Tuesday, September 7, 2010

20100908-20100906-ASAMtv_hujan.mp4

20100908-20100906-ASAMtv_hujan.mp4


20100908-20100906-ASAMtv_hujan.mp4

Posted: 07 Sep 2010 10:24 AM PDT

Story to follow.
Views: 0
0 ratings
Time: 05:52 More in News & Politics


20100908-100907_Isham_1a.mp4

Posted: 07 Sep 2010 10:14 AM PDT

Story to follow.
Views: 0
0 ratings
Time: 14:50 More in News & Politics


JANGAN LA DOK BUTA SEJARAH...

Posted: 07 Sep 2010 11:25 AM PDT

Petikan menarik ini dipetik daripada BERNAMA...

Rakyat Malaysia dari mana-mana kaum yang mempersoal atau mempertikaikan Perkara 153 dalam Perlembagaan negara yang mengiktiraf kedudukan dan hak istimewa orang Melayu dan Bumiputera adalah buta sejarah dan tidak memahami Perlembagaan, kata pakar sejarah Prof Emeritus Tan Sri Dr Khoo Kay Kim.

Beliau berkata kedudukan Orang Melayu sudah ditetapkan pada zaman dahulu iaitu ketika zaman penjajahan British lagi.

"Bila British sampai ke Tanah Melayu, mereka dapati terdapat beberapa tempat di Semenanjung sudah mempunyai kerajaan dan mereka mengiktiraf kerajaan tersebut.

"Kerajaan itu ada ramai rakyat (orang Melayu) dan bagi British, rakyat kepada raja itu mempunyai hak yang khusus, orang lain yang datang dan menetap di Tanah Melayu bukan rakyat raja, oleh demikian mereka tidak dapat menikmati hak yang ada pada orang Melayu," katanya dalam satu temubual dengan Bernama di Kuala Lumpur.

Beliau berkata orang bukan Melayu di Semenanjung pada ketika itu bukanlah warga negara ataupun rakyat raja dan mereka hanya berpeluang untuk memohon kewarganegaraan apabila Persekutuan Tanah Melayu ditubuhkan pada 1 Feb 1948.

"Apabila British mula merancang penubuhan Persekutuan Tanah Melayu sebagai sebuah negara bangsa, apa yang sudah wujud disambung, menjelang tahun 1957, Perlembagaan Persekutuan digubal dan dimasukkan perkara-perkara yang sudah wujud," katanya.

Justeru, kata Khoo, rakyat khususnya kaum-kaum lain perlu sama-sama menghormati hak dan keistimewaan orang Melayu yang termaktub dalam Perlembagaan kerana pada ketika ia digubal dahulu, kaum lain sendiri sudah bersetuju dengan perkara-perkara yang dimasukkan dalam Perlembagaan tersebut.


ASAL USUL KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU


"Kedudukan istimewa orang Melayu telah bermula sejak dahulu dan berasaskan sistem kerajaan yang wujud di Semenanjung Tanah Melayu. Di Semenanjung, sejak 1895 sudah ada sembilan kerajaan yang kekal sampai ke hari ini," katanya.

Perlembagaan telah dirangka berdasarkan nasihat daripada Suruhanjaya Reid yang telah melakukan kajian pada tahun 1956, Perlembagaan itu kemudian berkuatkuasa apabila negara mencapai kemerdekaan pada 31 Ogos 1957.

Perkara 153 Perlembagaan Malaysia memberi hak kepada Yang di-Pertuan Agong, bertanggungjawab menjaga hak-hak dan keistimewaan orang Melayu dan Bumiputera mana-mana negeri Borneo (Sabah dan Sarawak) serta kepentingan-kepentingan sah kaum-kaum lain mengikut peruntukan perkara ini.

Ia juga secara terperinci menjelaskan bagaimana kerajaan persekutuan mempertahankan kepentingan orang Melayu dan Bumiputera dengan menetapkan kuota untuk kemasukan perkhidmatan awam, biasiswa dan pendidikan awam, pemberian permit dan lesen perniagaan.

Khoo berkata punca mengapa kebelakangan kini terdapat pihak-pihak yang mempersoalkan mengenai hak-hak dan keistimewaan yang dinikmati oleh orang Melayu adalah kerana masyarakat pada masa kini sudah buta sejarah.
"Orang tak faham (Perlembagaan)…jahil, mereka tidak tahu apa yang boleh dilakukan dan apa yang tidak boleh dilakukan, tidak perlu ada perbincangan atau perbahasan mengenai Perlembagaan kerana apa yang penting ikut saja undang-undang yang telah diguna pakai sejak dulu," katanya.

Beliau berkata sekiranya Perlembagaan mahu dipinda, persetujuan daripada dua pertiga Anggota Parlimen perlu dicapai dan mendapat perkenaan Yang di-Pertuan Agong.

Katanya, sesiapa yang mahu menghapuskan atau meminda Perkara 153 pula, perlu mendapatkan persetujuan orang Melayu dan Bumiputera terlebih dahulu selain majoriti di Parlimen dan perkenan Seri Paduka Baginda.
"Kalau Perkara 153 perlu dipinda atau dihapuskan, keseluruhan orang Melayu mesti setuju, kalau orang Melayu rasa belum sedia untuk pinda, maka ia tidak boleh dipinda," katanya.

Bulan lepas, MCA menggariskan 13 resolusi pada Kongres Ekonomi Cina antaranya meminta kerajaan mementingkan keupayaan merit dan bukannya kuota bagi memberi peluang kepada semua pihak untuk bersaing secara sihat dan adil.

Kenyataan ini secara tidak langsung menggesa kerajaan agar memansuhkan Perkara 153 dan cuba mempertikaikan tanggungjawab yang ada pada ketua negara iaitu Yang di-Pertuan Agong yang memelihara hak dan keistimewaan orang Melayu.


ADA CADANGAN PERLEMBAGAAN SEKARANG DIPINDA?


Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria semasa menjadi panel wacana Perpaduan Ummah Dalam Kesedaran Penghakisan Hak Orang Melayu di Ipoh bulan lepas pula mendedahkan bahawa ada perlembagaan baru dibuat oleh pihak tertentu bagi menggantikan Perlembagaan Persekutuan yang akan menyisihkan hak-hak orang Melayu dan juga Islam yang dijamin dalam Perlembagaan sekarang.


TIDAK HABIS DENGAN BUKAN MELAYU, ADA ORANG MELAYU PULA YANG MEMPERSOALKAN KEDUDUKAN ORANG MELAYU DALAM PERLEMBAGAAN?


Terbaru, pada Selasa lalu, Anggota Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar menulis dalam portal berita The Malaysian Insider bahawa idea 'hak orang Melayu' yang dibawa oleh Pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa) hanya satu gagasan ideologi dan falsafah yang tidak berakarumbikan Perlembagaan.

Nurul Izzah berkata, adalah penting untuk ditekankan bahawa Suruhanjaya Reid, yang merangka Perlembagaan, melihat Perkara 153 sebagai pendekatan sementara dan tertakluk kepada kajian semula selepas 15 tahun oleh Parlimen.

Berang dengan kenyataan wakil rakyat PKR itu, penganalisis politik Prof Datuk Dr Zainal Kling berkata Nurul Izzah perlu meletak jawatan sebagai Anggota Parlimen kerana membuat tafsiran yang salah tentang hak-hak Melayu serta menyeleweng dan menipu rakyat.

"Dia jahil dan sedang keliru. Dia tidak tahu bahawa Laporan Reid hanyalah syor-syor yang dipinda oleh kertas putih yang diterbitkan di London tentang Perlembagaan Tanah Melayu," katanya.

Zainal turut mendesak kerajaan agar meneliti kenyataan Nurul Izzah itu kerana orang yang mempersoalkan hak-hak dan keistimewaan orang Melayu yang termaktub dalam Perlembagaan telah melanggar undang-undang dan Akta Hasutan 1948.

"Kerajaan mesti teliti ucapan-ucapan seperti ini sama ada ia boleh disabitkan dengan Akta Hasutan, jika ya, maka pihak itu boleh didakwa," katanya.

Zainal, pensyarah di Fakulti Sains Kemanusiaan, Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), tidak menafikan bahawa wujudnya gerakan yang dilakukan oleh orang bukan Melayu untuk menghapuskan hak Melayu dan orang Melayu itu sendiri.

"Ia seperti ideologi asing yang dicetuskan di Singapura pada sekitar 1963-1964 yang ingin memecahkan Malaysia, seluruh rakyat harus menentang gerakan ini kerana ia akan menyebabkan pergolakan rakyat," katanya.


BUKAN MELAYU MENJADI WARNEGARA KERANA DIBENARKAN PERLEMBAGAAN


Beliau berkata kaum lain telah diintegrasikan sebagai warga negara melalui undang-undang, maka semua yang menjadi warga negara atau rakyat mesti patuh pada undang-undang dalam Perlembagaan, jika tidak perasaan taat setia dan cinta kepada negara mereka boleh dipersoalkan.

"Mereka jadi rakyat kerana Perlembagaan benarkan, jadi mereka mesti hormat sepenuhnya kepada Perlembagaan, dan menjadi tanggungjawab mereka untuk menjunjung tinggi Perlembagaan negara. Kalau tak kita boleh persoalkan kerakyatan dan taat setia mereka," katanya.

Zainal berkata Perkara 153 amat penting bagi melindungi dan membantu orang Melayu dan Bumiputera khususnya yang berada di luar bandar dan pedalaman.

"Orang kampung, Orang Asli dan Bumiputera di Sabah dan Sarawak yang duduk di luar bandar dan pedalaman mesti dibantu, kerajaan wajib laksanakan Perkara 153 demi kesejahteraan rakyat dan membela golongan yang tidak dapat menikmati kemudahan yang canggih seperti di bandar," katanya.

Pensyarah Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan Universiti Sains Malaysia (USM) Prof Dr Ahmad Atory Hussain berkata semua kaum di Malaysia perlu menghormati perkara yang termaktub dalam Perlembagaan kerana jika ia tidak dipelihara maka akan berlaku perpecahan dan ketidakstabilan di negara ini.

Beliau berkata ketika Tanah Melayu menuntut kemerdekaan lagi sudah wujud suasana tidak puas hati mengenai Perlembagaan tetapi ia hanyalah daripada golongan minoriti.

"Sekarang golongan minoriti ini sudah dapat akses ke dalam blog-blog dan media, dulu tidak ada, sekarang sudah ada kebebasan bersuara dan kita nampak seolah-olah ramai yang menentang, sebenarnya tidak," katanya.

Ahmad Atory berkata kaum lain tidak patut mempersoalkan mengenai kuota yang dinikmati oleh orang Melayu dan Bumiputera kerana dengan adanya kuota tersebut orang Melayu akan boleh bersaing dengan kaum lain yang lebih maju.

"Melayu ketinggalan, jika tiada kuota kaum lain akan bolot semua dan tiada yang tinggal. Kalau (benar dakwaan kononnya) kita nafikan hak kaum lain maka tiada orang Cina yang jadi bilionaire," katanya.

Ahmad Atory berkata kerajaan selaku pelaksana hak dan keistimewaan orang Melayu perlu ada mekanisme tertentu untuk mengurus pihak-pihak yang tidak bersetuju dengan perkara yang termaktub dalam Perlembagaan.

"Kerajaan perlu ada program kenegaraan, mata pelajaran Sejarah amat penting untuk generasi masa depan mengenal sejarah kemerdekaan negara, kerajaan juga perlu ada hujah dan fakta untuk menerangkan kepada golongan-golongan ini mengenai sejarah negara," katanya.


TERLAJAK SEJARAH ATAU BUTA SEJARAH?


Beliau berkata pemimpin-pemimpin terdahulu yang merangka Perlembagaan telah "terlajak sejarah" iaitu mereka tidak menjangka sama sekali bahawa fasal-fasal yang termaktub dalam Perlembagaan ditentang hebat oleh kaum bukan Melayu pada zaman sekarang.

"Kalau mereka jangka mungkin ada beberapa perkara yang boleh dibetulkan, tetapi kita tidak boleh nak kata apa, sudah terlajak sejarah, bapa-bapa kemerdekaan sudah buat benda ini (Perlembagaan)," katanya.

Beliau berkata fenomena "terlajak sejarah" itu kini terpaksa dipikul oleh generasi sekarang di mana tanggungjawab yang ada adalah lebih berat daripada tokoh-tokoh terdahulu selaras dengan peredaran zaman. -- BERNAMA


We fight with words not swords Welcome to the world of the 3rd force -illusions,FMT.HARRISAND ZORRO undressed and unveiled.come,Debate if you have balls this taxidriver waiting

Posted: 07 Sep 2010 10:45 AM PDT

Welcome to the world of the 3rd force -illusions,FMT.HARRISAND ZORRO undressed and unveiled.come,Debate if you have balls this taxidriver waiting


Do the right thing for UNITY - Hari Raya Advert, Tomorrow Full page The Star

Posted: 07 Sep 2010 09:04 AM PDT

Have A Meaningful
Aidilfitri

A great scholar who promoted the understanding of people of different faith and background - Fazlur Rahman Malik 1919-1988


What is to be done?
Do the right thing for Unity.


 1. We nurture our hearts and minds to see ourselves as first and foremost a Malaysian, then only our race or state.
 2. We speak up for all Malaysians regardless of race, not just for our own communities.
 3. We support affirmative action for all who are poor and needy – to eradicate poverty regardless of race.
 4. We nurture institutions that are not based on race or religion especially in party politics. As such, we encourage the merger of race and religion based parties (either in their constitutional make-up or membership) and promotes the direct membership to Barisan Nasional and Pakatan Rakyat.
 5. We focus our talent and energy to develop and enlarging our economic cake, not argue who gets the bigger slice.
 6. We help each other in business and transfer knowledge and skills from one community to the other without the need of government intervention.
 7. We do not introduce racism to our children both at home or in school.
 8. We respect, learn and try to understand the religions of our fellow Malaysians.
 9. We remain true to our Constitution – accepting it in total and not pick and choose out of context to suit an argument.
 10. We ask for forgiveness 'zahir dan batin' from all the hurt we may have caused the other especially those in the form of racial slur and religious intolerance.

At zubedy our programs draw strength from shared values and traditions. We believe at the heart, all Malaysians want good things for themselves and for their brother and sister Malaysians simply because our nation cannot prosper as a whole if some of us are left behind.

Have A Meaningful Aidilfitri

zubedy (m) sdn bhd


放话第六场讲座直捣细历老巢迦玛不参政不排除办网络电台Part II

Posted: 06 Sep 2010 02:39 AM PDT

第三场媒体自由讲座昨晚在森美兰州首府芙蓉开讲,场面延续前两场的爆满热潮。《早点说马》前主持人迦玛扬言,第6场的媒体自由讲座将选在柔佛峇株巴轄举办,届时势必直捣马华总会长蔡细历的"老巢"。 这个系列讲座是在988电台噤声事件后,开始巡回各地举办。前两场的讲座分别于吉隆坡和槟城举行,分别获得超过1000及700人出席,突破主流媒体的消息封锁。 Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 199
0 ratings
Time: 10:50 More in News & Politics


Reduce loan to 80% for homes over RM500,000 only

Posted: 07 Sep 2010 08:00 AM PDT

PETALING JAYA: The proposal to cut housing loans by 10% from the current cap of 90% should only be imposed on houses costing over RM500,000, said MCA president Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.

He said this was to ensure that the low and middle-income groups could afford to own houses.

"Buyers who purchase houses below RM500,000 should be allowed some flexibility in choosing whether to take the proposed 80% or the original 90% loans," he said in a press statement yesterday.

A flexible loan cap based on house prices, Dr Chua said, would better protect house buyers, although the proposed loan cap would help stabilise house prices especially in some parts of the Klang Valley and Penang.

"I urge Bank Negara to conduct a thorough study before implementing the new measure to ensure healthy growth in the housing industry," he said.

THE STAR (Tuesday September 7, 2010)


Palm of the Guru

Posted: 07 Sep 2010 07:34 AM PDT

Palm of the Guru


We were all having an indolent time with the fishermen when someone thrust his palm to me asking for a comment under the dim lights of the wharf and after a casual remark at his sweaty palm the guru who was seated next to me than held up his two hands. The guru had a very rare marking in both his hands, he has a double simian line or in medical term "the proximal transverse palmer crease" and the Chinese call it a "tin cheong" (broken palm in Cantonese).

To have the simian line in any one hand is a rare occurrence and it is very uncommon to have it in both hands and an example of a double simian line (both hands) is Tony Blair, the former British Prime Minister.

Most people have three major lines in their hands which is the life line, head line and the heart line. The Life line is the line going around the thumb, the line in the middle or the proximal line is the head line and the line in the upper palm and usually rising towards the fingers is the heart line. The simian line is the fusing of the heart line and the head line making one straight line across the whole palm.

The simian line has been subject of medical research and first got its name due to the observations that children of Down syndrome have this marks in at least one of the hands as with all the primates and were thus given the Simian line in the early centuries.

Contrary to its name, it has been found that people with simian line have a high level of energy and the ability to focus or can be of single mindedness and because of this ability of high intensity to absolutely focus on a single task that they are often deem eccentric in nature. They also seem to experience much more in life with accomplishments and failures due to the same traits of high energy and intensity and these are the people who contributes to changes in this world through their successes.

From a palmistry point of view the rarity of a double simian line is considered a "gift markings", it combines the head line and the heart line into one where normally there are two lines representing an amalgamation of energy into one. Where others think and feel two separate experiences the Simian experience it as one.

The owner of a double simian line is a person of high energy and have abundant endless stamina to draw on and he would not understand why you are going back early during a party or even at work and often the last to go whether at work or in a party. (Yes, often he has to be chased out).

This person is often misunderstood as their expression are both from the head and the heart in one flow and what is express could be misinterpreted and vice versa as he could also misinterpret the other person's speech due to his own listening and especially those whose speech are not from the heart. The Simian can hear the true heart and must learn to trust his inner feelings and to hold back and deliberate on what is separately presented. Many times the Simian's intensity is misread as anger when it is just that high energy that flows out from him.

The double Simian has highly evolved senses and are blessed with tremendous power and energy and one must learn to harness and control these talents, these would be the exact qualities for admission to the Jedi academy for training by master Yoda.

"My ally is the Force, and a powerful ally it is. Life creates it, makes it grow. Its energy surrounds us and binds us." - Master Yoda -

When a young child is found to have the double simian line (or even a simian line in only one hand although to a lesser degree as compared to the double line) that child is a gifted child and careful thought is required to nurture the child with the right education and to provide a conducive environment as there could be a high energy of creativity waiting to manifest itself into a powerful and exceptional leader.

Note:

 • Don't play play with the double simian line as it is a great source of power and energy and is like the nuclear reactor and one must learn to harness this potent energy.

 • A movie was made in 2000 called "The Simian Line" as a tribute to the people with Simian line that has inspired the lifes of many people around the world. (featuring Cindy Crawford, William Hurt and others).


'There is no Ground Zero Mosque!' Special Comment by Keith Olbermann

Posted: 07 Sep 2010 06:39 AM PDT


Wow! For the first time ever, this special comment by MSNBC's Keith Olbermann comes as a hard hitting wake up call to all the xenophobic anti Muslim Islamophobic mobs of foaming at the mouth haters and frenzied groups of ignorant people whose commonsense and rationality have gone bust whipped up into that sorry state of mindset by the unChristian ministers and pastors riding on the wave of hatred that expired politicians such as the former Speaker of the House of the American Congress, Mr Newt Gingrich and the failed Republican Vice Presidential candidate, Sarah Palin have brainwashed them into!!!

What can I say to this learned man ~ Keith Olbermann except ' Thank you sir!'.

Thank you for speaking what billions of rational human beings worldwide have been aching to say to those mobs of Islamophobes congregating daily at the tragic spot where thousands of innocents lost their lives including more than 300 Muslims as a result of what even experts are saying to this day that it was an inside job and proven by videos after videos of controlled demolition that imploded and brought down the World Trade Center's twin towers!!!

If only there was more true blue Americans like you sir, the United States of America would stand a chance of regaining the respect and admiration of mankind, throughout the planet!

May you and your loved ones be blessed Mr.Keith Olbermann! Ameen. 

You sir have a new friend and fan here in Kuala Lumpur, Malaysia!


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Khairy: You'd need a death wish to go after Perkasa

Posted: 07 Sep 2010 05:40 AM PDT

In Umno Youth chief Khairy Jamaluddin Abu Bakar's short years in politics, he has been caught in the middle of political flare-ups more often than most party veterans. From his fiery deputy Youth chief days pre-2009, he has never been short of controversy, taking the bull by its horns despite rank or age. From DAP veteran Lim Kit Siang to former prime minister Dr Mahathir Mohamad - you name them, Khairy's had some kind of spat with them. But few had as much velocity and force as his most recent jousts with Malay rights NGO Perkasa president, Ibrahim Ali. Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 208
1 ratings
Time: 07:07 More in News & Politics


In alternative media we trust

Posted: 06 Sep 2010 01:35 PM PDT

NEW A major player in the 2008 political storm that shook the seemingly impregnable citadel to the core was the alternative media. Through this medium, the people got to know the dark side of the government. By clicking to the "other sites", the voters soaked up information never seen in the mainstream newspapers. By browsing through the blog sites and news portals, the citizens had formed their own ideas and were ready to act. Eventually, the well-informed electorate came out in full force and cut down the arrogant rulers to size. In some states, they threw out the government to the crocodiles.

The battle for the hearts and minds of the people in that historic year was also a contest between the mainstream dailies and the alternative media. The heavyweights, backed by the full might of the state, employed all the dirty tricks they could concoct to scare the people. The government knew or refused to acknowledge that it was losing ground and used the fourth estate it largely controlled to churn up facts based on half truths and outright lies. The elite press screamed "danger" at every opportunity in an all-out campaign to discredit the opposition.

The blogs and websites were also on fire. They were great hits with visitors who flocked there to discover the truth. They could never obtain such information from the government-controlled mouthpieces. There in glaring details momentous events that the government tried to down play or cover up were reported. Pictures and stories that never saw the light of day in the major newspapers were given prominence in the alternative media. The truth was reported and the anger of the people – the judges – boiled over. They showed their displeasure at the ballot box.

But the snooty men in power did not pay much attention to the fire raging in the alternative sites at that time. They thought their own propaganda machines were more powerful and could easily chop off these new kids on the block. They thought they possessed superior firepower in the papers they held sway and believed they would truimph. They were convinced that truth was on their side. In the end, their distorted truth did not prevail. They lost, their big-gun newspapers lost, the alternative media won.

Strangely the battle of the newspapers – mainstream versus online – in 2008 seems to have been forgotten. No less than the prime minister is urging the people to trust the mainstream media. How? How can the public put their faith in the major newspapers which had become synonymous with cant and disinformation? How can the people treat government-manipulated broadsheets and tabloids as authoritative sources of news when they spewed venom and hate? How can the citizens trust news that whitewash misdeeds and glorify empty slogans? How can the voters accept facts that are manufactured in government laboratories? How is it possible to take as gospel truth reports that are clearly the handiwork of twisted minds outside the news room?

In the era of ICT, several tools of information have become available to the people who have also grown more discerning. They know how to pick gems of truth from piles of official garbage. They know how to tell apart ground realities from all the hype and hoopla surrounding grandious proclamations, declarations and projections. They are acutely aware that news as related in the official organs are slanted to serve the interest of the first estate. When they read the dailies, they intuitively recognise that the facts are questionable. The strength of the alternative media is that they give the unvarnished, and not the polished, truth. Unvarnished, you get the real feel of things; polished, you see nothing but reflected illusion.

The dynamo that drives the websites and blogs is the enthusiasm of the writers. What they write may be opinion-based but that is the name of the game: opinions count when what is at stake is the future of the country. Writers give their opinions because they want to have a say in what is happening around them. If they think the 1Malaysia concept is bunkum, that's telling the plain truth. If they think all those glowing figures about a buoyant economy are fabricated, that's seeing things realistically. If they are of the view that the wealth of the nation is being robbed blind, that's presenting the unadorned fact. The alternative media gives the writers – and the public – the platform to state their stand. The elite big boys won't do it. They won't dare entertain the other views. They are fed with facts sweetened with all kinds of spices. The truth is often told through lies.

It doesn't take an army to fight for a cause and win. One man can do the job and the whole country will sit up and take note. The alternative media is the biggest challenge to authority: it is a weapon that belongs to the common citizens. It is a feared weapon because now the truth is no longer the monopoly of the politicians. The government cannot hide anymore, anywhere. Every move will be monitored, every wrong-doing exposed, every heinous crime – past or present – laid bare. In the alternative media, the story is about truth, justice, law. 


Stop the rot before it gets out of hand

Posted: 05 Sep 2010 03:07 PM PDT

Sritharan Palanisamy, via e-mail

Of late, there have been dissatisfaction, frustration and discontentment amongst Malaysians of all walks of life.

Many seem to voice their views, arguments, grouses and even their anger mostly in the press, in the web and at gatherings.

It looks as though this situation is at all time low, with all sides raising their dissatisfaction and anger openly and loudly.

I feel this situation needs to be curtailed and stopped as soon as possible before it blows out of proportion.

If, referred to each of them, the majority group accuses the minority groups should earn their recognition and status instead of demanding them.

The minority groups, on the other hand, seem to have valid reasons to be unhappy with what they are getting and how they are treated in Malaysia.

The actual reason why this issue needs to peak now, when the PRU13 is around the corner, is "quite uncertain".

Many say it is the work of some unscrupulous politicians, some say it is 1Malaysia aspiration championed by the PM  and some say it is due to unbecoming   behavior of several government servants with respectable and high positions.

No matter who is responsible, the dent is already made to the minds and behaviour of the Malaysian society as a whole.

In order to solve this problem, before it gets worse and affects Malaysia's economy, communal relations and its future developments, we should quickly come up with an amicable solution that would provide peace and satisfaction to each and every community in Malaysia.

For this, we all need to be practical, compromising, reasonable and sincere in wanting to solve the problems we are facing.

Well, my suggestion is, let us have a high level closed door conference, deliberation and brainstorming session with representatives from each committee to taking part.

The composition of the number of participants from each community must reflect the percentage of their population in the country.

The representatives should be non-high ranking politicians i.e. religious scholars, humanitarian, economists and high-ranking corporate figures, who are acceptable to all communities.

This is to ensure that rational thinking and due consideration of the rights of other communities are weighed before any consensus is reached.

They should come up with proposals and amendments for the future of Malaysia, which must be incorporated in Najib's 1Malaysia aspiration or any other Malaysia Plan we have or we might have in the future.

 

 


Finally, Mahathir concedes he screwed the merit system

Posted: 05 Sep 2010 03:02 PM PDT

Sambu lingam, via e-mail

Former Prime Minister Mahathir Mohammad in a statement (FMT Sept 4, 2010) finally admitted that he and the Umno government intentionally discriminated against innocent non Bumiputra students by denying their educational rights as enshrined in the Constitution.

He said: "If we use the merit system , half of the university students (Bumiputeras) don't qualify..."

What one can gather from his statement is that  the education system over the past 53 years has failed to produce Bumiputera students to meet the set requirement by Umno's own higher educational qualification merits.

Despite the billions spend to improve the educational achievements among Bumiputeras, citizens of this country are now been told by this longest serving Malaysian Prime Minister that Bumiputera students in Malaysia can only survive upon discrimination against their fellow non Bumi students. What a shame!

The former Prime Minister also revealed the truth on why local public universities are constantly dropping in international standard ratings. He admitted that half of the undergraduates did not qualify for entry into universities but were nevertheless granted places merely on race considerations.

I wonder how he justifies such brutal educational injustices. The moment a government tolerates such discrimination, it is actually planning to fail the country and its citizens over the years to come.

By implementing this racist based policies, thousands of fully qualified non Bumiputera students are cruelly denied entry into matriculation courses , local public universities intakes as well the PSD scholarships.

To summarise Mahathir's statement, he as the former prime minister and those in power ruling this country today clearly do not implement meritocracy in local university intakes, half of our university students are actually non qualifiers for higher education.

Fully qualified non Bumiputera students are oppressed and suppressed by the implementation of racially biased educational discrimination. The Umno-led Barisan Nasional government over the past  40 years have conveniently violated article 8 and 12 of Federal Constitution.

Also read:

Everyone in M'sia is racist except certain people


Malaysia is a multi-racist country

Posted: 05 Sep 2010 02:55 PM PDT

Amir Yussof, via e-mail

In response to the article that everyone in Malaysia is racist except some people, I suppose it would be better put as Malaysia is a Multi-racist country?

When the government allows classifieds that allow people to write 'Room for rent, Malay only' or versions of such ads, we know we live in a racist country.

The NEP is a racist rule in itself.

Also read:

Everyone in M'sia is racist except certain people


Why the issue of Hudud Law is so divisive

Posted: 02 Sep 2010 03:51 PM PDT

Zakay A Rehman, via e-mail

According to Wikipedia, Hudud (Arabic), also transliterated hadud, hudood; singular hadd, literal meaning 'limit', or 'restriction') is the word often used in Islamic literature for the bounds of acceptable behaviour and the punishments for serious crimes.

In Islamic law or Sharia, hudud usually refers to the class of punishments that are fixed for certain crimes that are considered to be 'claims of God'. They include theft, fornication, consumption of alcohol, and apostasy.
 • Hudud as a form of punishment according to Wikipedia further "is one of four categories of punishment in Islamic Penal Law:
 • Qisas - meaning retaliation, and alluding to the biblical principle of 'an eye for an eye.'
 • Diyya - compensation paid to the heirs of a victim. In Arabic the word means both blood money and ransom.
 • Hudud - fixed punishments
 • Tazir - punishment, usually corporal, administered at the discretion of the judge
 • Hudud offenses are defined as 'claims of God', and therefore the sovereign (government) was held to have a responsibility to punish them.

All other offenses were defined as 'claims of [His] servants', and responsibility for prosecution rested on the victim. This includes murder, which was treated as a private dispute between the murderer and the victim's heirs.

The heirs had the right to compensation and to demand execution of the murderer (see qisas), but they could also choose to forgive.

Hudud offenses include:

 • Theft (sariqa)
 • Highway robbery (qat' al-tariq)
 • Illegal sexual intercourse (zina)
 • False accusation of zina' (qadhf)
 • Drinking alcohol (sharb al-khamr). Unlike the first four offences listed above , not all jurists consider drinking alcohol to be a hudud offense.
 • Apostasy (irtidād or ridda) includes blasphemy like the first four offenses listed above, not all jurists consider apostasy to be a hudud offense.

Though the legal jurisprudence relating to Hudud is far more complex than a few paragraphs of explanation.

However, the main reasons behind the issue of Hudud being so divisive is obvious:
That there is already a secular system of penal laws in place and;
Hudud as a function of Sharia law is not mutually 'inclusive' to the entire populace (discriminatory).

The fact that we already function in a modern society within which, a penal law system already exist forms a main barrier to Hudud law entry, and going by what examples already exist within the sharia laws adopted in Malaysia, a dual penal system will not augur well to our society.

Furthermore, the proponents of Hudud laws, always seem to dish out their justifications, when apparently the secular legal system seem to fail society's ills. Where in there has not been any real 'empirical' proofing that new forms of more punishments provides solution to society's ills.

However, interestingly enough proponents of Hudud come from a 'faith' not 'fact' space as John Esposito explains "that some Muslims justify these punishments in general terms because they punish crimes that are 'against God and a threat to the moral fabric of the Muslim community (notwithstanding that Muslims don't function in isolation within society stand point).' "

The second equally or more divisive factor is that Hudud as in the greater Sharia legal system does not operate on a level playing ground. As Wikipedia explains further on burden of proof "Only eye-witness testimony and confession were admitted. For eye-witness testimony, the number of witnesses required was doubled from Islamic law's usual standard of two to four.

Moreover, only the testimony of free adult Muslim males was acceptable. There is, however, a difference of opinion on this matter as a distinction is made between pre-arranged witnesses (contracts) and incidental witnesses (theft, murder, etc.) and consequently no difference recognised between a male or female witness (In non-hudud cases the testimony of women, non-Muslims and slaves could be admitted in certain circumstances).

A confession had to be repeated four times, the confessing person had to be in a healthy state of mind, and he or she could retract the confession at any point before punishment.

However, while these standards of proof made hudud punishments very difficult to apply in practice, an offender could still be sentenced to corporal punishment at the discretion of the judge ('tazir'), if he or she was found guilty but the standards of proof required for hudud punishments could not be met.

The application of hudud (as similarly experienced in the sharia family law in Malaysia) tends to concentrate the power of decision making exclusively within the realm of Muslims with heavy emphasis on adult males (Muslims), thus creating hierarchical structures without due care for merit .

Even today cries of injustice in the treatment of natural laws (where men and women are considered equal regardless of race, creed or religious beliefs), are heard against sharia jurisprudence application in Malaysia and throughout the world.

The argument that nevertheless, hudud like sharia, can be implemented exclusively on Muslims has yet to be proven successful thus far as witnessed in several high profile court cases on the contrary  recently.


Hari Malaysia

Posted: 07 Sep 2010 06:00 AM PDT


PKR MPs, senators back Azmin for No 2

Posted: 05 Sep 2010 11:18 PM PDT

The majority of PKR's representatives at both upper and lower houses of Parliament have pledged their support for Azmin Ali to contest for the party deputy presidency at the upcoming party polls. Azmin, who is Gombak MP, has yet to officially state his intention to contest the post, but is widely speculated to do so soon. Of PKR's 24 MPs, 18 have pledged support for Azmin while two out of three senators have expressed the same. Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 454
0 ratings
Time: 05:22 More in News & Politics


20100906_GIFday1.avi.s.mp4

Posted: 05 Sep 2010 10:59 PM PDT

Story to follow.
Views: 120
0 ratings
Time: 05:51 More in News & Politics


Pro-Siti Inshah Facebook fights back

Posted: 07 Sep 2010 04:32 AM PDT


Courtesy of Hartal MSM

Our more happenin' friends have been telling us that social media is more effective and far reaching than this little blog of ours. Possibly, as Facebook, Twitter and others are more snappy, interactive and real time.

Consider for example the Facebook war going on between supporters of Namewee and Siti Inshah (pic above).

Several Facebook groups are vocal on the controversy swirling around both the rapper and the school principal.

The first Facebook warriors to take to cyberspace as a collective is 'Sokong Cikgu Puan Hajah Siti Mangsa Politik'. It has now close to 5,700 members.

Its mission statement reads: "Page ini bukan page RACIST, tapi page yang mengajak KAUM KAUM LAIN memberikan HUJAH di mana Kesalahan Cikgu puan Hajah dalam Hal ini."

This pro-Siti Inshah Facebook group cannot see where and how the Kulaijaya school principal has offended the minorities.

Quite typically the discussion board goes on a diversionary path and accuses the other races of playing up racial sentiments and in the same breath brings up Hindraf and DAP as pushing a hidden agenda.

Again and too predictably, they allege that Namewee's fans "hina Islam" — this "insulting Islam" allegation is a popular tactic with those Malaysians who believe that the two-word label removes any need for civilized debate.

Meanwhile Perkasa has thrown their weight behind Siti Inshah. Its president Ibrahim Ali claims she was only giving advice to the students.

Speculation is rife as to what action will be taken against Namewee and Siti Inshah. Last we heard is that the latter may be issued a show cause letter.

Read more http://hartalmsm.wordpress.com/


Amir Muhammad: Malays suffer from feudalism

Posted: 07 Sep 2010 02:42 AM PDT

Amir pointed out that the culture of feudalism is still prominent among Malays, making it difficult for them to pose difficult questions to their so-called leaders. The unwavering support for the sultans of pre-independence, he said, had transferred to hero-worship of politicians after the nation declared independence from the British. "Even after Merdeka, it is unfortunate that the practice has continued. Just look at the BN rhetoric... it is to teach people to be thankful," he said. Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 305
6 ratings
Time: 09:10 More in News & Politics


No comments: