chronicle.

  Kor Ming – we can't take chances

  18 months – unnecessarily long

  Although, pundits were cautious as to whether Najib's postponement really spelt snap general elections by as early as March 2011 given that the deferment was for an unnecessarily long 18-months period, they said Pakatan could not take chances and had to get its election machinery ready immediately.

  In March 2008, Pakatan swept control of 5 of Malaysia's 13 states and denied Umno its long-held two-thirds parliamentary majority. It has vowed to take over the federal government in the coming election.

  "Yes, we have to start our national tours and get closer to the people. We have to revive our election machinery and make sure everything can kick-start smoothly," said Nga.
  The video released by WikiLeaks showing a U.S. military attack that killed 12 people, including two Reuters employees, has sparked intense debate. It's possible to trace two broad themes in the discussion. The first concerns the nature and mission of the WikiLeaks group and traditional investigative reporting. The second centers on the question of what exactly the video shows. Upon release, the video was greeted as proof of misconduct by American soldiers. But as more and more eyes examine the footage, and military experts weigh in, the matter seems less clear: some say some of the men targeted do appear to be carrying AK-47s, and are not unarmed, as originally claimed. Others remark on the many gray areas of counterinsurgency fighting. As David Adesnik at The Moderate Voice puts it, with refreshing humility: "for non-experts (such as myself), it is hard to know exactly what is happening in the video. The rush to judgment by Wikileaks suggests that it is more interested in politics and publicity than in figuring out what actually happened."

So what did actually happen? Here are the arguments from key players in the debate and a representative sampling of opinion across the spectrum: 
 • Watch When They Open Fire on the Van WikiLeaks editor Julian Assange, appearing on Al Jazeera English, says that though the first shooting episode is troubling, things become "much more serious when one of the Reuters photographers is crawling away wounded" and the American military opens fire on both him and those attempting to help him, who arrived in a van. Assange is also confident both in the video's accuracy and that the military tried to cover up the event.
 • Doesn't Meet 'Hostile Intent' Criteria Think Progress's Zaid Jilani articulates the reaction of much of the left-leaning media:

If the video is indeed an accurate portrayal of events, it would appear that the military's official response to the events is inaccurate and that it has not been telling the truth when it claims that the Apache attack "occurred after security forces came under fire." Additionally, it would appear that the Apache pilots in question violated the 2007 U.S. Rules of Engagement for Iraq, which permit the use of "deadly force" only against individuals who "pose a threat to Coalition Forces by committing a hostile act or demonstrating hostile intent."

 • Actually, It Looks Like It Does "In the video, starting at the 3:50 mark," writes conservative Hot Air's Ed Morrissey, "one member of this group starts preparing what clearly looks like an RPG launcher, as well as some individuals with AK-47s … In 2007 Baghdad, this would be a clear threat to US and Iraqi Army ground force." Nor does he agree with those criticizing the military for shooting at the van, whose occupants attempted to help the wounded: "the video clearly shows that the vehicle in question bore no markings of a rescue vehicle at all, and the men who ran out of the van to grab the wounded man wore no uniforms identifying themselves as such. Under any rules of engagement, and especially in a terrorist hot zone like Baghdad in 2007, that vehicle would properly be seen as support for the terrorists that had just been engaged and a legitimate target for US forces." His response regarding the Reuters journalists is seen elsewhere in the conservative blogosphere as well: "this shows is just how risky it is [as a journalist] to embed with terrorists."
 • These Guys Were Armed, Though "If you watch the entire video," objects Gregg Carlstromat The Majlis, "one or two of the men in the square certainly appear to be armed (though it's hard to tell from low-resolution gunsight video)." Gawker's John Cook agrees, as does The Weekly Standard's Bill Roggio: "There is nothing in that video that is inconsistent with the military's report. What you see is the air weapons team engaging armed men." He also notes the empty streets: "This is a very good indicator that there was a battle going on in the vicinity. Civilians smartly clear the streets during a gunfight." Both Cook and Roggio also wonder what happened before the video picks up with a U.S. officer in the middle of a sentence.
 • Former NSC Member and U.S. Lt. Col. Debate In an interview with MSNBC's Dylan Ratigan, Brett McGurkh, who previously served on the national security council, calls the video "tragic" but says it's "we've had helicopters shot down in this part of Baghdad I can see where [the Americans] were coming from. I think it's slanderous to say [as WikiLeaks editor Assange does] that their entire mission is just to kill as many Iraqis as possible." Lt. Col Anthony Shaffer isn't so sure that lets the soldiers off the hook, though. "You've got to be very, very precise [with aerial combat]," he says, and "this is where we've got to get it right if we're going to have the population on our side." Regarding whether Rules of Engagement criteria were met, he says "based on what I've seen only … no they were not … minimum force is the key here." He also points out, as many do, that "speaking as an intelligence officer my intent is to capture [those that were wounded]," not fire again at them.
  http://www.msnbc.msn.com/id/32545640

  Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

 • Military Law Expert Weighs In Salon's Mark Benjamin explains that the Americans' actions may not have been "illegal under the Law of Armed Conflict." What does that say?

The shorthand version of that law is that you can kill the enemy, period. The gray area in asymmetrical warfare, however, is determining just who the enemy is. Given those ambiguities, in a military courtroom a jury would have to determine if the shooter "honestly and reasonably" believed he was shooting the enemy, according to Gary Solis, an expert on military law at Georgetown University. "That will always be a defense," he told Salon.


Logo used by Wikileaks
Wikileaks expose American double standardsImage via Wikipedia

"True friendship is a plant of slow growth and must undergo and withstand the shocks of adversity before it is entitled to the appellation." – Washington

Almost half of the world is red-faced, while some of the countries have been miffed by the exposure made by the whistle-blowing website WikiLeaks.

One thing that has emerged is the way US diplomats' operated throughout the world – deceiving world leaders by stating one thing publicly, while the report sent to theState Department was exactly the opposite of their public pronouncements, clearly indicating America's double standards. However, some leaders have called for a thorough probe to find out if WikiLeaks have concealed certain cables just to create an impression that would undoubtedly damage relations between nations. For example, the leadership in New Delhi had been gloating after US President Barack Obama's visit to India and for publicly supporting it for a permanent seat in the UN Security Council. But now the Indian administration is criticising Washington for its double standards. This reaction was prompted by a leaked memo purportedly written by a US diplomat, who reported that the Secretary of State had declared that India was only a self-proclaimed frontrunner and nothing else.

Also, India has reacted aggressively against Turkey because it did not invite PM Manmohan Singh in the meeting on Afghanistan. The Indians have said that both Turkey and the UAE have betrayed them, because they, according to the WikiLeaks, secretly supported the people of Pakistan. So it would be in the fitness of things, if the Government of Pakistan were to take note of the support extended to it by both Turkey and the UAE, and tried to reciprocate it as and when the opportunity arose.

On the contrary, the Pakistani leadership has reacted cautiously to the latest WikiLeaks exposé, especially where purportedly letters were written by a friendly Arab country on some of the development projects. ThePakistani government thus is trying to verify the disclosure before making a public statement. However, what was most annoying for Pakistan were the letters written by the US ambassador in which she tried to create an impression that Pakistan's nuclear weapons and the command and control system were unsafe. This led the US administration to pressurise Pakistan giving it an opportunity to demand that the enriched uranium be removed from its research reactor. The documents exposed: "Since 2007 the US has been engaged in a secret effort to remove highly enriched uranium from a Pakistani research reactor." But in May 2009, the ambassador admitted that Pakistan had refused to give in. USA's double standards exposed. Published: December 2, 2010
Azam KhalilThis posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mixed Roots Film & Literary Festival

Posted: 02 Dec 2010 04:41 AM PST

It's going to be the 4th festival so far, to be held on June 11-12, 2011 in Los Angeles.

I blogged about the 2nd event early last year.

The Mixed Roots Film & Literary Festival is a non-competitive, annual arts festival dedicated to sharing and nurturing storytelling of the Mixed experience.

The Mixed experience refers to interracial and intercultural relationships, transracial and transcultural adoptions, and anyone who identifies as having biracial, multiracial, Hapa or Mixed identity.

Many Malaysians are just as multi-racial as the Americans.

It's a pity we do not celebrate our diversity.


UN Report Grim Outlook For Global Economy in 2011

Posted: 02 Dec 2010 04:21 AM PSTClick Chart For China Bubble Report from Bloomberg

UN Report Grim Outlook For Global Economy in 2011

The recovery from the global economic crisis has been faced with setbacks since the middle of 2010 and the outlook for growth in 2011 remains grim, stated a new UN report pre-released Wednesday.

The annual UN report titled the "World Economic Situation and Prospects 2011 (WESP)" pointed to high unemployment rates, fiscal tightening and the risk of global currency wars as the primary threats to global economic recovery. The full report will be released in 2011.

According to UN expectations, the world economy will expand by 3.1 percent in 2011 and 3.5 percent in 2012 -- well below the figures needed to recover the jobs lost during the economic crisis.

Rob Vos, director of the development policy and analysis division of the UN Department of Economic and Social Affairs (DESA) , told reporters here that "we are not out of the woods yet and greater risks are looming."

DOWNSIDE RISKS

Recent tensions over currency and trade, a weakening dollar, and exchange rate volatility have all contributed to an uncertain forecast for 2011 and 2012. "We foresee many downside risks in the next two years," said Vos.

Countries have already begun to enact defensive monetary measures to keep capital flowing into their economies. "There is still much more finger pointing," than concrete policies, said Vos.

As the major economies of Europe, Japan and the United States continue to pursue uncoordinated monetary policies, turbulence and uncertainty in global financial markets will persist.

"Failure to arrive at more coordinated policy responses aimed at a more benign global rebalancing will put the process of economic recovery and the stability of financial markets at further risk," notes the report.

Meanwhile, the WESP report highlights high unemployment worldwide as "the Achilles heel for the recovery."

The global economy will need to generate around 22 million new jobs in order to get to pre-crisis employment levels, said Vos.

POLICY CHALLENGES

In order to avoid further stagnation in the global economic recovery and a "double dip recession," world leaders will need to confront major policy challenges, said Vos.

The report outlines five major challenges facing policy makers, including: providing additional fiscal stimulus, redesigning policies geared towards job growth, finding greater synergy between fiscal and monetary stimulus, ensuring the availability of development finance, and coordinating policies among major economies.

Such challenges are monumental, particularly in an atmosphere where fears of additional stimulus run high as it would add to the deficits of major countries.

However, "what we are most worried about," said Vos, "is that without further stimulus the recovery will further slow down."


Ex-PKR sec-gen insists signature forged

Posted: 02 Dec 2010 02:34 AM PST

Former PKR secretary-general Salehuddin Hashim today insisted that the signature on a letter to dismiss P Jenapala as a party member in 2008 was forged. "Yes, the letter bore the image of my electronic signature which I used on the thousands of circulars through which I communicated with the more than two hundred divisions of the party. "So, the said letter could be a cut-and-paste job or an abuse of my electronic signature in the files. I leave that to the police to investigate," he during a press conference at a golf resort in Petaling Jaya this morning. Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 90
1 ratings
Time: 14:28 More in News & Politics


Ronnie Liu: Unity team would have lost without me

Posted: 02 Dec 2010 02:05 AM PST

He may not have made the state leadership line-up this time around, but senior DAP member Ronnie Liu insists that the Unity team could not have garnered their close victory if not for his backing.In fact, said Liu (right), who polled a dismal 369 votes in the Selangor party polls which concluded last weekend, the Unity team can thank him for about one-third or 300-odd votes which led to them winning 8 out of the 15 seats in the leadership team. Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 10
0 ratings
Time: 07:55 More in News & Politics


101201_Ex-PKR sec-gen insists signature forged.mp4

Posted: 02 Dec 2010 12:53 AM PST

Story to follow.
Views: 0
0 ratings
Time: 00:44 More in News & Politics


No to hudud

Posted: 02 Dec 2010 12:18 AM PST

Saudi Arabia, Pakistan, Iran, Somalia, Sudan (and Taliban-ruled Afghanistan) are (was) governed by the hudud, yet I can write about the horrendous iniquity of the legal system against some of its citizens.

Therefore I do not support PAS' proposal to introduce the hudud should Pakatan come to power. What for, when such religious laws can only worsen the situation. I don't accept that Malaysia's secular civil laws have failed - it's not the laws but some of the judges. Those civil court judges are already bad enough so let's not make matters worse by having clerics as judges. They'll be insufferable and the pits, unimpeachable.

Hudud or for that matter, any religious laws, puts too much unquestioned power in the hands of clerics, who I have to say, aren't exactly the sort of people given to compassionate considerations. The fine steel of laws must be tempered by the flexibility of commonsense, compassion and contextual considerations.

Clerics (particularly of the Abraham-ic religions) have demonstrated 3,500 years of consistency in their proclivity for harsh and unchallengeable punishments, knowing full well (to their secret glee) that they themselves are exempt from the draconian treatment they propose to mete out to others.

Some years ago in Australia, Rev Fred Nile, notorious for his anti Muslim stand, attempted to link the wearing of Middle-Eastern traditional robes and headscarves by Muslim women with terrorism. In the NSW State's Upper House he called for a ban on the traditional dress. That bigot claimed such Muslim apparel could be used by terrorists to conceal weapons and explosives. Thanks to secularism his proposal was rejected, and the beautiful part about Australia is that many Christians immediately came out to cheekily question his views on the dresses of Catholic nuns wakakaka. That shut that idiot up.

Apart from the bigoted hatred of people like Rev Nile, clerics are also not above lying too. Recall the Mufti of Perak who sent that seditious SMS, inciting Muslims to stop a false charge of Christian proselytizing Muslims at a church? Why wasn't he punished for seditious religious incitements, with a high probability of inter-ethnic violence? Pity the Sultan of Perak didn't send that Mufti off to Somalia.

Then there have been Christian preachers in the USA who incited violence against Muslims, or extreme rightwing rabbis against Arabs. In India, an Australian Christian missionary and his three little kids were burnt alive by Hindu fundamentalists on religious differences. How could they justify such blasphemic violence in the name of their Divine Lord? In Indonesia the police have detained Bashir Ahmad, a cleric alleged to be the spiritual leader of the terrorist group Islamiyah, responsible for indiscriminate killing of both Indons and foreigners with bombs placed in public places.

And it doesn't help when Dr Wan Azizah told us recently that her hubby is God's gift to humanity. My matey Dean Johns, a Malaysiakini columnist who normally respects the good lady was driven to lambasting her (very gently) to Spare us the godswallop [a pun on the word 'codswallop' which means rubbish or nonsense].

Dean succinctly informed her that: For a start, it's a bit presumptuous to speak on God's behalf when you couldn't possible have the slightest idea of the Almighty's thoughts, intentions, ideas or ideals.

Like clerics and their flocks in Pakistan, Afghanistan and similar earthly paradises who imagine that God demands the death penalty for those accused of adultery, blasphemy, apostasy or whatever else they deem terminally sinful.

Our local versions do too, that is, demand (purportedly in the name of God) the death penalty for those accused of adultery, blasphemy, apostasy or whatever else they deem terminally sinful, like abandoning babies born out of wedlock.

He continued, not sparing the Christians as well: Or potentates like the Pope, who claims to be God's earthly mouthpiece in making such preposterous pronouncements as his recent one that the use of condoms is now okay for male prostitutes to use to protect their clients against HIV infection, but still against divine law for the prevention of unwanted conception.

At the end of the day, can we all spare a thought for God, you know the McCoy, who's mighty pissed off with all sorts of people for misappropriating use of his name for the last 3,500 years. In fact, he just informed kaytee to tell you guys and gals to cease and desist wakakaka.


Masings “No,No,No Pelagus” to Sng

Posted: 01 Dec 2010 11:45 PM PST

The smiles which has been appearing on Larry Sngs supporters in Pelagus must have more or less been extinguished by not only the PRS Pelagus members but also the whole PRS machinery. Last weekend Parti Rakyat Sarawak (PRS) Pelagus division has come out strong by insisting that Pelagus constituency needs a new elected representative from within the party. Not a day goes by without someone mentioning the drama of Pelagus Seat.

Today,even before he goes on an official trip to Mongolia the PRS President gave a strong statement which has appeared in a local daily. He said,"we are firm on this issue .We will not allow anyone from outside the party to represent PRS in Pelagus,least of all a direct BN candidate as we have more than enough qualified people to represent us there."

We will field only a PRS-sanctioned candidate for Pelagus.Currently the party has identified at least two or perhaps more potential candidates for the seat."stressed Masing. Masing went on to say that Sng's current political predicament was no longer PRS's problem.

A political source said,"Fair enough but questions why Masing had to say this,"It is only right that Pelagus which is an Iban majority seat be represented by an Iban from PRS.?" Will this not open up a can of worms and it might just land on his lap..?

 He should have just concentrated on making the seat as a PRS quota in the BN consensus agreement but not touching the racial aspects. He needs not be reminded,does he on how and who lobbied for Senior Sng in the good old days.?He continued,"Don't be too Obsessed that the real issue of the party's seat is losts through missing the target."

Junior Sng remains a favourite with CM Taib and only when the lists is announced after the BN coalition has vetted the candidates will we all know whether Sng will still be in Pelagus or be moved to avoid further controvesies before or after the elections.

Will SNG be able to punch the air with a CLENCHED FISTS and shout "YES….?"Ketuanan Melayu: A sick bunch in denial

Posted: 01 Dec 2010 03:30 PM PST

From Muhammad Sadas Abdullah, via e-mail

I read with much concern the battle-cry of especially the bigots in Perkasa (they should be renamed 'Perkosa'). Her Lordship Zaira Jaafar, Perkasa's women chief claims that they are the original race and lords of this land. Wow! Now I understand what Napoleon Bonaparte meant when he said, "In politics, stupidity is not a handicap".

Whilst a certain senior minister was parading about the varied origins of Umno folk at the recent general assembly, here comes some dumb-ass who's talking about being origin. She needs to look a little deeper into the mirror to find her origins. It would not be a surprise to find her origins from the Indian sub-continent, or mainland China, or the Indonesian islands.

Malaysian gutter politics is continuing to sink and stink. It's easy to be in Umno-type politics. You do not have to have much of a brain, or you need not use much of it if you have one. Just memorise the 3R's (Race, Religion and Royalty), and you do not need to understand it fully.

When someone on the other side makes any intelligent comments or statement, you spin it into any one or two, or all 3R's. You can frighten the other hardworking tax paying people and demand subsidy and respect from them. It is just like the one who questioned the patriotism of the Chinese and Indians. I wonder why this patriotic fellow did not sign up for the forces himself. What a sick bunch in denial. God help us all.

A practising Muslim will never lord over the ketuanan issue. He will know the words of the Holy Prophet Muhammad (pbuh) in his Last Sermon. It goes something like this: "All mankind is from Adam and Eve. An Arab has no superiority over a non-Arab, nor does a non-Arab have any superiority over an Arab; white has no superiority over black, nor does a black have any superiority over white; (none has superiority over another) except by piety and good deeds…"

I strongly suspect the folk in Perkasa must be involved in some kind of deviationist teachings.

Read:

'God-sent' Anwar is Satan himself, says Perkasa


Irresponsible response from Wee Ka Siong

Posted: 01 Dec 2010 03:29 PM PST

From PR, via e-mail

I'd like to say this to Wee Ka Siong: The moment you deny any responsibility in the misidentification of a child's race, it creates more problem for us who are affected.

It is so easy to say, "I'm not responsible". The least we can expect you to say is that, I will investigate and see to it that the matter is resolved.

Is it SOP (standard operating procedure) for leaders to deny whenever any criticism is made against them?

That is a very pathetic attitude for a minister! If you are not willing to do your job, give it to others. There are many people who need and can deliver on the job.

Read:

'Melayu' native kids: Ministry in the dark


No worries Sabahans! Shahrizat will come through

Posted: 01 Dec 2010 03:28 PM PST

From Ghazali Sebli, via facebook

No need to worry Sabahans, hardcore poverty will be totally eradicated by year's end, this was the pledge in April by Women, Family and Community Development Minister Shahrizat Abdul Jalil.

Musa is a just a laughing stock

From Daniel Tan Kah Beng, via facebook

Guess Musa Aman's plans to eradicate proverty is by giving away his salary every month, even if his money is not clean. Talk, everybody can! It takes years for a nation to get rich, and eradicating poverty by the end of year? I guess he just want to be a laughing stock.

Read:

Musa works on Chinese psyche to counter 'poverty' report


Pakatan has done good for the rakyat

Posted: 01 Dec 2010 03:25 PM PST

From Martin Harnevie Betzen, via facebook

I refer to the article, 'The Reformasi that never was'.  This writer seems ignorant of certain realities.

Already by its existence, Pakatan Rakyat has thwarted a lot of abuses by BN, saved billions of ringgit for the taxpayers and started to turn around the totalitarian grip that BN (via its 'component parties' the police, EC, Palace of Injustice, MACC, the print media, etc) has had over Malaysians.

Read:

The Reformasi that never was
Pilih Mohd Asri sebagai Canselor Unisel

Posted: 01 Dec 2010 03:24 PM PST

Dari Ridzuan Zakaria, via e-mail

Pada 20 November, Rosmah Mansor telah mengumumkan pengunduran diri dari jawatan Canselor Unisel. Sejak itu berbagai-bagai spekulasi telah timbul mengenai pengganti beliau.

Pada Kongres PKR baru-baru ini, Syed Husin Ali telah dicadangkan sebagai pengganti. Syed Husin, dalam kerasulannya, telah menolak cadangan tersebut. Sebaliknya, Syed Husin penuh dengan semangat anti-feudalisma, telah mencadangkan isteri boss, Wan Azizah Ismail. Mungkin Syed Husin menolak kerana segan-silu dilabel sebagai Canselor masuk pintu belakang seperti cara beliau menjadi Ahli Parlimen.

Tidak kira Syed Husin atau Wan Azizah, perlantikan antara dua tokoh ini akan menjejaskan nama baik Ketua Umum. Jika Syed Husin dilantik, dituduh kronisma; kalau Wan Azizah dipilih, dituduh nepostima.  

Ketua Umum, sebagai pendukung wahid reformasi, harus berubah dari pradigma kolot Umno/BN yang melantik ahli politik yang telah luput tarikhguna atau dari golongan bangsawan yang menganggur untuk menjadi Canselor universiti. Ketua Umum mestilah membuat perlantikan yang luar dari kotak.

Canselor Unisel yang baru wajib mampu membawa perubahan dan kecemerlangan kepada Unisel. Seorang ulama yang berintegriti. Seorang yang lazim dengan persekitaraan menara gading. Seorang dari akademia. Seorang yang tidak mempunyai 'bagasi lebihan' di arena politik tanah air tetapi dikenali umum.

Hanya Dr Mohd Asri Zainul Abidin dapat menemui syarat-syarat tersebut.


No comments: