Friday, August 27, 2010

Dr Pornthip Membeld Orang Islam di Thailang

Dr Pornthip Membeld Orang Islam di Thailang


Dr Pornthip Membeld Orang Islam di Thailang

Posted: 27 Aug 2010 02:47 PM PDT

Sewaktu pembunuhan orang Islam di Selatan Thailand pada tahun 2004, Dr Pornthip adalah suara yang telah membela mereka. Dr Pornthip telah melawan laporan tentera Thailand dengan berkata kematian orang2 Islam itu adalah kerana mereka disumbat dalam lori ayng kecil serta kurang bekalan oksigen. Juga, pada masa itu orang-orang Islam yang ditahan itu sedang berpuasa.

Mengikut laporan Malaysian Mirror:

Her services were also critical during the 2004 tsunami, and in the aftermath of the infamous Tak Bai tragedy in 2004, when 78 Muslims died under army custody following their arrest during a protest against police abuses in southern Thailand.

Pornthip had then provided damning evidences of military abuse of the detained Muslims, most of whom were fasting, and who died when they were stuffed inhumanly into trucks.

Although Pornthip is a government appointee, she has no qualms to call a spade a spade, and has many times spoken out against police abuses and human rights violations.


Dr Pornthip melaporkan:

"Seventy-eight people were found dead on arrival in the vans at the military camp," she said at the time. "They showed bleeding in the eyes, in the white part of the eyeballs, and bleeding on the body underneath the skin. Only tiny spots of bleeding."

This is evidence of suffocation, she claims.


Ertinya, Dr. Pornthip menyatakan 78 orang Islam yang mati di Selatan Thailand pada tahun 2004 adalah angkara Tentera Thailand dan bukannya atas sebab pemberontakan. Dr Pornthip telah bertanggungjawab membela orang-orang ISlam Thailand yang telah dibunuh secara kejam oleh tentera Thailand.

Tiba2 di MAlaysia, boleh pula Dr Pornthip dituduh sebagai anti ISlam dan anti Muslim.

Sedihnya.

Tulang Besi

Jauhi PERKASA - Pemuda UMNO dah 'gila talak?'

Posted: 27 Aug 2010 02:58 PM PDT

UMNO kini mengambil sikap menyalahkan PERKASA sebagai punca utama kenapa orang bukan Melayu menolak UMNO sebagai parti yang mampu memperjuangkan wadah perjuangan bangsa Cina dan yang lain-lain.

Ketua Pergerakkan Pemuda UMNO Encik Khairy meminta semua ahli menjauhkan diri dari PERKASA kerana pertubuhan NGO Merlayu itu telah memberikan mudharat kepada UMNO. Tetapi mahu tidak mahu kita mesti megakui yang ahli-ahli UMNO yang menyertai PERKASA adalah orang Melayu tulin yang ingin melihat orang Melayu mempunyai keupayaan untuk menjadi bangsa yang ingin menentukan politik negara yang diasaskan kepada politik Melayu seperti dahulu.

Khairy mungkin lupa bahawa orang Cina sememangnya telah lari dari memberikan sokongan kepada BN sebelum PERKASA ditubuhkan lagi. Dengan saranan Khairy yang akhir ini jelas menunjukkan yang UMNO menaruh harapan untuk kekal relevan walaupun itu adalah usaha yang sangat berat untuk dilakukan.

Saya ingin mengingatkan Khairy yang orang Cina bukan kali ini sahaja menolak BN. Orang-orang Cina pernah menolak PERIKATAN pada tahun 1969 dahulu tetapi pada masa itu Khairy belum lahir lagi kedunia ini. Oleh kerana pemimpin Melayu semasa itu ada 'finesse' serta kepimpinan yang tinggi masalah penolakkan kaum Cina itu dapat diselesaikan dan diatasi dengan baik dan teratur.

Tetapi sekarang pemimpin terutamanya Pemuda mengambil sikap, 'kau ceraikan dia, kau datang kembali kepada ku. Kau dengar cakap aku supaya orang Cina sokong aku'.

Rupa-rupanya UMNO hanya boleh 'survive' dengan mengambil hati pihak lain dan menekan perasaan bangsanya sendiri. Kelemahan UMNO nampaknya diletakkan kesalahannya kepada orang Melayu, tetapi pemimpin UMNO khususnya Pemuda tidak mahu tahu kenapa orang Melayu berkumpul diluar dan tidak memberikan sokongan kepada parti itu. Khairy mesti mengakui kalau tidak kerana kelemahan UMNO, masakan PERKASA itu wujud dan berkembang dengan begitu pesat?

Orang Melayu sudah penat untuk mengorbankan segala-galanya untuk menarik sokongan orang bangsa asing, sehinggakan tiada apa lagi yang kita hendak korbankan. Akhirnya nanti Melayu tidak menyokong dan orang bukan Melayu pun menolak kita. Yang dikejar tidak dapat dan yang dikendung pun berciciran dimerata-rata tempat.

Ketidak mampuan pemimpin-pemimpin UMNO untuk mengambil hati orang lain membuatkan kita bertambah tertekan. Kalau kita ikut kehendak Khairy kita juga lah yang terpaksa berkorban. Orang Melayu sahaja yang perlu menyerahkan segala apa yang masih ada sikit-sikit ini kepada bangsa lain. Takut-takut suatu hari nanti Pergerakkan Pemuda akan meminta orang Melayu menyerahkan 'batu pelir' kita kepada orang lain asalkan sahaja orang lain itu memberikan sokongan kepada kepimpinan kita yang lemah.

Kekurangan roh perjuangan dikalangan orang yang berjawatan tinggi amat memeritkan kita. Kita dibawah ini dianggap oleh mereka sebagai hamba abdi. Kita terpaksa mengikut kehendak mereka sahaja tetapi mereka sendiri tidak langsung nampak berusaha untuk memperbaikki diri mereka sebagai pemimpin. Pemimpin kita sudah lupa yang kita bukannya kambing yang boleh ditarik kehulu dan kehilir.

Ini juga merupakan hasil dari politik wang yang mana ramai pemimpin mendapat kedudukkan oleh kerana kedudukkan kewangan yang kuat hasil dari kronism yang menebal dalam sistem pemilihan kepimpinan.

Apabila seseorang pemimpin menaikki tangga kepimpinan melalui kekuatan kewangan yang besar, mereka akan menjadi pemimpin yang keliru dan tidak tahu cara mengendalikan kepimpinan negara.

Khairy wajib memahami satu fakta; 'there must be cause for a cause'. Ketua Pemuda ini mesti faham yang sokongan yang besar yang diberikan kepada PERKASA mesti bersebab. Saya tidak mahu mengulas berulangkali apa sebabnya keadaan ini berlaku. Saya bersama dengan ramai yang lain telah menyebutnya berulang-ulang kali.

Jika UMNO mahu rujuk kembali dengan ahli-ahlinya yang menyokong PERKASA tentulah UMNO perlu meyakinkan mereka (ahli-ahli PERKASA) yang UMNO nampak berubah. UMNO tidak mungkin mendapat sokongan dari mereka kerana mereka menyertai PERKASA kerana masalah dalaman UMNO. Sampai sekarang ini UMNO tidak berubah dan jika ada pun perubahan ianya perubahan kearah yang lebih menyesatkan.

Kalaulah benar Khairy mahu melihat kebaikkan bagi UMNO dihari muka, sanggup kah beliau memberitahu Najib ataupun manusia yang paling berpengaruh dengan Najib membatalkan niat untuk membangunkan tanag lapangan terbang Sungei Besi misalnya?

Boleh atau tidak Khairy memberitahu orang yang lebih berkuasa itu yang tanah itu patut dibangunkan 'park' yang elok untuk rakyat dan anak-anak untuk beriadah seperti yang ada dibandar-bandar besar didunia ini? Bukankah Khairy ini seorang yang melihat apa yang saya katakan ini kerana beliau membesar diluar negara dan belajar diUniversiti terbaik dunia.

Saya ingin mengingatkan Khairy yang mendapat sarjana muda dari sesebuah universiti itu adalah untuk membuktikan yang seseorang itu telah lulus didalam semua peperiksaannya. TETAPI yang paling penting sekali bagi seorang memasukki universiti itu ialah untuk belajar berfikir dan bukannya untuk menunjukkan yang seseorang itu lebih baik dari seorang yang lain.

Lulusan Universiti yang terbaik pun bukan boleh menjamin sesorang itu mampu untuk berfikir dengan baik. Lulusan universiti terbaik mungkin boleh menjadi seseorang itu terpelajar tetapi tidak semestinya dia menjadi seorang yang terdidik.

Seruan Khairy untuk kita menjauhi PERKASA membuatkan lagi ramai yang marah kepada UMNO. Mereka tidak tahu hendak kemana kerana UMNO terlalu sombong dan bongkak dan tidak mahu kembali keperjuangan asal kewujudan parti itu. UMNO sudah hanyut dibawa arus dan sudah hampir kemuara. Kata perbilangan, 'keruh dihulu keruhlah dihilir' Kalau puncanyanya sudah terbelit bagaimana hendak meleraikan kekusutan yang dihadapi UMNO?

Seruan untuk ahli UMNO menjauhi PERKASA tidak ubah seperti orang yang sudah 'gila talak'. Selalunya orang yang gila talak tidak pernah membuat keputusan yang baik kerana keputusan yang diambil adalah berdasarkan kepada emosi. Samada topik ini ada didalam korikulum di Oxford Universiti atau pun tidak saya tidak tahu kerana disekolah atap tempat saya belajar perkara ini ada diajar oleh guru-guru saya.

Khairy sepatutnya berterima kasih kepada PERKASA kerana dapat mengawal mereka yang tidak berpuas hati dengan UMNO supaya tidak menyertai parti-parti pembangkang. Kalau Pemuda UMNO tidak mampu mengawal mereka jangan salahkan pihak yang berjaya meyakinkan mereka.

Tetapi seperti yang saya katakan tadi orang yang 'gila talak tidak akan mampu berfikir sampai keperingkat itu. Saya yakin pemuda akan lebih baik setelah penyakit 'gila talak'nya sembuh sepenuhnya.

Tetapi saya terlupa nak bertanya kepada Khairy, tahu kah saudara siapa yang sebenarnya dibelakang PERKASA ini? Dengar-dengarnya orang didalam UMNO sndiri yang memberikan kekuatan kepada PERKASA. Betul ke Encik Khairy. Saya pun berminat untuk ambil tahu sikit-sikit.


Biased people parliament position of Haris and RPK , DESTROYING PKR TIME FOR PKR TO GET OF Jeffrey Gapari Kitingan.

Posted: 27 Aug 2010 12:23 PM PDT

- PKR Vice-President Dr Jeffrey Kitingan described the open invite to rejoin Parti Bersatu Sabah (PBS) by PBS Vice-President, Herbert Timbon Lagadan as- PKR Vice-President Dr Jeffrey Kitingan described the open invite to rejoin Parti Bersatu Sabah (PBS) by PBS Vice-President, Herbert Timbon Lagadan as a insurance

double headed snake

In his 'The silence is deafening' post, RPK lamented at the silence of the parties who should be in the know on the issue of whether the peace agreement brokered in December last year to resolve the Sabah PKR leadership crisis included an agreement to not take any action against those party members involved in the move to register Parti Cinta Sabah.

"One person who should be saying something but appears to be maintaining anelegant silence is the PKR vice-president, Datuk Dr. Jeffrey Gapari Kitingan. Or should I instead say that the silence from Jeffrey is deafening?", Pete complained.


First, with your biased people parliament position of Haris Ibrahim, you are NOT fit to interview as there is conflict of interest to your stated opinion against KL PKR/Anwar and Jeff K.

If you want to be journalist/reporter, dont pretend to be the leader for SABM as you are digging further to discredit and demise SABM independence. Resign from all positions in SABM, even as consultant and begin your independent journalist job. If you want to be a biased poltical jounalist, then join a poltical party or form your own, and let other journlist peers decide your suitaibility as journalist/report.

Second, this is the in-thing open season that any disgruntled PKR member reports to the public to air his/her grievance? Surely, this has crossed the line on party policy and deserved to be whacked by disciplinary committee on this infiringement alone.

If Jeff K is not going to give KL PKR the final perogative, your postion is untenable. In fact, your position has been untenable from Jan 10 onwards. It has taken far too long for PKR to act on your suspect positioning, an insurance jobs to PKR and UMNO camps. and you have done much about nothing for 8 months.

In any organisation, like PKR, there must be onely one chief. A second chief doing their own things in Sabah PKR is just not on, just as it is not on any organsisation where a departmental manager is running its own agenda, advising competitor where they have gone wrong, planning to be tour operator during business hours, refuse to communicate (give respect ) with the chief for 8 months, dont support own company marketing campaign (with hints of blackmail) re absence of support in Sibu buy-election.

These gypsies vagabonds PKR members must learn that this is no longer acceptable. There is only one chief in PKR and he is not Jeff K. If you dont like it, join DAP/PAS or F off.FOR PKR TO GET OF THE DEAD WOOD GLORY SEEKERS while ANWAR reinvented himself as an honest politician, sympathetic to minority concerns. It required too much heavy engineering and the end product was so unstable that it kept MALAYSIAN politics off-balance for a decade.the major Opposition parties seem trapped in either geographical or ideological limitations, with their cadre having become part-asset and part-liability. Individual dynamics require special circumstances, not to mention the heavy propulsion of hidden political boosters.

(Daily Express) – PKR Vice-President Dr Jeffrey Kitingan described the open invite to rejoin Parti Bersatu Sabah (PBS) by PBS Vice-President, Herbert Timbon Lagadan as an attempt to create a rift in the opposition party.

"I have my principles. I am fighting for the rakyat, not for myself," he said, adding he would only consider it if the Barisan Nasional would resolve the illegal immigrant and poverty problems, raise the oil royalty, create a Deputy Prime Ministership for Sabah or the East Malaysian states and respect the 20-Points.

"But Herbert knows very well that even though they are in BN, none of these have been resolved," he said. He invited Herbert and those in PBS to join Pakatan, instead.

Referring to his brother Datuk Seri Joseph pairin who is PBS President, he said "they (PBS) have already gone through partnership with Umno and know this arrangement won't work.

"He (Pairin) knows also that Umno rampas kuasa (grabbed power) from PBS and perpetuated the problem of illegal immigrants."

On the PKR at State level led by a peninsula member (Azmin Ali), Jeffrey said any reshuffle is normal but the Sabah side would like to have a Sabahan as a leader here. "This is only a temporary measure. We have not been put aside. I am still a Vice-President."

Meanwhile, the Pakatan Rakyat (PR) opposition alliance comprising Keadilan, DAP and PAS would meet before the year ends to discuss and thrash out pressing issues towards agreeing on an acceptable module of principles, policies and decisions in government.

Keadilan supporter Datuk Zaid Ibrahim said this would be the agenda for the inaugural National PR Convention towards the end of October or November.

"We have agreed on the basic principles and will develop and refine these until we have a module to be agreed upon by the three parties (and whoever joining us) that this will form the basis of all our policies and decisions in government.

"The framework for the module would be based on the parties' respective manifestos that were used in the 2008 March elections, and on the principles agreed upon 10 years ago in the Permatang Pauh Declaration.

"People say this is mustahil (impossible). We just have to work and believe that this is good for the country," Zaid said the former Senator and Minister of Law.

Asked how PR could ensure a level playing-field in the next election against BN's power and might, Zaid said victory could only be gained with the help of the rakyat.

"We can't do it on our own, of course. The rakyat must understand and absorb the message that we are a better alternative for them.

On money politics, he said we must not be too pessimistic as people can change. "Slowly and surely, we are getting stronger. I have no doubt that if there is a reasonably clean electoral roll, a reasonably clean election process and procedure, we (PR) will gain power in the next election."

When told that some PR leaders were not consistent and even talked about establishing ties with BN, which was confusing, Zaid said the rakyat should look at how the leaders work together in facing BN.

"It's just individuals in the party who will say this and that. We have some differences somewhere on policies and implementation but they are solved."

Answering another question, he said the book "50 Kemusykilan Against Anwar Ibrahim and the Mentri Besar for Selangor" was part of an effort to undermine Keadilan leaders.

related article

RELATED ARTICLEGOOD POSTURE VS. POLITICAL POSTURING ENTER THE THIRD FORCE « THE PEOPLE'S PARLIAMENT MY FOOT!

Pakatan Rakyat and a great many of the rakyat have one common aspiration : to kick the present corrupt BN government out come the 13th General Election. ← CAN YOU BELIEF IT! Impotent husband 'allows' father to rape wife for child & A 36-year-old man married his teenage daughter and made her pregnant , YOU … Read more

Truth has finally arrived in the capital. Give your fingerprints, serum, semen, and Lie. I mean lie on the couch of Truth with electrodes sticking to your scalp, wired to a polygraph machine, and online monitoring of your pulse and blood pressure. A concealed video camera running at high frames/per sec will be recording your expressions, movements, and signs of discomfort when they ask you, "So where were you on the night of Friday the 13th?" With the Devil of course, would be your subconscious answer. But the devil died that night, and all fingers point to you. True or false is not your problem. The damn thing is that any movement you make now, even if you tone up in anger, and your heart thumps in angst, the physiological interpretation is already written. The electrode on your scalp might be itchy, but this is not the time to scratch. That would be like self-immolation, proving beyond doubt that you were somewhere on that night, doing something your conscience is now trying to suppress. The anger on your face, the racing heart beat, and that attempt to scratch your head is demonstrable proof! And that is even without giving you a DC shock from the electric mattress on your ass, when you would have looped in the air like a dolphin and said hell to your innocence. Stop acting smart. Own up. Maybe the noose will be converted to a life term. Try for a Presidential pardon. Disclose your assets, you may even go free!RELATEDARTICLE

My unassailable admiration to the one who can make 'Truth' a brand name, and even get a trademark and propriety rights over such a rare Godly gift. The last I seriously read about propriety over this entity was, when, in early nineties, Carl 'The Truth' Williams, challenged the world heavyweight champ, Mike 'Iron' Tyson in a match in Tokyo. Can't forget the Reuters comment the next day: 'The Truth' was revealed in just two minutes-flat on the canvass beyond they counted more than a hundred. 'The Truth, lied that day. But that is just one day's story. There is a national calamity. Six lakh people need to be convicted or allowed to go free. Add to that a declaration that 'Big Sharks' will not be allowed to go free, precisely timed with the attorney general's remark not to push for TADA. Sanju Baba, the bad news is that they don't take you as a 'Big Shark' any more! The good news is that you are a darling of the crowds. They need another Munnabhai to get rid of the swine flu. But how will they compensate the 15 torturing years, if they never had sufficient evidence. Take the moral upper hand. Just forgive them. Grab a mask and start moving. Let me warn you, the 'let go' is only till the flu is a threat. New evidence crops up as quickly as you catch the virus. So take it easy, and we'll tip the surveillance agencies to keep reporting two to three cases a week. That should take care of the next two decades. By that time an AK-47 would be a relic, or a toy for mid-school children to scare away their kidnappers. On a serious note, the policy has not changed. Corruption should end here and now. Those charged for adultery can wait, till we bring an amendment on that issue (illegitimate, anyway).


The puritan legal premise, that 'all are innocent before law, till proved otherwise', is giving shocking results. The ratios have inverted. Legal 'due process' is in a stalemate, and the law machinery only dispenses your time and money. Benefit of doubt, is very much a doubt of a benefit. Just catch hold of your local SHO, discuss it over his favorite Royal Challenge and a meandering Royal Enfield is a common advice. Better still connect to someone in the 'underworld'. But does one find them. All basements in Mumbai and Delhi still submerged in water!


Legal parlance, however, recognizes and announces only two terms. 'Legal' or 'Illegal', 'indictment', or 'acquittal', and the application of law, there-of. 'Truth' is the responsibility of the one standing in the witness box. After artificial insemination, the origins and the ancient act of 'testimony' have lost its gravity. 'Truth' is not a unidimensional word. It has to be properly caged in, 'the truth, only the truth, and nothing else but the truth.'


Rejoice, there is more on the enterprise front. There is space for a companies as, 'Only the Truth', and 'Nothing else but the Truth'. Book and patent these names, if they have already not been taken away.


The Law is not an Ass any more. It is a horse that is pretty much close to water. It is a different matter as to when, where and how much it decides to drink. The present achievement duly taken note of, some efforts in making the horse drink more often may also be considered.

Can Malaysians avoid yet another crisis. Although oscillating between corrupt civilian governments and POLICE dictatorships, crises have been a way of life for BARISAN GOVERNMENT But this crisis IS GOING TO BE different. It IS not particularly for or against a leader. It was the third act of a grass-roots movement, led by the lawyers, in favor of the rule of law under a constitutional framework.
MALAYSIA appears to be on the verge of COLLAPSING as a functioning Constitutional Democracy, with primacy of laws and constitution that has eluded MALAYSIA THANKS TO BARISAN'S for 51 years of its checkered history RIP OFF THE PEOPLE'S RIGHTEnemies of democracy on a rampa
I refer to a letter's call to reject Malaysiakini and Western stupidity.the good the bad the ugly, for a fistfull dollars they will sell their virginity
I won't respond to it here as I would rather draw your attention to a disturbing phenomenon in Malaysian society and politics, of which the writer's letter is just one manifestation.prostitutes like this writer would refuse to realise that the real timec4 bomb is in UMNO, ticking to this final moments kj & ali rustam vs mahatiris
Ever since the 12th general election, when Malaysians used the ballot box to send a message to the powers-that-be, there has been an increasing number of blog postings and comments, letters to editors, articles and speeches, all pushing the idea that democracy, justice, human rights, equality, good governance and freedom (democracy) are undesirable in Malaysia. Ahirudin Attan Rocky or rowdy Johnny whoever MR MALE PROSTUTE YOU WANNA BATTLE A REAL BATTLE TRY ME THE TAXI DRIVER I GIVE THE LEAK THAT YOU

They do not all take the form of screeds and rants such as the writer's letter above. Some are much subtler arguments by ostensibly educated Malaysians, and even come with charts, diagrams and scholarly references to back them upAhirudin Attan Rocky or rowdy Johnny whoever MR MALE PROSTUTE YOU WANNA BATTLE A REAL BATTLE TRY ME THE TAXI DRIVER I GIVE THE LEAK THAT YOU WILL NEVER CROSS MY PATH.


Among the more common objections against democracy in Malaysia (that I have seen in our blogosphere), are that democracy:
Maybe the MCA,MIC,GERAKAN go to KT Chinese VOTERS TELL THEM WE ENCOURAGING WILD PARTIES WE OURSELVES UNWIND THIS WAY,SO HUDUD WILL BE A HINDERANCE TO US .GO TELL THEM,DAP chairman Karpal Singh wants PAS president Datuk Seri Abdul Hadi Awang to state "once and for all" an irrevocable stand against the setting up of an Islamic state.COME ON SIR YOU KNOW IT NOT POSSIBLE CONSTITUTIONALLY OR POLITICALLY THEN WHY BARK AT SOMETHING AND CREATE PROBLEM FOR OUR SELVES PAS IN ORDER TO SERVIVE WILL GO ON ILLUSTIONISING THIS TO THIER MEMBERSYou Terence Fernandez can fuck with Vincent Tan fine don’t ever you fuck around with we Malaysian

Posted: 27 Aug 2010 10:56 AM PDT

Terence is a highly motivated individual who knows how to climb the corporate ladder. Back in NST, I am told, he actively courted a Muslim lady called Marina. He had only his STPM cert among degree holders and the prospect of "masuk melayu" for professional gain must have been tempting. After Citizen Nades took him to Brunei however, and just before he returned to Malaysia as the golden boy of Malaysian journalism, Terence Thamby dutifully dumped his love. he dumped his morals long back or maybe he never had them.
Is Vincent Tan among the indiviuals to be charged? Nice bedtime story for kids :how the head fox called upon his pack to investigate him. But it is apparent to most Malaysians(with the exception of Terence, of course) the end results of such investigations if done without fear or favour . The early demise of UMNO leadership itself. It is not going to happen anytime soon before the GE 13.. It took 22 years for Mahathir to bring about the rot in core UMNO leadership( and BN).


readmore THE SUN 2 FUCK AROUND TRUTH, IS THE BEST MGG PILLAI V ASSHOLE VINCENT TAN

TWO important issues made headlines in this newspaper yesterday. One was the prime minister asking Felda to sue Parti Keadilan Rakyat (PKR) for defamation alleging that the statutory body is bankrupt. The other was a High Court judgment which said that the media has the moral and social duty to report the truth in a …Read more
time to accept the inevitable; UMNO's rot is beyond recovery . To nip in the bud at this late stage is really too late ; for Najib to allow it would be doing the hara kiri on himself. This is far-fetched story from a tipsy reporter.Terrence, wouldn't want to put my money on the bet, just yet.
Macc & PDRM may be seen to be working overtime on many high profile probes on corruption and financial impropriety but let's not forget the whole bunch of shameless people who sit on the high benches in the Istana Pengadilan. These God-unfearing people usually interpret the laws according to the whims and fancies of their Umno-bosses who occupy Putrajaya.
At the end of their high profile trials, most of the perpetrators would be found innocent and walk away free.

[mob1900_sodomyII.jpg]
Everyone knows Pattail got promoted to AG
For his role in Anwar's case for sodomy
Maha Shithead purposely brought him
To stop and kill Anwar Ibrahim

This is indeed a masterpiece, base on psychiatric advice, they went hunting for a suicide note and a suicide note was discovered.

related article RESIGN NOW ATTORNEY GENERAL GHAINI PATAIL YOU HAVE LOST YOUR CREDIBILITY AND INTEGRITY

The resignation of Attorney General will brings to a close a bitter standoff between the Barisan and Pakatan lost his credibility and integrity hey you have damaged asshole time to resign The resignation of Attorney General will brings to a close a bitter standoff between the Barisan and Pakatan over the attorney general's loss of … Read more

What garbage are you trying to dish out? It seems that you are trying to apple polish the corrupted leaders and agencies.
Do you seriously believe there's hope? I honestly doubt so considering the numerous outstanding cases and parasites at Putrajaya.
PKFTZ, MAS, Perwaja, Bank Bumi, Teoh BH, Bakun dam, Lingam and so many other issues/cases have yet to be investigated and concluded. We have lost Trillions of Ringgit and you are saying there's hope? Fat Hopes! RELATED ARTICLE

WELL SAID DATUK AMBIGA SREENEVASAN, DATUK SERI ABU KASSIM MOHAMEDGO AHEAD GET THE WARRANT TO ARREST TUN MAHATHIR AND NAJIB HERE IS THE CASE

Ok, We Rakyat marked your word. Not long ago, someone subumitted report to MACC on Chief Minister of Sarawak Not long ago, during by election in Hulu Selangor and sibu, the political party submitted report on PM of Malaysia Not too long ago, Elected Adun and MP by Rakyat submitted report on Former Selangor MB …Read more

The only hope left is we need to have a proper check and balance in Government, managed by politicians from both divides. Let PR win and form the government and BN be the a formidable opposition after GE13. Thats the only hope left that the administrative system and agencies are cleaned up and the leakages contained.How about these high profile individuals…

RELATED ARTICE MAHAHTIR TO BE CHARGED THE GODFATHER MAHAHIR KNEW THE WHOLE CABINET SHOULD BE CHARGED WITH NEGLIGENCE, CONSPIRACY AND GRAND THEFT.

Based on the revelation from Zaharah, the Godfather MAHAHIR knew and was informed of the progress that time. When the central agency disagreed with the vaulation, he backed down for a while to pretend he is concerned and follows the law. Of course at the back, he ordered Tun Ling to proceed with the original … Read more

ATTORNEY-GENERAL, IGP & MACC CHIEF: STOP THE FABRICATIONS AND LIES

RELATEDARTICLE THE FABRICATION SPECIALIST AND HIS RUNNING DOG

readmore STEP 1,EZAM with ANUAR SHARI'S HELP PLANTED SHAIFUL in Amwar's office boy And RPK mentions Mumtaz Jaafar again today in his Killing Two Birds with One Stone Attorney-General, IGP & MACC Chief: Stop The Fabrications and Lies Everyone knows Pattail got promoted to AG For his role in Anwar's case for sodomy Maha Shithead … Read more


1. Tun Dr. Mohamad Mahathir
2. Datuk Seri Samy Vellu
3. Datuk Seri Mohd. Najib Razak
4. Tun Abdullah Badawi
5. Tan Sri Vincent Tan
6. Datuk Ananda
7. PIG Musa Hassan
8. AG Gani Patail

GETTING TO THE BOTTOM OF THE SCANDAL A LOT OF DRILLING GOING ON IN THE PALACE OF JUSTICE.

Getting to the bottom of the scandal There appears to be a hell of a lot of DRILLING going on in the Palace of Justice. And with the Chief Justice illegally marrying a second wife in Thailand and then destroying the evidence to escape prosecution, like our Member of Parliament from Sabah, it makes one … Read moreNajib: We must have zero tolerance for racism

Posted: 27 Aug 2010 07:04 AM PDT

Prime Minister Najib Razak has come out strongly to denounce racism, saying that the federal government should adopt the policy of zero tolerance on the issue, with special focus on those who try to incite racial hatred. But when taking questions from the floor in a question-and-answer session, he attempted to calm emotional waves by urging the public not to be quick about apportioning blame.
Views: 202
1 ratings
Time: 07:20 More in News & Politics


“Reading the Signs..!!”

Posted: 27 Aug 2010 07:49 AM PDT

Politics is about Perception. The signs for BN now is spiralling very low eventhough many would disagree. If it was "CLEAR SKIES" Sarawak BN Chairman would already have had the "INSPIRATION FOR THE SATURDAY DATE.."

The loss of P212 Sibu  is indeed a blessing says an aide and a political secretary to CM to audie61 . We would not have known what "hit us" if Sibu was a convincing win. Just goes to show that we will be very well prepared and ready to do battle and go all out in the war against Pakatan come the Sarawak State elections.

Without a doubt the people will have the final say but we have been on the ground engaging and trying to address the wrongs and misinformations by the Pakatan group towards us BN. The people will know how to read the signs and we are also very mindful of not misleading the people. 

THEY KNOW BETTER…….Pengarah JAIS Hendak Ambil Tindakan Kepada Nabi SAW?

Posted: 27 Aug 2010 06:34 AM PDT

Diberikan dalam lidah rasmi UMNO, Utusan Malaysia, Pengarah JAIS berkata:

a kerana katanya, orang bukan Islam tidak dibenarkan memasuki dalam masjid dan surau apatah lagi di ruang solat utama kerana mereka dikategorikan seperti wanita yang didatangi haid.

"Orang bukan Islam adalah dilarang memasuki ruang solat kerana mereka ini dalam berkeadaan hadas besar apatah lagi berada di bahagian imam dan menyampaikan ucapan kepada umat Islam di dalamnya.

"Oleh itu, kita akan mendapatkan laporan dan penjelasan daripada nazir serta jawatankuasa surau berkenaan mengenai perkara ini. Jika dakwaan ini benar, kita akan memaklumkan kepada pihak Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan tindakan tegas akan diambil," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.


Soalan saya kepada Khusrin Munawi adalah, adakah Khusrin mahu mengambil tindakan terhadap Nabi SAW juga.

Lihat Hadeeth yang diambil dari Sahih Bukhari di bawah:

Thamamah bin Athal al-Hanafi (ثمامة بن أثال الحنفي), seorang tawanan perang, lalu Allah memberi hidayah kepada beliau dengan beliau memeluk Islam. (Sila lihat Majmu' Fatawa wa Maqalaat Mutanawwi'ah oleh al-Syeikh al-'Allamah Abdul Aziz bin Abdillah bin Baz R.H. jld 8, m.s. 356)

Inilah pandangan yang lebih kuat dan lebih hampir kepada kebenaran pada pandangan saya disebabkan keberadaan dalil bersamanya .(yakni HARUS)

Dalil yang dinyatakan oleh al-Syeikh Abdul Aziz Abdillah bin Baz R.H. di dalam fatwanya di atas adalah sebuah hadith yang diriwayatkan antaranya oleh al-Imam al-Bukhari di dalam kitab sahihnya:


بَعَثَ النَّبِيُّ ‏ ‏صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ‏ ‏خَيْلًا قِبَلَ ‏ ‏نَجْدٍ ‏ ‏فَجَاءَتْ بِرَجُلٍ مِنْ ‏ ‏بَنِي حَنِيفَةَ ‏ ‏يُقَالُ لَهُ ‏ ‏ثُمَامَةُ بْنُ أُثَالٍ ‏ ‏فَرَبَطُوهُ بِسَارِيَةٍ مِنْ سَوَارِي الْمَسْجِدِ فَخَرَجَ إِلَيْهِ النَّبِيُّ ‏ ‏صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ‏ ‏فَقَالَ ‏ ‏مَا عِنْدَكَ يَا ‏ ‏ثُمَامَةُ ‏ ‏فَقَالَ عِنْدِي خَيْرٌ يَا ‏ ‏مُحَمَّدُ ‏ ‏إِنْ تَقْتُلْنِي تَقْتُلْ ذَا دَمٍ وَإِنْ تُنْعِمْ تُنْعِمْ عَلَى شَاكِرٍ وَإِنْ كُنْتَ تُرِيدُ الْمَالَ فَسَلْ مِنْهُ مَا شِئْتَ فَتُرِكَ حَتَّى كَانَ الْغَدُ ثُمَّ قَالَ لَهُ مَا عِنْدَكَ يَا ‏ ‏ثُمَامَةُ ‏ ‏قَالَ مَا قُلْتُ لَكَ إِنْ تُنْعِمْ تُنْعِمْ عَلَى شَاكِرٍ فَتَرَكَهُ حَتَّى كَانَ بَعْدَ الْغَدِ فَقَالَ مَا عِنْدَكَ يَا ‏ ‏ثُمَامَةُ ‏ ‏فَقَالَ عِنْدِي مَا قُلْتُ لَكَ فَقَالَ أَطْلِقُوا ‏ ‏ثُمَامَةَ ‏ ‏فَانْطَلَقَ إِلَى ‏ ‏نَجْلٍ ‏ ‏قَرِيبٍ مِنْ الْمَسْجِدِ فَاغْتَسَلَ ثُمَّ دَخَلَ الْمَسْجِدَ فَقَالَ أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ ‏ ‏مُحَمَّدًا ‏ ‏رَسُولُ اللَّهِ يَا ‏ ‏مُحَمَّدُ ‏ ‏وَاللَّهِ مَا كَانَ عَلَى الْأَرْضِ وَجْهٌ أَبْغَضَ إِلَيَّ مِنْ وَجْهِكَ فَقَدْ أَصْبَحَ وَجْهُكَ أَحَبَّ الْوُجُوهِ إِلَيَّ وَاللَّهِ مَا كَانَ مِنْ دِينٍ أَبْغَضَ إِلَيَّ مِنْ دِينِكَ فَأَصْبَحَ دِينُكَ أَحَبَّ الدِّينِ إِلَيَّ وَاللَّهِ مَا كَانَ مِنْ بَلَدٍ أَبْغَضُ إِلَيَّ مِنْ بَلَدِكَ فَأَصْبَحَ بَلَدُكَ أَحَبَّ الْبِلَادِ إِلَيَّ وَإِنَّ خَيْلَكَ أَخَذَتْنِي وَأَنَا أُرِيدُ الْعُمْرَةَ فَمَاذَا تَرَى فَبَشَّرَهُ رَسُولُ اللَّهِ ‏ ‏صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ‏ ‏وَأَمَرَهُ أَنْ يَعْتَمِرَ فَلَمَّا قَدِمَ ‏ ‏مَكَّةَ ‏ ‏قَالَ لَهُ قَائِلٌ ‏ ‏صَبَوْتَ ‏ ‏قَالَ لَا وَلَكِنْ أَسْلَمْتُ مَعَ ‏ ‏مُحَمَّدٍ ‏ ‏رَسُولِ اللَّهِ ‏ ‏صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ‏ ‏وَلَا وَاللَّهِ لَا يَأْتِيكُمْ مِنْ ‏ ‏الْيَمَامَةِ ‏ ‏حَبَّةُ حِنْطَةٍ حَتَّى يَأْذَنَ فِيهَا النَّبِيُّ ‏ ‏صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

Maksudnya: "Nabi S.A.W. telah mengutuskan sekumpulan tentera ke Najd, lalu mereka kembali) membawa seorang lelaki dari bani al-Hanifah namanya Thumamah bin Uthaal pemimpin penduduk Yamamah), lalu mereka mengikat dia di salah satu tiang masjid, lalu Nabi pergi kepadanya dan bertanya: "Apa sangkaan kamu wahai Thumamah (tindakan yang akan aku kenakan kepada kamu)?" Jawab Thumamah: "Sangkaan aku adalah baik, jika kamu membunuhku, kamu membunuh seorang yang ada kemuliaan, jika kamu memberi nikmat kepadaku (melepaskanku), engkau memberi nikmat kepada orang yang reti berterima kasih, jika engkau mahukan harta, mintalah apa yang kamu mahu. Kemudian baginda meninggalkan dia sehinggalah keesokan hari, kemudian baginda bertanya lagi kepada Thumamah: "Apa sangkaan kamu wahai Thumamah (tindakan yang akan aku kenakan kepada kamu)?" Jawab Thumamah: "Sangkaan aku seperti kelmarin, jika kamu memberi nikmat kepadaku (melepaskanku), engkau memberi nikmat kepada orang yang reti berterima kasih." Lalu baginda meninggalkannya, sehinggalah keesokan harinya baginda bertanya lagi kepada Thumamah: "Apa sangkaan kamu wahai Thumamah (tindakan yang akan aku kenakan kepada kamu)?" Jawab Thumamah: "Sangkaan aku seperti kelmarin, jika kamu memberi nikmat kepadaku (melepaskanku), engkau memberi nikmat kepada orang yang reti berterima kasih." Lalu Nabi S.A.W. berkata: "Lepaskan Thumamah!" (Thumamahpun dibebaskan), lalu dia pergi ke sebatang pohon tamar berhampiran masjid, lalu dia mandi, kemudian dia memasuki masjid lalu berkata: "Aku bersaksikan tidak ada ilah melainkan Allah dan aku bersaksikan bahawasanya Muhammad itu adalah Rasulullah. Wahai Muhammad sebelum ini tidak ada satu wajah di atas muka bumi ini yang lebih aku benci berbanding wajah engkau, akan tetapi hari ini wajah engkau telah menjadi wajah yang paling aku cintai. Demi Allah sebelum ini tidak ada agama yang lebih aku benci berbanding agama mu, akan tetapi sekarang agama mu telah menjadi agama yang paling aku cintai, demi Allah tidak ada juga sebelum ini satu negeri yang lebih aku benci berbanding negerimu, akan tetapi hari ini negerimu telah menjadi negeri yang paling aku cintai. Sesungghnya ketika pasukan tenteramu menangkapku, aku hendak menunaikan umrah, apakah pandangamu?" Lalu Rasulullah S.A.W. memberikan khabar gembira kepadanya dan baginda menyuruh dia menunaikan hajatnya untuk melaksanakan umrah. Apabila Thumamah sampai ke Makkah, seseorang berkata kepadanya: "Apakah engkau telah bertukar agama?" Jawab Thumamah: "Tidak, akan tetapi aku telah memeluk Islam bersama Muhammad Rasulullah S.A.W. Demi Allah tidak akan sampai kepada kamu semua walau sebiji gandum melainkan dengan keizinan Nabi S.A.W. (ketika itu penduduk Mekah masih belum menerima Islam)"


Jikalau Khusrin mahu mengambil tindakan kepada AJK Surau tersebut, maka wajiblah Khusrin juga mengambil tindakan kepada Nabi SAW kerana mengikat Thummamah di dalam masjid waktu THummamah belum islam.

Terdapat banyak riwayat2 sahih yang lain yang menyatakan bagaimana Nabi SAW membawa orang bukan Islam masuk ke masjid.


KHUSRIN LANGGAR MADZHAB SYAFIEE?

Setahu saya mengikut Madzhab Syafiee, orang kafir diizinkan masuk masjid. Mengikut sebuah blog yang saya jumpa, dan blogger tersebut merujuk kepada "buku himpunan fatwa Mufti Kerajaan Negara Brunei Darussalam::


Daripada penjelasan para ulama' Syafiiyyah di atas, jelas bahawa orang kafir adalah dibolehkan masuk ke dalam masjid selain Masjidil Haram apabila telah memenuhi syarat-syarat yang telah dijelaskan.

Untuk ini, pihak masjid memang perlu membuat peraturan sesuai dengan kehormatan dan kesucian masjid, umpamanya dimestikan memakai pakaian yang sopan atau menutup aurat, tidak meninggikan suara atau membuat bising serta menentukan masa-masa yang sesuai dan lain-lain peraturan yang munasabah.


Hakikatnya, pendapat Khusrin Rahmat di atas bukan datang dari Madzhab Syafiee ataupun mana-mana ulama syafiee.

Namun, dari blog hukum hakam, pendapat yang dipakai Khusrin ini adalah salah satu dari pendapat2 di dalam Madzhab Hanbali:


3. Tidak boleh (haram) orang-orang yang bukan Islam memasuki masjid. Ini merupakan salah satu pandangan Imam Ahmad di dalam salah satu riwayat daripadanya. Antara hujah golongan ini ialah, mereka berpendapat jika orang yang berhadath, berjunub dan wanita yang haid dilarang dari menetap di dalam masjid, maka orang-orang musyrik yang sememangnya berhadath itu lebih utama untuk dilarang.KESIMPULAN:

Ada dua kesalahan besar yang dilakukan Khusrin Munawi:

1.0 Beliau menolak hadeeth sahih dan hadeeth muttawateer yang meriwayatkan NAbi SAW mengizinkan orang bukan ISlam masuk ke dalam masjid

2.0 Beliau cuba mempromosi pendapat2 dari Madzhab Hanbali sedangkan kita di Selangor mengikut pendapat Madzhab Syafiee


Tulang Besi


Najib: I am open to students in politics

Posted: 27 Aug 2010 05:15 AM PDT

Najib dropped hints that the door is still open for discussions on the hot topic of student participation in politics. "I know that the cabinet recently announced that they are maintaining the status quo, but I am still thinking about the idea of letting students participate in politics. "I still have an open mind on it so we can still debate the pros and cons, so that we can in the end make an accurate decision," he said.
Views: 233
3 ratings
Time: 01:16 More in News & Politics


PROVOKASI MEMBENCI MALAYSIA DI INDONESIA AGENDA SINGAPURA?

Posted: 27 Aug 2010 04:29 AM PDT

Mereka yang datang ke demonstrasi tersebut rata-rata dibayar untuk berdemonstrasi. Dari laporan yang saya dapat jumlah kedatangan demonstrasi tersebut adalah kecil. Saya pernah melihat demonstrasi yang lebih besar dianjurkan oleh Hizbu Tahrir Indonesia di hadapan Kedutaan Bangladesh Jakarta. Maka, oleh kerana kedatangan yang tidak memuaskan, terpaksalah mereka melakukan adegan provokasi yang lain seperti membaling taik dsbnya.


Apabila saya bertanya kepada teman2 berkenaan dengan demo ini, ada seorang teman saya yang berkata kemungkinan ianya adalah provokasi tajaan Singapura.

Agen kepada permainan sentimen anti Malaysia ini adalah stesen-stesen TV dan media2 cetak Indonesia. Umum mengetahui keseluruhan stesen2 TV di Indonesia adalah milik bekas-bekas kroni Suharto sebelum jatuhnya Suharto. Misalnya stesen MetroTV adalah milik Surya Paloh, salah seorang kepimpinan GOLKAR.

Saya yang berada di Indonesia boleh melihat trend yang dimainkan oleh media-media Indonesia yang begitu aktif memprovokasi rakyat Indonesia membenci Malaysia.

Sehingga kes-kes kecil pun diperbesarkan. Kisah penyiksaan pembantu rumah di Malaysia diperbesarkan sehingga seolah-olah semua pembantu rumah di Malaysia disiksa. Padahal, kes penyiksaan pembantu rumah berlaku di mana-mana termasuk Singapura.

Namun, semua media-media di Indonesia hanya menumpukkan serangan mereka ke Malaysia. Soalnya mengapa?

Saya naqal dari sebuah laporan Human Rights Watch:

Banyak pekerja domestik bekerja keras tanpa upah selama berbulan-bulan untuk melunasi hutang ke agen pengerah tenaga kerja, bekerja berjam-jam tujuh hari seminggu, atau terkungkung di tempat kerja mereka. Penolakan pemerintah Singapura untuk memperluas perlindungan tenaga kerja biasa ke para pekerja domestik membuka kemungkinan terjadinya penyalahgunaan terhadap mereka.-Kenneth Roth, direktur eksekutif Human Rights Watch


Namun media-media Indonesia hanya menumpu serangan mereka kepada MAlaysia semata-mata. Mengapa?

MENGAPA APABILA SINGAPURA MENCURI PASIR INDONESIA TIADA SIAPA YANG BERDEMO?

Benar, saudara/ri sekelian. Singapura telah dilaporkan oleh media cetak Indonesia sendiri mencuri pasir dari Pulau Batam/Riau untuk kegunaan penambakkan kawasan pantai mereka.

Cuba bayangkan pada tahun 1991 luas wilayah Singapura tercatat hanya 633 kilometer persegi, namun pada tahun 2001 wilayah Singapura bertambah luas menjadi 760 kilometer persegi. Singapura bertambah luas 20 persen dalam jangka waktu sepuluh tahun!

Kes pencurian pasir oleh Singapura ini telah berlaku semenjak tahun 2001 lagi. Angkatan Laut Indonesia telah beberapa kali menangkap kapal2 korek Singapura yang bebas mencuri pasir laut sekitar Kepulauan Riau dan Bintan. NAmun, yang menghairankan tiada usaha dari media Singapura mendedahkan perkara ini.

(Untuk membaca berkenaan skandal pencurian pasir Indonesia, sila klik di sini)

SINGAPURA PELINDUNG KEPADA KORUPTOR2 INDONESIA

Dari sebuah artikel Asia Sentinel:
Indonesia believes the bankers took part in an astounding heist of more than US$13.5 billion looted from the Indonesian central bank's recapitalization lifeline to 48 ailing banks. According to Indonesian authorities, the recipient banks, many owned by cronies and relatives of the ousted strongman Suharto, used much of the money for currency speculation, loans to affiliated business groups and repayment of subordinated loans and securities transactions instead of guaranteeing creditors' deposits.

But more than that, an astounding 18,000 Indonesians considered to be worth more than US$1 million are living in Singapore, population 4.5 million, with an aggregate wealth of US$87 billion, according to a 2006 study, the "Asia-Pacific Wealth Report" by Merrill Lynch and the consulting company Capgemini. Indonesia, with a population of 180 million, has only 17,000 millionaires itself.

The city-state has always been a bolt-hole for Indonesian tycoons, many of them Chinese, a step ahead of the law or sporadic ethnic violence such as that which swept Indonesia after the financial crisis. Yunus Husein, Chairman of the Financial Transactions Report & Analysis Center in Jakarta, told reporters that the Indonesian embassy in Singapore had confirmed that some 200 debtors who owe money to the state had been hiding there since 1998.


Soalnya lagi, mengapa media2 Indonesia tidak membesarkan isu ini? Mengapa isu2 kecil berkaitan Malaysia sahaja yang diperbesarkan oleh mereka.

KORPORAT2 INDONESIA MENGELAK CUKAI DENGAN BANTUAN SINGAPURA?

Kalau Singapura boleh melindungi kroni2 dan kaum keluarga Suharto semenjak 1989, mengapa mereka tidak boleh memberi perlindungan kepada korporat2 ini? Pemilik2 media Indonesia ini rata2 menjadi kaya di zaman Suharto.

Perlindungan yang diberikan oleh Singapura kepada mereka dibayar balik dengan mengeruhkan hubungan Malaysia-Indonesia bagi menjamin keselamatan Singapura.

SURYA PALOH WAJIB DIHALANG DARI MEMASUKI MALAYSIA

Dalam demo anti Malaysia terbaru ini, nampaknya media2 Indonesia agak neutral kerana kegiatan mereka memburuk Malaysia selama ini nampaknya "backfire" ataupun mendapat respon negatif dari rakyat Indonesia sendiri.

Namun, METROTV milik Surya Paloh masih terus dengan serangan2 negatif yang berunsur fitnah terhadap Malaysia serta menghasut rakyat Indonesia membenci Malaysia.

SAya meminta Kerajaan Malaysia untuk "ban" MetroTV serta Surya Paloh dari memasuki MAlaysia atau menjalankan kegiatan beliau di Malaysia.

Sememangnya Surya Paloh ini satu penghinaan pada Malaysia dan rumpun MElayu.

Tulang Besi

Traders’ Head Wants A Fist-Fight With Guan Eng.

Posted: 27 Aug 2010 02:58 AM PDT

Komtar Merchants' Association (KMA) deputy president Mohamed Ghani Abd Jiman has challenged Chief Minister Lim Guan Eng to a fist-fight, alleging the DAP leader had defamed him.

Claiming the state leader had accused him of embezzlement during a North-East Village Development and Security Committee (JKKK) meeting in Komtar on Wednesday, Mohamed Ghani said he was willing to fight Lim if the latter could provide a venue.

"In the meeting attended by some 250 people, he said I had collected more money from KMA members than I was supposed to. This is a lie. I am not an Ah Long (loan shark). I challenge Lim to make his complaints official by lodging a police report," he told a press conference in Komtar yesterday.

Mohamed Ghani had lodged a police report, his third against Lim, at the Patani Road police station at 9.30am.

The allocation of trading lots at the bazaar in Komtar and the monthly rental payment by the traders had stirred a controversy involving Mohamed Ghani, the Penang Development Corpo­ration (PDC) and Lim.

The PDC had insisted that traders pay the rental direct to them instead of going through the association.

Mohamed Ghani claimed the traders had insisted on paying the association the rental instead of giving it directly to the PDC.

The KMA deputy president yesterday said he was unsure if Lim had stated a certain amount he (Mohamed Ghani) had allegedly embezzled.

PDC senior assistant manager (Property Division) Roslan Hassan said in a statement that the corporation had yet to receive any payment from Mohamed Ghani for the rental of stalls in the Komtar Ramadan bazaar.


Courtesy of The STAR


Dr M gives Najib an earful on NEM

Posted: 27 Aug 2010 02:13 AM PDT

Former Prime Minister Dr Mahathir Mohamad has expressed his "constructive criticisms" to Prime Minister Najib Abdul Razak on the latter's New Economic Model. "I have made my views known to the prime minister," said Mahathir, without elaborating when and how this was done, when met at the national mosque after Friday prayers today. In addition, Mahathir said, he had also written to Minister in the Prime Minister's Department Idris Jala on the same topic. Full story here: www.malaysiakini.com
Views: 307
0 ratings
Time: 01:37 More in News & Politics


Abdullah Tee, Ibrahim Ali can learn from La Trobe

Posted: 25 Aug 2010 04:30 AM PDT

Abdullah Tee and Ibrahim Ali can learn a thing or two about the celebration of diversity from La Trobe's decision to open special prayer facilities for its Muslim students, says our correspondent.


Rail link to eastern Shan spells war escalation

Posted: 26 Aug 2010 08:18 AM PDT

Shan rights groups in Burma launched a campaign against the new Mong Nai-Kengtung railway on 17 August, denouncing it as an expansion of the Burmese regime's war apparatus in Shan state.


The circus around the Minimum Wage Act

Posted: 25 Aug 2010 05:21 AM PDT

Parti Sosialis Malaysia and Jerit are not amused by the continuous flip-flop and gymnastics surrounding the Minimum Wage Act and the proposed amendments to labour laws.


Blind Singer: Alfred Ho

Posted: 27 Aug 2010 01:06 AM PDT

Some of you may have heard of Alfred Ho, who used to write occasionally to Malaysiakini, and once memorably told me, "If even a blind man can see how the country is being destroyed, so should the rest of the rakyat."

This one time social political blogger has recently made his Youtube debut – I believe due to the great efforts of his wife Rufina :)

I think there are some 3-4 languages in the selection below alone :P Would love some videos of some nice Malay numbers tho, hehe. (I'll update this more a bit later on :)

Anyway, I figured it'd be something nice to leave you with on the weekend :)

(I want to learn this one!!)


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Noh Omar: The strategy to recapture Selangor

Posted: 26 Aug 2010 11:18 PM PDT

Umno Selangor deputy chief Noh Omar reveals the 'three-prong' attack strategy to recapture the prized-state of Selangor ....
Views: 253
1 ratings
Time: 06:48 More in News & Politics


Assessing Selangor state govt performance

Posted: 26 Aug 2010 10:01 PM PDT

This is what is strange with this MB, I think that he does not have a system. Any exco member that he wants to ask to solve a problem, he does so indiscriminately. Even when it is something the exco member knows nothing about. I don't understand why he asked (Elizabeth) Wong (right) to handle the issue of agriculture, why not that fellow (exco member) Yaakop Sapari who is in charge of agriculture? Wong handles environmental affairs, she does not know anything about agriculture. Like when I fought with another exco member Ronnie Liu last time about land to build housing for fishermen. This is an agricultural problem. I know that it involved local council land but let us solve issues rather as opposed to following the municipal way. Last time they wanted to use tithe money to run projects because they claim we do not give allocations for development. Now we have given money and projects, they do not want them. I am not going to give them money to put into their pockets just like that. Sorry, I will not do that. Last time we gave them allocations for roads and building development. But they used the money for other projects. There were no buildings and roads built. You can go ask the district officers, they do not have work now, the assistant district officers in charge of development no longer have anything to do. How can they have work when there are no more state projects?
Views: 51
0 ratings
Time: 09:13 More in News & Politics


PD has progressed by leaps and bounds

Posted: 27 Aug 2010 04:14 AM PDT

From Charles Joseph, via e-mail

I refer to your report, 'Welcome to 'Port Dead-son'. It is a very exaggerated piece. Speak to those who frequent PD and they will tell you it has progressed and improved so much in the last three years.

More foreigners are retiring there. Hotels and resorts standards have improved vastly. Infrastructure is much better now.

But the story that all stalls and warongs by the sea and elsewhere are reserved only for Bumis, is true. MPPD must look into that seriously...Delta Corus, Selesa Hotels, Bayu Beach, and most other popular resorts are so much better now.

If you book into third and fourth class resorts, don't complain. You pay peanuts, you get monkeys.

Legends and Admiral Marina Cove and Thistle sea front condos attract many foreigners who can vouch for the clean and superior standards.

PD is progressing by the day. I can vouch for that - a frequent PD traveller from the city on business.

From Phil Ho, via e-mail

This is really sad. I visited PD long time ago when the beach was clean and most visitors enjoyed their short stay, away from maddening KL, as PD is not too far off.

Read:

Welcome to 'Port Dead-son'


Malaysia will be a great place to work, if only...

Posted: 27 Aug 2010 04:11 AM PDT

From G Marshal Joseph, via e-mail

I fully agree with the Nabriza Ghazali and others that Malays and Indians who are equally qualified with their Chinese counterparts, find it difficult to get jobs in the private sector.

I wish to highlight my experience during my working career. I completed my high school and diploma in electrical engineering in 1977. Since there was not much job opportunties in Malaysia for the oil and gas industry, I went to Singapore to start working on my first assignment.

I worked in all the major shipbuilding companies of Singapore but couldn't come up in terms of promotions because it was controlled by Malaysian Chinese. I was an electrical foreman/supervisor for nearly nine years. No doubt during this period of time I was exposed to all multinational companies and gained the experience which led me to where I am today.

After nine years in Singapore, I returned to Malaysia and worked for a foreign oil and gas company and then there was no turning back. The company sent me all over the world where they had projects and paid me well and really took care ofits employees.

Sometimes I have to sacrifice my time with the family when I am abroad. But it is not that I like doing that but there was no other choice.

There are lot of jobs available in Malaysia for the oil and gas industry. If only the private sector does not discriminate and look for people who are competent and with experience rather than the colour of the skin, Malaysia will be a great place to work.

Read:

The truth: Racism is rife in Malaysia


Conspicuous silence from top guns on baby dumping

Posted: 27 Aug 2010 04:08 AM PDT

From Eric Yeap, via e-mail

It's a sad day for Malaysians to have read that another body of a baby with bruises all over, being dumped somewhere near Rembau.

It's even sadder to see that none of the big shot politicians from any party for that matter make any statement about the incident.

The saddest part of all are the press, for not frontlining the issue so as to pressure the authorities to take some sort of concrete action.

Please be reminded that as politicians, you were voted in by the rakyat to represent them and to speak up for them and to fight for justice which they can't fight for by themself.

And to the press, well you are the voice of the people, you are responsible to write on topics that need to be looked into by the authorities and to pen advisories to the rakyat so that they will know how to differentiate between right and wrong.

With that said, I hope the press, the big shot politicians from all parties and the authorities will come together and pool their resources to tackle this new phenomena which is hitting the roof in Malaysia.

Please do not wait for more babies to be dumped to warrant action. Let's talk about human conscience here, babies are dying everyday just because you guys are hurling accusations at each other and not doing anything to stop it.

Since this phenomena is caused by disarrayed youths, I hope the youth wings of all political parties in this holy month of Ramadan can take a moment to reflect, forgive and forget and sit together to brainstorm on how to tackle the problem.

For a remedy 101 on baby dumping, I would suggest you guys read up this gallant lady Marina's 'Stop tip-toeing around' piece in Sunday's Star.

This letter is dedicated to all those babies who died being dumped by their disarrayed parents who had nowhere to turn to for help when they needed it most in this modern day Malaysian society .

Read:

Abandon my baby? No way, says unwed mum


No comments: