Tuesday, October 5, 2010

PKR – Percubaan mendemokrasikan diri?

PKR – Percubaan mendemokrasikan diri?


PKR – Percubaan mendemokrasikan diri?

Posted: 05 Oct 2010 07:00 AM PDT

Oleh Hishamuddin Rais

KOMEN Saya memerhatikan dengan penuh teliti apa yang sedang cuba dilakukan oleh Parti Keadilan Rakyat. Apa yang saya maksudkan ialah percubaan PKR untuk membawa dan merayakan demokrasi kepada semua ahli-ahlinya melalui satu ahli satu undi.

 

Sekali imbas kelihatan ianya amat radikal. Radikal dalam konteks kewujudan demokrasi di Malaysia. Untuk pertama kalinya ahli parti PKR membolehkan diri mereka memilih ketua pimpinan dari ranting, cabang hingga ke pucuk pimpinan pusat. Memang radikal.

Syabas! Tahniah! Kerana memiliki niat untuk merayakan demokrasi dalam parti. Syabas kerana memiliki niat dan akidah untuk memperkasakan ahli-ahli dengan hak pengundian mereka.

Tetapi dalam hidup ini – niat yang baik tidak semestinya membawa kebaikan. Niat sahaja tidak mencukupi. Obama juga berniat baik apabila dia bersetuju untuk menambahkan lagi bala tentera Amerika di Afghanistan. Najib Tun Razak juga berniat baik apabila dia menikahi seorang janda.

Niat bukan hakikat. Niat tidak memiliki apa-apa makna. Berniat hendak pergi ke Mekah untuk menunaikan haji, bunyinya baik dan gah tetapi kalau tidak menyimpan duit atau memohon pasport antarabangsa – niat ini tidak memiliki apa-apa makna.

Permasaalahan yang sedang dihadapi oleh PKR ini ialah pucuk pimpianan PKR cuba membawa demokrasi dengan membezakan diri mereka dengan demokrasi yang diamalkan oleh musuh politik mereka. Ini adalah kesilapan besar. Mereka ingin meng– ada–adakan demokrasi.

Kewujudan demokrasi bukan melalui perbandingan dengan musuh politik. Demokrasi wujud bukan kerana adanya fasisma. Demokrasi wujud bukan kerana adanya ditaktor. Satu ahli satu undi dalam PKR seharusnya diwujudkan bukan kerana United Malays National Organisation menjalakan sistem undi perwakilan dalam pemilihan pimpianan mereka.

Jika kerana ingin berbeza dari United Malay National Organisation maka itu hanya reaksi. Demokrasi bukan reaksi. Kalau demokrasi sebagai langkah reaksi maka ini bukan demokrasi tapi reaksionari. Demokrasi adalah wadah yang diajukan dimana idea, pandangan akan di debat dan di canai secara terbuka.

Demokrasi bercita-cita untuk mewujudkan warga yang memiliki kertampilan intelek dan keilmuan untuk berfikir, berhitung dan mengambil tindakan dan keputusan secara rasional setelah menilai semua fakta.

Sayugia di ingatkan pemilihan satu undi untuk satu ahli ini belum menjamin kelahiran demokrasi. Bunyinya memang lunak – satu ahli dapat memilih dari bawah hingga ke atas – hebat !

Apakah ini hakikat atau hanya satu ilusi?

Pada hemat saya , disini amat jelas kesongsangan pemahaman tentang apa itu demokrasi. Pengundian ini hanyalah satu manifestasi dari lunas demokrasi. Kalau hak mengundi wujud dalam sesebuah persatuan atau kumpulan bukan bermakna persatuan itu mengamalkan demokrasi.

Jangan lupa Hitler juga di undi untuk di jadikan Chancelor German. Jangan lupa Mussolini juga di undi untuk memimpin National Fascist Party. Jangan lupa Barisan Najib Rosmah yang mentabir Malaysia hari ini juga diundi untuk mereka ke Putrajaya.

Pengundian tidak menjamin demokrasi. Pengundian sahaja tidak memiliki makna yang hakiki.

Sistem baru yang sedang dicuba oleh PKR ini amat jelas bukan mengembangkan demokrasi malah menguncupkan demokrasi. Kalau sebelum ini ahli-ahli PKR memilih pimpina mereka melalui perwakilan - kali ini pengundian di seluruh negara – disetiap cabang. Seharusnya dilihat berkembang. Hakiktnya mengempis.

Saya berani berkata sedemikian kerana dari apa yang saya perhatikan ketika ini besar kemungkinan PKR ini akan menjadi parti towkay – parti orang-orang kaya. PKR akan menjadi parti untuk mereka yang memiliki dana dan modal. Rintik rintik dan awan hitam ini telah mula kelihatan dimana PKR berkemungkinan akan dibajak.

Pasti ada ahli PKR atau gedebe PKR akan menganggap kenyataan saya ini lucah. Kenyataan kurang hajar dari seorang NGI yang bermazhab Marxist Groucho. Mungkin saya dianggap kurang siuman kerana berani menulis sedemikian. Biar saya berikan hujah-hujah kenapa saya berpendapat sedemikin.

Sistem pemilihan Parti Keadilan Rakyat yang sedang diperkenalkan hari ini amat terbuka. Keterbukaan ini telah dihebang hebohkan sebagai merayakan demokrasi. Ini silap. Sebenarnya keterbukaan ini hanya telah membawa masuk ramai ahli-ahli baru ke dalam PKR. Ini memang di alu-alukan. Dalam masa yang sama keterbukaan ini telah juga menjemput masuk pelbagai jenis hantu dan jembalang ke dalam Parti Keadilan Rakyat.

Watak-watak 'reject dan recon' kelihatan banyak diterima masuk untuk menjadi ahli PKR. Janjinya cukup enteng - asalkan mereka berkeupayaan mengeluarkan dana lumayan sebanyak dua ringgit untuk membayar yuran keahlian – maka mereka saheh menjadi ahli. Apa garis parti, apa perlembagaan parti dan apa perjuangan parti tidak ditimbulkan. Terbuka disisni di difinasikan sebagai merayakan demokrasi..

Hasilnya, keterbukaan ini telah membawa masuk pelbagai bentuk gedebe, kaki pukul atau kaki buang kerusi. Para gedebe ini masuk dengan membawa penyokong-penyokong mereka. Ini samalah seperti Don Barzini dari South Bronx datang berjumpa Don Vito Corleone di Lower Manhattan dengan menjanjikan kaki kaki pukul dan penyokong yang baru.

Kerana ingin membezakan diri dari musuh politik maka PKR telah tidak menapis kemasukkan ahli ahli baru ini. PKR telah membenarkan ahli-ahli yang tidak dikenali hujung pangkal – tidak diduga kesetiaan – jauh sekali pemahaman tentang perjuangan – untuk mengundi dalam sistem satu ahli satu undi.

Hasilnya: Apa yang umum baca dimedia dan laman laman web adalah manifestasi dari sistem keterbukaan ini. Melalui sistem pemilihan baru ini watak-watak 'reject dan recon' dan para gedebe yang sedang bergelawak dan berkuntau untuk berebut kuasa. Justeru kemungkinan PKR akan di bajak tidak mustahil.

Bab perbelanjaan

Pemilihan yang sedang berjalan sekarang ini akan dibayar dengan harga yang mahal- dalam erti kata 'ringgit dan sen'. PKR akan mengeluarkan dana yang banyak untuk memastikan pengundian satu ahli satu undi ini berjalan lancar. Untuk saya ini satu kesanggupan yang wajib kita semua hormati.

Parti Keadilan Rakyat sedang mengajukan politik baru. Dalam politik baru ini, warga wajib sedar dan sanggup membayar dengan nyawa dan darah untuk merampas ruang demokrasi dan memperkasa hak kita sebagai individu.

Tetapai disini , apa yang ingin saya huraikan bukan bab ini – tetapi bab perbelanjaan berkempen untuk ahli-ahli PKR yang ingin menawarkan diri sebagai calon. Satu ahli satu undi memang romantik bunyinya tetapi hakikatnya tidak seromantik bunyinya.

Sistem satu undi untuk satu ahli ini menjadi beban yang mahal. Dengan mensenaraikan nama sebagai calon dan berharap akan dipilih adalah kerja politik gila. Bakal calon wajib menonjol diri dengan berkempen. Berkempen di seluruh Malaysia belanjanya bukan kecik anak. Malah untuk dipilih menjadi ketua cabang juga memerlukan dana.

Akhirnya hanya mereka yang memiliki dana yang cukup sahaja yang boleh berkempen ke hulu ke hilir. Lihatdan saksikan lah - cita-cita untuk meluaskan ruang demokrasi kini telah dibajak oleh mereka yang kaya – oleh mereka yang berduit.

Bagaimana pula untuk mereka yang memiliki ciri dan watak pemimpin yang unggul, telah terduga dalam pejuangan tetapi tidak memiliki modal untuk berkempen. Sosok sebagini yang amat diperlukan oleh PKR. Tetapi tanpa modal dan dana sosok ini akan terpinggir dan tersisih.

Tunggu sebentar! Nanti dahulu! Jika sosok yang tidak memiliki dana ini masih ingin menawarkan diri maka sosok ini wajib bertemu dengan para towkay dan tuan tuan besar yang memiliki dana. Sosok ini mesti sanggup merendah diri untu menjadi kuda tungangan para towkay – tidak kiralah towkay judi atau towkay lendir China Doll. Pasti ada tuan-tuan besar yang berbini besar yang sanggup menaja.

Untuk kaum pemodal dan orang kaya-kaya dana yang dihulurkan kepada orang politik ini adalah perlaburan masa deapan mereka. Kaum pemodal – dalam sistem ekonomi kapitalis – akan menaja sesiapa sahaja untuk memastikan lurah peniagaan mereka tidak dihalang..

Justeru dimanakah demokrasi yang cuba dipekenalkan oleh Parti Keadilan Rakyat? Pusing pusing sampai ke situ juga.
20101006-101005_ACNMC_Nonoy.mp4

Posted: 05 Oct 2010 11:36 AM PDT

Story to follow.
Views: 2
0 ratings
Time: 14:35 More in News & Politics


Khalid still keeps 'em guessing

Posted: 05 Oct 2010 08:55 AM PDT

Former PKR secretary-general Khalid Ibrahim has announced that he will contest for a "high position" in the upcoming party polls but refused to reveal any specifics. "As one of the party leaders and the Menteri Besar of a Pakatan Rakyat Government, I see the need to make a decision that is brave, bold and wise, to ensure party unity is intact. I hereby offer myself to contest for a position within the party's top leadership," he said. www.malaysiakini.com
Views: 23
0 ratings
Time: 07:38 More in News & Politics


Koh will not add on to his earlier statement

Posted: 05 Oct 2010 04:12 AM PDT

Gerakan president Koh Tsu Koon will not add on to his earlier statement on former president Lim Keng Yaik's sudden resignation as party adviser. Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 56
0 ratings
Time: 00:43 More in News & Politics


DPM: RPK has been working with me and Tun Mahathir his threat indicates waning confidence in PKR, ALL NITELONG

Posted: 05 Oct 2010 09:14 AM PDTNONE"They had lost confidence… we hope the people will learn from this and think carefully," he said.
No one knows how to misgovern better than those who rule over us. None of our problems are all that difficult to resolve. They look complex because they are tangled in self serving politics. Cut out the silly politics and they can be solved by a half wit. Contrary to all the rubbish we read, India's actually an easy nation to govern. Our people are simple, trusting, ready to listen. Till you push them to the very edge. But who will they listen to? The people who rule us are mostly venal and self serving; they are more busy sharing the spoils of office than running India. That's the problem.


The last week proved, yet again, how short our memory is. Everything heals, everything changes with time. Even the biggest traumas are wiped out by new events and, sometimes, even new traumas. So much so that what obsessed us just a couple of years or months or even weeks back is so suddenly erased from our consciousness that it looks like the entire nation has struck the delete button at the same time. Sometimes it's sad. But often it's great. It shows us that Malaysia has really taken RPK to heart and can leave behind its anger, outrage, rancour and move on. I guess that's why we are such a great nation.No one knows how to misgovern better than those who rule over us. None of our problems are all that difficult to resolve. They look complex because they are tangled in self serving politics. Cut out the silly politics and they can be solved by a half wit. Contrary to all the rubbish we read,Malaysia's actually an easy nation to govern. Our people are simple, trusting, ready to listen. Till you push them to the very edge. But who will they listen to? The people who rule us are mostly venal and self serving; they are more busy sharing the spoils of office than running India. That's the problem.Keynote address by Anwar Ibrahim, Leader of the Malaysian Parliamentary Opposition, Brussels, September 28, 2010

Islam And Democracy Are Destined to Coincide

"So the truth is that the assault on freedom and democracy is not from Islam, though the bulk of the perpetrators are Muslims. Indonesia and Turkey have demonstrated that democracy is not only acceptable but essential to Islam and that the enemy of Islam is not democracy but injustice, corruption, tyranny and greed".–Anwar Ibrahim, Malaysian Parliamentary Leader of the Opposition.First and foremost, there is essentially no problem in terms of compatibility, not a foundational problem at least that would make it impossible for a country with a majority of Muslims to be governed according to the requirements of a constitutional democracy. In other words, the notion of Islam being diametrically opposed to democracy and its principles is a fallacy.

Islam enjoins the faithful to uphold equality, justice, and human dignity. If violence and terror are being spread by Muslims in the name of Islam then it is an aberration reflective of such people and the focus should rightly be on the underlying causes of such actions, not Islam. Blaming Islam won't solve the problem as long as the underlying causes are not addressed and resolved.

But detractors say that Islam not only condones but urges the faithful to commit acts of violence in the name of jihad. This is nonsense. But they cite chapter and verse to support this view. Yes, but it is only by extreme distorting of the textual interpretation. On the contrary, the truth is that Islam prohibits violence and terror by virtue of the principles of moderation and the protection of life, limb and property.

This is subsumed under the doctrine of the maqasid al-Shari'ah, a most crucial and significant tool for the progress of Muslim societies, a tool which unfortunately has been much ignored. By virtue of this doctrine for example, jihad is a call to the faithful to fulfill the tenets of the religion by doing good and averting evil, establishing justice, promoting charity and helping the weak and the marginalized. It is not a battle cry for war, let alone one to justify mayhem and murder. Above all, jihad enjoins Muslims to maintain peace and harmony and safeguard the sanctity of life and property. These are ideals completely in consonance with the dictates of democracy.

But what about this incarceration/liberation dichotomy? The answer lies in debunking the school of ideological rigidity which is largely responsible for making the religion very rigid and exclusive. The fact is that Islam is amenable to adapting to modern times with its defining feature being its inclusive nature. Empirically, we know that Islam in Southeast Asia is a case in point. So is Turkey though the same may not be said about the Islam of the Middle East but that ought to be seen in the context of the geopolitical situation there.

The modernity of Islam in Southeast Asia is reflected for instance in the adoption of the principles of freedom and democracy for the establishment of an independent state. In this regard, the region's transition to democracy debunks the notion of incompatibility between Islam and democracy.

As for equating Islam with intolerance and violence, that again finds no basis in reality. Muslim rule for centuries in Spain remains in the history books as clear testimony to the tolerance and spirit of convivencia among Muslims, Christians and Jews. In Southeast Asia, traders and Sufis spread the religion through their accommodative style of proselytizing which attracted adherents who have also kept some significant aspects of their pre-Islamic cultures. This explains why multi-cultural and multi-religious societies evolved in Muslim majority countries.

Today, those who call for violence and terror in the name of jihad can find little traction for their brand of Islam. A case in point is Indonesia two elections back when the people overwhelmingly rejected the radicals who rode on the jihad ticket. This is significant in debunking the notion that democracy in a Muslim majority nation can be easily hijacked by extremists and radicals.

Turkey is a fine example of what a Muslim nation can achieve if its leaders remain steadfast in observing the basic tenets of Islamic statecraft: modernist, moderate, progressive and tolerant with justice and the rule of law as a motto for governance. The recent referendum of the Turkish people in favor of fundamental constitutional changes to further strengthen democracy speaks volumes. In this regard, Turkey's leaders stand in sharp contrast to the autocrats and dictators in some other Muslim countries who continue to deny the people democracy by raising the hijacking by extremists' spectre.

The question arises as to whether there has been any real progress in political reform in the Muslim world apart from Turkey and Indonesia? Isn't it true that certain states continue to be under one-man or one-party rule despite the trappings of reform? And even though certain states appear to moving on the path to real democracy, the rhetoric often exceeds the reality. There must therefore be greater resolve for Muslim countries to embrace constitutional democracy and translate that into reality: hold free and fair elections, ensure the separation of powers and guarantee fundamental civil liberties including allowing the full participation of women in political life. Vindictive prosecutions, arbitrary arrests, and the use of the state apparatus to silence political dissent must be a thing of the past. Unless and until such reforms are in place, the convergence of Islam and democracy will only be a mirage.

As for the process of democratization itself, there is the troubling question of the real intention of certain Western powers. You cannot turn a blind eye to blatant human rights violations in some countries and condemn these practices in others. You cannot say to one country, give us your support in this current war we're waging, and we won't interfere in your administration. The "you scratch my back and I'll scratch yours" diplomacy may be good realpolitik but it is a betrayal of the cause of democracy and freedom.

Unfortunately, however, it is partly because of this hypocritical approach to democratization that we still see many Muslim societies languishing under sham democracies. These are governments with the trappings of democracy but are in fact masquerades perpetuating injustice, human rights abuses and corruption. These 'democracies' employ the entire state apparatus and exploit the people's hard earned money to promote their personal and vested interests. They plunder the state coffers, parcel out vast tracts of prime commercial land to relatives and cronies, and expropriate millions of hectares of virgin forests transforming them into wasteland.

So, the truth is that the assault on freedom and democracy is not from Islam, though the bulk of the perpetrators are Muslims. Indonesia and Turkey have demonstrated that democracy is not only acceptable but essential to Islam and that the enemy of Islam is not democracy but injustice, corruption, tyranny and greed. Indeed, freedom and democracy is part and parcel of the self-evident truths that would set mankind apart from the rest of God's creatures.

The real issue is not whether Islam and democracy are destined to coincide but whether those in power in Muslim majority countries will uphold freedom and democracy, respect the rule of law and fulfil their duties to the people. If that doesn't happen then it is incumbent on us to make it happen. And that is a cause worth fighting for.
Muhyiddin's sincerity"I'm sure PAS is (a) forgiving party can't continue to perpetuate crimes and injustices," added Anwar.
At a press conference after speaking at a PKR function in Shah Alam today,Anwar said Muhyiddin had inadvertedly admitted that UMNO had been "cruel and repressive" during the episode in the 1970s.
"They asked for forgiveness, and then, they repeat the same thing (power grab) in Perak. Next year, they will ask for forgiveness for what happened in Perak," he told reporters after delivering a speech at the PKR function in Shah Alam today.
He said that though he does not doubt Muhyiddin's sincerity, he said any calls for forgiveness should be backed by actions, such as not abusing the courts, police and Attorney-General Chambers against dissidents. "I'm sure PAS is (a) forgiving party. But you can't continue to perpetuate crimes and injustices," added Anwar.
When Anwar made his statement on Saturday, he correctly predicted that the paper would put spin on it. The very next day, as anticipated, its article 'Anwar melampau' appeared, whereUtusan solicited a reaction from maverick politician Ibrahim Ali, among others.
Ibrahim, also Perkasa (an NGO) president, obliged by denouncing Anwar as a man willing to cast aside his own race for the sake of political survival.
But as Anwar rightly points out, other former communist leaders such as ex-MCP chairman Musa Ahmad, and prominent guerrillas like Shamsiah Fakeh and Rashid Maidin have been permitted return. So why persist in waving the race card at Chin Peng?
Communism is an ideology that transcends skin colour; there are communists in Cuba, in Nepal;West Bengal has the longest serving democratically elected communist state government in the world. Internationally,
Oh yes, please also keep those kerises sheathed!
Instead of wasting time and effort in chasing the mirage of Malay 'unity' and in the process unnecessarily alienating others, Malay leaders should focus on the more difficult and critical problem of enhancing Malay competitiveness. This problem cannot be solved simply by shouting slogans of Malay unity or Ketuanan Melayu. Instead we need leaders who are smart, competent, diligent, and above all, not corrupt.
Look at the schools Malay children attend. How can we expect them to learn English or science when we do not provide them with competent teachers? Examine the institutions run predominantly by Malays, the civil service for example. As Malays we should be ashamed of this. We need these institutions to be effective as they are a key to making Malays competitive.
The list is endless. What is limited, and severely so, is the willingness to acknowledge, let alone solve them. I have yet to hear something sensible from either PAS or UMNO leaders. So far PAS wants Malays not to learn English and to ban Sisters in Islam. Well, that is an advancement of sorts; at least they are not harping on hudud. As for UMNO leaders, they cannot even decide whether to continue teaching science and mathematics in English.
Malay leaders should not be deluding the masses with half-baked ideas of "Malay unity." These leaders succeed only in deluding themselves.
The price tag would be cheap. The late Tun Ghaffar once suggested that for a few hundred million ringgit you could buy the entire UMNO Supreme Council. With a billion or two you could get the whole parliament and the Council of Rulers.The corollary to my observation is that if we Malays truly wish to preserve our cherished special privileges, we better start electing honest and incorrupt leaders. Corrupt leaders would not only sell off those special privileges, they will also sell away our country
This latest scheme is the ugliest manifestation of Malay ultra chauvinism. It would lead not to unity but greater polarizations among Malays as well as between Malays and non-Malays, and at a time when we can least afford it.
A little bit of history does us a lot of good as it reminds us, lest we forget, that for as long as ISA and other repressive laws are not abolished, our fundamental freedoms as citizens of this country are under constant threat. 1987 was an unforgettable year as the then Mahathir Administration, which was being challenged by UMNO members, launched a massive crackdown on dissenters and others who purportedly threatened national security and public order. Actually, at that time, the legitimacy of the Mahathir Administration was challenged by his own party, UMNO.
The video is a record of recollections of those Malaysians and their spouses who were victims of this politically motivated crackdown which usually happens when a government feels that its survival is under threat. Hopefully, you can understand why PKR and Pakatan Rakyat are working hard to have the ISA and other repressive laws abolished. This country should be the land of the free, of men and women who are guaranteed their rights under our constitution.
THE MAHATHIR REGIME (1981-2003) IS GONE, BUT SUCCESSOR REGIMES (BADAWI, 2004-2009 AND NAJIB, 2009 –?) HAVE SHOWN THEIR PROCLIVITY TO USE THE ISA AGAINST MALAYSIANS. —DIN MERICAN
It may have been a passing remark by Deputy Prime Minister Muhyiddin Yassin, but Parliamentary opposition leader Anwar Ibrahim believes the former had let slip important facts about PAS-UMNO history.Yesterday, Muhyiddin told reporters that PAS should let bygones be bygones and forget about the tumultuous years the party had spent in Barisan Nasional back in the 1970s.
PAS sojourn in BN between 1973 and 1977 is a major sore point for party faithful who blame UMNO for causing a split in PAS, resulting in the 1977 Kelantan riots and subsequent Emergency rule of the state by the federal government.
A weakened PAS was unable to recapture the state until 1990. It has not lost control of the state legislative assembly since. "As Muslims we are encouraged to forgive. That was in the past," Muhyiddin said of the incident yesterday, reported Bernama.
At a press conference after speaking at a PKR function in Shah Alam today,Anwar said Muhyiddin had inadvertedly admitted that UMNO had been "cruel and repressive" during the episode in the 1970s.
"They asked for forgiveness, and then, they repeat the same thing (power grab) in Perak. Next year, they will ask for forgiveness for what happened in Perak," he told reporters after delivering a speech at the PKR function in Shah Alam today.
He said that though he does not doubt Muhyiddin's sincerity, he said any calls for forgiveness should be backed by actions, such as not abusing the courts, police and Attorney-General Chambers against dissidents. "I'm sure PAS is (a) forgiving party. But you can't continue to perpetuate crimes and injustices," added Anwar.READMORE CLICK BELOW
please also keep those kerises sheathed!The late Tun Ghaffar once suggested that for a few hundred million ringgit you could buy the entire UMNO MT

Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin has called on Penang Chief Minister Lim Guan Eng to answer allegations made by Umno Youth on the state government's financial source to fund its poverty eradication programmes.
inter-personal strife are just manifestations of this perceived 'victimisation' that is derived from our obsession to somehow fix the blame.
Posted on June 2
Muhyiddin said Muslims would not want to be associated should gambling money were used for the programmes.
"We want an answer from Lim. If the money is from a forbidden source, Muslims will have no part in it," he told reporters after launching a Pagoh education excellence programme at the Dewan Sri Pekembar, here.
Muhyiddin was asked on a news report today quoting Umno Youth as claiming that funds from gambling activities were used to finance poverty eradication programmes in Penang.
Muhyiddin do not start something you cannot stop! You say "If the money is from a forbidden source, Muslims will have no part in it". What the bloody hell are you talking about? Does Genting pay their taxes to Singapore…if they pay any taxes at all? What about the Selangor Turf Club – does it all go to the MCA? And I believe the Penang Turf Club must still be paying their dues to the disintegrating Gerakan?
As Forest Gump says "Stupid is as stupid does!". Are you telling us that every ringgit earned from these gambling outlets are physically tracked from the time the punters put their money down – and the government that you now Deputy Prime Minister of – are able to track the path of this ringgit to ensure that along the way no Muslim will come into contact with it or – GOD forbid – have the unfortunate experience of having that ringgit find its way into that Muslim pocket to be used by same Muslim! And I say this because from that stupid statement you have just made your Barisan Nasional government must have done one hell of a job to ensure that no Muslim in our country have had no part in either spending or benifiting from any ringgit that had anything to do with gambling!
You stupid, stupid man! First it was that idiotic "I am a Malay first and then a Malaysian second". Now this! And everytime I think of you I remember you in that stupid hat of yours!
Please Muhyiddin engage your brain first before you open your mouth. We humans are able to communicate through speech. What that means is that when you see a cobra you issue an immediate warning to all around you to "RUN". And of course those around you will respond to this urgent warning being communicated by you to them and run away from the danger.
But sometimes your ability to think is not that good due to any number of reasons. One of them is the inability of some people to say the right things at the right time and also saying things that we later wish we had not said. In your case Muhyiddin it would seems to me that in the light of recent happenings you would require some behavioral changes. Namely to think before you speak! How do you do this you ask me? Read the following and maybe, just maybe it might do you some good.
1
Observe yourself: Take note of when this happens to you. What circumstances led to your saying things that, later, you wish you had said differently? Does it happen mostly with one particular person (or group of people)? Is it most often in arguments or debates? Is it when you're "on the spot" for information? Try to find a pattern. It might be helpful to start a journal of events so you can compare these at your leisure.
Recognize your situation: After you determine what circumstances might be most likely to produce this unwanted effect, try to be very observant about when those conditions appear to be manifesting. The more skilled you become at recognizing this, the better you will be at changing your approach.
Observe the conversation: Now that you know you're in one of "those" situations, the goal is for you to process information. Often when we respond in a less than appropriate way, it's because we didn't fully comprehend what was being said. This is the time to sit back and listen to what's going on around you. Don't start focusing on what you're going to say; just absorb. Your mind will process this information in the background.
Observe the people: Who is speaking and how do they communicate? Some people are very literal and some people use examples. Some people use a lot of facial expression and body language to augment their conversation whereas others rely on complex verbiage. How people convey information is a very good indicator of how they best absorb information.
Formulate responses: Not just one, but consider your options. There are many different ways to say things. and your goal here is to find the best way to convey what you want to say in a way that has a positive impact. Communication is primarily a function of the recipient so you have to communicate based on the listener.
Consider the information: Is what you want to say Effective, Necessary, Accurate, Timely, andAppropriate (ENATA)? If you are just responding because other people are talking, then it's possible your communication doesn't fit the ENATA model. If not, then sit back and continue to listen. You want what you say to have impact, not just make noise.
Gauge the reaction: Is the information you're going to present formulated in a way to make a positive impact? Creating a negative atmosphere will guarantee failure in communications. You want people to understand that you are contributing rather than detracting. It only takes once to ruin your ability to communicate during that time. Identify how the listeners will react.
Be thoughtful about your tone: How you say it is, in many ways, as important as what you say. Tone of voice can convey enthusiasm and sincerity, or it can rebuff and show sarcasm, and as most people have experienced, what we say can be taken in the wrong way. The most likely reason is that the tone of voice, what was said, body and facial language, as well as content, were not all thoughtfully combined to integrate with the listener's most effective method of communication.
Communicate: You now know what you'll say, why it's ENATA, how you'll say it and the most likely reaction. Wait for an appropriate break in the conversation and speak. It's usually best not to interrupt, although there are occasions when that will work best.
Repeat Step 1: While you're talking, consider what you're saying and keep a close watch on the reactions as they emerge. After the conversation is over, review the whole process again in your mind and note what you might have done differently and why. This is an ongoing process. Over time, you will refine and improve – you will become a better communicator and people will accept your responses with a more open mind.
Okay that is as much as I can do. If that still does not help you out then it can only confirm one other thing. You are a stupid idiot!
Muhyiddin : Engage your brain before you speak!Hilarious racist experience ...trust me it is

Posted: 05 Oct 2010 08:53 AM PDT


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

RPK won't leave Anwar & Gang laaar...!

Posted: 05 Oct 2010 08:43 AM PDT

Raja Petra Kamarudin @ RPK has threatened Anwar Ibrahim that he will withdraw his undivided support for Pakatan Rakyat if the party fails to deliver what it promised during 2008 general election campaigns.

He told this to Anwar during a meeting in London last week. Sounds interesting. However, I dont buy what he said. It wont happen. Its unlikely RPK will sideline Anwar and Gang, especially his good buddy Zaid Ibrahim.

Deputy premier Muhyiddin Yassin was fast to comment about it by saying it reflected the waning support for the political party which comprises Parti Keadilan Rakyat, PAS and DAP.

So, what IF the Malaysia Today editor really turns his back on PR? Will he throw his support for BN? No... odd possibility dudes!

After all that happened, he will continue his 'confrontation' with Prime Minister Najib's administration. There is no single reason for him to turn back...

It was just a political drama!


Hindus farcical ‘secular fabric’ of India shattered by Ayodhya’s verdict

Posted: 05 Oct 2010 06:22 AM PDT

Questioning the verdict of the Allahabad High Court on the Ram Janmabhoomi-Babri Masjid title suits, a group of left-leaning intellectuals on Friday said the judgment was "yet another blow to the secular fabric of the country" and the "repute of our judiciary".

The scholars, including Romila Thapar, K M Shrimali, K N Pannikar, Irfan Habib, Utsa Patnaik and C P Chandrasekhar, said in a statement through the platform of Safdar Hashmi Memorial Trust (SAHMAT) that the verdict had raised "serious concerns" because of the way history, reason and secular values had been treated in it.

"The view that the Babri Masjid was built at the site of a Hindu temple, which has been maintained by two of the three judges, takes no account of all the evidence contrary to this fact turned up by the Archaeological Survey of India's own excavations — the presence of animal bones throughout as well as the use of 'surkhi' and lime mortar (all characteristic of Muslim presence) rule out the possibility of a Hindu temple having been there beneath the mosque," the statement noted.

"The ASI's controversial report which claimed otherwise on the basis of 'pillar bases' was manifestly fraudulent in its assertions since no pillars were found and the alleged existence of 'pillar bases' has been debated by archaeologist. It is now imperative that the site notebooks, artefacts and other material evidence relating to the ASI's excavation be made available for scrutiny by scholars, historians and archaeologists," it said.

The scholars said the judgment had legitimised violence and muscle power and recognised the forcible break-in of 1949 through which the idols were placed under the mosque dome.

The statement accepts "the destruction of the mosque in 1992 as an act whose consequences are to be accepted, by transferring the main parts of the mosque to those clamouring for a temple to be built".

"For all these reasons we cannot but see the judgment as yet another blow to the secular fabric of our country and the repute of our judiciary. Whatever happens next in the case cannot, unfortunately, make good what the country has lost," the statement said. Indian Express.

Tags : Allahabad High Court, Ram Janmabhoomi-Babri Masjid title suits, ASI, Romila Thapar, K M Shrimali, K N Pannikar, Irfan Habib, Utsa Patnaik, C P Chandrasekhar

Even though the Bill No. 124-C of 1991, known as "Place of Worship (Special Provisions) Act, 1991," does not apply to Babri Masjid, because of the technical reason that the matter was subjudice and hence was excluded from the purview of the law passed in 1991, well before the crime of demolition was committed, it (the law) was basically enacted to prevent conflicts arising out of facts and fictions related to history of places of worship. The court should have read the sense of the parliamentary vote and acted accordingly: It should have acted to "prevent conversion of any place of worship and to provide for the maintenance of the religious character of any place of worship as it existed on the 15th day of August, 1947, and for matters connected therewith or incidental thereto," as clearly stated in the law book.

After all why was the "Place of Worship (Special Provisions) Act, 1991" passed? It was passed because there is no end to conflicts related to places of worship, particularly when the side creating such controversies sees political gain out of the ruckus. So the status quo of places of worship should be restored back to what it was prior to the criminal act.

Not being a lawyer I do not know if the judge in a title suit has the jurisdiction to enforce rebuilding of an illegally destroyed building by culprits. However, my common sense says that the judge should be able to levy appropriate fine on the culprits and use part of the same to get the demolished structure re-constructed, in addition to the compensating the victims for the cost of litigation and pain and suffering inflicted upon them. This much should be done in the title suit itself, notwithstanding the criminal penalty that the criminal court would and should impose upon the perpetrators of the heinous crime. The crime committed was not simply the act of demolishing the structure of Babri Masjid but it was done for the express purpose of sparking off a riot and deriving political wind fall out of the same.

The latter intent is so clear from the huge writings on the wall of logic that even the stupidest person can read. The phenomenal rise in the votes collected by BJP stands as a testimonial to the real political gains accruing out of most communal controversies and riots in India. Everybody including the perpetrators of the communal disturbances have stated and reiterated the political gains accruing out of such disturbances in justification for such policies on their part. Even looking at the statements of various Sanghi politicians, including that of Narendra Modi, one can see that they themselves attributed BJP victory in Gujarat to the pogrom there prior to the riots, and Modi is on record for having stated that (the events of) Gujarat need to be repeated all over India. In view of such a clear cut connection between communal riots and political wind fall to one of the parties, it should not be difficult to guess who the culprits are behind most such riots; and unless severest punishment is imposed upon the culprits, the communal riots and additional demolitions of places of riots are bound to continue.

In the case at hand, the two judges giving majority verdict were probably fearful that the hooligans have become too strong and that a judgment against them would bring them to the streets and cause a lot of grief to everybody. Well, I am afraid this kind of mixed compromising judgment is not going to put any kind of restraint on the hoodlums. Instead, it is only going to encourage more of such acts of wanton terror on the part of criminals.

Romila Thapar has rightly said: "The verdict has created a precedent in the court of law that land can be claimed by declaring it to be the birthplace of a divine or semi-divine being worshipped by a group that defines itself as a community. There will now be many such janmasthans wherever appropriate property can be found or a required dispute manufactured. Since the deliberate destruction of historical monuments has not been condemned what is to stop people from continuing to destroy others? The legislation of 1993 (most probably she meant 1991) against changing the status of places of worship has been, as we have seen in recent years, quite ineffective."

She has further gone on to say: "True reconciliation can only come when there is confidence that the law in this country bases itself not just on faith and belief, but on evidence." Here I would take liberty of adding that in this case it was neither faith nor belief regarding the place of birth of Rama that led the political mobsters to demolish the Masjid, it was a clear calculation of causing a large scale communal riot and ensuing political windfall that led them to demolish the mosque. It does not take big understanding of political or psychological or historical theories to see the connection between the all acts of communal disturbance, including the act of demolition at hand, and electoral gains. The only way to break this connection is via noting the said connection (judiciary, media and other politicians) for the gullible public to see and understand and imposition of appropriate penalty upon the perpetrators of political/communal crimes. Anything less will not only aid communal riots, it is bound to abet the same.

There are some who suggest "magnanimity" on the part of Muslims and seek acceptance of the clearly wrong verdict. Well, here is a sort of story that comes to my mind: A ruffian comes and demolishes a poor man's abode (let's leave aside the malicious political intent behind the crime for a moment). A judge awards two third of the piece of land where the poor man lived to the hoodlums responsible for demolition of his hut. And then these advocates of magnanimity are advising the poor man to be magnanimous and be happy that he got at a third of his land to reconstruct his hut!

I would say that first of all make the man feel that justice has been done – his land has been restored back to him, his demolished hut has been ordered to be erected back with fines charged of the culprits, and appropriate punishments meted upon the culprits for the injuries, pain and grief inflicted upon the victim. It is only after such a judgment has been passed that one can ask the poor and weak man to show some magnanimity and seek recommendation from him for the judge to be a little lenient in the imposition of various penalties. He could even be advised to invite the culprit and accommodate him on the little piece of land control of which has been restored back to him. Instead the legal system has joined the strong bullies, saying: yes, yes, two third of the piece of land belongs to the rogues. And the purveyors of peace and amity and magnanimity are clapping for the blatantly unfair judgment as if it was one of the greatest balancing act done by the justices.

It is clear that what the thugs are really interested in is confrontation with the minority communities, as that is what gets them some votes. In fact, even if the Muslim community were to completely relinquish their claim on Babri Masjid, the rogues would not be satisfied. They would go to Kashi and Mathura to start new imbroglio, according to their own officials. In view of these obvious facts, the court should, instead of rewarding the rogues with any piece of land, should try to make it obvious for the gullible public that all of these charades about Ram Lalla and Ram janambhoomi are being performed for none other than political reasons; and that they need to pay for all kinds of damages and grieves that they have inflicted upon innumerable people. Only after justice has been done for the aggrieved, the proponents of peace and conciliation would be in a position to suggest ways of reconciliation.

There can be innumerable ways a middle ground can be found: The ardent worshipers of Ram could buy a plot of land some place liked by the rightful owners of Babri Masjid land for whatever the latter would like to construct on that piece. The rightful owners could take their time and decide to construct a replica of what existed there but place Ram Lalla as well as possibly all kinds of gods and goddesses in it and hand over the structure to the government for anyone to visit and offer any kind of prayer or whatever. The rightful owners of the land could perhaps simply plant a tree for reconciliation and remembrance of those who have perished in the unnecessary riots caused by the demolition. They may decide to open an international library and research center for peace ways of conflict resolution; and so forth. Building massive Mandir or Masjid would be shear waste of money and effort.

Lastly but not the least, just as a judge is supposed to recuse himself or herself in cases involving relatives or friends, s/he should be required to recuse himself/herself in cases involving religion. As such, this and other future cases involving religion or communal riots should be adjudicated by judges none of whom have allegiance to either of the two religions between which the confrontation is being propped up.

Author:
Dr. Satinath Choudhary
Formerly college professor in the USA
Currently activist in Delhi & New York
satichou@gmail.com

Babri Masjid Verdict: Justice Still Not Done By Dr. Satinath Choudhary

North 24 Parganas:

Why didn't Tulsidas mention Ram temple demolition?

By Parmod Kumar
New Delhi : Was legendary poet Tulsidas, who wrote "Ram Charit Manas" in the 16th century, so scared of Mughal emperor Akbar that he did not mention the demolition of a Ram temple in Ayodhya and the construction of the Babri mosque thereupon in his work?
"If a temple standing on the premises in dispute had been demolished and a mosque had been constructed thereupon less than 50 years before Tulsi Das wrote 'Ram Charit Manas' at Ayodhya, there was no reason for not mentioning the said fact by him in his famous book," Justice S.U. Khan of the Allahabad High Court said in his judgment on the Babri Masjid-Ramjanmabhoomi title suits Sep 30.
Justice Khan made this observation while rejecting the contention of several counsel appearing for different Hindu parties on this count.
These counsel had tried to explain this vital omission – no mention of the demolition of Ram's temple and construction of the mosque at the site – on the ground that Tulsidas feared emperor Akbar would not like it and cause him harm if he mentioned it.
But Justice Khan said such a wild accusation against a poet of such repute and calibre as Tulsidas was rather unpalatable even to non-Hindus.
Moreover, Justice Khan says Tulsidas had given up all the comforts of life and had virtually renounced the world by separating himself from his wife for writing "Ram Charit Manas" at Ayodhya. The work is considered the common man's Ramayana.
"A poet in such a situation and of such calibre is not expected to be fearful in writing the truth," said Justice Khan.
It was during the reign of emperor Akbar (1556-1605) that Tulsidas (1532-1623) wrote "Ram Charit Manas" from 1574 to 1577 in Awadhi, which was the common man's language at that time.
Justice Khan said: "Even if it is assumed that the mosque was subsequently constructed by Aurangzeb, still Tulsidas should have mentioned in 'Ram Charit Manas' that a specific small piece of land measuring 1,500 square yards or a temple standing on such a site was birthplace of Lord Ram.
"Symbolism and similes are two most essential, handy tools of poetry. Accordingly, if not directly then at least symbolically or in similes some indication could have been given by Tulsidas regarding the premises in dispute to be the birthplace of Lord Ram and demolition of the temple," underlined Justice Khan.
Further disagreeing with the counsel of Hindu parties, Justice Khan said: "Apart from (its) religious importance, 'Ram Charit Manas' has got great poetical value. Poetry is basically flight of imagination" and this could not be subjected to any fear."
Elaboratin, Justice Khan said: "Wealth and fear are two great retarding gravitational forces for flight of imagination. No wealthy or fearful person has composed great poetry."
However, he said, this principle does not apply to prose writers. Leo Tolstoy who wrote "War and Peace", the best novel of the world, was a feudal lord of Russia of considerable wealth and position.
The Ayodhya verdict, given by the Lucknow bench of the high court, has divided the disputed land into three parts – one for Ram Lalla, one for the Nirmohi Akhara and one for the Sunni Wakf Board. It also said the Babri mosque had been built on a site that was the birthplace of Hindu god Ram.

took out a victory procession and held a meeting at Deganga to celebrate the AllahabadHigh Court judgement on Babri Masjid-Ram Janmabhoomi title suit case on October 4, 2010. Vinay Katiar, one of the accused in the Babri Masjid demolition case was the main speaker at the meeting. The BJP went back on its promise not to hold a victory rally after the judgment and instead tried to disrupt peace in the area.

The area chosen for the rally, Deganga, had recently witnessed communal riots between Hindus and Muslims over the Puja being held at a Muslim burial ground.
A press release by IUML west Bengal state unit said that the BJP leaders gave extremely provocative speeches at the rally threatening the Muslim community that they choose between Bangladesh or living in India as second class citizens. The leaders also threatened Muslims with the repeat of Gujarat genocide in Deganga and of loss to their lives and properties if they didn't allow Ram Temple to be constructed in Ayodhya.
The press release also said that the BJP activists had planned to invade the Muslim burial ground and attack the nearby Deganga mosque. The leaders said that this rally and meeting has been organized to teach the Muslims a lesson. They even used abusive language against Islam and Muslims in their speech.
"The police arrangements were not adequate in the area and only 150 policemen with lathis were stationed there to protect the Muslim mosque, shops and their lives. It seemed that the administration intentionally was allowing the situation to get bad," according to the press release.

The Indian Union Muslim League West Bengal state President Shahanshah Jehangir along with General Secretary Of Qaumi Manch Firoz Ahmed Warsi, President of Muslim Youth League West Bengal Sabir Ghaffar reached the spot and met the local District Magistrate, Superintendent Of Police North 24 Parganas, Officer In Charge of Deganga police station and demanded adequate forces as well arrangements to protect the lives, properties and religious places of Muslims.

Shahanshah Jehangir further demanded that the BJP leaders be punished for making provocative speeches against the Qoran, Islam and Muslims. He further asked the local masses to remain calm and not get incited by the provocative speeches of BJP leaders, who were holding a meeting to create a riot like situation in the area.
Firoz Ahmed Warsi also demanded immediate arrest of all those making provocative speeches and initiating a police enquiry against them. He even objected as to how the local administration could allow the BJP to hold such a rally in this communally sensitive area when not even a week had passed since the Babri Verdict was delivered.
Shahanshah Jehangir also spoke to the Home Secretary and apprised him of the situation in Deganga and expressed his shock at the callous attitude of the local administration.
Extra police force with arms was then brought into the area and the BJP leaders were asked to stop making provocative speeches.
The Muslim League and Qaumi Manch supporters along with local masses showed black flags to Vinay Katiar and other BJP leaders as they entered Deganga area and demanded the arrest of Katiar.The Life Story Of A 100 Ringgit Note - By Richard Loh.

Posted: 05 Oct 2010 05:59 AM PDT

I was having a beautiful dream, sleeping among the other 100 ringgit notes banded in stack of 100, when suddenly the loud noise from the opening of heavy metal door woke me up. The lights were switched on and by now all other denominations notes were wide awake as well.

We were inside a strong bank vault with two armed security guards guarding the opened vault. Inside, all new notes comprising of the various denominations were stacked separately from the old notes.

I was part of the new note, under the 100 ringgit denomination. I was just released yesterday, after being dressed so beautifully in colors with security input and a serial number which I supposed was to be my name, from the authority of Bank Negara to my new owner, the Bank.

The old notes were laughing at us, the new notes, and I asked why they are laughing at us. One 5 ringgit note started yelling, afraid that we could not hear him because the bankers inside the vault were talking so loudly. "You all are going out to face the world, you will be squeezed, splashed with saliva, argued and fought over, love and hate, all kinds of hands will be touching you and you may get to travel all over the world. The Chinese New Year is just a week away and you all will be in great demand. We the old notes are tired and needed some rest, so good luck to you all."

One banker started to grab us and stacked them inside a tray and after taking a few more stacks he walked out of the vault and ordered the security to lock the vault.

Once outside, he counted the stacks again together with a nice looking lady, I supposed must be the cashier over the counter. We were roughly handled and squeezed together inside a drawer. After a while I heard the cashier asking someone over the counter, "you want the 100 ringgit new notes as well" and that someone, a bank customer answered yes, he wanted some new 100 ringgit notes.

The cashier opened the drawer and took a stack of the 100 ringgit note which included me and placed us inside a machine. Suddenly we were shaking so vigorously and one by one we were jammed through a tiny slot and came out to the other side. Still dizzy from the shaking machine, which I learned later was a money counting machine, we were picked up and handed over to the customer, a middle age man. Before leaving the man requested for some ang pow envelope which the cashier gladly gave him.

My long journey into this new world started with this man, an office manager. He took me back to his office and sitting behind his chair, he pulled me out but not before he put his finger in his mouth to get wet from his saliva and recounting his stack of note. Still wet from his saliva, I was slided into the red packet and sealed. He continued with what he was doing with the other notes.

Before the office closes he called in his secretary, a malay lady and gave her an ang pow with me inside. The manager told the secretary that this ang pow was his personally and her bonus from the company will followed suit. The secretary thanked him and left for home feel with happiness.

The next day, my new owner went to the market to buy some vegetables. I was traded for the vegetables to an Indian vegetable seller. With me tagging along, the Indian vegetable seller went to a toddy shop and passed me to another Indian selling the toddy.

Before going home, the toddy man pass by a 4D outlet and gambled me away. By now, I was a little soiled with me been squeezed into the vegetable seller's pocket and spilled with toddy. I remained with the 4D owner for a while locked inside a little safe. I guess it was about a week before I was taken out.

I heard the 4D owner talking to someone over the phone, "we have to kow tim them, a few hundred ringgit should solved our problem". Out I go again, this time to a small secluded coffee stall. I was handed over to someone who converse in malay. This man took me to a money changer and exchanged for Thai baht.

The money changer then exchanged me to a Chinese who just came back from holiday and wanted to change his remaining US dollar back to ringgit.

The Chinese man with his family traded me for some pork and the pork seller took me to Genting. What a nice and cool place. The pork seller exchanged me for the casino chips and play his heart out while I was squeezed into a small box near the gambling table mixing with other notes of various denominations. I stayed there for a while until the casino security took the box and delivered us to the casino vault where we were separated and went through the counting machine. I was so dizzy that I doses of and when I woke up I was about to be exchanged to a young lady for her winning chips.

The young lady was so thrilled with her winning and now she can pay her government tax with her winning without hurting her monthly income. There I go inside a government office for the first time after the young lady paid her tax. The government has to pay the civil servants through their bank accounts and I was bundled by the bank into an atm machine.

Today is pay day for the civil servants and you can see almost all banks with atm machines were crowded. Most of the civil servants were muslim malays and they started emptying the atm by withdrawing their salary. I was withdrawn by an elderly civil servant and he put me inside his newly bought wallet. Coincidentally today was also a Friday and with me inside this civil servant's wallet, he went for his prayer.

Over the weekend the son of the civil servant requested some money to buy some books. The father took out his wallet and pulled me out and the son took me and went in search for his books. Finally I landed inside the cashier box of a book shop.

The cycle of me going round and round continues for a couple of years. I was owned by all different races one time or another, muslim and non muslim and all kinds of hands had handled me. There are the hands of Indians selling vegetables and toddy, the Chinese hands selling pork, non halal food and from gambling outlets, the malay hands selling nasi lemak, tom tam, ikan bakar and the mamak stalls and even through the hands of the corrupt. The government had used me to pay the salary of the civil servant through the banks.

One day I found myself back inside the government treasury. The government had announced that those elderly citizen 60 years and above will received 100 ringgit each as appreciation for their contribution. Some will be receiving by cash while others through the bank.

On the day of distribution, I was given to an old elderly malay woman. She was so happy and she decided not to used me as yet and she kept me inside her locker at home.

There was no problem of me being circulated among the different races, religious and non religious, Malays, Chinese, Indians and even foreigners for so many years and there was not a single complain about me.

Out of the blue the elderly malay woman who owned me, after hearing rumors that I was dirty and non halal or whatever they claimed me to be, decided to give me up. I was shocked because all these years I was appreciated and happily owned without any fussed.

What is happening, is there something that I don't know of and why condemned me for being dirty after being so useful to everyone for so many years?

What is the government and bank negara going to do with me, clean me up or burn me? I pray that those who had insulted me to face the reality of the world and not by using religious argument to discredit me for I am non political, non religious and I am born into this world just to serve everyone human being without discrimination or distortion.


蔡細歷:讓不愉快事成歷史 馬華大會不談黨爭

Posted: 05 Oct 2010 05:44 AM PDT

(吉隆坡5日訊)代表大會,不談黨爭!

馬華總會長拿督斯里蔡細歷指出,馬華2010年常年代表大會的總秘書報告,不會有去年雙十特大至今年328重選期間的記錄。

他說,馬華並沒有忽略這段期間發生的事件,可是經過馬華領導層討論后,認為馬華應該向前邁進,所以不會記錄雙十特大至328重選期間的事項。

他希望黨員把之前發生的黨內部紛爭,看作教訓。

"不愉快的事就成為歷史,我們應該把此事視為教訓,即如果我們不團結,就會摧毀黨。"

"我們沒有時間內斗,馬華必須在最短的時間內整合及處理黨的問題,以便更專注應付全國大選。"

蔡細歷今日接受多家媒體的聯合訪問時,這么指出。

他說,今年代表大會提呈的總秘書報告,主要焦點將著重于馬華在328重選后的6個月內進行的工作。

他指出,首相拿督斯里納吉今年將首次以國陣主席身分,出席馬華代表大會。

他指出,今年馬華大會也討論該黨在328重選后,所作的努力和處理的種種問題。

黨員士氣逐漸改善

蔡細歷也透露,該黨也會在大會上討論,是否規定每個區會的中央代表人選,要有馬青代表。

"目前的區會中央代表,只規定必須有婦女組代表。"

他指出,馬華代表大會是讓中央代表評論領導層過去6個月表現的平台,而且他們也可以在大會上提出意見。

他指出,馬華目前當務之急是強調黨整合、團結、穩定,並且提升黨員的士氣和斗志,以應對全國大選。

他指出,馬華黨員士氣已逐漸改善,可從區部代表大會及匯報會的出席率中看出。

滿意整合工作
容納不同派系引不滿

蔡細歷滿意本身掌舵馬華6個月內,整合該黨的結果,惟他也透露,他兼容各派系的作風,已引起本身支持者不滿。

他說,整合方面已看到結果,因為大多數中央及州級領袖都已歸隊。

他說,盡管一些區會仍出現派系問題,可是那只是佔一小部分。

詢及整合時所面對的難題,蔡細歷說,雖然他兼容各派系的作風,已引起本身支持者的不滿,不過,他是受到中央代表的委託而中選,因此他有責任不辜負中央代表的支持。

"我們在1年半的時間內 ,經歷黨選、雙十特大及328重選,這是馬華創黨60以來,從來不曾出現的情況。"

他認為黨領袖應提高敏感度,以免辜負中央代表的委託。

"我不敢說他們(中央代表)選對了人,但我盡力而為,最低限度他們不會認為本身做錯了選擇。"

他指出,他在328重選時的競選宣言,是提倡"像螞蟻般堅毅、勤敏與合群",而他本身在中選后,也有檢討本身是否做到宣言中的強調包容、注重國家利益及透明化等事項。

他說,他在328重選中勝出后,采取包容的精神,以確保馬華領袖可以在短時間內團結。

蔡細歷坦承,黨內仍有出現派系問題,可是他強調,本身絕對不會秋后算帳。

不落實直選制
專心面對大選

蔡細歷指出,為了更專注應付全大選,馬華暫不會落實馬華總會長直選制度。

他指出,馬華最高領導層曾兩度討論總會長直選制度,可是大部分領袖都反對這項建議。

他補充,如果要落實直選制度,必須召開特別大會、修改黨章,並且得到社團註冊局批准,有關過程耗時6至8個月。

"大部分領袖認為,馬華應該花費更多心思,應對來屆全國大選。"

他指出,人民公正黨今年黨選所采用的直選制度,成為了馬華的借鏡。

他認為,如果沒有作好準備,不應該貿然推行直選制。

詢及馬華是否會展延明年的黨選時,蔡細歷否認這項說法。

"不,我們會根據黨章規定舉行黨選。"

他指出,馬華領袖也瞭解到籌備應付全國大選的重要性,因為他們意識到,如果馬華無法在大選中得到人民的支持,那么光贏得黨職也沒有用處。

《中國報》05-10-2010


PKR's immature childish leader?

Posted: 05 Oct 2010 04:18 AM PDT

Tonight we'll have a quick peep at the PKR turmoil between Azmin Ali (backed by Anwar Ibrahim) and Zaid Ibrahim.

Anwar so loves Azmin that he once (pre 2008) told his erstwhile good mate Nallakarupan (then in PKR) not to stand for one of of the VP positions in order to allow/ensure Azmin secure that position.

At that time there were so many Indian members of PKR that Nalla was a virtual shoo-in, and with that probably would have advanced by now to become the deputy president of PKR ... and probably one day, the party president – not an implausible outcome considering the number of Indian members in PKR at that time.

Itu ta'boleh lor (no can do) for a variety of reasons, so he (Anwar) was prepared to offend his matey Nalla, a man who was charged together with (and because of) him during Sodomy I, where Nalla had frighteningly faced the gallows for 'possession' of gun and ammo. Ignoring this 'bond under fire', Anwar told Nalla to withdraw from the VP race.

Naturally Nalla felt so betrayed that he left with a huff and puff. And not to be unexpected, the anwaristas condemned Nalla as a traitor and a BN running dog etc etc – 'tis the nature of the anwarista beast lah!

However, what Nalla did out of revenge, like badmouthing Anwar etc at periodic intervals, was unfortunate because it justified the anwaristas' claim that Nalla was the bad bloke while Anwar was of course pristinely pure and never at fault.

I saw the same happened to Khalid Ibrahim a year back, and now I see it happening to Zaid Ibrahim. Anwar has recently chided Zaid indirectly for giving an interview to Utusan - obviously the Great Leader supports Azmin.

Zaid has responded most appropriately, stating he would not boycott any media seen to be attacking the party or its coalition Pakatan Rakyat's PR leadership. He asserted he didn't ask who owns this or that paper nor did that matter. Finally he stated: No other newspaper has attacked me more than Utusan but when I was invited by Utusan I did not say boycott them.

These have been words of a mature politician – for more, please read The Malaysian Insider's Zaid Ibrahim says will not boycott Umno papers.

Meanwhile, Anwar's blue-eyed boy, Azmin Ali, just can't make up his mind whether he wants to be MB of Selangor (which means Khalid will be sabo kau kau, and poor Khalid was for a while) or a federal minister (maybe Finance?) when Putrajaya could now be within reach. I think he must have finally decided on Putrajaya because Khalid is currently off the hook, well at least for now ... but Zaid isn't.

No doubt Azmin Ali will be the deputy president of PKR and the behind-the-scene de facto leader of that party. That's probably the way Anwar wants it, whether according to his own preference or according to the demands of Azmin.

Now, what if Anwar is invited once again to makan nasi kosong at Kem Kamunting, and Azmin Ali becomes virtually El Supremo in PKR, what then for (a) Zaid, (b) Pakatan?

I'll leave Zaid to fend for himself, but let's talk about Pakatan. As I mentioned in my article Ride the Islamic tiger, risk becoming cat food:

Apart from the obvious need to expand its Malay-Muslim base, there have been other compelling reasons for DAP to expedite its wooing of the Malays via the Islamic avenue. The party has been concerned about the future of Anwar Ibrahim as well as the politics of PKR.

Anwar has served a vital role as the bridge and glue for the new coalition, Pakatan Rakyat which has PAS and DAP with antipodal ideologies. If Anwar is forcefully removed from the Malaysian political landscape, it is unlikely that PKR will be able to provide a substitute of equal stature and charisma. Thus DAP has decided on the worst case scenario where it will be required to work directly with PAS. What better time than to start now, ...

In other words, Azmin ain't no Anwar, and is unlikely to be accorded the same stature, respect and coalition leadership by PAS or DAP ... whereas Zaid might possibly be (much as PAS dislikes him for his liberal manners, though of course today a much older Zaid has already voiced his repentance).

Richard Teo, one of Malaysiakini's more serious and prolific letter-writers, wrote Why Zaid must be elected PKR's No 2, where he stated:

... it is fait accompli that the government is hell bent on incarcerating the opposition leader before the 13th general election. That, of course, will be a fatal mistake of the BN government. But taking out Anwar from the equation of being able to lead Pakatan after the capture of Putrajaya simply means someone has to fill the vacuum left by the departure of the de facto leader.

That explains why the person who fills in the position of deputy president of PKR is of vital importance because that person could, in most probability, become the next prime minister of our country.

Zaid has proved his mettle. He relinquished his ministerial post from the government on a matter of principle. His vision and articulations on national issues resonate with people of different race and religion. On issues of vital importance he was not afraid to be vocal and candid. That is a mark of a great leader.

To deprive this man of serving this nation is not only a loss to PKR but a catastrophic loss to the nation at a time when our nation is in dire shortage of charismatic leaders.

I do not wish to disparage his opponent's ability to be a deputy president and I do not wish to undermine his ability to lead the nation if there are calls to do so. Azmin Ali's loyalty to Anwar and the party is without question. He is young and has tremendous energy to garner support from the grassroots but when it comes to articulation of national issues I cannot remember a single occasion when he has made a stand.

A leader who lacks the ability to articulate important issues publicly cannot be expected to lead. A person without vision cannot lead a nation because of his impairment to discern the path and route he has to take.

As a concerned citizen of this country, I humbly appeal to those who are empowered to elect the next deputy president of PKR to make your choice wisely because your choice could possibly determine the next elected prime minister of our country.

Sorry Richard, please permit me to somehow defend Azmin's record, well ... at least on one specific stand – he was personally instrumental in removing Rosmah Mansor from her position as chancellor of UNISEL wakakakakakakakakakakakaka, and folks, that had been Azmin Ali's major/sole visionary contribution – for more, see my Mean-spirited Malaysians.

The tussle between Azmin Ali and Zaid Ibrahim has been dirty, as to be expected, and it doesn't help when Anwar chose to chip in by chiding Zaid indirectly.

But even Anwar's last minute-appointed candidate for Kelana Jaya, Loh Gwo Burne (wakakaka) was wont to condemn Azmin Ali in a letter to Malaysiakini titled No place for immature, childish leaders.

Loh said: I read with great disappointment the words used by Azmin Ali, a leader which many of us PKR members look up to, when the PKR deputy president hopeful, or deputy president-elect according to some of our friends, took a personal swipe at Zaid Ibrahim.

I read both the New Straits Times and Utusan Malaysia that covered Azmin's speech at the PKR Gombak AGM, in which Zaid was portrayed as a novice in the party. Not only that, Azmin also referred to Zaid as a 'desperado' in an interview with Berita Harian.

As a candidate for the senior position of deputy president of the party, I am saddened and disappointed if Azmin has decided to conduct himself in this manner. Personal attacks are unnecessary and uncalled for. Name-calling is childish at best and I read with disbelief that a veteran and mature leader like Azmin would say something like this.

That's Anwar Ibrahim anointed future leader of PKR, so in some ways, much as I don't feel comfy with the DAP and PAS making eyes at each other, I can understand why these two parties have been playing footsie-tootsies beneath the Pakatan table, when Azmin Ali is hardly in the league of the Pak Haji's from the East Coast and the Lim's (father & son).


Minister can overrule Port Klang Authority decisions

Posted: 05 Oct 2010 03:43 AM PDT

The transport minister can overrule any decision taken by the Port Klang Authority (PKA) board of directors on whether or not to take legal action against PKA's former directors. "It is his right as the minister to decide on matters under his ministry. But he has never interfered before," said board chairperson Lee Hwa Beng today, when asked if the minister could intervene. "It's just that he had decided against our decision to not pay (turnkey contractor) Kuala Dimensi... but as far as we are concerned, we have discharged our duties." Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 4
0 ratings
Time: 09:29 More in News & Politics


Chua: Warts are showing

Posted: 04 Oct 2010 11:47 PM PDT

SEREMBAN: The infighting in the DAP and PKR only goes to show that their leaders are not "perfect" as some made them out to be, said MCA president Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.

People should realise by now that they too have their fair share of problems like any other political organisation, he added.

"These are the trappings of power. If you do not fight or quarrel then it is not politics ... the rakyat should take note of these things," he said when commenting on a recent spate of problems in the run-up to the PKR divisional polls and on the rift between DAP leaders in Perak.

The MCA too, he said, had its fair share of internal problems but its leaders have successfully overcome them.

"But we have been able to share the fruits of our labour (in the Barisan Nasional) for the past 50 years unlike the Opposition which had several problems just after two years (after coming into power in some states).

"They are already facing so many problems at the state level. I can't say what will happen if they are elected into power at the central level," he told reporters at the Seremban MCA division dinner on Sunday.

Earlier in his speech, Dr Chua commended Datuk Seri Najib Tun Razak for his role in helping to turn around the country's economy.

He said they had to ensure provisions under the Prime Minister's transformation programmes such as the New Economic Model and the 10th Malaysia Plan would help Malaysia achieve targets spelt out under Vision 2020.

The private sector, he said, must be the locomotive for the nation's economic development for the next decade.

Although Najib should be commended for taking a bold step to liberalise certain segments of the economy, Dr Chua said more needed to be done.

For example, he said that when he spoke on the need to review the 30% bumiputra equity, it was not meant to "rob Ali to pay Chong".

He said Malaysians are mature enough to talk rationally on how this could be done with all races benefiting.

Dr Chua also said that he was thankful to the Government for giving scholarships to 9As scorers in the last SPM examination.

"A total of 1,550 Chinese students got scholarships this time which was three times more than previously," he said, adding that 92% of Chinese students who applied for places in universities were successful.

THE STAR (Tuesday October 5, 2010)


my press statement on Gerakan

Posted: 05 Oct 2010 01:19 AM PDT

5th October 2010

Press statement from Dr Hsu Dar Ren,

It is regrettable that Tun Dr Lim Keng Yaik has decided to quit as advisor of Parti Gerakan.

As an elected Central Committee member, I feel sad and upset that the undercurrents that have been brewing in the party have finally surfaced.

Apparently, the straw that broke the proverbial camel's back is the EGM that is to be held on the 10 October in Penang.

As a democratic party, whether we agree or disagree with the resolution of the EGM to be convened, we should defend to our death the rights of members to call such meetings, especially when the party constitution has provisions for such a move.

As the top leader of the party, perhaps Tan Sri Dr Koh Tsu Koon should reconsider his decision not to attend the Penang EGM.  As one member aptly pointed out in an sms to me: when our own house is on fire, we would not want to go visit other people's house; we should instead attend to our own house first.

Lastly, there is a general consensus on the ground that perhaps our top leaders should have more dialogue with the grassroots in order to feel the pulse of the party. Grassroots' views should be taken into consideration in charting the direction of the party, if we pride ourselves as a grassroot organisation.

related news:

MalaysianInsider  http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/tsu-koon-must-attend-egm-says-gerakan-cc-man/

Klik4Malaysia http://www.klik4malaysia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5665:dr-hsu-urges-gerakan-leadership-to-listen-to-grassroots&catid=77:daily-news&Itemid=196&lang=enFROM BRAIN DRAIN TO BRAIN GAIN? NAH!

Posted: 05 Oct 2010 12:58 AM PDT


It's easy to see why our country is suffering an acute haemorrhaging of young and talented professionals. From early 2008 to August 2009, more than 300,000 Malaysians have emigrated, with 40% opting for greener pastures in Singapore. This outflow is unlikely to slow down anytime soon.

In recent years, the government has introduced several measures to lure these professionals home. You might recall the "Returning Scientist Programme" launched in 1995 and abandoned three years later. It attracted only 93 researchers, scientists and engineers, 70 of whom were foreigners and only 23 were Malaysians.

This was followed by the "Returning Expert Programme" in 2001 which has attracted less than 600 returnees to date. Then there is the "Malaysia My Second Home" launched in 2004 as part of a brain-gain effort to attract foreign talents and high net worth individuals into the country.

All these initiatives have either flopped miserably or met with very limited success.


The latest is the Talent Corporation that is scheduled to begin operations in January 2011. A look at the incentives offered will give us an idea whether this progamme will work or will end up by the wayside like all its predecessors.

I quote from the New Straits Times 5 Oct.

  • Talent Corp will provide an integrated skilled human capital blueprint with the cooperation of the public and private sectors. 
  • It will be a one-stop centre to coordinate with relevant government agencies, including immigration matters, for the entry of skilled workers into the country. 
  • Open-ended visas will be issued to foreign workers earning more than RM8,000 a month and ease restrictions, allowing them to buy cheaper homes costing RM250,000 and above.
  • They will also have the flexibility to change jobs in Malaysia. 
  • They will be allowed to bring in foreign maids. 
  • Their spouses will be allowed to work.
These incentives may attract foreigners, but certainly not Malaysians residing overseas. There are currently about 700,000 of them working abroad. The government hopes to attract at least 70,000 of them to return from overseas over the next 10 years.

Will it succeed? I honestly have my doubts. As long as the real causes for the diaspora are not addressed, there is little hope of welcoming home many of our lost talents. Our loss is another country's gain, especially Singapore's.


These young people, many of whom have spent years studying and working abroad, are reluctant to return because they see no future for them in their country of birth. They are aware they won't be the first in line for promotions or post-graduate scholarships because these are not based on meritocracy but on the government's race-based affirmative action policies.

At the same time, better career opportunities and higher earnings overseas are magnets attracting our best brains to seek employment elsewhere and eventually to settle in their adopted country.

With both the pull factors and the push factors at work, it is hard to see how the government can succeed in their brain-gain efforts. Malaysians, especially the Chinese, will continue to leave in droves unless the government takes some bold steps to address the root causes, starting with the dismantling of race discrimination policies in awarding contracts, scholarships and promotions.Each time someone raises this matter, interest groups immediately lodge protests over their 'special rights' being threatened. The PM is then forced to retreat and withdraw his grand plans for the country's economic and industrial development. We have seen this drama being played so many times that many of us have given up hope of seeing a real transformation in our country during our lifetime.

The government's current Transformation Programme will remain nothing more than an expensive multi-million ringgit PR campaign as long as pressure groups continue to hold the government to ransom, and minority groups are treated as second-class citizens.


A case of 1st class infrastructure with 3rd class service

Posted: 04 Oct 2010 04:35 PM PDT

From AH Mustaffa, via e-mail

When I signed up for P1 Wimax Home Plus Package, I was given a D-230 4G P1 Wimax with the promise of download speed up to 1.2 Mbps yet the service I am getting in term of customer service experience and network issue is beyond basic standard as promised by the provider.

What is 4G modem? Its latest and most advanced 3-in-1 WiMAX modem with built-in WiFi, voice ports, and local area network ports for enhanced wireless 4G broadband experience.

I quote, P1 chief executive officer Michael Lai who said: "With the new DX-230 3-in-1 4G modem, we've made home and small office networking simple and affordable. With everything built into the DX-230, users no longer need to purchase modems and routers separately. Everything is contained in one sleek and modern design."

I call up the 1-300-800-888 (P1 Careline) on Oct 1, 2010 at about 5.30pm to complaint on constant network failure (disconnection) and slow network downloading speed and was greeted by Customer Service Agent by the Ali. He informed that the network is having problem because of the surge in users traffic which means good business right? I am supposed to be complacent with slow network just because high traffic?

He told me my location, Sunway Pangsapuri Lagoon Perdana is nearby the base station that I should have good connection. So he log my case for waiver and promised a call back at 6.30pm with assurance that P1 is putting up a new base station at Jalan PJS7 soon.

Yet I waited for the promised call back until 7.45pm and return a call to P1 careline. I insisted to speak supervisor on duty and was greeted Ms Syarifah but to my surprise she addressed me as "Miss" which is an insult claiming that the agent who transfer the call informed her that my wife called back.

Looking at service, I am not surprised why P1 Wimax hired her as a careline supervisor as she clearly did not confirm or verify the complainant or introduces herself properly.

My point is I do not receive any call from P1. The connection has not improved get as I get connected with constant disruption which causes my email to be blocked few times. Of course I know this is P1's on-going problems. Why are they hiring network engineers or manager who can't even settle the issue or provide alternative solution?

The call was transfered to En Zahir, claiming to be a careline manager. Bluntly I told him an analogy about buying lunch. We do not buy spoiled food for lunch because it will cause food poisoning as the medical bill for that is much more than the cost of the food. He understood the stress level and financial impact of bad connection is far more than the cost monthly subscription of P1 Wimax. I told him not to send network technician just to tell me where to place the modem in my house because 4G modem is supposed to solve that in the claimed coverage area. Still at the point of sending this email no one from P1 Wimax called me for an appointment.

In life we can claim so many things but the true fact will speak for itself  as per latin sayings, rep ipsa liquitor. Is is ethical and legal  for P1 Wimax to advertise 4G modem with connection speed up to 1.2 Mbps when in reality the service is beyond explanation?

This is nothing new yet what are they doing about it? Is MCMC doing something about this?

Vision 2020 is another eight years away and are we supposed to be happy with the infamous national tagline "Malaysia is a case of first class infrastructure with third class service"?


PKR, DAP, stop building castle in the air

Posted: 04 Oct 2010 04:34 PM PDT

From Richard Loh, via e-mail

Political parties are trying to reach out to the fence-sitters but Pakatan Rakyat is driving supporters to become fence-sitters, how irony. I am almost up to my neck to become a graduated fence-sitter even though I am a card carrying life member of DAP.

Pakatan Rakyat has yet to get into their heads that the 308 tsunami is not the love for PR but more towards hating the corrupt, arrogant and racist Umno/BN.

Arrogant and power crazy had started to creep into PKR and DAP, thinking that they are sure to have the people support in the coming 13th GE to capture Putrajaya. They are fighting for top positions assuming that they will have a place in the government once they capture Putrajaya. This is what I called building castle in the air.

We can see so much infighting, arrogant and disgraceful happenings in PKR party elections and yet their leaders are not doing anything at all, instead they are championing it as a "true democracy".

There are several hot spots brewing in DAP but at least their leaders are trying to do something about it but why the need for all these nonsense to occur in the first place.

Most of PR elected reps are still young and have many more years in their political life. Why the hurry to fight for powerful positions? Work out some kind of solution to allow those young capable politicians to rotate and share power equally during their political life.

I had a conversation with Haris Ibrahim of People's Parliament regarding the third force. At that time I was not really keen nor interested about the whole thing but with what is happening to PR especially PKR and DAP, I am about to look and study more on the third force.

Can PR or DAP blame me for that? If you do, I will show you all my middle finger because it is you all that drove me to make such a decision.

Even with what I had said above, my position is still the same, we must rid of the corrupt, arrogant and racist Umno/BN in the coming 13th GE.

PR, please do not misread me here that my strong support is still with you. If you all continue the infighting, power crazy and display your arrogant, I will go for the third force or just spoil my vote.

You wanted the peoples' support, make sure that you are sincere in working for the people and not for your self-benefits. Be a gentleman, be the first to give way to your fellow members if things are getting hot. Let them take the lead if they think that they are that good to be a leader. The results of their performances, good or bad can be seen by all.

Lastly, can you give me one good reason why I should continue to fight for change alongside Pakatan Rakyat after seeing all the nonsense happening inside PR and that my effort will go to waste?

Do not tell me that it is the parties' internal problems, because whatever PR does internally, it will reflect on the public opinion as well.


Put your house in order PKR

Posted: 04 Oct 2010 04:33 PM PDT

From Julia, via e-mail

Yes, indeed, many of us do feel that PKR had something going for them. But now... its different.

If they don't stop it, all the ruckus will mean losing the votes of the people who want a change, the potential votes of the young and the fence sitters and many others.

That means losing the elections and losing Malaysia for all of us who want a new Malaysia.

Read:

PKR polls: Fracas, manipulation and irregularities continue


PKR must appreciate and respect new members

Posted: 04 Oct 2010 04:32 PM PDT

From Saidil Simoi, via e-mail

I am dismayed that PKR leaders are repeatedly belittling new members of the party, either branding them untrustworthy or novices.

Previously, a warning of "Trojan horses" in the PKR was made by Anwar Ibrahim in reference to new members, especially those who offer themselves as candidates in the party elections.

Now, I read in newspapers that PKR vice president Azmin Ali, who is vying for the deputy president's position, put down his opponent Zaid Ibrahim simply because he is new in PKR.

The tone taken by these leaders contradict the aspirations of the party when initiatives were made to amend the constitution. The party's leadership was welcoming new members with open arms after the 2008 general election and intentionally specified a short qualification period of one year membership to allow them to be candidates in party elections.

Now, however, new members are cast as suspicious characters and made to feel unwelcome. Are we saying that any new member who wishes to offer their commitment to the party's struggle are now automatically suspected as "Trojan horses" simply because they are not aligned to the faction preferred by some party leaders?

This seems to be case considering that the appointee to the senior position of treasurer-general after the party election in 2007 was a new member and virtually unknown in the party. Yet, the appointment was made without any objection whatsoever.

If this is the case, then democracy will not be able to grow in the party, as originally intended when the system of direct election was introduced. Democracy must be based on the power of members and not be dictated by a select few.

I call on party leaders to appreciate and respect new members who contribute to the strength of the party and many of whom are keen to actively support the party's struggle.

Saidil Simoi is the Kota Belud PKR division chief.

Read:

Azmin kecam pemimpin yang cuba hancurkan parti


A disservice to the young Tamils from Jaffna

Posted: 04 Oct 2010 04:31 PM PDT

From Sue Palmer, via-email

I was sad to see the young Tamil men and women from the Jaffna peninsula, being labelled as 'Tigers', even though the word was in quotes.

My husband and I spent two and a half years in Jaffna, 2003 to 2005, and saw first hand the indignities etc that Tamil people suffered in those years as a so-called peace was being brokered.

The majority of people were afraid of Tamil tigers and even more of Sinhalese police and soldiers.  

It was survival mode for everybody. Now every Sri Lankan wants to look forward to peace whether Tamil or Singhala.  

Still using the term 'Tiger' for these young people does them a disservice. It is wonderful to see they are enjoying the beauties of the island, their heritage.

Read:

'Tigers' become tourists in Sri Lanka


No comments: