Wednesday, September 8, 2010

Hari ini hari bantai (mantai), besuk Hari Raya.

Hari ini hari bantai (mantai), besuk Hari Raya.


Hari ini hari bantai (mantai), besuk Hari Raya.

Posted: 08 Sep 2010 04:02 PM PDT

Esok adalah Hari Raya Aidilfitri, dan hari ini dinamakan hari bantai. Hari bantai itu adalah hari yang terakhir berpuasa dan hari umat Islam membeli lauk pauk untuk menyambut Hari Raya yang menjelang.

Dikampong-kampong hari bantai ini adalah hari yang sangat menghiburkan dalam mana penduduk setempat melakukan penyembelihan kerbau dan lembu untuk bekalan kepada orang-orang setempat bagi memasak sop (rebusan)dan rendang, dan suri-suri rumah membakar lemang serta memasak ketupat.

Rendang daging dan ayam juga merupakan masakan yang lazim dimasak oleh suri-suri rumah dan ibu-ibu kita bagi merayakan Hari Raya yang mulia ini. Sudah menjadi tradisi yang anak-anak yang berkerja dibandar-bandar balik kekapong untuk merayakan Hari mulia ini dengan ibu bapa dan sanak saudara yang terdekat.

Hari bantai ini juga merupakan hari yang paling sibuk dijalan dan lebuh raya. Warga kota balik kekampong halaman dengan membawa kuih muih serta barang-barang keperluan untuk ibu bapa dikampung.

Dibandar pula mulai lengang, hanya sebahagian kecil warga kota yang tidak balik kekampong seperti saya kerana ketiadaan lagi ibu bapa untuk untuk merayakannya bersama.

Ini merupakan tahun kedua saya dan anak-anak tidak pulang kekampong sejak kembalinya ibu yang amat saya sayangi menghadap tuhan yang Maha Esa. Sudah dua tahun saya merayakan hari raya hanya berama anak-anak diSubang Jaya sendirian.

Sejak dua tahun ini juga saya adik beradik tidak lagi mendengar ibu yang selalunya sibuk mengatur segala-galanya untuk kami, baik dari atur-cara lawatan diHari Raya serta makan minum kami.

Selalunya kami adik-beradik dengan anak-anak isteri masing-masing akan berkumpul dirumah ibu kami didalam hiruk pikuk anak-anak masing-masing dan saya masih tidak dapat melupakan bagaimana ibu saya melayan dan bergurau dengan cuc-cucunya yang melebihi 30 orang serta cict-cicitnya yang 3 seramai 3 orang itu.

Tiada lagi ibu yang mengasing-asingkan lauk pauk untuk kami adik beradik untuk dibawa pulang kerumah masing-masing sesudah dua tiga Hari Raya berlalu. Bagi diri saya semenjak ketiadaan ibu saya Hari Raya tidak memberi apa-apa kepada saya.

Sebagai anak yang sulung saya tidak dapat melupakan zaman-zaman kami membesar didalam tanggungan ibu seorang. Dialah ibu dan dialah bapa yang membesarkan kami tanpa mengenal siang dan malam sejak kematian bapa saya awal tahun 1966 dahulu.

Ibi saya bukanlah calang-calang ibu yang telah membesarkan kami dengan penuh kesabaran melalui dan merintasi halangan kemiskinan sejak kematian bapa yang yang masih muda semasa itu.

Hujan tidak menghalang, panas ditidak menghambat ibu untuk bekerja mencari rezki disawah dan diladang peninggalan datuk saya semata-mata untuk mempastikan kami adik beradik mendapat pelajaran sebagai bekal hidup untuk kami.

Setiap tahun dihari bantai inilah hari dalam mana ibu saya sibuk mengaturkan segala-galanya untuk anak-anak dan cucunya. Dihari ini jugalah ibu saya membakar lemang sambil dibantu oleh adik perempuan dan adik-adik saya yang lain.

Sejak tiadanya ibu saya dan sebagi abang yang tua kepada adik-adik, sedikit sebanyak saya sudah merasakan bagaimana rasa kasih dan sayang kepada adik-adik serta anak-anak saudara saya yang begitu ramai.

Tetapi saya tidak mampu melakukan seperti apa yang dilakukan oleh almarhum ibu bagi menzahirkan rasa kasih sayang itu. Itulah sebabnya saya sentiasa mengingat ibu kami yang amat kami kasihi itu lebih-lebih lagi dihari seperti hari ini.

Ibu saya pernah menasihati anak-anak saya; "kalau kau masih beribu dan berbapa ingatlah kepada mereka sentiasa seperti ibu bapa kau meningati uwan ini. Jangan lalai dan jangan hidup untuk melepasi pucuk masing-masing!"

Apabila sudah tidak beribu lagi, barulah saya menyedari yang selama ibu masih hidup, rupa-rupanya saya tidak ubah seperti anak kecil walaupun kami sudah berjanggut dan bermisai.

Patut pun ibu saya pernah mengatakan kepada saya, "Walaupun rambut kau sudah beruban, gigi kau sudah tanggal dan kau sudah beranak dan bercucu, emak pandang kau masih seperti anak-anak kecil. Kau akan merasakan apa yang emak rasakan."

Sekarang itulah sebenarnya yang saya sedang rasakan. Saya hanya mampu berdoa agar roh ibu da bapa ditempatkan dibarisan roh orang-orang yang terampun dan beriman. Kalaulah ibu masih ada, tentunya tidak ada perasaan yang saya alami ini.


细历:SPM马来文+3科优等 独中生可申请师训

Posted: 08 Sep 2010 10:01 AM PDT

(布先8日讯)马华总会长拿督斯里蔡细历说,独中统考生在大马教育文凭考试(SPM)考获一科马来文优等及另外3科优等成绩,即可申请进入政府师训学院。

他续说,至于没有报考大马教育文凭的独中生,则可以3A及3科优等科目的成绩,申请进入政府师训学院就读。

蔡细历今晚在霹雳州布先喜州华小礼堂,出席"布先益智华小庆祝重建双层楼新校舍落成礼宴会"后,向媒体发表这项消息。

间接承认统考文凭

他说,他是昨日与副首相兼教育部长丹斯里慕尤丁面谈及讨论独中统考文凭问题后,取得成果。

他说,至于日后独中生除了以大马文教育文凭考试考获的马来文优等成绩,是否也能以科学或数学的优等成绩申请进入国立大专学府就读事宜,蔡氏指他会继续跟进处理。

当记者询蔡氏,这是否意味着政府承认独中统考文凭?蔡氏说:这不是已经承认统考文凭吗?

出席嘉宾有益智华小董事长张东胜、副董事长李运华、校友会主席拿督李官仁、家教协会主席张秋怡及校长吴健华等。

中国报 08-09-2010


Declarasi Nurul v. Perkasa

Posted: 08 Sep 2010 09:01 AM PDT

Wacana bersama Perkasa untuk permulaan baru Malaysia:

 

 

Malaysia atau Malaysaja?

 

Oleh Nurul Izzah Anwar

 

Mukadimah

Perkasa mendakwa mempertahankan hak keistimewaan orang Melayu dalam kepelbagaian kaum di Malaysia. Hak-hak ini kononnya tidak boleh dicabar, dibincang dan kekal abadi. Mereka yang tidak bersetuju dianggap penderhaka dan disuruh meninggalkan Malaysia.

Jemputan untuk perbincangan

Sempena sambutan Kemerdekaan dan semangat Ramadhan, saya ingin menjemput Perkasa untuk berwacana dalam membentuk halatuju baru Malaysia bersama saya.

Saya mahu bertanya kepada Perkasa, beberapa persoalan pokok untuk sama-sama memahami dan mencari penyelesaian kepada krisis yang dikatakan melanda orang-orang Melayu.

Saya percaya Perkasa adalah suara paling lantang walaupun tidak semestinya majoriti, yang mewakili orang-orang Melayu. Dalam erti kata lain, Perkasa dicipta atas imej dan bayangan Umno.

Jika Perkasa sudi untuk berwacana demi manfaat bersama, kemungkinan ia akan dapat menjawab persoalan yang membelenggu orang Melayu dan mengakhiri perbincangan ini buat selama-lamanya.

Untuk menjalankan dialog atau wacana yang jujur, saya mencadangkan kita menerima empat perkara pokok.

Pertamanya dialog itu haruslah berasaskan kepada dokumen yang dipersetujui. Sama ada Perlembagaan Persekutuan? Perlembagaan Umno atau Perlembagaan Perkasa?

Sekiranya persetujuan ini gagal dicapai, maka dialog ini tidak mungkin berjaya dan akan berakhir sebagai perbincangan sehala.

Bagaimanapun, melihat bagaimana Perkasa terus merujuk Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan, bolehlah diandaikan dokumen itu akan menjadi standard rujukan bagi dialog tersebut.

Kedua, selepas dokumen rujukan dipersetujui, isu tafsiran perlembagaan juga harus dipersetujui.

Sebagai contoh, perlembagaan tidak menyebut secara langsung atau menggunakan istilah "Hak Istimewa Orang Melayu." Istilah yang digunakan dalam Perkara 153 adalah "Kedudukan Istimewa Orang Melayu."

Fasal itu menyentuh dengan jelas kuasa-kuasa yang ada pada Seri Paduka Baginda Yang di Pertuan Agong dalam memastikan kedudukan orang Melayu dalam perkhidmatan awam, institusi pengajian tinggi selain kuota dalam pembahagian biasiswa, dan permit serta lesen untuk perniagaan dan perdagangan yang diperuntukkan untuk orang Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak.

Satu lagi contoh menarik adalah untuk mengimbangi peruntukan "Kedudukan Istimewa" orang Melayu dengan Fasal 8(1) bahawa "Semua orang adalah sama rata di sisi undang-undang dan berhak mendapat perlindungan yang sama rata di sisi undang-undang"; dan Fasal 8(2): Kecuali sebagaimana yang dibenarkan dengan nyata oleh Perlembagaan ini tidak boleh ada diskriminasi terhadap warganegara semata-mata atas alasan agama, ras, keturunan, tempat lahir atau jantina dalam mana-mana undang-undang atau dalam pelantikan kepada apa-apa jawatan atau pekerjaan di bawah sesuatu pihak berkuasa awam atau dalam pentadbiran mana-mana undang-undang yang berhubungan dengan pemerolehan, pemegangan atau pelupusan harta atau berhubungan dengan penubuhan atau penjalanan apa-apa pertukangan, perniagaan, profesion, kerjaya atau pekerjaan.

Sebaiknya satu entiti seperti Mahkamah Perlembagaan atau sekurang-kurangnya Majlis Perlembagaan yang dilantik Yang diPertuan Agong bertindak sebagai pentafsir muktamad dalam isu-isu perlembagaan.

Peranan Yang di Pertuan Agong dalam penafsiran perlembagaan sememangnya disebut dalam Perkara 153, "Menjadi tanggungjawab Yang di-Pertuan Agong untuk melindungi kedudukan istimewa orang Melayu dan anak negeri mana-mana antara Negeri Sabah dan Sarawak dan kepentingan sah kaum-kaum lain mengikut peruntukan Perkara ini."

Bagaimanapun, perlu dinyatakan di sini bahawa pihak kehakiman adalah berperanan sebagai pentafsir kepada isu-isu perlembagaan di Malaysia.

Untuk tujuan dialog, kedua-dua pihak bolehlah mengemukakan tafsiran sendiri, tetapi ianya hendaklah boleh dicabar kemudiannya.

Ketiga, dialog ini hendaklah dibuat secara terbuka dan dipersembahkan kepada orang awam untuk maklum balas dan pengesahan.

Sudah tentu, proses referendum adalah lebih ideal dengan isu-isu fundamental dapat ditentukan oleh rakyat dan semua pihak terikat dengan keputusan itu.

Sebagai alternatif, maklum balas awam untuk komen dan mekanisme cadangan melalui surat atau internet sudah cukup baik. Ianya tidak mengikat tetapi mencukupi untuk mengukur penglibatan awam, yang sudah tentunya akan mengayakan proses demokrasi.

Keempat, saya mencadangkan format dialog seperti berikut, saya akan membentangkan pandangan saya melalui artikel terbuka ini untuk disanggah oleh Perkasa dan kemudian terserah kepada Perkasa untuk membentangkan versi mereka bagi tujuan sanggahan saya.

Hasilnya bolehlah dipersembahkan kepada awam untuk komen dan cadangan.

Sebagai tanda keikhlasan, saya juga menjemput Perkasa untuk berdebat secara terbuka dengan disiarkan oleh televisyen.

Kaedah Dialog

Saya juga mencadangkan supaya Perkasa dan juga saya tidak melibatkan mana-mana parti politik dalam membentangkan pandangan.

Mungkin UMNO tidak bersetuju dengan pandangan Perkasa dan Pakatan Rakyat juga mungkin tidak menerima pandangan saya. Namun semua parti politik boleh melibatkan diri dalam memberikan cadangan dan maklum balas sekiranya mereka sudi.

Untuk mengelakkan mengeluarkan kenyataan berbentuk hasutan saya juga mencadangkan pandangan yang dikeluarkan dibuat sebagai pertanyaan untuk penjelasan dan bukannya cabaran untuk meminda perlembagaan.

Saya percaya Perkasa dan juga saya adalah anak Malaysia sebenar dan bersifat patriotik, cuma pandangan sahaja yang berbeza.

Bagaimanapun, sekiranya Perkasa enggan untuk menerima jemputan saya ini, cukuplah untuk rakyat dan sejarah melihat dialog ini sebagai usaha ikhlas saya untuk menghulurkan salam, demi untuk negara kita.

Soalan Pertama Saya; Siapakah Melayu?

Fasal 160 Perlembagaan Persekutuan mentakrif orang Melayu sebagai "seseorang yang menganuti agama Islam, lazim bercakap bahasa Melayu, menurut adat Melayu dan yang lahir sebelum Hari Merdeka di Persekutuan atau Singapura atau yang lahir sebelum Hari Merdeka dan ibu atau bapanya telah lahir di Persekutuan atau di Singapura, atau yang pada Hari Merdeka berdomisil di Persekutuan atau di Singapura; atau ialah zuriat seseorang yang sedemikian."

Oleh itu, di sisi perlembagaan, orang Melayu adalah mereka yang bercakap bahasa tersebut, beragama Islam dan mengikut adat-resam orang Melayu.

Soalan saya kepada Perkasa adalah, dari segi spiritual dan intellektual, adakah Melayu menerima ketidakadilan, salah guna kuasa, rasuah, undang-undang anti-demokrasi, kehakisan institusi negara untuk menjadikan orang Melayu sebagai Bangsa Agung di Malaysia, dengan hak-hak istimewanya yang tidak boleh dikongsi oleh warga yang bukan Melayu?

Soalan kedua saya, apakah hak istimewa orang Melayui?

Hak istimewa orang Melayu adalah konstruk ideologi dan falsafah dan bukannya diperuntukkan oleh perlembagaan.

Fasal 153 hanya menyebut "Kedudukan Istimewa" orang Melayu dan bukannya "Hak-hak Istimewa" orang Melayu.

Istilah hak-hak istimewa orang Melayu membawa kepada "kontrak sosial" yang akhirnya membentuk "Agenda Melayu" yang dipanjangkan untuk merangkumkan istilah "Hak Istimewa Melayu."

Kontrak Sosial menyatakan bahawa masyarakat Melayu menikmati hak-hak tertentu atas balasan kepada hak kewarganegaraan yang diberikan kepada bukan Melayu menjelang kemerdekaan oleh para pengasas negara kita seperti mana yang terkandung dalam Fasal 14-18, Bab 1 Bahagian III-Kewarganegaraan.

Hak-hak ini sering dirujuk sebagai "Agenda Melayu" yang merangkumi peruntukan untuk menjaga kedudukan Raja-Raja Melayu dengan Yang di-Pertuan Agong dipilih dari kalangan Raja-Raja. Islam menjadi agama kebangsaan dan bahasa Melayu diangkat sebagai bahasa kebangsaan. "Agenda Melayu" turut merangkumi peruntukan-peruntukan tentang hak-hak ekonomi seperti terkandung dalam Fasal 153.

Perlu juga dinyatakan di sini, bahawa mengikut Suruhanjaya Reid yang merangka perlembagaan, Fasal 153 hanyalah tindakan sementara untuk merapatkan jurang antara kaum yang perlu dikaji keperluannya oleh Parlimen selepas 15 tahun.

Sepatutnya ia dikaji semula pada 1972, bagaimanapun rusuhan kaum 1969 mengubah perkara ini. Usaha dibuat untuk membuang tempoh luput Fasal 153, dan Akta Hasutan yang dipinda pada 1971 mengharamkan perbincangan daripada dibuat di Parlimen.

Hak-hak ekonomi kemudiannya diinstitusikan selepas rusuhan kaum 1969, Dasar Ekonomi Baru (DEB) kemudiannya dirangkumkan kedalam Dasar Pembangunan Baru (DPB) pada 1990 hingga tahun 2000 dan kini kita berada dalam tahun terakhir Rancangan Jangka Panjang Ketiga (RJP3 2000-2010) yang juga mengandungi Dasar Wawasan Negara (DWN).

Bagaimanapun, kami mengalu-alukan pengumuman untuk mengubah dasar afirmatif daripada berasaskan kaum kepada yang berasaskan keperluan seperti yang diumumkan dalam Model Ekonomi Baru (MEB), bagaimanapun berdasarkan kepada pengalaman lalu, tindakan afirmatif berdasarkan kepada hubungan pastinya akan kekal. Kita akan terus melihat pembahagian kekayaan yang memihak kepada kroni-kroni elit pemerintah.

Dasar pro-kroni ini telah menjadi "Hak dan Keistimewaan Orang Melayu" yang menjadi asas kepada "Ketuanan Melayu" yang terus menghantui MEB yang diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Soalan saya kepada Perkasa adalah, adakah konsep hak istimewa orang Melayu kini menjadi konvensyen kekal dalam dasar dan amalan dan perlu diterima oleh warga bukan Melayu, walaupun ia bertentangan dengan perlembagaan?

Soalan ketiga saya; apakah yang dikatakan keresahan orang Melayu itu sebenarnya?

Bolehkah dikatakan "keresahan orang Melayu" yang dibina atas rasa ketidakyakinan orang Melayu, mungkin nampak dalam bentuk perkauman, tetapi adalah "Mentaliti minda tertawan", yang merupakan reaksi kepada kegagalan untuk mencapai matlamat DEB (yang lahir semula sebagai DPB pada 1990, diikuti dengan RJP3 dan dihalusi sebagai MEB) selepas 40 tahun pelaksanaannya.

Mungkinkah juga rasa bimbang tidak berasas akan kehilangan Hak dan Keistimewaan orang Melayu sudah berkembang sebagai ideologi politik ketuanan Melayu yang terus memecah-belahkan negara?

Mungkinkah juga orang Melayu merasakan mereka menjadi semakin miskin, dipinggir dan tertipu di negara sendiri, walaupun berbilion dibelanjakan untuk DEB.

Mungkinkah "keresahan Melayu" itu sengaja saja diarahkan kepada kerajinan bukan Melayu dan anak-anak Melayu yang sudah mengalami perubahan?

Nampaknya, "keresahan Melayu" itu lebih berkisar kepada hak-hak ekonomi dan bukannya kebudayaan, raja-raja, perundangan, pendidikan, agama atau kekurangan kuasa politik yang sebenarnya masih dikawal orang Melayu dan tidak dapat dicabar seperti dilihat dalam komposisi kaum dalam institusi negara dan perkhidmatan awam.

Mungkinkah soalan yang membelenggu umat Melayu adalah, apakah nilai dan keperluan mempunyai tarian tradisional Melayu, institusi raja, bahasa Melayu, sekolah Melayu, institusi negeri dan persekutuan, sistem mahkamah syariah, dan kerajaan yang didominasi Melayu sekiranya orang Melayu kekal miskin?

Ketidakseimbangan dalam pencapaian akhirnya menimbulkan identiti Melayu yang celaru, kerana namanya sahaja "tuan" namun tidak berharta. Hakikat inilah yang menjadikan konsep "Ketuanan Melayu" kekal popular.

"Keresahan Melayu" secara sengaja diarahkan kepada kegagalan pencapaian DEB dan kegagalan ini digunakan unt


A PRINCIPLED STANCE BY KEADILAN CENTRAL ELECTION COMMIITTEE

Posted: 08 Sep 2010 08:55 AM PDT

MEDIA STATEMENT: Jawatankuasa Pemilihan Pusat on Party Elections 2010By Anwar Ibrahim Comment Categories: Agenda Baru, Anwar, Demokrasi, Isu Semasa, KeADILan, Malaysia, Media, Pakatan Rakyat, Parlimen, Penerbitan, Pilihanraya and Politik

Press Statement by JPP – 8th September 2010

Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) was set up by the Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) to oversee the party elections 2010 as a result of a change in its Constitution where members choose all levels of KEADILAN leadership through direct "one man one vote" election system.

This very fundamental reform within the party is unprecedented and challenging as all its members now have the opportunity and responsibility to exercise their individual rights to have their choice of leadership by voting in good and effective leaders.

One of the first major preparation especially for a relatively young political party is to put into position a Code of Conduct for the party, which also include the code of conduct specifically for the party elections – including the dos and don'ts. Rules to govern all election processes, including the nomination of candidates had been prepared and so have training of election observers. Information on the election is being made available at the KEADILAN official web-site.

Creating the right environment for this direct election is based on the following principles:

· free and fair election

· level playing field

· party interest before self

· no money politics

· transparent processes

· exercising responsibility and accountability by all members

The nomination process for Cabang leadership is underway while the "heat" is on for the nomination and election of the Party's National Leadership thus resulting in the JPP stepping in to reiterate the more obvious dos and don't.

1. Allegations of money politics and smearing campaigns must be reported to the JPP. The practice of money politics is a very serious offence and if proven may lead to suspension from participating in the election process.

2. Statements made by candidates to solicit support must not undermind party image or cause disservice to the party, upholding party interest before self.

3. Individuals or group supporters cannot hold their media conferences or meetings at the party headquarters for campaign purposes. It was unfortunate that the press conference held to announce some MPs support for Azmin Ali was done in the party HQ without the HQ management's knowledge.

All complaints should be directed to the JPP at KEADILAN HQ instead of airing them in the media, including personal blogs. It will not be in the interest of KEADILAN if dirty linen is washed in the public domain.

Dr Molly Cheah
Ketua, Jawatankuasa Pemilihan Pusat
Parti Keadilan Rakyat


Wednesday Funnies

Posted: 08 Sep 2010 07:42 AM PDT

EXACTLY!!!

Found some really funny and laughable stories in The Star today which I thought I'd share with you here.

#1 Malaysia Day Musical in Kota Kinabalu

A grand musical is to be staged in KK this year to mark the first time Malaysia Day is celebrated as a national holiday. According to the report the musical is going to be "...conducted on three stages which would merge as one to symbolise the merger of Sabah, Sarawak and the peninsula for the formation of Malaysia". According to the State Tourism Culture and Environment Minister, Masidi Manjun, the event to be staged in the Padang Merdeka in Kota Kinabalu will cost RM1.5 million and feature a cast of 470.

What's the highlight of this million Ringgit musical on 3 stages?

The highlight is the signing of a special gold-coated commemorative book!!!


Don't know about you folks in KK but I sure won't be standing in line for tickets to that musical.

#2 UM drops from top 200 list of world ranking


The Star reports that Universiti Malaya has dropped from the top 200 of the prestigious 2010 QS World University Rankings - slipping to 207 this year compared to 180 in 2009. But the minister of Higher Education says, "We do not want to be obsessive about world rankings." Huh? Where's he been the last 20 years? We practically started the obsession with records trend. Remember the biggest songkok, the longest ketupat, the most number of people washing their hair in a shopping mall etc. etc. etc.? The YB also said in his wisdom that "We also cannot be 'ranked' against other universities whose 'conditions' and 'environments' are different from ours. It is like comparing apples with oranges".

Aiyoh! YB just say that we fucked up and will try our best to improve la. Like the Chinese saying goes you're like the man who's fallen on his face but still want to grab a handful of sand on your way back to your feet. And one more thing, even though UM is now #207 in the world rankings we're not ALL stupid enough to believe you.

#3 MAHB to probe how Wong boarded plane with snakes


This funny is actually not about the headline story but rather what's reported as part of the story. Anson Wong, the world famous wildife trafficker who was sentenced to jail for trying to smuggle snakes out of the country allegedly also owns 2 Bengal tigers which according to the report will eventually be housed in a reptile garden. I couldn't help smiling when I read that. Tigers in a reptile garden. That must be a first for Malaysia too.

#4 Ministry of WHAT???

Did you know that we have an Energy, Green Technology and Water Ministry? I didn't. Until today. Kementerian Tenaga, Technogi Hijau dan Air. Now there's a clumsy and potentially useless ministry if ever there was one. Some crony had to be given a job I guess.

#5 DVD charges deferred

Someone must have video'ed the PR flers holding their state assembly meeting under that famous tree in Ipoh (last year?). DAP fler Ong Boon Piow was caught with copies of the video in his possession. And the DVD videos did not have approval from the Film Censorship Board. Strange isn't it? Like Ong's counsel Kulasegaran said, "Does it mean that producing and distributing video's of ones wedding is also an offence?" Well, maybe if you got married in Ipoh, Perak it will be.

And the You Think We Are All Bloody Fools Ah? Award must surely go the Selangor PR's Teng Chang Khim. This Selangor Speaker has put his name on the benches and equipment of public parks in his constituency. That everything was Sumbangan Daripada Teng Chang Khim. His reason? He wanted the public to know that he was doing his part. He forgot that the facilities are paid for by the people and it is his sworn duty to serve his constituents. It is not his duty to tell his constituents, "Hey! This is from me ya?" Well, one thing that he did do I'm sure was to ensure that people don't vote for the guy they put their backsides on everyday.

NIAMAH!!!


Only In Israel

Posted: 08 Sep 2010 07:24 AM PDT

A new treatment that destroys HIV-infected human cells without damaging healthy ones has been developed by a team of Israeli researchers.

Hebrew University breakthrough in HIV treatment

Researchers at Hebrew University of Jerusalem may have made a major step forward in the race against AIDS.

The therapy, developed by scientists from the university's Alexander Silberman Institute of Life Sciences and the Institute of Chemistry, destroys cells infected with HIV without damaging adjacent healthy cells. It is described in an article published last month in the scientific journal AIDS Research and Therapy.

To date, no therapy has succeeded in completely destroying HIV-infected cells. Current treatments only delay the development of the disease and make it more manageable. If treatment is halted, however, or the virus develops immunity to the cocktail of drugs now used, it can begin infecting new cells.

The new treatment fights HIV by causing infected cells to self-destruct. When the AIDS virus infects a cell, its DNA penetrates the cell, which then manufactures new HIV viruses that infect neighboring cells.
Triggering the cell to self-destruct

Dr. Abraham Loyter of HUJ explains that with the treatment peptides, or segments of short proteins that the scientists developed, interfere with the HIV virus's replication of its genetic material, by transmitting a massive number of replications of the genetic material into the infected cell, triggering its self-destruction.

"The usual medications kill the virus that has entered the body during infection, and the [peptide] treatment allows cells infected with the genetic load of the virus to be killed," Loyter said in an article in Israel's Ha'aretz newspaper.

The study by Loyter, Prof. Assaf Friedler, Dr. Aviad Levin, and Dr. Zvi Hayouka, examined the effectiveness of the new treatment on the HIV-1 virus, which is the predominant cause of AIDS in developing nations.

When the treatment, which was patented earlier this year, was applied to human cell cultures, the infected human cells disappeared in two weeks, and did not reappear up to two weeks later.
Animal and clinical trials ahead

Yissum, the HU technology transfer body, is seeking a commercial partner to continue developing the treatment through animal and clinical trials.

An estimated 33.4 million people worldwide are carriers of HIV, while in the US alone, it is estimated that more than one million people are living with HIV, while another half a million have died of AIDS. In Israel, in 2008, 390 new cases were reported, the highest figure in a decade.
The current breakthrough joins other new therapies being developed to fight AIDS, such as a US-funded study in Thailand of an AIDS vaccination, and a vaginal gel developed in South Africa that prevents replication of the virus and reduces the risk of infection by 54 percent.

Source


Umno Blatantly Fanning Hatred Towards Non Muslims

Posted: 08 Sep 2010 07:08 AM PDT
By Admin

Do you remember the BN/Umno Sungai Rapat Assemblymen Hamidah Osman (pic above) with her infamous racial slur, "If you see an Indian and a snake, let the snake go but kill the Indian"? Well just check the kind of shit this bitch is stirring just like the rest of her Evil Cohorts from Umno (see above and go to this link
http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2010/09/pembangkang-guna-taktik-komunis.html)

It appears that Hamidah and the rest of the Evil Zionist BN/Umno Regime is hell bent on starting another May 13 with the hope that Umno's power will return the Pre GE12 status quo just like what happened after May 13, 1969. No wonder Ibrahim Ali is clamoring for the ISA be used against anyone who offends the Malays and Islam. What about Malays and Muslims offending non Malays and non Muslims, Ibrahim Ali?

Below are some of the shit that has been stirring in the Pro Umno Blog UNSPINNERS:

Anonymous said...
aku takut cina-cina racist macam manawee dan kikwene akan letupkan stadium tempat ct nyanyi..berjuta-juta melayu mati..

sukalah cina..undi melayu takpenting lagi..kita bimbang lah kan...berjaga-jagalah..berhati-hati ..lebih baik berwaspada..daripada bersuka ria tak tentu hala..mati dalam 'iman' pulak tu..nanguzubilah...

September 8, 2010 10:59:00 AM GMT+08:00

Anonymous said...
BABI2 MATA SEPET GEMAR CACI ISLAM DGN BERBAGAI CARA.SEHINGGA YG TAK TERGAMAK KITA BACA DAN TAK TERLINTAS DI PIKIRAN TAHAP CACIAN MEREKA.ORG ISLAM MASIH TAK MAU CACI AGAMA MEREKA DAN RATA2 MENGHINA PERBUATAN MEREKA DAN BANGSA MERAKA SAHAJA.LIHAT LA BERTAPA KEJI DAN PATUT DIGANYANG BANGSA MATA SEPET PENDATANG HARAM NI..JIHAD SEMANGKIN DEKAT.

September 7, 2010 8:09:00 PM GMT+08:00

Anonymous said...
WA MAU TANYA LU CIBAI2 BABI BUDDHA.APA PASAI LU CINA2 BODOH SEMBAH GAUTAMA BUDDHA?DIA KAN ORG INDIA.SO LU ORG SEMUA SEMBAH ORG INDIA KA?HAIYAH!!!CINA SEMBAH INDIA..HAHAHAHAHA!!KASI LU PUNYA ANAK BETINA SAMA BINI KONGKEK INDIA HARI2 LA UTK DAPAT BLESS SAMA BUDDHA.HAHAHAHA!!!BODOOOOHHH PUNYA BABI MATA SEPET LAGI BUSUK!!!KROOIIIIHHH PTUIIIII!!!GO BACK TO BEIJING!!

September 7, 2010 9:58:00 PM GMT+08:00


20100908_100908_KDN_Victims_YT.avi.s.mp4

Posted: 08 Sep 2010 04:09 AM PDT

Story to follow.
Views: 185
2 ratings
Time: 14:42 More in News & Politics


Muted response to anti-police brutality memo

Posted: 08 Sep 2010 04:06 AM PDT

Victims of alleged police brutality and their families stared disappointment in the face again, meeting with a wall of bureaucracy when presenting a memorandum to the Home Ministry today. Accompanied by 10 lawyers from Lawyers for Liberty, the group were hopeful of meeting with Minister Hishammuddin Hussein (right)or at least secretary-general Mahmood Adam. They were however barred from entering the ministry building in Putrajaya, and made to wait 40 minutes before a special aide came down to receive the memorandum on behalf of Hishammuddin.
Views: 193
5 ratings
Time: 09:40 More in News & Politics


Nurul Izzah explains why she takes neutral stance

Posted: 08 Sep 2010 02:33 AM PDT

The first thing Lembah Pantai MP Nurul Izzah sees as she steps into her second-floor walk-up office is the newly hung-up Hari Raya Aidilfitri decorations. On the walls of the reception area are Hari Raya greeting cards, and one that has the federal crest printed on the front stands out. Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 304
2 ratings
Time: 08:34 More in News & Politics


GOF officer's attack on a teenager shameful

Posted: 07 Sep 2010 03:21 PM PDT

From PK Leong, via e-mail

I refer to the your report on the vicious attack on a student by a GOF officer. I'm shocked and appalled at this news. At 48-years-old, the Inspector is not a young person who is inexperienced and unable to control his emotions.

The fact that it was reported that he had earlier had an argument with the teenager and returned with a gang of thugs shows that his actions were planned and with criminal intent.

He is a shameful example to his rank and file subordinates. I would not be surprised at all if in the course of the investigations, if at all it is carried out and made public, he will be probably be found to be drunk or under the influence of drugs.

Needless to say if found guilty, this person should be subject to the maximum punishment because not only is he a common criminal and a thug, he is also undermining the government's and the police's efforts to improve the shameful public image of the police force.

Just ask any legal foreign worker why they are afraid of running into a policeman and you will understand.

Read:

Inspector held over Samurai attack on student
Taib and his family are neither Malays nor Muslims

Posted: 07 Sep 2010 03:20 PM PDT

From He Zi Li, via e-mail

I refer to your article, 'Sarawakians in peninsula want Taib to go'. BN and Umno should stop playing the racist and religious cards to remain in power and continue their plunder of the country.

Taib and his family are definitely not Malays nor Muslims. His wife is European, his daughter married a white Canadian, Murray, and is definitely not a practising Muslim. Their whole family is only Muslim in name and are not practicing Muslims.

Sarawakians, particularly the real Malays and Muslims, should wake up and throw this bunch of fake Bumis and Muslims out of their privileged place and stop the destruction of Sarawak.

After all, when Sarawak has been totally destroyed by their greed and they have already  migrated, Sarawakians will be left suffering their fate.


Taib's potential successors all not up to the mark

Posted: 07 Sep 2010 03:18 PM PDT

From Lawrence Sii, via e-mail

He's been lording over Sarawak for 29 years, and may for many more years to come!

As for the mentioned potential candidates to be his possible successor, none has federal and international exposure except being local state ministers.

Are they familiar with federal operations and international political ball-games? To conclude, they are not ready yet!

Read:

'Sarawakians in peninsula want Taib to go'Stop the rot before it gets out of hand

Posted: 07 Sep 2010 03:16 PM PDT

From Sritharan Palanisamy, via e-mail

Of late, it looks as though that there have been some dissatisfaction, frustration and discontentment amongst Malaysians of all walks of life.

Many seem to voice their views, argument, grouses and even their anger mostly in the press, in the web and at gatherings.

It looks as though this situation is at all time high, with all sides raising their dissatisfaction and anger openly and loudly.

I feel this situation needs to be curtailed and eventually stopped as soon as possible before it blows out of proportion.

If, referred to each of them, the majority group accuses the minority groups should earn their recognition and status instead of demanding them.

The minority groups, on the other hand, seem to have valid reasons to be unhappy with what they are getting and how they are treated in Malaysia.

The actual reason why this issue needs to peak now, when the PRU13 is around the corner, is "quite uncertain".

Many say it is the work of some unscrupulous politicians, some say it is 1Malaysia aspiration championed by the PM and some say it is due to unbecoming behavior of several government servants with respectable and high positions.

No matter who is responsible, the dent is already made to the minds and behaviour of the Malaysian society as a whole.

In order to solve this problem, before it gets worse and affects Malaysia's economy, communal relations and its future developments, we should quickly come up with an amicable solution that would provide peace and satisfaction to each and every community in Malaysia.

For this, we all need to be practical, compromising, reasonable and sincere in wanting to solve the problems we are facing.
Well, my suggestion is, let us have a high level closed door conference, deliberation and brainstorming session with representatives from each committee to taking part.

The composition of the number of participants from each community must reflect the percentage of their population in the country.

The representatives should be non-high ranking politicians i.e. religious scholars, humanitarian, economists and high-ranking corporate figures, who are acceptable to all communities.

This is to ensure that rational thinking and due consideration of the rights of other communities are weighed before any consensus is reached.

They should come up with proposals and amendments for the future of Malaysia, which must be incorporated in Najib's 1Malaysia aspiration or any other Malaysia Plan we have or we might have in the future.


Hisham and Musa start trading punches...

Posted: 08 Sep 2010 04:15 AM PDT

update: Home Ministry's sec-gen refutes IGP's claim


Oopsss... the 'war' between Hishammuddin Hussein and Musa Hassan is escalating, both at their best defense and offensive. The Home Ministry has denied what the outgoing IGP described as KDN interference in the police duty while the latter uncompromisingly blamed the ministry for its efficiency.

Hisham said yesterday he was not aware of any kind of interference from KDN which prompted Musa to speak his heart out during a press conference on Monday. On the other hand, he said everything was in order and his relation with Musa was always good (read Utusan here).

(Good in the case of Dr Mahathir and Anwar before the latter was sacked from Cabinet. Both looked okay in public... that's what you meant, Hisham?)

Musa, on the other hand 'blamed' the ministry for its slow response to the list of senior police appointments which caused some States police stations without an OCPD and officer in command.

Bkt Aman, he said sent a list to the ministry sometimes in November last year but no actions were taken to fill up the vacancies for senior police positions (here).

Well... hope both of them are happy now that they dont have to meet up to often after this. As Musa is retiring in a matter of days while Hisham will have Tan Sri Ismail Omar as the new IGP, let's see whether the air fresheners at the Home Ministry is changed to new ones, and whether Hisham and Musa will go on trading accusations, nobody cares!

What matters most is an efficient ministry and a worth-depending police force...


Shad Saleem Faruqi: Has Malaysia Been Good For Sabah & Sarawak?

Posted: 07 Sep 2010 10:01 PM PDT

A balanced piece in The Star 8 Sept 2010, highlights:

From Malaya to Malaysia
Reflecting On The Law
By Shad Saleem Faruqi

Forty-seven years of association between peninsular Malaysia and Sabah and Sarawak have brought many benefits to all sides and there is no reason this cannot continue.

However, Sabah and Sarawak were indeed offered larger autonomy than assigned to peninsular states. Such special allocation for some regions but not for others is known to many federations. For example in India, the state of Kashmir enjoys many special powers not available to other regions of the federation.

Reasons for the special position: Sabah's and Sarawak's special position is justifiable for a number of socio-political, economic, geographical and legal reasons. Among them are the regions' cultural and religious distinctiveness from Peninsular Malaysia.

The two new states contribute huge territories and massive resources to the new federation. Their combined area is 198,069 sq km exceeding peninsular Malaysia's 131,681 sq km. The coastline of the two states measures 2,607km compared with the peninsula's 2,068km.

Special treatment is justified because despite massive resources, the problems of poverty and underdevelopment are endemic in the Borneo states.

The 1963 pact between the Federation of Malaya, the UK, North Borneo (Sabah), Sarawak and Singapore sought clearly to ensure that the autonomy and special position of these regions was a prerequisite to their merger. Some have even argued that the guarantees for Sabah and Sarawak have an international law basis.

Autonomy: In a prototype federation all constituent units enjoy the same powers. However, the Federal Constitution guarantees to Sabah and Sarawak special position in many areas, including:

> The legislative competence of the Sabah and Sarawak State Assemblies is far wider than that of peninsular states. Sabah and Sarawak have a Supplementary State List and a Supplementary Concurrent List giving them additional law making power.

> Sabah and Sarawak are excluded from the Federal Parliament's power to pass uniform laws about land and local government.

> Sabah and Sarawak are excluded from national plans for land utilisation, local government and development.

> The power of amending the Federal Constitution belongs to the Federal government. However, if an amendment affects the special rights of Sabah and Sarawak, the amendment must be submitted to the Governors of these states for assent. The Governors are bound by the advice of the State Executive.

> The Constitution provides for special financial arrangements for the Borneo states. They are assigned eight sources of revenue not permitted to peninsular states. These include import and excise duties on petroleum products, export duty on timber, forest produce and minerals. Sabah and Sarawak are also entitled to earnings from ports, harbours and sales tax.

> They're allowed to raise loans for their purposes. They're allocated special grants to meet their needs above and beyond what the other states receive.

> Under Article 153, natives of Sabah and Sarawak are entitled to the same special position as is granted to the Malays.

> Despite their low population, these states are well represented in the Dewan Rakyat. Together they have 56 of the 222 MPs, constituting 25% of the Dewan's membership.

> The mobility of the West Malaysian population into Sabah and Sarawak is subject to immigration control. Legal practitioners from West Malaysia are not allowed to practise in proceedings in or from Sabah and Sarawak courts.

> Sabah and Sarawak enjoy special protection in relation to the use of English and native languages.

> The law on Malay reserve land does not apply to these states.

> The Sabah Assembly is allowed six appointed members in addition to 48 elected assemblymen.

> Native courts flourish in these two states and native law and custom is allowed free play.

Secession: Can these states change their mind and seek independence? The answer is simple and blunt. No state has a right to secede from the Federation. Our destinies are intertwined and any differences must be settled through negotiation and compromise. Contrary to what is believed, Singapore did not secede. It was expelled by amendments to the 1957/1963 Constitution.

Developments since 1963: In many areas Sabah's and Sarawak's autonomy has suffered retreat due to constitutional developments.

> Labuan was ceded to the federal government in 1984 through an amendment inspired by the then Sabah government.

> At the time of the 1963 merger, there was no state religion in these two states. Due to amendments to their Constitutions by their assemblies, Islam is now the official religion of these two states.

> On petroleum, water and tourism, federal jurisdiction has displaced the powers of all states.

> The federal declaration of emergency in Sarawak in 1966 and the dismissal of Chief Minister Stephen Kalong Ningkan indicates that state autonomy is rather frail and cannot withstand the onslaught of emergency powers.

> Interference by federal politicians in Sabah's politics in 1994 led to the replacement of popularly elected local leaders. This underlines the ability of the federal government to dictate political outcomes.

> Sabah's and Sarawak's control over immigration is seriously undermined by the influx of thousands of illegal immigrants whose tide the Federal government is unable to stem. Within Sabah there is considerable disquiet that some of the safeguards of the "20 Points" have not been converted to law.

Besides vastly expanding Malaysia's territories and economic potential, Sabah and Sarawak have augmented Malaysia's pluralism and diversity and they provide Peninsular Malaysia with a commendable example of inter-ethnic and inter-religious harmony that we could do well to emulate.

> Shad Saleem Faruqi is Professor Emeritus at UiTM and Visiting Professor at USM.

But I'd like to add from Malaysian Politics Motivational Posters:

YourOilMoneyMotiva

References: Economics Quiz – What Malaysian Political Party Are You?, Sarawak gets only 5% royalty from its petroleum and 1970 Sabah richest state, today poorest state

'Splains a lot, doncha think?A Sarawak without Taib

Posted: 07 Sep 2010 11:59 AM PDT

By Maclean Patrick

COMMENT The political scene in Sarawak is geared for great drama as the state readies itself for the state elections which are to be held no later than July 2011.

Already the political battering is being played out before the public via the local mainstream media. Local leaders are coming forward to post their support to whoever they deemed worthy of leading and guiding them.

Yet the question on everyone's mind is who will take over from Taib Mahmud. Though reports seem to point to Adenan Satem; this can never be taken as fact until this old man of politics actually announces it.

The more important question is what will become of Sarawak after Taib Mahmud.

Most observers are casting their eyes west, to the peninsula; will Umno now make its move to step into Sarawak politics, much like it did in Sabah?

We all know the discord Umno caused Sabah, and the most likely answer would be a resounding No. Yet we cannot foretell the future, because Umno can work in mysterious ways to gain what they have long coveted and have yet to attain.

Indeed, the thought of a Sarawak without Taib Mahmud is a double edged sword.

Pakatan Rakyat and DAP primarily would love to see Taib Mahmud out of the picture. Taib's grasp on business deals would be broken and this spells well for the business men of Sarawak who are primarily Chinese.

The spirited attack on Taib's business dealings would be justified, and Pakatan Rakyat would be considered champions of the rakyat for removing the state of a grave tyrant.

Yet, without Taib Mahmud, who will Pakatan Rakyat put forward as a credible Chief Minister candidate?

A game of trust

The Barisan Nasional camp, as expected issued its full support to Taib Mahmud leading them into the elections, but this is merely a delaying tactic. They too are worried. Will the new man in charge be able to keep the coalition together? And most importantly, will the new man be able to keep Umno out of Sarawak.

For both Pakatan and BN the fight is to win the hearts of normal day Sarawakians. There is deep mistrust of anything Semenanjung.

And though Pakatan is painted as a Semenanjung entity trying to propagate its alien agenda, the urban folks buy into Pakatan's stand on good governance. This is clearly seen, with the number urban seats for Pakatan candidates.

The rural support will still be for BN, with the exception that the state BN remains essentially a Sarawak BN and not one involving Umno.

Here is where the oxymoronic scheme of things becomes really blurry. The BN folks have to play tic-tac-toe with their Semenanjung counterparts without seemingly seen as being too deviant or rebellious to the powers in charge and the Pakatan have to play tic-tac-toe with their local base support without seemingly being seen as being an alien entity.

It is a game of trust that will determine Sarawak's future after Taib Mahmud.

Who will the people trust more, in keeping the Semenanjung forces at bay from undulating Sarawak and essentially running away with her riches, like what they have done in Sabah?

Can the people trust a Pakatan government with the riches of Sarawak or will we see the same problems abet just different people involve in them?

Can we trust a new BN leader to hold back the advances of Umno into Sarawak?

What Sarawakians want

This is the state of anarchy Sarawakians are worried about when Taib is no longer in the picture.

Because the government may change, but the form of government will still be the same and with Taib out of the picture, things may be getting from bad to worse.

Unfortunately, the political characters in the state of Sarawak have done a poor job at assuring the general populace. There is a disconnect between politics and the everyday Sarawakian.

It seems almost all political figures in Sarawak are more interested in arguing among themselves then they are in serving the people. All this political squabbling amounts to no more than a playground spat that is costing the rakyat, and I shudder to think my tax ringgits are being use to pay squabbling grown-ups.

The seemingly rampart use of scare tactics on the rural populace to secure votes in exchange for land titles and development has been going on for too long and should not be used to garner votes as it insults the intelligence of the general populace.

Sarawakians are wise enough to decide for themselves who they want in government. All we ask for, is that the vote gets translated into service for the people and not squabbling in the assembly.

Sarawakians want assurance from the corridors of power that whoever leads them, they will be able to live peacefully, fruitfully and happily.


Maclean Patrick, a webmaster in Kuching, is a contributor to FreeMalaysiaToday.

 


.masterwordsmith-unplugged’s paranoid threat preception the Thirdforce Cartel think tanks have gone bonkers.

Posted: 07 Sep 2010 06:43 PM PDT

The thirdforce cartel think tanks have gone bonkers.masterwordsmith-unplugged's paranoid threat preception So← PETE MAYBE YOU HAVE FORGIVEN THEM FOR ALL WHAT THEY DID JUST TO BE PROTECTED
Sometimes alliance parties find it convenient to simulate conflict, but this is public posturing to satisfy populist opinion before an election. Raja Petra and Harris Ibrahim are the new templates of posture-politics.
.

The real conflicts in the pakatan era are not inter-party but intra-party. The MALAYSIA TODAY has done signal service to news media over the past year, feeding it with a constant supply of stories about personal bickering The author-MP's return to the party marks a partial restoration of sense but much more reparation is needed on the long road ahead to credibility. Congress, as the main ruling party, should have been happily becalmed.

.Regionalpolitician need their share of headlines and so KITTINGAN discovers ways in which use RPK and harris ibrahim, while no soap opera could ever have the courage to script any serial akin to the inheritance wars of the DMK. It is perfectly logical that a feudal culture should breed feuds. There is calm in the party because its leaders cannot expel themselves. The glue of power melts only in the heat of public anger. Corruption, prices and PKZ have induced a simmer, but [it will need more heat to reach boiling point.

And likewise, they are quietly raking in millions here while the sagas of sin and sleaze build up in a crescendo.
past rity.A silent and indifferentbloggerss is nothing more than a traitor to King, nation and citizenry.: Biased people parliament position of Haris and RPK , DESTROYING PKR TIME FOR PKR TO GET OF Jeffrey Gapari Kitingan. « Malaysia Breaking News & Analysis today
The thirdforce cartel think tanks have gone bonkers. The nut case has gone beyond being a crackpot. The sad thing about their posting makes is that they red the Harris claptrap and many actually believe their silly articles.It's like a bored housewife going to a cosmetic surgeon, wanting to look like Katrina Kaif in the belief that such a transformation could change her life and make it what she presumes Katrina's life to be. PKR's political bureau decided today to uphold the controversial suspension of Daniel John Jambun, Awang Ahmad Shah and Moses Iking, a decision not likely to go down well with its Sabah chapter.Several Selangor and Negeri Sembilan PKR state assemblypersons have disclaimed involvement in a group of elected representative which voiced open support for vice-president Azmin Ali to contest for the party deputy presidency.

Support for PKR vice-president Azmin Ali's bid for the deputy post in the upcoming party polls may not be as sound as it appears to harakah daily

The party's supreme council recently endorsed the decision of the disciplinary committee to suspend 12 Sabah members for their alleged involvement in the formation of Party Cinta Sabah (PCS).

The other nine are Nicholas James Guntobon, Paul Kerangkas, Slyvester @ Balon Mujim, Innocent Makajil, Nasir Samie, Harry Kujukok Manisit, Rubbin bin Guriban, Gosibin Yosundang and Guandee Kohoi.

However the party decided to only reprimand the nine with warning instead of making them serve the one year suspension.

PKR secretary-general Saifuddin Nasution Ismail explained that suspension of the trio was upheld because they held important posts in the PCS's registration form.

"Having reviewed the appeals, the party leadership acknowledges that everyone involved clearly expressed their regret for the mistake and guaranteed their support for the party.

"However the party is of the opinion that they (Daniel John Jambun, Awang Ahmad Shah and Moses Iking) held key positions in PCS registration like the president, vice president and secretary-general and should be held responsible for the offence.

"Therefore, the political bureau is of the view that the suspension of membership for the three members must remain," he said in a press statement.
Power is the glue of politics. That is why a government is expected to be in array and opposition generally in disarray. Ideology is a fickle custodian of unity in an age of convenience. Its absence has eliminated the difference between single-party rule and coalition government. Both are held together by individual or sectarian self-interest, which is why they last. Ideology is a differentiator; it makes a partnership untenable even if the partners consider it sustainable. Sentiment is irrelevant to any political marriage. This is true of all democracies where coalitions become necessary. Politicians live for power; why would they invite a premature death?

The group behind PCS was said to be aligned with Datuk Dr Jeffrey Kitingan who has had a fallout with PKR vice-president Azmin Ali who was briefly Sabah PKR chief.

The move to set up the new party was made after Jeffrey resigned as PKR vice-president and a member of the political bureau to protest the "interference" of national party leaders in Sabah PKR.

The application to form PCS was submitted last December, but it was withdrawn 24 hours later following intervention by national PKR leaders.

Several Selangor and Negeri Sembilan PKR state assemblypersons have disclaimed involvement in a group of elected representative which voiced open support for vice-president Azmin Ali to contest for the party deputy presidency.Several Selangor and Negeri Sembilan PKR state assemblypersons have disclaimed involvement in a group of elected representative which voiced open support for vice-president Azmin Ali to contest for the party deputy presidency.

After years, the promos of a film have really excited me and I'm dying to watch it, first day, first show. No, I have no idea if the film is good or bad. In all probability, it will be awful. Two recent films in this genre were ghastly, though they made lots of money in the box office. And one of them, being a Aamir Khan film, assumed iconic proportions and got the star the moniker of being a matchless marketing whiz, particularly because he stole the thunder from under Shah Rukh's nose. While Shah Rukh was doing his usual number for Rab Ne Bana Di Jodi, Aamir came in from behind with his buzz cut ushers in the theatres announcing the arrival of a thunderous blockbuster two weeks later. The whole focus shifted overnight from Surinder Sahni to Sanjay Singhania. Both films were as ordinary as they come. But Aamir's went on to become a huge hit, announcing the arrival of a new genre in Bollywood: the Tamil bloodfest.

RELATEDARTICLE

We fight with words not swords Welcome to the world of the 3rd force -illusions,FMT.HARRISAND ZORRO undressed and unveiled.come,Debate if you have balls this taxidriver waiting

Its success quickened the release of another bloodfest, this time with Telugu origins: Wanted. You can't get cheesier than Wanted. It's possibly the worst movie you have seen, shoddily scripted, badly crafted, crudely put together: an astonishing display of plywood machismo. But even that couldn't stop it from becoming a huge blockbuster simply because Salman Superbrat swaggered through the film with his trademark cheekiness, doing nothing, just being himself. That made the movie. If, like me, you watch movies not at their premiere, or on TV, but in a typical old fashioned theatre, not even in a multiplex, you will figure why Salman works. His every strut is greeted with wolf whistles and cat calls. His every line of cheeky dialogue is loudly chanted by his fans and some of them, who are watching the film for the umpteenth time, anticipate his lines by screaming them out a split second before they are spoken on screen. This is clearly one star whose fans don't want him to act. They want him to strut through the film, doing nothing more than delivering cheesy lines of dialogue and beating up guys beefier than him. And, O yes, they reserve the maximum applause for that one moment in a film when he takes his shirt off, either for the mother of a fight or a chalu song. In both, Salman has exactly the same slightly funny, slightly exasperated expression as if to say: Why the hell am I doing this shit?RELATED ATICLE
.READMORE← You are wrong RPK YOU CANT STAND THE PRESSURE COME OUT OF PKR.Nathaniel Tan YOU RIGHT SAUDARA ANWAR IBRAHIM BUT WHEN HE WAS EXPELLED, HE MADE A POINT

Aamir's the opposite. He's intense to a fault. Every role appears to be a matter of life and death for him. He has to get it just right. His films too are exactly the opposite of Salman's. They are so carefully crafted that every emotion, every feeling is wrung out of every scene. Often even the manipulation shows. Most times he gets away with it simply because he's Aamir and can do no wrong. His producers too have taken on Shah Rukh at the numbers game. Huge full page ads declare box office figures that keep spiralling till the pundits finally throw up their hands in exasperation. Akshay Kumar's producers too briefly joined this numbers game but are now slightly subdued with Akshay having signed on a few duds. But Akshay remains chilled. He knows he has an innate goofy charm that can survive all the tacky screenplays he cheerfully sleepwalks through.
Funnily, barring Salman, the others are looking less and less like stars today. They are beginning to look like businessmen. Shah Rukh has even hit the cover of a business magazine and is sounding, behaving more like a producer than a star. So is Aamir. What they don't realise is that popular fan bases are not built on the imagery of businessmen or producers. The common man does not admire a bania. The villain in most films of my growing up years was the village mahajan or the city slicker in a white shark skin suit sitting with his bottle of Vat 69. India may have changed. Money is no longer a bad word but the man on the street still admires a hero, not a wealthy man. The iconic hero of Bollywood was for over two decades the Angry Young Man who fought the entire might of the system and brought it tumbling down.
This brings me back to Chulbul Pandey. I am sure Dabangg will be whatever. But what the heck, I love movies where a cracked hero walks through an equally cracked screenplay doing the weirdest, whackiest things, and no one does that better than Salman. Will I ever make a film like that? Unlikely. Will I recommend a film like that? Not over my dead body. Will I go to a sweaty, stinking theatre to watch it, surrounded by screaming, whistling, hysteric Salman fans? Yes, I will. That's the movie watching experience I pay for. It reminds me of my adolescence. It reminds of the time when movies were movies and heroes could do anything and get away with it.

Famous French film maker Jean-Luc Godard has refused to step out of his Swiss home to go to Hollywood to accept the Oscar for his lifetime's work. It's not because Godard, 79, is still busy making films on miniscule budgets that he claims no one watches any more. It's because he finds, like many others, fame to be extremely boring in an age and time when every third person you meet is an overnight celebrity.

Fame is pointless when it no longer distinguishes you from the rest and, worse, is not a special marker of your achievements. Today everyone's chasing that fleeting moment of stardom which Warhol had once warned would become commonplace. It has. Like the S Class Benz or the duplex home with a sea view, fame has now become just another aspiration that any well heeled or well connected Indian can claim, buy or hire. Many do. So we have this huge menagerie of celebrities who are famous simply for being famous. We know they're famous because they hog prime time on TV or rub shoulders with each other in newspapers and celebrity magazines that have flooded the markets today, living off the premise that the accoutrements of stardom can be sold to the gullible. It's like a bored housewife going to a cosmetic surgeon, wanting to look like Katrina Kaif in the belief that such a transformation could change her life and make it what she presumes Katrina's life to be.

We have chosen to disbelieve today that talent, hard work and great passion is the only sure route to fame, the kind of fame that the Great Masters enjoyed. There are no short cuts. Yet we pursue our fantasies of instant fame. One reality show, one break in the movies, one photo shoot, one silly award we believe can give you that moment in eternity that fame ensures. As a result, the rich and the powerful go all out to buy it as they would buy all those stupid toys that litter their life. The rest run in hot pursuit of it. Acquiring celebrity status is like what keeping up with the Joneses once was. You did it because everyone else was doing it too.

But is fame something to acquire? Or is it something others gift you out of admiration and love, in recognition of a talent you have that you may not even know yourself? History shows that some of the most famous people never even knew they were famous. They were proclaimed so long after their death when people recognised their amazing achievements. There were others who found fame a burden. It stood between them and their life's work. One of the real hallmarks of fame is that those who have it are impatient to shrug it off and get back to doing what they do best, which is what brought them their fame in the first place. I have known some of the most remarkable people who were famous but had no time for their fame. They craved anonymity and often got it because the world respected them. Ritwick Ghatak, one of the greatest film makers of the last century, was a classic case. Amir Khan, the legendary singer, was another. Vasudev Gaitonde, the painter who died unsung in a Delhi barsaati. Nikhil Banerjee, possibly the greatest musician of his generation. Jibanananda Das, the poet, who fell off a tramcar and died, his body dragged for a furlong before anyone noticed. Badal Sarkar, the playwright, now 85, still refuses to be famous. Gaddar, the balladeer, who sang the first songs of revolution that labelled him a Naxalite. Mahasweta Devi, the novelist. These are people history will remember as truly famous.

Those who we think are famous today, the ones that leap out of newspapers and TV to assault our senses and claim our admiration, are just momentary blips on the screen. They will not even last out their lifetime in the limelight, however famous they may look to you and me today. If you don't believe me, just pause for a moment and think of our first Superstar, Rajesh Khanna. He was called The Phenomenon. He walks down the road today, a forlorn, forgotten figure. No, I'm not being cruel to him. History is. It remembers only the really famous and hits delete on the rest. You can hog all the headlines you want. You can grab all the trophies and awards. You can buy your stardom for the present but you can't hang in there unless you have the gift of excellence. Many don't. So they strive for it. And excellence being a tough task master often consumes their entire life. So they have no time to live the life of the celebrity.
Though they never show it, these are people who fulfil their destiny. And no, none of them are celebrities. They are common people like you and me. Except that they went that extra mile to do extraordinary things with their lives. That's what made them famous.


The thirdforce cartel think tanks have gone bonkers.masterwordsmith-unplugged’s paranoid threat preception

Posted: 07 Sep 2010 06:33 PM PDT

The thirdforce cartel think tanks have gone bonkers.masterwordsmith-unplugged's paranoid threat preception So
Sometimes alliance parties find it convenient to simulate conflict, but this is public posturing to satisfy populist opinion before an election. Raja Petra and Harris Ibrahim are the new templates of posture-politics.


.

The real conflicts in the pakatan era are not inter-party but intra-party. The MALAYSIA TODAY has done signal service to news media over the past year, feeding it with a constant supply of stories about personal bickering The author-MP's return to the party marks a partial restoration of sense but much more reparation is needed on the long road ahead to credibility. Congress, as the main ruling party, should have been happily becalmed.

.Regionalpolitician need their share of headlines and so KITTINGAN discovers ways in which use RPK and harris ibrahim, while no soap opera could ever have the courage to script any serial akin to the inheritance wars of the DMK. It is perfectly logical that a feudal culture should breed feuds. There is calm in the party because its leaders cannot expel themselves. The glue of power melts only in the heat of public anger. Corruption, prices and PKZ have induced a simmer, but [it will need more heat to reach boiling point.
And likewise, they are quietly raking in millions here while the sagas of sin and sleaze build up in a crescendo.
past rity.A silent and indifferentbloggerss is nothing more than a traitor to King, nation and citizenry.: Biased people parliament position of Haris and RPK , DESTROYING PKR TIME FOR PKR TO GET OF Jeffrey Gapari Kitingan. « Malaysia Breaking News & Analysis today
The thirdforce cartel think tanks have gone bonkers. The nut case has gone beyond being a crackpot. The sad thing about their posting makes is that they red the Harris claptrap and many actually believe their silly articles.It's like a bored housewife going to a cosmetic surgeon, wanting to look like Katrina Kaif in the belief that such a transformation could change her life and make it what she presumes Katrina's life to be. PKR's political bureau decided today to uphold the controversial suspension of Daniel John Jambun, Awang Ahmad Shah and Moses Iking, a decision not likely to go down well with its Sabah chapter.Several Selangor and Negeri Sembilan PKR state assemblypersons have disclaimed involvement in a group of elected representative which voiced open support for vice-president Azmin Ali to contest for the party deputy presidency.
Support for PKR vice-president Azmin Ali's bid for the deputy post in the upcoming party polls may not be as sound as it appears to harakah daily
The party's supreme council recently endorsed the decision of the disciplinary committee to suspend 12 Sabah members for their alleged involvement in the formation of Party Cinta Sabah (PCS).
The other nine are Nicholas James Guntobon, Paul Kerangkas, Slyvester @ Balon Mujim, Innocent Makajil, Nasir Samie, Harry Kujukok Manisit, Rubbin bin Guriban, Gosibin Yosundang and Guandee Kohoi.
However the party decided to only reprimand the nine with warning instead of making them serve the one year suspension.
PKR secretary-general Saifuddin Nasution Ismail explained that suspension of the trio was upheld because they held important posts in the PCS's registration form.
"Having reviewed the appeals, the party leadership acknowledges that everyone involved clearly expressed their regret for the mistake and guaranteed their support for the party.
"However the party is of the opinion that they (Daniel John Jambun, Awang Ahmad Shah and Moses Iking) held key positions in PCS registration like the president, vice president and secretary-general and should be held responsible for the offence.
"Therefore, the political bureau is of the view that the suspension of membership for the three members must remain," he said in a press statement.
Power is the glue of politics. That is why a government is expected to be in array and opposition generally in disarray. Ideology is a fickle custodian of unity in an age of convenience. Its absence has eliminated the difference between single-party rule and coalition government. Both are held together by individual or sectarian self-interest, which is why they last. Ideology is a differentiator; it makes a partnership untenable even if the partners consider it sustainable. Sentiment is irrelevant to any political marriage. This is true of all democracies where coalitions become necessary. Politicians live for power; why would they invite a premature death?
The group behind PCS was said to be aligned with Datuk Dr Jeffrey Kitingan who has had a fallout with PKR vice-president Azmin Ali who was briefly Sabah PKR chief.
The move to set up the new party was made after Jeffrey resigned as PKR vice-president and a member of the political bureau to protest the "interference" of national party leaders in Sabah PKR.
The application to form PCS was submitted last December, but it was withdrawn 24 hours later following intervention by national PKR leaders.
Several Selangor and Negeri Sembilan PKR state assemblypersons have disclaimed involvement in a group of elected representative which voiced open support for vice-president Azmin Ali to contest for the party deputy presidency.Several Selangor and Negeri Sembilan PKR state assemblypersons have disclaimed involvement in a group of elected representative which voiced open support for vice-president Azmin Ali to contest for the party deputy presidency.
After years, the promos of a film have really excited me and I'm dying to watch it, first day, first show. No, I have no idea if the film is good or bad. In all probability, it will be awful. Two recent films in this genre were ghastly, though they made lots of money in the box office. And one of them, being a Aamir Khan film, assumed iconic proportions and got the star the moniker of being a matchless marketing whiz, particularly because he stole the thunder from under Shah Rukh's nose. While Shah Rukh was doing his usual number for Rab Ne Bana Di Jodi, Aamir came in from behind with his buzz cut ushers in the theatres announcing the arrival of a thunderous blockbuster two weeks later. The whole focus shifted overnight from Surinder Sahni to Sanjay Singhania. Both films were as ordinary as they come. But Aamir's went on to become a huge hit, announcing the arrival of a new genre in Bollywood: the Tamil bloodfest.
RELATEDARTICLE

Its success quickened the release of another bloodfest, this time with Telugu origins: Wanted. You can't get cheesier than Wanted. It's possibly the worst movie you have seen, shoddily scripted, badly crafted, crudely put together: an astonishing display of plywood machismo. But even that couldn't stop it from becoming a huge blockbuster simply because Salman Superbrat swaggered through the film with his trademark cheekiness, doing nothing, just being himself. That made the movie. If, like me, you watch movies not at their premiere, or on TV, but in a typical old fashioned theatre, not even in a multiplex, you will figure why Salman works. His every strut is greeted with wolf whistles and cat calls. His every line of cheeky dialogue is loudly chanted by his fans and some of them, who are watching the film for the umpteenth time, anticipate his lines by screaming them out a split second before they are spoken on screen. This is clearly one star whose fans don't want him to act. They want him to strut through the film, doing nothing more than delivering cheesy lines of dialogue and beating up guys beefier than him. And, O yes, they reserve the maximum applause for that one moment in a film when he takes his shirt off, either for the mother of a fight or a chalu song. In both, Salman has exactly the same slightly funny, slightly exasperated expression as if to say: Why the hell am I doing this shit?RELATED ATICLE
Aamir's the opposite. He's intense to a fault. Every role appears to be a matter of life and death for him. He has to get it just right. His films too are exactly the opposite of Salman's. They are so carefully crafted that every emotion, every feeling is wrung out of every scene. Often even the manipulation shows. Most times he gets away with it simply because he's Aamir and can do no wrong. His producers too have taken on Shah Rukh at the numbers game. Huge full page ads declare box office figures that keep spiralling till the pundits finally throw up their hands in exasperation. Akshay Kumar's producers too briefly joined this numbers game but are now slightly subdued with Akshay having signed on a few duds. But Akshay remains chilled. He knows he has an innate goofy charm that can survive all the tacky screenplays he cheerfully sleepwalks through.
Funnily, barring Salman, the others are looking less and less like stars today. They are beginning to look like businessmen. Shah Rukh has even hit the cover of a business magazine and is sounding, behaving more like a producer than a star. So is Aamir. What they don't realise is that popular fan bases are not built on the imagery of businessmen or producers. The common man does not admire a bania. The villain in most films of my growing up years was the village mahajan or the city slicker in a white shark skin suit sitting with his bottle of Vat 69. India may have changed. Money is no longer a bad word but the man on the street still admires a hero, not a wealthy man. The iconic hero of Bollywood was for over two decades the Angry Young Man who fought the entire might of the system and brought it tumbling down.
This brings me back to Chulbul Pandey. I am sure Dabangg will be whatever. But what the heck, I love movies where a cracked hero walks through an equally cracked screenplay doing the weirdest, whackiest things, and no one does that better than Salman. Will I ever make a film like that? Unlikely. Will I recommend a film like that? Not over my dead body. Will I go to a sweaty, stinking theatre to watch it, surrounded by screaming, whistling, hysteric Salman fans? Yes, I will. That's the movie watching experience I pay for. It reminds me of my adolescence. It reminds of the time when movies were movies and heroes could do anything and get away with it.
Famous French film maker Jean-Luc Godard has refused to step out of his Swiss home to go to Hollywood to accept the Oscar for his lifetime's work. It's not because Godard, 79, is still busy making films on miniscule budgets that he claims no one watches any more. It's because he finds, like many others, fame to be extremely boring in an age and time when every third person you meet is an overnight celebrity.
Fame is pointless when it no longer distinguishes you from the rest and, worse, is not a special marker of your achievements. Today everyone's chasing that fleeting moment of stardom which Warhol had once warned would become commonplace. It has. Like the S Class Benz or the duplex home with a sea view, fame has now become just another aspiration that any well heeled or well connected Indian can claim, buy or hire. Many do. So we have this huge menagerie of celebrities who are famous simply for being famous. We know they're famous because they hog prime time on TV or rub shoulders with each other in newspapers and celebrity magazines that have flooded the markets today, living off the premise that the accoutrements of stardom can be sold to the gullible. It's like a bored housewife going to a cosmetic surgeon, wanting to look like Katrina Kaif in the belief that such a transformation could change her life and make it what she presumes Katrina's life to be.
We have chosen to disbelieve today that talent, hard work and great passion is the only sure route to fame, the kind of fame that the Great Masters enjoyed. There are no short cuts. Yet we pursue our fantasies of instant fame. One reality show, one break in the movies, one photo shoot, one silly award we believe can give you that moment in eternity that fame ensures. As a result, the rich and the powerful go all out to buy it as they would buy all those stupid toys that litter their life. The rest run in hot pursuit of it. Acquiring celebrity status is like what keeping up with the Joneses once was. You did it because everyone else was doing it too.
But is fame something to acquire? Or is it something others gift you out of admiration and love, in recognition of a talent you have that you may not even know yourself? History shows that some of the most famous people never even knew they were famous. They were proclaimed so long after their death when people recognised their amazing achievements. There were others who found fame a burden. It stood between them and their life's work. One of the real hallmarks of fame is that those who have it are impatient to shrug it off and get back to doing what they do best, which is what brought them their fame in the first place. I have known some of the most remarkable people who were famous but had no time for their fame. They craved anonymity and often got it because the world respected them. Ritwick Ghatak, one of the greatest film makers of the last century, was a classic case. Amir Khan, the legendary singer, was another. Vasudev Gaitonde, the painter who died unsung in a Delhi barsaati. Nikhil Banerjee, possibly the greatest musician of his generation. Jibanananda Das, the poet, who fell off a tramcar and died, his body dragged for a furlong before anyone noticed. Badal Sarkar, the playwright, now 85, still refuses to be famous. Gaddar, the balladeer, who sang the first songs of revolution that labelled him a Naxalite. Mahasweta Devi, the novelist. These are people history will remember as truly famous.
Those who we think are famous today, the ones that leap out of newspapers and TV to assault our senses and claim our admiration, are just momentary blips on the screen. They will not even last out their lifetime in the limelight, however famous they may look to you and me today. If you don't believe me, just pause for a moment and think of our first Superstar, Rajesh Khanna. He was called The Phenomenon. He walks down the road today, a forlorn, forgotten figure. No, I'm not being cruel to him. History is. It remembers only the really famous and hits delete on the rest. You can hog all the headlines you want. You can grab all the trophies and awards. You can buy your stardom for the present but you can't hang in there unless you have the gift of excellence. Many don't. So they strive for it. And excellence being a tough task master often consumes their entire life. So they have no time to live the life of the celebrity.
Though they never show it, these are people who fulfil their destiny. And no, none of them are celebrities. They are common people like you and me. Except that they went that extra mile to do extraordinary things with their lives. That's what made them famous.


No comments: