Thursday, February 4, 2010

Percubaan NAsruddin Tantawi Mempertahan Kezaliman Dilibas

Percubaan NAsruddin Tantawi Mempertahan Kezaliman Dilibas


Percubaan NAsruddin Tantawi Mempertahan Kezaliman Dilibas

Posted: 04 Feb 2010 02:09 PM PST

NOTA EDITOR: Acap kali bila sudah tersepit dan terdedah pekung, puak-puak "TARBIYYAH" ini akan menggunakan alasan2 seperti "wala","thiqah"ukhuwah" dan sebagainya. Ini semua adalah konsep2 yang diajar melalui buku2 Ikhwan Muslimin. Yang menghairankan saya palajar2 kita di Mesir TIDAK DITARBIYYAH oleh Ikhwan Muslimin. JEmaah Ikhwan Muslimin di rantau Asia Tenggara adalah Parti Keadilan Sejahtera (PKS) di Indonesia. Konsep2 ini telah di"hijack" oleh beberapa kerat pimpinan Terengganu bagi membawa ahli-ahli PAS untuk memberi ketaatan membuta tuli kepada mereka. Ertinya kalimah2 ini di "hijack" untuk menyebarkan kesyirikan dalam PAS.

Kalau Nasruddin Tantawi seorang yang iltizam dengan Islam yang syumul, seharusnya beliau menulis artikel yang mempertahankan orang yang dizalimi i.e. Khalid Samad. Namun, Nasruddin Tantawi mahu menambah kezaliman itu dengan mengambil tindakan kepada Abdullah Karim.

Nasihat saya kepada Akhi Nasruddin Tantawi adalah "TUBU ILLAH TAUBATAN NASUHA". Hentikan kezaliman kau, kelak kamu akan disambar api neraka.

Tulang Besi

Rabu, Februari 03, 2010
Gerakan Islam, Parti Politik, Apa Tu?

Berbanyak maaf saya pohon kepada sahabat dan rakan karib saya, Ust Nasruddin Hassan kerana kiriman ini sekali lagi akan menyentuh mengenai 'fikrah'nya.

Saya bukan ingin menyanggahinya secara membuta-buta tuli apatah lagi membabi-buta, tetapi saya sekadar ingin menghadamkan kefahaman saya sendiri berhubung dengan apa yang ditulisnya di dalam blognya.

Rujuk tulisannya berjudul 'Jangan rosakkan jamaah' – di sini.

Ada beberapa para di dalam tulisannya yang saya sukar hadami. Antaranya para bil 2 dan 6:

--------------------------------------

2. Justeru itu , Jamaah ini [ PAS ] mesti dibaca dan dihayati sebagai sebuah Gerakan Islam bukan sebuah parti politik semata - mata . Meskipun ia menyertai pilihanraya dan menerima sistem demokrasi yang tidak bercanggahan dengan syariat , namun ia hanya sebahagian dari tugas besar dan utama sebagai sebuah Gerakan Islam.

6. Menjenamakan PAS sebagai sebuah parti politik bukan lagi sebagai sebuah Gerakan Islam , sebenarnya merupakan satu episod untuk memudahkan usaha segelintir pihak yang kini sedang bekerja keras mahu mengikis penghayatan terhadap prinsip wala' , thiqah , ukhuwwah , dengar dan taat kepada arahan jamaah di dalam PAS .

-----------------------------------


Mengapa PAS perlu jadi dua dalam satu iaitu gerakan Islam dan parti politik? Kalau PAS jadi parti politik semata-mata, PAS bukan gerakan Islam. Kalau PAS adalah gerakan Islam, PAS tidak boleh menumpukan kerja-kerja parti politik semata-mata?

Kerja gerakan Islam ialah kerja tarbiah, perkaderan, amal tarbawi, elemen-elemen spiritual sementara kerja-kerja pilihanraya pula adalah kerja parti politik. PAS perlu jadi parti politik dan gerakan Islam sebab PAS melakukan kedua-duanya sekali. Macam mana?

Perlukah perjuangan PAS dijuzuk-juzukkan? Ini perjuangan PAS sebagai gerakan Islam dan ini pula perjuangan PAS sebagai parti politik. Di masjid PAS jadi gerakan Islam, di kotak undi PAS jadi parti politik.

Adakah gerakan Islam tidak boleh buat kerja politik dan parti politik tidak boleh buat kerja gerakan Islam? Sebab itu PAS perlu jadi kedua-duanya sekali, gerakan Islam dan parti politik untuk membolehkannya membuat kedua-dua kerja.

Tugas utama gerakan Islam ialah menyertai gerakan politik demokrasi. Tugas utama PAS sebagai parti politik pula apa dia?

Menjenamakan PAS sebagai sebuah parti politik itu bagaimana pula? Adakah parti politik perlu menjadi gerakan Islam untuk melaksanakan kerja-kerja tarbiah? Dan, adakah pula gerakan Islam perlu melakukan kerja-kerja politik untuk menjadi parti politik?

Maafkan saya sebab saya keliru dengan fikrah tersebut.

Saya tidak pasti, 'dualisme' ini, PAS sebagai gerakan Islam dan parti politik adalah cedokan daripada fikrah mana, dalam keadaan saya tidaklah 'bangang' sangat dengan buku-buku tokoh Ikhwan walau pun tidak semuanya saya telaah.

Saya fikir kita perlu hentikan kekeliruan ini. Mungkin ada disebutkan dalam buku-buku tokoh Ikhwan bahawa gerakan Islam bukan gerakan politik, tetapi itu untuk realiti Ikhwan di Mesir ketika Ikhwan belum menyertai pilihanraya.

Fikrah sebegitu adalah relevan untuk tempat, masa dan realiti itu. Realiti PAS kini bukan realiti Ikhwan pada tahun 1970 an.

PAS bukan bergerak di Mesir tetapi di Malaysia dan PAS tidak pernah berhadapan dengan realiti yang dihadapi Ikhwan di Mesir. Tidak pernah PAS tidak masuk pilihanraya. Malaysia bukan Mesir.

Hanya kebelakangan ini sahaja Ikhwan Mesir menyertai pilihanraya. Sebelumnya tidak. Sistem perkaderan Ikhwan, tarbiahnya, keahliannya adalah jauh berbeza dengan PAS. Apa yang Ikhwan buat adalah betul untuk realiti yang dihadapinya.

Tetapi, PAS bukan Ikhwan.

Kini PAS adalah parti terbuka, berbilang bangsa bahkan akan menjadi parti berbilang agama sekiranya wujud Dewan Penyokong PAS. Ketika itu bentuk PAS sebagai gerakan Islam pula bagaimana?

Saya katakan, mari kita mempermudahkan urusan. Kita kata sahaja begini, PAS adalah parti Islam. Full stop. Saya ulang, PAS ADALAH PARTI ISLAM.

Usah dikelirukan dengan sekejap gerakan Islam, sekejap parti politik. Ini kerja gerakan Islam, ini kerja parti politik. PAS adalah gerakan Islam dan parti politik, perlu kedua-dua sekali.

Tak boleh jadi parti politik saja, kena jadi gerakan Islam sama. Tak boleh jadi gerakan Islam saja, kena jadi parti politik sama sebab nak masuk pilihanraya. Aduh…letihlah begitu.

PAS ADALAH PARTI ISLAM. FULL STOP.

Kita boleh buat semua kerja sebab PAS adalah parti Islam. Nama pun Parti Islam Semalaysia.

Kerja politik, dakwah, tarbiah, panjat pokok, gantung poster, kacau bubur, ceramah, usrah, qiamullail, qunut nazilah, debat, wacana, forum, diskusi, dialog… apa-apa lagilah, asalkan untuk mendaulatkan Islam boleh dibuat kerana PAS adalah parti Islam. Bukankah semua kerja itu adalah kerja Islam?

Saya teringat cerita seorang guru Tauhid yang mengajar saudara baru mengenai sifat Allah. Katanya, "Allah itu ada, lawannya tiada. Wajib ada, mustahil tiada. Dalil adanya Allah, adanya alam ini."

Saudara baru itu keliru dan berkata, "Cakap betul-betullah, ada atau tiada. Sekejap ada, sekejap tiada, Sekejap pula, ada mau lawan sama tiada. Wajib, dalil, mustahil … itu apa? Cakap betul, ada atau tiada?"

Permudahkanlah, jangan menyusahkan. Bukankah itu ajaran agama kita?


Jadilah pemimpin kepada negara yang berdaulat

Posted: 04 Feb 2010 12:43 PM PST

Yang memungkinkan hilangnya nilai budaya, hilangnya etika kepimpinan dan perasaan kasih sayang kepada negara ialah apabila kita sudah tidak tahu lagi cara untuk mendapatkan perkara yang kita idamkan.

Saya lebih cenderung untuk mengarahkan pandangan dalam tulisan saya ini kepada manusia siasah yang begitu lancar mengeluarkan kata-kata cintakan negara, tetapi tidak begitu faham bagaimana hendak menzahirkan cinta mereka kepada negara yang bertuah ini.

Sebagai pemimpin yang telah diamanahkan yang paling utama ialah untuk memahami bagaimana negara ini terasas dan apabila kita memahami premis yang menjadi asas kepada kewujuddannya barulah kita memahami cara menyayangi negara.

Apabila kita sudah tahu perkara yang pokok ini barulah kita memahami cara kita mencari penyelesaian kepada apa-apa kemelut yang ada dihadapan kita.

Kita wajib mengetahui masalah pokok sebelum kita mampu untuk menyelesaikannya.

Kalau kita cuba melakukan sesuatu tanpa kita ketahui serta memahami isu sebenar, kita tidaklah ada bezanya dengan orang yang mabuk.

Orang yang mabuk kita boleh definasikan dari sudut hakikatnya; iaitu orang yang tidak tahu apa yang dibuatnya.

Tuhan kita pun tidak menerima amalan dan perbuatan orang yang mabuk; dan itu merupakan salah satu dari firmannya kalau kita mahu menerimanya sebagai manusia yang bertuhan.

Jika kita menghormati sebuah negara asing, tiada sebab kita tidak menghormati negeri-negeri yang dibawah naungan seorang Raja Melayu yang berdaulat.

Jika kita akui sesebuah negeri itu berdaulat maka sudah kemestian kita layani negeri dan rakyat negeri tersebut sebagai negeri dan rakyat yang berdaulat.

Jika kita lari dari asas ini maka yang akan kita hadapi ialah pandangan rendah mereka terhadap kita yang akhirnya kita pula yang marah dan menyimpan perasaan yang tidak baik terhadap mereka.

Kelantan dan Trengganu misalnya adalah dua buah negeri yang berdaulat maka kita wajib menrima kedaulatan negeri-negeri tersebut mengikut hakikinya.

Kenapa PETRONAS yang dipunyai oleh pusat itu mencari helah untuk tidak memayar Royalty kepada kedua buag negeri itu sedangkan itu sudah termaktub dalam perjanjian.

Sebaleknya kenapa pula Sabah dan Sarawak boleh pula mendapatkan Royalty tersebut? Kenapa ada perbezaan.

Kenapa Rais Yatim melenting dengan Tengku Razaleighmsedangkan TR memang pun menubukan PETRONAS itu atas arah Tun Razak untuk memberi nikmat kepada rakyat negeri-negeri tersebut.

Kenapa ada yang disayangi dan ada yang dibenci? Rais sendiri selalu menasihat kita dalam ucapan politik agar kita jangan bersikap 'benci merata-rata. Saying bertompok-tompok'?

Kalau tidak kerana politik masakan Royalty diganti dengan Wang Ehsan yang bertentangan dengan perjanjian dan tidak menghormati negeri-negeri yang berdaulat itu tadi?

Kenapa Rais menuduh TR berdolak dalik, kenapa tidak soal samada yang diperkatakan itu benar atau tidak? Kenapa Rais lupa dengan dolak daliknya selama ini. Apabila mengumumkan untuk membakar jambatan dengan Mahathir kenapa pula menghidu Dr Mahathir seperti kucing manja yang hendak menysusu?

Kenapa tidak kritik Dr Mahathir yang berucap pada 24hb Jun 2006 diTaman Melawati yang dihadziri oleh pemimpin tertinggi PAS semasa beliau mengkritik Abdullah Badawi dahulu.

Kenapa tidak dikritik Dr Mahathir yang mencerca President UMNO dihadapat pemimpin tertinggi PAS dan kenapa tidak nasihat Dr Mahathir untuk meluahkan perasaan melalui saluran tertentu?

Tiada siapa yang mampu menafikan ini kerana saya adalah Pengerusi Forum tersebut yang menjemput Dr Mahathir sebagai penceramah utamanya.

Sampai kehari ini Dr Mahathir mengecam UMNO, malahan beliau bertanggungjawab besar diatas kekalahan UMNO dalam banyak kerusi Parlimen dan Negeri dalam pilihanraya umum yang lalu.

Kelemahan Pak Lah memanglah menjadi penyebab utama tetapi Mahathir membuatkan UMNO bertambah parah.

Kenapa pemimpin-pemimpin kita yang benar-benar berdolak dalik tidak dijadikan isu?

Kita masih ingat bagaimana pemimpin UMNO menghina Raja-Raja Melayu pada krisis 1993 tetapi sekarang menuduh pihak lain tidak menghormati Raja-Raja Melayu yang berdaulat tadi?

Pada sesiapa yang boleh membaca semasa itu merasakan UMNO sudah hilang wadah ketika mengkritik Raja-Raja Melayu kita. Menghentam Raja-Raja Melayu bermakna menentang perjuangan UMNO itu sendiri.

Jadi yang mana satu yang kita perlu ikut? Rakyat menjadi keliru, dan apabila rakyat keliru, perpecahan dan percanggahan persepsi akan berlaku dan akhirnya membawa padah pada negara dan rakyat juga yang akan melata.

Krisis identiti yang dihadapi oleh UMNO sekarang wajib diperbaikki jika kita masih berminat untuk mendapatkan sokongan ramai.

Saya berharap pengakuan UMNO yang Raja itu adalah asas perpaduan rakyat saya hargai dan ramai yang menghargainya; tetapi biarlah konsisten jangan berdolak dalik lagi.

Jika hilang Raja-Raja Melayu hilanglah identiti kita. Jika kita hilang identiti, maka bangsa kita akan hilang dunianya.

Cukuplah setakat ini: secebis yang disebutkan tadi ialah untuk mengingatkan pemimpin-pemimpin kita supaya menjadi pemimpin bagi negara yang berdaulat dan merdeka, bukan menjadi pemimpin yang …………..

Akhirnya saya ingin menulis sepotong kata-kata dalam bahasa Inggeris yang pada saya sangat bernilai; 'Everything has got a moral, if you can only find it' (Lewis Carroll)


Sekian………………………………………………………..Aspan Alias.


Arabs Are Full Of Hotair

Posted: 04 Feb 2010 12:15 PM PST

From Ha'aretz (too lazy to link the darn story):

We will issue a warrant for Prime Minister Benjamin Netanyahu's arrest if it turns out Israeli intelligence was behind last month's killing of a Hamas strongman, Army Radio quoted Dubai's police commissioner on Thursday.

Dubai's police chief Dahi Halfan referred to the January 20 assassination of Mahmoud al-Mabhouh, who was reportedly responsible for the smuggling of Iranian arms to Gaza.

Benjamin Netanyahu, the Israeli prime minister, will be the first to be wanted for justice as he would have been the one who signed the decision to assassinate [Mahmoud] al Mabhouh in Dubai. We will issue an arrest warrant against him," Halfan told the U.A.E. site The Natioanl.

The Dubai police chief also said that the method used to kill al Mabhouh, was a Mossad method, but did not elaborate further.

On Wednesday, Dubai's police chief warned international intelligence agencies from working "behind our back," saying anyone who did so "should be wary of his own back.

Halfan added that that threat was also applicable "to any intelligence organization around the world, whether Mossad, Hamas or any other agency."

The Dubai police chief added that he believed the Hamas leader was in Dubai for business and not for any kind of arms transactions.

Halfan added that if Al-Mabhouh would have been interested in meeting Iranian officials in Dubai, as the Israeli media has claimed, he could have done so in either Syria or Iran itself.

The Dubai police commissioner refused to reveal the identity of the suspects linked to the incident, denying a Hamas claim that the assassins had entered the country by participating in Minister Uzi Landau's entourage, when he visited Dubai earlier that month.


RECYCLE Deja vu in sodomy charge ROSMA IF YOU HAVE GONE THRU WHAT ANWAR WENT THRU YOU WILL BE SELLING YOUR ASSHOLE WHOLESELL

Posted: 04 Feb 2010 08:43 AM PSTTHURSDAY, DECEMBER 17, 2009

Deja vu in sodomy chargeThe 'Sodomy 2.0′ version unfolded on June 28 when PKR de facto leader Anwar Ibrahim's 23-year-old former aide Mohd Saiful Bukhari Azlan lodged a police report. He claimed to have been sodomised by Anwar in a condominium in Damansara.

rosmah mansor
will the untouchable beautifully beastifull rosamah sent Anwar Ibrahim to jail?

rosmah mansor

Mansor is unperturbed by the many wild allegations hurled against her by hostile parties.
RELATED ARTICLE

If you think this is just Anwar's problem, then, think again because if the justice system in Malaysia is damaged beyond repair, then, all Malaysians could be confronted with situations like Kugan, Anwar and a whole host of other abusive and life threatening occasions experienced by the less fortunate.

To many, it was unreal. Ten years ago, Anwar had faced a similar charge which saw him being jailed until the conviction and sentence were overturned on appeal in 2004.

In the latest episode, he was arrested on July 16 by balaclava-clad police – a scene reminiscent of that in 1998 – but freed a day later after being questioned and made to undergo a medical examination.

His supporters claimed that the government would detain him pending trial, ostensibly to prevent his campaigning for the Permatang Pauh by-election. But when Anwar claimed trial on Aug 7, he was freed on a RM20,000 personal bond.

Much else has happened outside the courtroom, including the allegation that Deputy Prime Minister Najib Abdul Razak had a 'hidden hand' in the matter since he had met with Saiful prior to the complaint. Najib has denied this.

In 1997, Anwar wanted to go after a senior minister, who had been colluding with local authorities to alienate land in Johor, Kedah, Langkawi and Sepang. Of course TUN MAHATHIR won't have this happen to the then UMNO treasurer. In the 90s, the ACA and the AG opined that there was a case against Rafidah over the allocation of shares to her son-in-law. TUN MAHATHIR stopped the proposed prosecution. In the late 90s, the Director-General of the EPU was "caught" with a rather large bundle of cash in his office drawer by the ACA. Again, TUN MAHATHIR said "no" to the proposed prosecution.What would be different if the MACC had been in place at those times ?

THE DATES THAT EXPOSED THE MASTER CRIMINALS AT WORK

Everyone knows Pattail got promoted to AG

For his role in Anwar's case for sodomy

Maha Shithead purposely brought him

To stop and kill Anwar Ibrahim

They now trying to do the same scenario

Najis, Musang, Pattail, bastards, the trio

Trying, again to do it all over

But round one went to Anwar's favour

The judges have become brave and daring

Saying enough is enough to your raping

Of the court and the judiciary

With your repeated cases of sodomy

The exact dates Anwar received the support and assurance from the BN MPs cannot be ascertained by us. While, all these MPs have indicated support for Anwar, pending his return to Parliament, we can only approximate the beginning dates where initial negotiations were taking place, between end March 2008 and mid April 2008. This was the period immediately after the general election.

The master network of Mahathir is large! It spreads across the country. Their network has detected this movement from Anwar!

The criminals at work!

A clear picture of the crimes of these two evils are described here in the chronology of dates beginning 11th. May 2008.

11th. May 2008 – Najib met Mahathir (It is here the drama began, started by Mahathir in calling Najib a coward in April. The big evil engineered the small evil Najib to its front door. Needless to say the true drama that is going to be unfolded for the next few months began here, only to be polished later!)

The period between 12th May and 28th. June 2008, where all the make-up men, artists and props were designed to perfection to stage this truly Malaysian Mahathir-Najib drama! The drama needed to be staged fast to deprive Anwar from entering Parliament. On 19th. May, as per their master plan Mahathir left UMNO, together with Sanusi, etc. This created much interest amongst Malaysians and the international community, distracting every one from the actual complex drama that is being staged by Najib.

29th. June 2008 – Police report was filed by Saiful. Anwar took shelter at the Turkish Embassy. The international community condemned the police report. Their first drama nearly backfired. While the proof of innocence falls on Anwar's shoulder, the enemy is not waiting to waste time on this anymore, because the rest will be taken care of by their junior conspirators, to ensure that Anwar will be forever distracted and remain engaged in the framed-up sodomy.

16th. July 2008 – The enemies arrested Anwar and locked him up overnight. This was the day Anwar supposed to announce the resignation of his wife from the parliamentary seat. It was shelved. The world condemned and too many voices called for the release of Anwar. They had no choice. Anwar was released the next day. The criminal's first plan backfired completely. Please note that the criminals were aware of Anwar's every move, while Anwar was totally ignorant of plots against him. This is how all action-packed dramas are staged. We the people, the innocent fools watch silently not knowing whether there was a drama in the first place. We are always distracted by these criminals, who are so used to get what they want from us. They always show us their good side. This is what we call a plot within another plot! They will be at their best, when they engineer the worst!

31st July 2008 – Wan Azizah informed the press that she is resigning as a member of parliament.

6th August 2008 –The date of nomination and election was announced by the Election Commission. The enemies also announced that Anwar must appear at the police station, on 7th August, to formally charge him on the sodomy case. The criminals were planning again one more time before Anwar file in his nominations. This time to bury his political career once and for all. And lock him up for good after the formal charge.

"This is the actual time the criminals were furious with Raja Petra. Raja Petra became their deadliest enemy for releasing Dr Osman's SD on the same day at the point of arrest. Their plot again failed. Failed miserably. Anwar was saved by Raja Petra on this very crucial date. As expected on 7th August, Anwar was formally charged, but not detained in the lock-up."

10th August to 25th August 2008 – The criminals were trying very hard to destroy Anwar's political career between these dates. Anwar was alerted and our postings were featured in Malaysia Today warning Anwar of the plot to disqualify him on technical errors on his nomination papers. Anwar engaged another proxy should he be disqualified. Attempts were made on that day to disqualify Anwar, but the criminals got frighten after seeing

Anwar's huge crowd. The BN government brought its entire government machineries to canvass at Permatang Pauh. A foreign journalist told us; practically the capital of Malaysia was shifted to Permatang Pauh during these dates. Leaving the Parliament as a white elephant without MPs to transact its normal business. It was unprecedented in Malaysian election history. Mahathir's silence during this canvassing period was telling. For he and he alone knew, no way Anwar can be defeated in his home turf. Those who try are fools indeed! Najib headed this election campaign. The only catch phrase the entire leadership of UMNO was coached to speak about was sodomy, not their election agenda. Umno leaders and members were fools not knowing what game was being played by these two evils, except Tengku Razaleigh and Abdullah Badawi, for they knew too well what happens when these two evils get together.

Swearing and more swearing. While the testimony of Romlan did help, the entry of Tok Guru Nik Aziz during the last days of canvassing despite his illness changed the entire scenario. We believe this is the point of time Tok Guru knew what was really happening and what the evils were up to. Anwar won by a huge majority. Huge cracks appeared in the criminals' next course of actions. But they were not defeated by their cruel fantasies!

The evils plot on the night of defeat!

On this night of defeat, the criminals plotted to ban access to Malaysia Today and other "offensive" websites. They have to put a permanent stop to the ever increasing "danger" of Raja Petra and gangs. They started with Malaysia Today. The cries of the people went louder! Friends, please note that no one has accepted claim to this evil action so far! Each is trying to protect another, for they too are fools manufactured under Mahathir's factory! The proprietor of this factory may have changed, but the products manufactured remain the same!

The most sickening move of all is to plot to revise the budget of this country. To revise budget 2009 to appease Sabah and Sarawak. What sort of evils are these, running this country at the whims and fancies of their crooked minds! Don't they have a limit to their nonsense! Or they need to transgress all boundaries of morality to achieve their twisted aims! These are true evils at work!

28th. August 2008 – Anwar was sworn in as a member of parliament. Najib and Abdullah were absent. Perhaps this was the first day Mahathir looked really an outcast, with Anwar inside the parliament. Najib turned up only the next day, being the Budget day. That was the first time in the history of Malaysia; the budget was revised during the last moment to fit in the development programme for Sabah and Sarawak. This we knew was the work of Najib misleading Abdullah, the day before when both were absent in the parliament house. Najib was being educated well. Mahathir knew from the beginning that Anwar had the numbers. All these MPs would defect only if Anwar becomes an MP. Mahathir and Najib were plotting this game well. But Anwar is not stupid this time. He already prepared a much better reform programme which is more workable to the current and future well-beings of Malaysia. Anwar criticized Abdullah's budget for lacking competitiveness, which our economists agree.

5th September 2008 – Dr Osman appeared in front of the media for the first time. This has shaken Najib, a little. The criminals need to plan for their next course of action, but have to cover their tracts too. This is the delay they cannot afford. He knew now there is no way to implicate Anwar, bearing in mind that Anwar was also privy to KL General Hospital (2nd report), which Anwar declared during election campaigning.( Incidentally, the second report has also nullified Anwar from any wrong-doing.)

Najib's anger naturally would turn to Raja Petra as the main culprit who seems to be a constant stumbling block to all his grand plans. It was Malaysia Today which released the SD first. Najib knew unlike the private investigator's SD, he cannot fix up the SD of Dr. Osman this time around, because he already appeared in public to attest to the SD he made!

5th September to 10th September 2008 – This is the most crucial dates in their next grand plan. Their constant companion and an excellent scapegoat. Muhyiddin met up (the evil word is summoned) with Mahathir. Their grand plan is to get rid of Abdullah. And they also need to fix up Anwar, by transferring Anwar's case to the High court. They need to kill several birds but with many stones, unfortunately they aren't many left. Transferring the case to high court would be an easy plan, as Abdul Gani Patail is their own guardian at law. This is also the dates where Muhyiddin was instructed to inform Najib to proceed with their last game plan, to convince Abdullah to implement the Operasi Lallang in disguise (Mahathir's specialty, in times of duress.) Main target Anwar and Raja Petra. Strongest weapon, Islam and condemnation of leaders for Raja Petra. Threat of national security and financial security for Anwar. This factory does not seem to run out of product lines! But for how long!

The scheming Najib, with suggestions from the evil, Mahathir, also need to ensure that if everything else fails, his only recourse is time, which is falling short. His back-benchers club must be sent out to an unknown nation to study new techniques of producing newer products, which they need badly, as the product lines needed to be improved constantly with changing taste and time.

10th September 2008 – Anwar's legal team was taken by surprise, not knowing that the prosecutors planned to transfer the case to high court. The case was fixed for 24th September. Hearing completed. Judgment from Justice Komathy on 7th October 2008., in favour of Anwar. The case will remain in the lower court.

But on this same date 10th September. Muhyiddin made an announcement that Mahathir is interested in joining Umno, and the evil Mahathir made the same announcement. They always make "good" announcements in Malaysia to distract Malaysians from their crooked plots! This is a part of their grand strategy, protecting Najib, as otherwise Abdullah would not be happy. The crooked Najib must always be seen as neutral in these criminals' grand plan. Abdullah is a sacrificial cow in Najib's hand, when comes to implementations of tougher actions. He is a scapegoat used by Khairy for monetary issues of the government. A sleepy head Prime minister. Always dream big but poor in implementing all that he wants. A crook with his own boundary! A flip-flop man with a flip-flop team! All he needs, comforts and luxuries with no work done.

11th September 2008 – This is the most important date of the evil calendar. How many of the evils have met up, we don't know. Probably 5 to 7. We can tell you there are police, law and order, and BN leaders. We are not naming them, we are not certain completely.

1) To create confusion, instigating racist sentiments amongst people so that Anwar's agenda of taking over the government will not materialize. Any pea-sized brain will tell you; this is the specialization area of Khir Toyo! What a gift in waiting with Kelana Jaya gathering around the corner! Did he attend the meeting?

2) To arrest Raja Petra and detain him for good under ISA. Any pea-sized brain will tell you; this is a moment of opportune for Syed Hamid who is yet to reply to Raja Petra's letter seeking indemnities. (Raja Petra's letter was sent on 9th Sept, with ultimatum for action by 12th Sept). Did he attend the meeting?

3) To detain Teresa Kok, Sin Chew reporter (last minute added in, because Ahmad Ismail camp was not happy that he alone was punished) under ISA. This is their style. The government of the day can be run even by racist crooks, if their power base seems threatened in any way! These arrests are needed to create confusions and anger so that the public can take to the streets. Easing the way for interested parties to clamp down the country with an emergency rule! Any pea-sized brain will tell you, if all the arms of government are working together, they must have the yes man, Ismail Omar, to tag along. Did he attend the meeting!

4) To arrest Anwar Ibrahim under ISA. The original date of his arrest planned immediately after Raja Petra's arrest and before the Kelana Jaya gathering. If this does not work, then Khir Toyo specialist in monkey tricks can carry on with his act in the KL streets and if he fails there is a big circus waiting for him at Kelana Jaya! But to arrest Anwar, they have to face the condemnation of international communities. Were they prepared for it? Arrest they must! Any pea-sized brain can tell you that to arrest Anwar Ibrahim; you need the go-ahead from the two top men! Did Abdullah and Najib attend the meeting?

Raja Petra was arrested as planned on the 12th September, together with the other two. Huge outcries from the people and opposition leaders followed. Sin Chew reporter was released the next day, after a flip-flop announcement by Syed Hamid! The followers of orders normally are not experts in covering their tracts! Anwar must be arrested at all cost. More cries from the people and opposition leaders followed, including from their own camp, probably these off mould products do not conform to their "stringent" standards! The criminals plan backfired. Khir Toyo's plans too never succeeded! Huge outcries from the people but no one took the street! Khir began to know for the first time in his life, the other side of people's power! The pale face of him shows! BN leadership headed by Najib deputized by Abdullah (this is how the world perceive), feared for the first time. Mahathir too, we were told, true to his crocodile fashion, sheepishly condemned the ISA. What a splendid act! The evil engineer who brutalized the nation for 22 years suddenly realized ISA is cruel! What he did no tell, he has seen and thought worst than that. His twisted-leftist-Mugabe brain constantly churning and scheming evils non-stop, suddenly ran short of "ideas"!

The arrest of Anwar was called off just for a while, while these two "geniuses" paused for a moment, with their MPs having learnt much in Taiwan, planning to study casinos in Macao!

The change of government that was announced by Anwar never took place on 16th. September 2008.

This is the pause the criminals needed for a moment to focus on the removal of Abdullah. This is the reason why the criminals have spared Anwar for a moment.

But Raja Petra must always remain under detention. If Raja Petra is released, then he will destroy all their evil plans. The criminals know this well.

17th September 2008 – Najib became the Finance Minister. Is Abdullah so kind to switch the portfolio or Najib was taking instruction to take over the finance ministry. Muhyiddin on the other hand, under instruction from evil Mahathir, to press Abdullah to bring forward Badawi's stepping down date. Which Abdullah did, and announced he will step down in March. This announcement was made recently.Are we fools to believe that Raja Petra's case was adjourned for a long period of time until November 12, because the trial judge was too sick? Or Raja Petra must be kept away for a long period of time, for other "valid" reasons. But he must be kept away, like it or not! He is too dangerous when he is outside!

We will not comment on any event after 20th September, as a new set of events are unfolding. We are keeping track closely. Suffice to say at this time that Mukhriz will lose the election of Youth leader because Mahathir said so! If Mahathir says, then it is always true!

It is only Mahathir and Najib who know, the next game plan! Maybe there are others involved too in this scheme designed by the master conspiraAs long as the government is prepared to sign blank checks, the Malays may call themselves supreme but they'll always be counted among the the dismal progress of their ethnic group. 30% is not a big deal and I don't think any Chinese Malaysian begrudge them of that. And if those who have benefited from the NEP have been responsible citizens and go on to grow and multiply as all good stewards should, they would not The problem with all our Malay supremacist politicians is that they're too dumb to understand the reason for only have met the 30% target. They would have far exceeded it. Instead, the BN government and its kind give them a blank check. I don't need to be a Malay, but if I have an endless supply of blank checks, I'd be quite happy to splurge several millions on sheer indulgence. Why should I work my butt off when I can play in the world's playground of the rich?

The And it's not surprising that the author thinks some kind of dictatorship is good for Malaysia. We've had 22 years of Mahathir. We should not have to go through the same nightmare again. Yes we did grow, but it's all physical, and fleeting. We have failed to develop our most precious assets – human capital – which took flight and are still taking flight – perhaps more vigorously than cash belonging to foreign investors.

Brave ones with CONSCIENCE and INTERGRITY display their individuality and independence of spirit and mind. They CANNOT BE SUBDUED with intimidation and threats .SYABAS to Zaid and Yong for their open support of PKR AND PKATAN by their presence.

Saiful's complaint was challenged when a medical examination – done on the same day he lodged the police report – allegedly found no signs of sodomy.

He then swore on a Quran in a mosque to back his claim, but the shadow of political interference fell over this as well. The imam who witnessed the oath-taking said he was instructed to do so.

WHAT'S NEXT: The sodomy trial has not made much headway since August, as technical arguments have prevailed. The court is expected to hear the substantial arguments in the coming year.

Clash of the titans

Wouldn't something be amiss in Malaysian politics if the nation's top two leaders aren't pitted against one another? The year did not disappoint in this respect.

BN's disastrous showing in the March general election brought out a metaphorical keris in Umno – this time the business end of it was pointed at party president and premier Abdullah Ahmad Badawi.

Initially, it was unclear who was holding the dagger, given the groundswell of discontent over the coalition's 'gift' to the opposition – four state governments, failure to re-take Kelantan and voters' rejection of many veteran leaders.

Although 'undur Pak Lah' messages appeared on banners in public, Abdullah's decimated team backed his leadership. Former party head Dr Mahathir Mohamad merely intensified the noisy bombardment from the sidelines.

Abdullah came undone when the economy came under pressure due mainly to the spike in global crude oil price and the US credit crunch. There was no hiding the resentment now.

Adding to the panic, PKR's Anwar Ibrahim drummed up his claim of being able to take over the federal government by Sept 16. With Umno due to hold elections in December, the tussle at the top fed into the bickering at the bottom.

Abdullah finally reacted, swapping his finance portfolio for Najib's defence portfolio and holding out the lure of direct transition to his deputy. It might have worked except that Umno vice-president and senior minister Muhyiddin Yassin took exception to the cosy arrangement.

On Sept 21, at the Umno supreme council meeting, Abdullah was confronted by the very leaders who had supported him. They pushed him to state by Oct 9 if he planned to contest the polls, before the nomination process began.

In what appears to be a face-saving move, although Abdullah claimed that it was done to prevent the rift from widening, a compromise was struck with Najib.

Polls were moved to March and Abdullah agreed to relinquish the presidency – by convention, also the premiership – to Najib if the latter had enough support in the party. Najib took the post uncontested, with 98 percent of the nominations.

WHAT'S NEXT: There is trepidation about a return to the dark days of 'Mahathirism' under Najib's tenure, alongside talk that the out-manoeuvred Anwar is only biding his time to let the latter's skeletons out of the closet. Muhyiddin's moves merit a close watch as well.

Anwar completes his comeback

The Aug 26 Permatang Pauh by-election was called after incumbent Dr Wan Azizah Wan Ismail of PKR vacated the parliamentary seat, so that her husband Anwar Ibrahim could return to active politics.

Dubbed as the 'mother of all by-elections', it was held at a time of intense speculation about a takeover of the federal government by Pakatan Rakyat through defections from ruling lawmakers.

The contest was hyped by PKR as Anwar's 'road to Putrajaya', possibly as a morale booster for more BN parliamentarians to cross over to the opposition alliance.

Anwar had held the seat from 1982 but was unable to contest the 1999, 2004 and 2008 general elections due to his conviction for corrupt practice and subsequent five-year ban on participation in active politics. The prohibition was lifted in April this year.

During the 10-day campaign, BN played up the sodomy allegation against Anwar but PKR pulled out its trump card at the eleventh hour when an imam admitted that he was instructed to witness an oath-taking ceremony by accuser Mohd Saiful Bukhari Azlan.

The campaign saw money pouring into the constituency from both BN and PKR.

Anwar made a triumphant return with a bigger majority of 15,671 over his rivals – BN's Arif Shah Omar Shah and Akim president Hanafi Hamat – and was sworn in as Opposition Leader in Parliament.

WHAT'S NEXT: Watch the Jan 17 Kuala Terengganu by-election, the second since the general election in March. Will the BN make an impact or will it see the loss of another seat?

Public whipping for BN

When Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi announced the dissolution of the Parliament on Feb 13, many BN politicians thought that the 12th general election would see the ruling coalition retaining its two-thirds majority in Parliament.

However, Malaysians decided otherwise on March 8 after a 13-day campaign, and deprived BN of its majority in the House. The opposition won 82 out of 222 parliamentary seats, with an all-time high of 31 seats for PKR, 28 for DAP and 22 for PAS.

Equally devastating for them was that opposition coalition Pakatan Rakyat won four states and retained Kelantan – all of it contributing to BN's worst results in electoral history.

BN partners MCA, Gerakan, MIC and PPP all suffered heavy defeats, with casualties including their national leaders. Umno, which had claimed that it could win enough seats to form the federal government on its own, only won 79 seats, falling way below its projection.

Voters dealt the telling blow because of issues such as inflation, shortage of goods, fuel subsidies, rising crime, mismanagement, corruption, tainted elections and racial inequality.

Simmering anger among Indian Malaysians – long regarded as BN loyalists – resulted in a swing towards the opposition.

WHAT'S NEXT: PM-NAJIB Abdul Razak can expect a torrid time when he takes over in March, as he faces not just political turmoil but economic uncertainty – not to mention a waiting Anwar Ibrahim.


POSTED BY THE TAXIDRIVER786


Who is willing to risk a jail term for Anwar?

Posted: 04 Feb 2010 07:36 AM PST


Apparently quite a few people.

They have been lined up as alibi to prove that he was not having anal intercourse with Saiful Bukhari on that fateful June day

these people risk a jail term if they perjure themselves

I understand Wan Azizah risking here freedom for Anwar but I do nto understand why anyone else would want to risk everything for a person whose most famous claim to fame is his ego and massively overinflated sense of self importance...

For example MIER executive Director, Professor Ariff... who is apparently one of his strongest alibi..

doesn't ariff realise that his freedom will mean little to Anwar... kalau tak percaya tanyalah Ezam and those arrested with him for defending and championing Anwar...

They were nto even given second thought when he came out of jail

the only person who has Anwar's ears after all these years is Azmin Ali

Wan Azizah,...hmm jangan cakap telinga... yang lain pun tak tentu lagi tuu....


PKR to lodge police report against utusan

Posted: 04 Feb 2010 02:57 AM PST

After a closed morning session followed by a visit to the alleged crime scene, proceedings resumed in open court at 3.00pm. Defence counsel Karpal Singh kicks off the afternoon proceedings by urging Justice Mohd Zabidin Mohd Diah to cite Utusan Malaysia for contempt over its front page report titled 'Tak rela diliwat lagi'.
Views: 2
0 ratings
Time: 02:28 More in News & Politics


MPs,YBs… BN or Pakatan “Watch This”

Posted: 04 Feb 2010 05:10 AM PST


The people do not have "short memories' The legislators who have betrayed the peoples trusts will be "shot "not literally but voted out by the people who put them there in the first place. They will be termed "TRAITORS" and as PKR Treasurer William Leong puts it there are limits to what an assemblyman can and cannot do.

 Likewise in other BN parties there are disciplinary committees which takes care of TRAITORS OR RECALCITRANT PARTY MEMBERS.  Those who do the FROG JUMP will ultimatedly pay a heavy price. Don't turn round and tell us we did not tell you in the first place and do not blame the system.Blame yourselves..Watch the video clip…


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Kerajaan Negeri-Negeri berdaulat-2

Posted: 04 Feb 2010 03:59 AM PST

Saya telah mendapat sedikit desakkan dari pembaca blog saya untuk saya menyambung tulisan saya pada 2hb Januari yang lalu bertajuk 'States within the Federation are sovereign' dalam bahasa Malaysia.

Saya bersetuju dan itulah sebabnya kali ini saya menulis sambungan kepada 'article' tersebut dalam bahasa kebangsaan kita.

Sebagaimana yang kita sama-sama memahami, Malaysia adalah sebuah negara merdeka dan merupaka sebuah persekutuan yang dibentuk oleh negeri-negeri yang berdaulat, 9 diantaranya adalah negeri-negeri dibawah naungan Raja-Raja Melayu yang berdaulat.

Tidak ada kedaulatan kerajaan persekutuan jika tiada kedaulatan negeri-negeri yang bersekutu untuk membentuk persekutuan tersebut.

Selain dari negeri-negeri beraja 2 buah negeri 'Straits Settlement' Malaka dan Pulau Pinang dan disertai pula oleh Sabah dan Sarawak pada tahu 1963 dahulu maka gagasan Persekutuan Malaysia telah menjadi sebuah persekutuan yang lebih besar dari kita mula-mula mencapai kemerdekaan dahulu.

Sebelum Perekutuan Tanah Melayu dan selepas itu Persekutuan Malaysia setiap negeri-negeri ini mempunyai kerajaan yang berdaulat dan mendtadbir mengikut cara yang tersendiri.

Kerajaan ini mempunyai Raja masing-masing serta pentadbiran yang tersendiri. Apabila Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu wujud pada 1hb Februari 1948 dahulu Raja-Raja Melayu seta ketua-ketua kerajaan yang tidak beraja bersetuju untuk mewujudkan Kerajaan Persekutuan.

Kedaulatan kerajaan negeri-negeri itu merupaka 'attribute' yang sangat asasi bagi sebuah Kerajaan Persekutuan Malaysia yang mengamalkan sistem Raja Berlembagaan ini.

Didalam sesebuah negeri wujud dewan legislatifnya. Iairu Dewan Undangan Negeri dan pihak Eksekutifnya yang diketuai oleh Menteri Besar yang mendapat kepercayaan ahli-ahli dalam Dewan Undangan Negeri-Negeri.

Badan Kehakiman dan Perundangannya wujud dan selaras dengan kewujuddan Badan-badan tersebut di peringkat Persekutuan.

Disetiap negeri ada sejumlah kawasan-Kawasan Parlimen untuk menyempurnakan perwakilan negeri-negeri yang berdaulat tadi didalam Dewan Legislatif diPeringkat Persekutuan.

Kesemua 122 ahli-ahli Parlimen yang duduk bersidang di Dewan Rakyat itu datangnya dari kawasan dan Negeri-negeri yang mereka wakili.

DiDewan 'Senate' kerajaan-kerajaan negeri di wakili oleh wakil-wakil yang dicadangkan oleh Dewan-Dewan Undangan Negeri. Ini juga merupakan simbul kedaulatan kerajaan-kerajaan negeri.

Institusi Yang DiPertuan Agong juga adalah simbul kedaulatan kerajaan–keajaan negeri. Setiap Raja-Raja Melayu adalah ahli kepada Majli Raja-Raja dan disertai oleh Gabenor-gabenor negeri-negeri selat serta dari Sabah dan Sarawak.

Majlis Raja-Raja Melayu ini melantik salah seorang dari Baginda-Baginda Raja-Raja untuk menjadi Yang DiPertuan Agong dan perlantikan ini mengikut giliran yang memakan masa 5 tahun bagi setiap diantara Raja-Raja Melayu.

Sesungguhnya kedaulatan kerajaan pusat adalah kerana kedaulatan negeri-negeri yang bernaung dibawahnya.

Kuasa kerajaan negeri tetap besar kerana kerajaan negeri mempunyai kuasa keatas hasil bumi negara.

FELDA merupakan agensi kerajaan pusat, tetapi bagi FELDA membuka ladang-ladang untuk mendudukkan peneroka kerajaan negerilah yang bertanggungjawab untuk meluluskan pindah milik kerajaan negeri untuk FELDA tadi dan segala cukai-cukai tanah adalah kepunyaan kerajaan negeri.

Begitu juga lah dengan hasil minyak; ianya adalah kepunyai negeri bukannya kerajaan pusat.

Itulah sebabnya kerajaan Sarawak telah membawa kerajaan pusat kemahkamah untuk mengistiharkan yang kerajaan pusat tidak berhak keatas pengeluaran minyak dalam kawasan perairannya. Ini berlaku pada awal tahun 70an.

Maka itulah sebabnya Tun A Razak meminta Tengku Razaleigh untuk melakukan sesuatu untuk penyelesaiannya. Tun Razak faham yang negeri Sarawak adalah negeri berdaulat dan berhak keatas hasil mahsul yang ada didalam negeri serta perairannya.

Itulah sebabnya penubuhan sebuah syarikat Petrolium Nasional (PETRONAS) dicadangkan oleh Tengku Razaleigh dan diterima oleh Kabinet Persekutuan.

Tengku Razaleigh telah memulakan usaha untuk merealisasikan kewujudan PETRONAS dan usaha ini bukanlah suatu usaha yang senang seperti membaca ABC.

Beliau terpaksa berunding dengan kesemua kerajaan negeri yang berdaulat tadi untuk mencari formula yang terbaik untuk bagi kepentingan semua rakyat negara termasuklah bagi negeri-negeri yang tidak ada hasil minyak

Akhirnya diatas kesedaran bersama TR telah berjaya memujuk kerajaan-kerajaan negeri-negeri untuk berkompromi diatas premis hasil negara mesti dinikmati oleh semua rakyat seperti yang diidamkan oleh Tun A Razak.

Kerja keras yang dilakukan oleh TR bukannya senang. Selain dari berunding dengan kerajaan-keraan negeri beliau juga mendapat tekanan antarabangsa untuk menggagalkan usaha kerajaan kita untuk pengwujuddun PETRONAS seperti yang ada pada hari ini.

TR terpaksa menolak tawaran untuk beliau menjadi Ahli Jemaah Kabinet (Menteri) pada tahun 1974 kerana usaha menguruskan pembetukkan PETRONAS memerlukan masa, tenaga serta pengorbanan yang besar dari pihak Tengku Razaleigh.

Dengan usaha keras TR dengan rakan-rakan PETRONAS pun wujud pada bulan October 1974 dan bermula dai saat itu PETRONAS dan kerajaan-kerajaan negeri pengeluar minyak yang berdaulat tadi.

Maka terhasillah kerjasama PETRONAS dengan kerajaan negeri berdaulat tadi mengikat perjanjian sebagaimana yang tertulis didalam Akta Petrolium 1974 yang diluluskan oleh Parlimen dan Dewan-Dewan Undangan semua Negeri-negeri.

Dalam posting saya yang akan datang kita sentuh dan rongkai Akta ini untuk pengetahuan kita sendiri setidak-tidaknya, jika pun kita tidk mahu mengakui secara terbuka kerana hendak menjaga kedudukkan politik masing-masing.


Sekian………………………………………..Aspan Alia


SAIFUL WAS AT CONDO AS PER CCTV FOOTAGE

Posted: 04 Feb 2010 03:56 AM PSTMembers of the court in Anwar Ibrahim's sodomy trial today visited the alleged crime scene at a posh condominium in Bukit Damansara, Kuala Lumpur.


The visit took place after 'in camera' proceedings ended at about 11am.


About a dozen cars ferried the members of the court to the scene together with complainant Mohd Saiful Bukhari Azlan and the accused Anwar Ibrahim.

When Saiful disembarked at the heavily guarded comdonimium entrance, several women who were there jeered and hurled insults at him.


It is believed that the women had trailed the entourage from the Kuala Lumpur court complex.

Yesterday, Saiful told the court of how Anwar had allegedly made sexual advances to him at Unit 11-5-1 at the Desa Damansara Condominium on June 26, 2008.


Saiful was prevented from revealing further details yesterday as defence counsel Karpal Singh applied for the rest of the testimony to be heard 'in camera'.

The closed-door proceedings began this morning at 9.30am.


Members of the court spent about an hour at the condominium compound before heading back to the court.

LIVE UPDATES follow from the Kuala Lumpur High Court:

4.20pm: Court adjourns till 9.30am tomorrow.


4.10pm: Doctor at Pusrawi suggested that Saiful have himself checked at a government hospital.
Saiful said he then went to the Kuala Lumpur general hospital where he told one Dr Daniel that he was sodomised by the accused.


Saiful said the doctor passed him a note and he proceeded to the emergency ward to lodge a police report was lodged. One superintendent Jude Pereira was among the police that attended to him.

4.00pm: Saiful said on June 28, 2008, accompanied by uncle Tuah Mohd Halim, he went to Tawakal Hospital at about 1.00pm but was turned away because it was only operating for half-day.


Following this, he went to another private hospital - Pusrawi Hospital - and was tended to by Dr Mohd Osman Abdul Hamid.


3.45pm: Footage shows Saiful entering entering a lift at the carpark and leaving more than an hour later.


3.40pm: Computer used to play the CCTV footage freezes while screening footage of the condominium carpark.


Justice Mohd Zabidin orders Anwar to step out of the dock and stand closer to the screen, since the latter can't see clearly.


3.35pm: Court now viewing CCTV footage of Saiful in the condominium.


3.30pm: Justice Mohd Zabidin rules that there was no contempt of court, as contempt must be proven through in depth investigations.


He said the defence can make a police report on Utusan Malaysia report should they feel there is element of contempt in the news report.


3.10pm: After submissions by the defence, Justice Mohd Zabidin said the Utusan Malaysia use of the word 'lagi (again)' was "mischievous".


Court in recess for five-minutes in order for the judge to decide on the matter.


3.00pm: Defence counsel Karpal Singh kicks off the afternoon proceedings by urging Justice Mohd Zabidin Mohd Diah to cite Utusan Malaysia for contempt over its front page report titled 'Tak rela diliwat lagi'.


news courtesy of Malaysiakini


At the alleged crime scene

Posted: 04 Feb 2010 12:37 AM PST

Members of the court in Anwar Ibrahim's sodomy trial today visited the alleged crime scene at a posh condominium in Bukit Damansara, Kuala Lumpur.
Views: 2
0 ratings
Time: 02:57 More in News & Politics


Police claim shots fired in self-defence

Posted: 03 Feb 2010 11:49 PM PST

Police have defended their action in firing shots in self-defence in a criminal case in Gombak on Oct 30 last year. City CID chief Ku Chin Wah said that in the 4.30am incident, policemen on patrol came across a car that was being driven in a suspicious manner.
Views: 0
0 ratings
Time: 06:08 More in News & Politics


20100204_Zul_Consistent.avi.s.mp4

Posted: 03 Feb 2010 11:10 PM PST

Exclusive and explosive with Zulkifli Noordin with Malaysiakini!
Views: 0
0 ratings
Time: 01:56 More in News & Politics


5 Cara Dapatkan Info Terkini Kes Fitnah 2 Datuk Seri Anwar Ibrahim

Posted: 04 Feb 2010 02:20 AM PST


5 Cara Dapatkan Info Terkini Kes Fitnah 2 Datuk Seri Anwar Ibrahim:
5 Fastest Ways to follow Conspiracy Case on Datuk Seri Anwar Ibrahim:

1. FaceBook Fan Page DSAI
http://www.facebook.com/pages/Anwar-Ibrahim/16194831839?ref=search&sid=1050280454.1225754697..1

2. Twitter @AnwarIbrahim
http://twitter.com/anwaribrahim

3. TV Selangor
http://tvselangor.com/v2/

4. Sistem SMS Parti Keadilan Rakyat
How to subscribe?
Type: ON ADIL
sms to: 32300

5. Blog DSAI
http://anwaribrahimblog.com/


Email from

Sim Tze Tzin
ADUN Pantai Jerejak
State Assemblyman of Penang
12-J-2 Jalan Rumbia
11900 Bayan Lepas,
Pulau Pinang
Tel: +6019 472 8099
Fax: 04-2260633
Website: www.pantaijerejak.com
Blog: www.simformalaysia.com
facebook: simtzetzin@gmail.com
twitter: simtzetzin@gmail.com


[ADS] Terima Email Dan Dapatkan $$$ Setiap Kali Membacanya !!!
[ADS] Malaysia Online Contest, Promotion & Earning Blog!!!
[ADS] Earn $$$ From Your Website With Adbrite!!!


HOMEGROWN RADICALS Complacency is not an option

Posted: 04 Feb 2010 01:05 AM PST


HOMEGROWN RADICALS  Complacency is not an option
The American Muslim community should not brush aside facts by either taking a defensive posture or by being apologetic. The better path is to conduct honest soul searching and enact proactive measures that can avoid such attention grabbing headlines in the first place.
BY PARVEZ AHMED, FEBRUARY 3, 2010
Bad for our image
JACKSONVILLE, FLORIDA
An army major at Fort Hood guns down fellow soldiers, five young men arrested after traveling to Pakistan to join radical elements, a coffee vendor charged in a New York terror plot and a terrorism suspect in North Carolina is arrested. Such headlines involving American Muslims ought to be a source of concern for the community. A recent scholarly report (PDF) by researchers at Duke University and University of North Carolina at Chapel Hill asserts that the number of American Muslims vulnerable to radicalization is small but not negligible. Since 9-11, 139 American Muslims have committed terrorist acts or have been convicted or charged with terrorism. Less than one-third successfully executed their violent plots, with a majority of these violent acts being committed overseas.
The American Muslim community should not brush aside these facts by either taking a defensive posture or by being apologetic. Saying that only a handful of American Muslims are involved in terrorism while the vast majority of the community are productive citizens or asserting that America's wars in Iraq and Afghanistan are the source of such radicalization, while true does not solve the problem at hand. The better path for the community will be to conduct honest soul searching and enact proactive measures that can avoid such attention grabbing headlines in the first place.
In an ideal world, the misguided action of a few individuals will not invite scrutiny on the broader community. But we live in a world where the fear and misunderstandings about the Muslim community is pervasive. A recent survey by the Gallup Center for Muslim Studies found 53 percent of Americans view Islam unfavorably with 6 in 10 Americans reporting that they know little about Islam. While other religious extremists are portrayed as being outside the mainstream, terrorists who happen to be Muslims are characterized as representatives of their religion. Dalia Mogahed , executive director of the Gallup Center said to Bloomberg News, "Where a deranged person of a certain faith commits a crime in the name of their faith, we look at these incidents as someone misinterpreting faith. When a terrorist commits an act of violence in the name of Islam, it is often times framed as being devoted to the faith rather than being deviant."
The Duke-UNC report (PDF), while raising concern, commends the American Muslim community for the steps it has taken thus far to limit radicalization of its youth. These steps such as public and private denunciation of terrorism, nipping extremist ideas at their bud, social networking, and political engagement have been helpful but need of further enhancement for better sustainability. Among the ideas (not necessarily new or radical) that the community can use to prevent future radicalization are:
1. Political Mobilization – Increased political mobilization will stunt domestic radicalization by providing, "an example to Muslims around the world that grievances can be resolved through peaceful democratic means." American Muslims should use their social gatherings to mobilize politically. Merely demanding inclusion in the political process is not enough. No politician or political party will take the community seriously unless the community can demonstrate that they have the ability to deliver votes, money or both. Instead of presenting issues as "Muslim-centric" the community will be better served by making their advocacy "issue-centric." This will allow the community to gather allies across faith-groups who also have similar concerns. A broader coalition will increase the chances of success and success will draw out more members of the community to rally behind common causes. Success will also remove the cynicism that often permeates the community.
2. Relationship with Law Enforcement – The community has made efforts to improve relationship with law enforcement. Such efforts need to be sustained and enhanced. The American Muslim community has legitimate concerns about law enforcement's use of informants and agent provocateurs. However, these concerns cannot be addressed by cutting-off relations. If fact, the opposite needs to be done. Besides seeking regular dialogue with law enforcement, the American-Muslim community needs to encourage its youth to seek careers in law enforcement. Asking the FBI to include more members of the community in its Citizen's Academy will also be a step in the right direction.
3. Access – Sections of the American Muslim community consist of people who are immigrants, who may struggle to provide their families with basic necessities due to poor English language skills or lack of higher education. Parents often work double or triple shifts to make ends meet with little time to spend with their children, particularly the youth. This makes them vulnerable to unsavory social networks. The American Muslim community, in partnership with public agencies, need to provide, "community-building resources such as youth centers, childcare facilities, public health clinics, and English as a Second Language courses (Duke-UNC report)." This can mitigate any propensity towards radicalization.
4. Religious Discourse – The Duke-UNC report asserts, "Muslim-Americans with a strong, traditional religious training are far less likely to radicalize than those without such training." The community must invest in developing institutions that can teach Islam in a holistic way. In addition, there is an urgent need to review the types of lectures and khutbas being delivered at the local mosques. This is not to say that contemporary Islamic discourse in American Islamic centers is radicalizing Muslim youth. However, it is safe to say that the contemporary Islamic discourse in American Islamic centers is often too esoteric for the youth to find relevance to their day-to-day life. Religious consciousness is not possible without a social ethic. Thus religious discourse instead of being consumed with the trivial issues of halal (permissible) or hilal (moon crescent) should tackle issues that are contemporary to living in America. This will allow young people to appreciate that the solutions to their many problems can be found within their faith, creating a more positive attitude towards their faith and their country.
A recent publication titled, "Building Bridges to Strengthen America," (PDF) produced by the Muslim Public Affairs Council, cites a study (PDF) by Quintan Wiktorowicz outlining a path to radicalization. Knowing these steps can help the community and families spot trouble before they become a nightmare.
The first step towards radicalization is usually socio-economic-political discontent often precipitating a personal crisis that Wiktorowicz describes as, "…shakes certainty in previously accepted beliefs and renders an individual more receptive to the possibility of alternative views and perspectives." The identity crisis leads to seeking answers. People may find comfort in religion using a variety of methods such as personal social networks or the internet. If the seeker consciously or inadvertently were to engage with members of any extremist movement then the chances of radicalization increases as the, "[extremist] movement members attempt to convince seekers that the movement ideology provides logical solutions to pressing concerns." Successful recruitment occurs because individuals are ignorant of or lack access to mainstream religious knowledge. Empirical studies show that most terrorists lack religious knowledge and were secular individuals until just before joining an extremist group (see Marc Sageman's, Leaderless Jihad).
In the final phase, the recruit internalizes the ideology of the extremist group. Sustaining this state of mind requires isolating the individual from mainstream society. Radicals are often aloof, angry and excessively critical of society. Instead of seeking solutions to problem, they engage in the blame game, often making simplistic and stereotyping accusations that they themselves loathe when directed at their faith or community. An important caveat – not all people who are aloof, angry or excessively critical are necessarily radicals.
In a study (PDF) by the Dutch Clingendael Centre for Strategic Studies, the author provides a way to measure social integration (arguing that better social integration can reduce chances of being radicalized). The study asserts that there are ten social factors, which are necessary for social integration. The factors are:
1. Acceptance – an individual's perception for being accepted in society.
2. Welcome – an individual's feeling of being welcomed or warmly greeted by society.
3. Integration – an individual's involvement in activities outside of their own ethnic or religious groups.
4. Entitlement – an individual's feelings about their citizenship rights.
5. Equal Opportunity – an individual's perception of fairness in their professional life.
6. Social Access – an individual's feeling about being accepted in or have easy access to local clubs, sporting groups etc.
7. Loyalty – an individual's loyalty or allegiance towards their country of residence.
8. Citizenship Pride – an individual's satisfaction in being a member of the national community.
9. Social Values – an individual's attitude towards social values, such as freedom, human rights, etc., of the broader society.
10. Language – an individual's fluency in the local language of the country they reside in.
Scoring low on these factors increases the risk of radicalization. As is seen from these factors, the propensity to radicalize is a multifaceted and complex process. Community members need to proactively institute programs that allow young American Muslims to develop positive attitude towards their society. Some of these factors are outside the control of the community. And yet, if and when a problem surfaces, members of the community should engage with relevant agencies that can provide relief. For example, if a person feels that they are being discriminated in their jobs or badly treated when they go to the local gym, the community should seek immediate redress, understanding that the law is on their side. Brushing aside these grievances only makes the problem worse. Redressing grievances can engender positive feelings towards citizenship and foster loyalty.
Throughout his life, before and after the Prophetic mission, Prophet Muhammad (peace be upon him) participated in many just causes without regard to who initiated that good action. To Prophet Muhammad, the principles were more important than who initiated a good action. He did want to establish a tribal order. He wanted to establish a system of governance based on justice and a social order based on compassion. Here are three examples of Prophet Muhammad's inclusive and egalitarian vision:
1. The Fujjar War (this was before Muhammad was a prophet): This war was waged against some Arab tribes who violated the sacredness of Makkah in the sacred months. The sanctity of Kaabah was a tradition the Makkans had inherited from the upright religion of Prophet Abraham. This fight lasted for four years, and the Prophet's age at that time was around 15-19 years. He participated in this war side by side with his uncles. He defended his community from danger and he did so out of his sense that he should share in defending his homeland and fight off aggression and injustice.
2. Hilf Al-Fudul (The Pact of the Virtuous): A pact was reached in the house of Abdullah bin Jud`an. One of the principles outlined in this pact was that all the tribes who signed on to this pact will come to the defense of any person in Makkah who is oppressed or subjected to injustices. And they will do so regardless of the social status or ethnic origin of the victim. Later in his life, when Muhammad became a prophet he said (i.e. while referring to this alliance): "If I am invited to join a similar (alliance) now (after the spread of Islam), I will, surely, join it." The Prophet's participation in Al-Fudul Alliance reveals the positive attitude he took, for he considered himself part and parcel of the Makkan society, the community where he lived, where he earned his living from and expected die. He was eager to participate in good causes that benefited the society regardless of who initiated the action.
3. The Prophet's Response to SOS Calls: It is reported that during the time of Al-Hudaibiyah peace treaty, the Prophet was informed that a famine had afflicted the Makkan people, the same people who had driven him out of his home and killed members of his family. But upon hearing the humanitarian disaster that befell even his enemies, he sent Hatib bin Abi Balta'a with 500 dinars to buy foods for the poor and the needy among the Makkans.
Prophet Muhammad (peace be upon him) remembered God Almighty by engaging in the service of God's creations. He served God, by serving his fellow human beings.
Despite the many setbacks on civil liberties, America remains a land of the free. Muslims must use this freedom to effectively respond to the vigorous challenges to some of their deeply held beliefs. While speaking out against perceived affront to their religion or way of life they must uphold the right of others to offend without backing down from seeking ways to defend their own rights. This, of course, entails an unequivocal commitment to the rule of law. Citizens have the right to protest unfair treatment; and when they believe the law is unjust, they should work to change such laws. Promising integration lies in civic participation and political mobilization. Random violence targeting innocent civilians is immoral and ineffective. It can never be justified no matter how severe the underlying grievance. This message needs to be reinforced from the mosque pulpit to the kitchen table.
Parvez Ahmed, Ph.D., is a U.S. Fulbright Scholar and Associate Professor of Finance at the University of North Florida. He is also a frequent commentator on Islam and the American Muslim experience. This article was originally written for Message International.
Print-friendly | Email this |  Digg this |  Tweet this | Share on Facebook

HOMEGROWN RADICALS  Complacency is not an option
The American Muslim community should not brush aside facts by either taking a defensive posture or by being apologetic. The better path is to conduct honest soul searching and enact proactive measures that can avoid such attention grabbing headlines in the first place.


Sodomy II, Day 2 conclusion - Saiful and Sukma consistent- Anwar is domineering

Posted: 04 Feb 2010 12:45 AM PST

After visiting the condominium and getting a sense of what happened on the date mentioned, we now have a clearer picture of what allegedly happened to Saiful Bukhari and the kind of a person Anwar is.
If you compare Saiful's testimony to the one given by Sukma Darmawan, they are both consistent about Anwar's dominating and domineering nature.

Saiful told us yesterday how Anwar got angry when he refused and insisted on sex anyway
Listen to Sukma and see how he was manipulated into consensual homosexual act with Anwar and what Anwar asked him to do

also listen to the infamous Mat King leather telephone conversation between Anwar and hWan Azizah's tailor, Mior Abdul Razak


From conversation we can see that Anwar is quite forward when he comes to his sexual demands so the phrase "Can I Fuck You Today' is not out of character

anyway that is my pop psychology analysis from the second day of trial

the use of password ans secret location is also consistent with the previous cases where the favoured location was Tivoli Villa, again there is a pattern

he organises his tryst to be close to home so that should the need arise, he can be back with his family in short notice


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ZAHID HAMIDI - MILITARY SECRETS LEAKED TO A FOREIGN EMBASSY

Posted: 03 Feb 2010 11:07 PM PST


Defence Minister Zahid Hamidi disclosed Thursday that internal sources in the Armed Forces have been leaking military secrets to a foreign embassy.

Zahid said the leakage was discovered following investigations by the ministry's intelligence corps. He, however, declined to elaborate how long this has been going on but would make give more details later on.

Zahid said he would meet Prime Minister Najib Abdul Razak to discuss the matter soon.
He believed the alleged individuals "have been paid" to sell the information.

He said those responsible for the leakage have been given a stern warning. Further investigations are being carried out by the intelligence corps and the police.

news courtesy of Malaysian Mirror


ELECTION FEVER IN THE AIR AT SARAWAK

Posted: 03 Feb 2010 10:56 PM PST


Even though Sarawak's next election is only due in 16 months, polls fever is already being felt in the state. Barisan Nasional and Pakatan Rakyat leaders have criss-crossed the length and breadth of the state and are busily organising various functions.

"Many of the star hotels in Kuching have been fully booked between June and July for federal ministers," say hotel sources.

The unusually heavy hotel bookings have prompted political observers and politicians to believe that the state election is imminent. Some even suggest that the election may be held in July this year.

Sources close to the four component parties of the state Barisan have been told to get their machinery ready.

Confirming this, Tedewin Ngumbang, a Parti Rakyat Sarawak supreme council member, says: "Yes, it is true. We have been told to update our election machinery and get ready for election.

"Tedewin, who is also a close aide to PRS president and Minister of Land Development James Masing, says that he understands that as from March, which is the beginning of the five-year 10 MP (10 Malaysia Plan), BN will roll out massive development funds throughout the nation with special attention to Sarawak's Corridor Renewal Energy (SCORE).

Tenders for the Bakun Road to the proposed Murum Dam, the Bintulu/Tunoh/Baleh/Kotai road and Kapit/Song/Sibu road will be out soon. The three trunk roads are expected to cost close to RM2 billion.

There are also several major projects which are to be implemented under 10MP in other parts of Sarawak, details of which are yet to be announced.

Constant visits

Other indications of early election include the constant visits by Federal ministers to various parts of Sarawak, right from Lawas to Sibu, Kapit and Lundu.Rural and Regional Development Minister Shafie Apdal has announced that his ministry has approved RM3.4 billion to build more roads, houses and public amenities under the National Key Rural Area (NKRA). These projects are expected to be carried out between now and 2012.

Another factor that can help determine an early election is the decision of the Apex Court in Perak on Feb 9 in which the ousted menteri besar Mohd. Nizar Jamaluddin has challenged the legality of Zambry Abdul Kadir's state government.

Political observers see that whatever the court's decision, an early election is inevitable to determine which one is really the "government of the people". Although Zambry says that BN can win up to 34 seats in the state assembly, BN and Prime Minister Najib Abdul Razak are said to be dead scared of losing the Perak government to Pakatan Rakyat when such an election is to be held.

Thus, the observers reason, Najib wants Sarawak to hold a simultaneous election with that of Perak's, so that if the BN is to lose Perak, it will be counter-balanced by the victory in Sarawak.

BN political strategists think along the same line, saying a BN victory in Sarawak will have a cushioning effect and will save Najib from embarrassment assuming PR takes Perak.

For Sarawak, the Federal Government is confident of its victory. This victory is being assessed by Federal ministers who have been visiting Sarawak lately.

Apdal says: "BN is going to win the next election in the state judging by the feedback I received from the rural areas. "But, of course, we must not be complacent. We need to work harder to ensure we will win the election in a big way," he told BN supporters.

But Najib must ask Taib to hold an election simultaneously with the election in Perak. And observers believe that there is no reason why Taib should not agree, after all Najib has promised to inject massive development funds to Sarawak under the 10MP. And waiting for June next year to have an election is of little difference; it is a matter of nine or ten months away, so the strategists argue.

Solid and united

In the meantime, all BN parties have been told to put their houses in order and stop infighting.

Of the four BN parties in the state, Masing's PRS is perhaps more solid and united now after a three-year crisis. For SPDP and SUPP, they have some internal problems that may undermine their unity.

The problem in SPDP is more about personality, and with the right approach, it should be solved soon. Only SUPP has a major problem especially the "Dudong branch" issue that has been a thorn in its flesh for the past three years without any sign of it being solved. In fact it has gotten from bad to worse.

Some 28 branches of the party have asked for an extraordinary meeting to solve it, but their request has been turned down, setting a major clash between supporters of Wong Soon Koh, state assemblyman for Bawang Assan, and Dr Soon Choon Teck, state assemblyman for Dudong. Both of them have been in the centre of the crisis with neither one prepared to give way, resulting in the problem being dragged on and on affecting not only SUPP branches and members in Sibu, but also statewide. Both of their supporters are at each others' throats.

The effect of this divide may put the state seats in the midst and lower Rajang basin in jeopardy. Seats like Repok, Dudong, Pelawan and Bawang Assan are sure to face an uphill battle if the previous election results are any indication. SUPP has already lost Meradong and Bukit Assek to DAP in the last election.

The other BN component party, PBB, which is the backbone of the state government, will be holding its triennial general meeting early next month. Apart from strengthening its unity, election preparations are expected to be one of the meeting agendas. As PBB president and Chief Minister Abdul Taib Mahmud is known to have employed an iron-fist rule in the party, he will not tolerate any conflict or diverse views in the party. For him, the next election can be his last leading the state BN. In all the past elections, except for the 1987 state election when the opposition won 20 out of 48 seats, Taib has delivered absolute victories in the 29 years of his leadership.

Opposition front
On the opposition front, Pakatan Rakyat has also made some early preparations, such as the drafting of its manifesto and talks on seat allocation among PKR, DAP, PAS and SNAP. Initial discussions were held late last year.

"The seat allocation should be finalised after the Chinese New Year in order to ensure a one-to-one fight against the Barisan Nasional. By then we should know which seats each party will contest," says Baru Bian, State PKR chairman.

DAP is expected to fight SUPP in Chinese-majority seats, while PAS and SNAP will contest in some Malay and Iban seats respectively.

For PKR, it is eyeing some 29 Dayak, four or five Malay, and one or two Chinese constituencies.

PKR's other preparations include profiling of each and everyone of the constituencies, training of its grassroots and branch leaders, carrying out voter registration and membership exercises through the length and breadth of the state.

"The profiling of the constituencies is very important so that we will know the number of male, female and young voters, the pattern of voting, campaigning issues, development projects that have been carried out in those areas, the problems of the people and, at the same time, identifying potential candidates," said Granda Aing, vice president of PKR Sarawak.

On its training programme, he said: "Our Akademi Keadilan Rakyat (Ark) has just completed a number of workshops to train trainers who will return to their respective areas and conduct their own leadership skills training, campaigning techniques, and polling agents and counting agents (PACA) training," Granda said.

A PKR adviser, Wan Zainal Wan Sanusi, who was with Granda said: "PKR is really serious this time to unseat the present BN government. We want to change the government, and we hope the people will support us. This time it is the best opportunity," he said.

news courtesy of Malaysian Mirror


The Trial: The Sequel

Posted: 03 Feb 2010 10:15 PM PST

This is like a bad sequel. In fact it is a very bad sequel even before the idea of a sequel started. It is bad to have been charged in court for sodomy once... now Anwar goes trough it all over again. I think that is a world record there.

Something that I figured over such cases is that it must be a trend thing. Not enough with just normal adultery, we just have to go one step higher.... Sodomy. I would not pass judgement since there is no point until proven guilty but the possibility can't be denied too. It's like show business.... we have powerful politicians in the so called case of Brokeback Mountain. If this was Hollywood the production would be in epic proportions.

Happily said the accused seems not bothered. Why should he? It is a sequel, so it would be a piece of cake. However this time around I think the public knows that this is a tiring and long case. Chasing semen, swabbing asses and testing mattresses.... every single towel inspected. But what is this all for? Just to send one old man away for a long time? How much will it cost to keep this case running?

Trust me, no one would care. It is just another Anwar Sodomy case. We heard that once too many times already. Can we move on now? Seriously..... I think there are single mothers who are more deserving to get child support than this back breaking case.


Zul: Anwar should've been neutral on Allah issue

Posted: 03 Feb 2010 08:44 PM PST

EXCLUSIVE As a statesman, PKR de facto leader Anwar Ibrahim should have taken a neutral approach to the 'Allah' issue instead of adopting a partisan attitude, says outspoken leader Zulkifli Noordin. According to the Kulim Bandar Baru MP, he had even argued the controversial matter with Anwar, telling him that there are two conflicting and extreme stands either in favour of Christians or Muslims.
Views: 1
0 ratings
Time: 03:05 More in News & Politics


Sodomy Conspiracy Number Two - By R Sivarasa.

Posted: 03 Feb 2010 10:10 PM PST

Sodomy Conspiracy Number Two: Part 1

It has been just over 11 years since Anwar Ibrahim, newly sacked as deputy prime minister, was first slapped with trumped-up charges of sodomy and supposed corruption (abuse of power), and subsequently put through two trials which were condemned around the world as manifestly flawed and politically motivated.

As a result, he spent six years in detention in Sungei Bulu Prison, in solitary confinement throughout, with contact allowed only with his family and lawyers.

Finally, after his nemesis, former Prime Minister Dr Mahathir Mohamed, went into reluctant retirement in October 2003, Anwar was acquitted and released on 2 September 2004 at the final level of his appeal against the conviction for sodomy.

Now the nightmare is starting all over again. (The new trial has been fixed to run for a month from Jan 25).

On 16 July 2008, Anwar was arrested on a new sodomy charge, after a report was lodged on 28th June 2008 by a junior aide in his office, Saiful Bukhari. Anwar says that the charge is, again, politically motivated, and a renewed attempt to scuttle his political career which has revived dramatically, against all the odds, since his release.

Most people both inside and outside the country agree with this assessment.

The new case replays an old script with new actors. The current script also shows the previous episode's features of political interference, manipulation of officers in the AG's Chambers and police, and falsification of evidence all arising from a political conspiracy to stop Anwar's political career.

A truly suspicious case

There are many facts about the current allegations made by Saiful and his behaviour which are already in the public domain. These facts speak for themselves and immediately show the lack of substance in the fabricated case.

Saiful claimed in his police report of 28th June 2008, made at Hospital Kuala Lumpur (HKL), that he was sodomised by Anwar on the afternoon of Thursday 26th June 2008 at a condominium in Bukit Damansara. His version to the police in his police statement appears to allege that he had been assaulted about 8 to 9 times against his will by Anwar over the previous two months. In his police report made two days later on 28th June 2008, he claims that this incident of sodomy was also against his will.

This version immediately raises suspicion as to why this so-called "victim" is sodomised 8 to 9 times against his will over two months and yet made no complaint to the authorities. During that time, he was in regular contact with Anwar and all the other office staff at Anwar's office.

It has also been revealed that on Wednesday 25th June 2008, the day before the last so-called assault on Thursday, he had met with a senior police officer, Senior Assistant Commissioner Rodwan Mohd Yusof (then Deputy Director of Criminal Investigation Dept of the Royal Malaysian Police Force, now CPO Melaka), in the Concorde Hotel in KL in Room 619.

When asked by journalists about this meeting, Rodwan said he had no comment. Rodwan had played a key part in Anwar's 1998/9 cases. In particular, he was notorious for his role in illegally using Anwar's blood sample for DNA testing and was also embroiled in allegations of planting fabricated DNA traces on the infamous mattress brought to court.

In the first trial in 1999, the DNA evidence was so discredited that even the hostile trial judge Augustine Paul was forced to expunge the evidence to assist the prosecution.

It has also since been revealed that the "victim" also met the current Prime Minister, Najib Tun Razak (then the Deputy Prime Minister), a few days prior to the alleged incident.

What is interesting about this revelation is that Najib initially denied meeting Saiful to the media, then admitted it, then said the meeting took place because Saiful (a university drop-out) was asking him for assistance to get a scholarship, and then told the media that Saiful said he was sodomised by Anwar and looked traumatised during their meeting.

Saiful's behaviour after the so-called assault on that Thursday also raises questions.

The next morning, Saiful went to the Anwar's office as usual. He made no complaints to anyone and appeared quite normal. Later that day, he attended an Anwar Ibrahim Club event at Anwar's house, at which Anwar was also present. There he helped serve coffee to the dozen or so persons present, showed no signs of fear or anxiety, and was able to sit and stand without showing any signs of discomfort.

At 2 pm the following day, which was a Saturday, Saiful went to a private hospital called Pusat Rawatan Islam (Pusrawi) in Jalan Tun Razak. There he complained to one Dr. Osman that he had had pain in his anus for a few days and that a "plastic" item had been inserted.

A proctoscopy examination by Dr. Osman showed no physical signs of penetration and a normal anus and rectum. After the examination, he then told Dr. Osman he had been sodomised by a VIP and was then advised to go for an examination at a government hospital.

Despite HKL being virtually across the road, it took Saiful two and a half hours to get there. At HKL, where he reported that he had been sodomised, he was examined by three specialist doctors, which was a very unusual procedure in itself.

These three doctors, in their official report, have stated that there were no "no conclusive clinical findings suggestive of penetration to the anus" again reinforcing the conclusions of Dr. Osman.

Any objective investigator would have understood that a prosecution for sodomy would get nowhere in the light of such clear medical evidence. No objective prosecutor would have allowed the case to progress.

Here we see the opposite – the investigation being driven fully, although the medical evidence from the outset ruled out penetration. The malice in the investigation further confirms the involvement of political motives.

This investigation was pursued despite the medical findings, which would have been made available immediately to police investigators. Swabs taken from Saiful suspiciously took two days to reach the chemist lab for analysis.

We know now that the prosecution will rely on purported DNA evidence to attempt to prove that Anwar was involved in an act of sodomy with Saiful without his consent.

How a 61-year-old man with a bad back can force himself on a fit and tall 24-year-old will be an interesting question for all observers of this political trial.

The other interesting question will be, in the light of the emphatic medical evidence that there are no clinical findings even suggestive of penetration, the lack of credibility of any DNA report purporting to show Anwar's DNA was found in Saiful's rectum.

Such a report would in fact raise suspicion about the credibility of such DNA evidence – i.e. that such evidence had been fabricated or tampered with, which is easy to do with DNA evidence, especially when the perpetrators are the investigators themselves, as in the 1998 trials.

Sodomy Conspiracy Number Two: Part 2

This is not the first time–in a court case in which Anwar Ibrahim or one of his close associates is the accused–that the prosecution is depending on fabricated evidence.

The cases of 1998 and 1999 were replete with incidents of manufactured confessions, fabricated DNA evidence and suppression of evidence on the part of the police and the senior prosecutors involved.

Several quick examples can be given. Attorney General Gani Patail, who was one of the senior DPPs prosecuting Anwar in 1998, was exposed this year as having fabricated medical evidence in the form of medical reports in the investigation into former IGP Rahim Noor's brutal assault of Anwar on the night of 20th September 1998.

After the world saw Anwar's black eye, there was a huge outcry and widespread international condemnation. A police investigation then followed.

The Investigating Officer for the case, Dato Mat Zain, confirmed in a letter to the MACC in April 2009 that Gani Patail was actively fabricating false medical reports with the assistance of Musa Hassan (now IGP) in an attempt to suggest that Anwar's injuries were self-inflicted along the lines of a suggestion made publicly by Dr. Mahathir.

Fabrication of evidence against Anwar also went on in related cases involving individuals connected with Anwar.

Gani Patail was implicated in serious charges of threatening Nallakaruppan with the death penalty to force him to give false evidence against Anwar. This was exposed in the form of a statutory declaration by Nallakaruppan's lawyer Manjeet Singh Dhillon, who was a direct witness to the blackmail and extortion that Gani perpetrated.

Federal Court judge Steve Shim in the case of Zainur Zakaria v PP [2001] 3 CLJ had this to say of Anwar's application to disqualify Gani and Azahar Mohamed as senior prosecutors in the 1998 case because of their involvement in threatening Nallakaruppan with the death penalty to get him to assist in the fabrication of evidence:

"In the circumstances, was he not justified, on a prima facie basis, in complaining that AGP (Gani Patail)'s conduct at the meeting on 2 October 1998 was an attempt to get Nalla to fabricate evidence in order to perfect charges against him for other alleged sexual offences?"

Judge Augustine Paul did not disqualify Gani. Instead he found Anwar's solicitor, Zainur Zakaria, in contempt of court for filing the application and sentenced him to three months in prison. Gani went on to become Attorney General. Azahar became a High Court judge.

Sukma, the adopted younger brother of Anwar, was arrested in September 1998 as well, and held incommunicado for 14 days.

His lawyer's repeated requests to see him were rejected. He was subjected to mental and physical torture until he made a confession to committing sodomy with Anwar.

The police officer named in the Court of Appeal judgment responsible for this was Musa Hassan, now Inspector-General of Police.

A physical examination by one Dr Zahari Noor showed there was no evidence of penetration. This report was known to the prosecution, who suppressed it when Sukma was produced in court to plead "guilty" based on his purported confession. The court prevented the lawyer appointed by Sukma's family from speaking on his behalf after an objection by the prosecutors (Gani Patail and Yusuf Zainal Abiden).

The Court of Appeal in the reported judgement of Sukma Darmawan Sasmitaat Madja v PP [2007] 4 CLJ 697 had this to say in June 2006 of the case:

"Here we have a case of an improper conduct of a prosecution by the intentional suppression of evidence favourable to the defence. And there can be no clearer case of an injustice where the plea of guilt is alleged to have been induced by illegitimate pressure."

Dr Munawar Anees was arrested and detained under similar circumstances. He too was held in incommunicado detention, tortured and forced to make a false confession under duress of sodomy with Anwar.

Unfortunately for him, all the appellate courts he faced were hostile. Judges like Low Hop Bing J in the Court of Appeal, together Zaki Tun Azmi (the current Chief Justice), Zulkefli Makinudin J. and Nik Hashim J. in the Federal Court have made sure that Dr. Munawar's demands for justice and to have his case reopened for a new trial were turned down.

They made sure that Dr. Munawar would never be able to expose the ordeal he experienced in 1998 at the hands of the police, prosecution and courts in a new trial.

His application to review the earlier Federal Court decision was turned down very recently–on 28th December 2009 by a Federal Court panel comprising of Arifin Zakaria J., Raus Sharif J. and Mohd Ghazali Mohd Yusuf.

The clear contradiction between the treatment of Sukma's case and Munawar's case at the appellate courts is obvious.

In any criminal legal system, when a confession is challenged on the grounds that it is involuntary, the accused is automatically entitled to a full hearing on its voluntariness.

This safeguard is even more important when a guilty plea was recorded on the basis of that involuntary confession.

Regrettably the highest courts in Malaysia have lost sight of such fundamental principles.

By their actions, they have legitimised serious crimes committed by police and prosecutors in the case of Dr. Munawar, who was arrested, detained and tortured into making a false confession and then jailed for six months, the purpose being to tarnish Anwar's name by association.

Sodomy Conspiracy Number Two: Part 3

Gani Patail is now Malaysia's Attorney-General, and Musa Hassan its Inspector-General of Police.

Both have been implicated by investigating officer Mat Zain in the serious crime of fabricating evidence in the investigation into the infamous black-eye incident.

The investigation of the current case against Anwar Ibrahim is under the control of the police, who are under the direction of Musa Hassan.

The malice in the police investigation became obvious when armed policemen with balaclavas arrested Anwar at about 1 pm just outside his home on 16 July 2008, about two and half weeks after Saiful's report.

The arrest was completely unnecessary as Anwar's lawyers were to accompany him to the Kuala Lumpur police headquarters at 2 pm that day to attend a pre-arranged and agreed appointment with police investigators to record his statement.

Yet he was arrested as if he was a fugitive. Anwar was also held overnight in jail. Again, this was malicious and completely unnecessary.

He slept on the cold concrete floor, aggravating his old back injury. The reason given by the police for the overnight detention was that he had to finish recording his statement. His undertaking to return the next morning at an agreed time was rejected. It is now clear that he was held overnight in an attempt to illegally obtain DNA samples from him.

The political nature of the Saiful allegation was again confirmed when Saiful took part in a highly publicised purported "oath" in the Federal Territory of Kuala Lumpur Mosque on 15 July 2008 in the presence of Ustad Ramlang bin Porigi, one of the imams there.

Subsequently, in August, Ustad Ramlang revealed that he was directed by the Head of the Department for Islam and Islamic Affairs in Kuala Lumpur (JAWI), Dato Che Mat bin Che Ali, to be present there to witness the so-called oath taking.

For making this revelation publicly, Ustad Ramlang was then transferred to the "finance" department of JAWI and, a few months later, subjected to disciplinary action.

Political interference is also demonstrated in the handling of the qazaf complaint filed by Anwar against Saiful on 9th July 2008 with JAWI. Qazaf is the offence in syariah law of publishing a libellous statement against another, particularly in relation to sexual conduct.

The enforcement department of JAWI completed its investigations within a few months and recorded statements from Anwar, Saiful and other relevant witnesses.

JAWI has not declared to date that there is no offence committed by Saiful. At the same time, no prosecution of Saiful has been initiated.

The JAWI officials have been directed by the Minister in charge of Islamic affairs not to take any action against Saiful, on the pretext that the sodomy case is pending.

This is wrong as the jurisdictions are separate and independent, and it again shows political interference in the case.

Sodomy Conspiracy Number Two: Part 4

There is serious concern about malice and bias on the part of the prosecutors.

Attorney General Gani Patail signed the certificate transferring Anwar Ibrahim's current case from the Sessions Court to the High Court.

Yusuf Zainal Abiden, the senior DPP leading the prosecution team in the current case, was deeply involved in the Sukma case and also in Anwar's prosecutions in 1998. Others in the prosecution team were also involved in the 1998 cases.

Given the bias and bad faith the prosecutors showed in the earlier cases, Anwar is justified in worrying that he will again not get a fair trial.

Indeed, this bad faith has already been manifested in the question of discovery of documents and evidence in the current case.

The DPPs did not entertain repeated requests by Anwar's lawyers for documents relevant for preparation of the defence, such as the witness statements of Saiful and others whom the prosecution will call, medical and forensic reports, and notes.

Anwar then made an application for these documents to the High Court trial judge, Justice Zabidin Mohd Diah, who granted it. The prosecution appealed, resulting in the Court of Appeal setting aside the judgement. Anwar's appeal to the Federal Court is pending.

Given the political stance that the current Federal Court judges took in the Munawar case, there is not much hope of a positive outcome.

Despite the fact that Anwar's appeal to the Federal Court on the key issue of production of documents was still pending, the High Court judge on 6 December 2009 appeared to be under pressure to fix early dates for the trial. He scheduled a month-long trial beginning on Jan 25th 2010. (The starting date was recently moved to Feb 2.)

The same judge had said earlier that the trial dates would not be fixed until the issue of the production of documents was decided in the appellate courts.

The fairness of the trial that Anwar will face is already in question by the denial of documents that are important for preparation of the defence.

In criminal trials in most other jurisdictions, an accused will be given, prior to the trial, the witness statements of all witnesses whom the prosecution will call to testify against him and all documents that will be produced by those witnesses.

This procedure ensures fairness to all parties and prevents delay to the trial.

The trial of Anwar will, despite provisions of the law to the contrary, will now proceed very much in the old style of trial by ambush.

The details of the case for the prosecution and many key documents will be seen by the defence for the first time only at the trial, putting the accused and his lawyers under immense and unfair pressure.

Sodomy Conspiracy Number 2: Final

The key dimension of Opposition Leader Anwar Ibrahim's trial will remain the political character of the prosecution and the interests of certain involved parties, in particular Attorney General Gani Patail, Inspector General of Police Musa Hassan and Prime Minister Najib Abdul Razak.

Anwar and the Pakatan Rakyat have subjected them to severe criticism in and out of Parliament, Gani for his own criminal conduct in the "black eye" investigation, his failure in ensuring any prosecution for many cases of serious corruption, in particular in relation to the corruption and other crimes exposed through the V.K. Lingam video clip saga; and Musa Hassan in relation to credible allegations of his own criminal conduct and corrupt links with leaders of underworld gangs such as B.K. Tan and Goh Cheng Poh.

Anwar's public criticism of the current Prime Minister's suspected involvement in corruption in the government purchase of Sukhoi jets and Scorpene submarines is a matter of record.

Anwar has also repeatedly called for Najib to allow for an impartial investigation to clear his name of credible allegations of his and his wife Rosmah's link to the infamous murder of the Mongolian model Altantuya Shaaribuu, who private investigator P. Balasubramanim said had an affair with Najib and was connected to the same arms deals.

In July 2008 and February last year, Anwar filed police reports against both Gani and Musa for their roles in the fabrication of evidence against him in the "black-eye" investigation in 1998 and also for abetting in the filing of a false police report on the night of 20th September 1998 in relation to his arrest at his home in Bukit Damansara.

None of these reports has resulted in any prosecution although one former Federal Court judge held the view that Gani did commit criminal wrongdoing in the "black-eye" investigation.

The manipulation of state agencies such as the police, the Attorney-General's Chambers and other state agencies and the judiciary, as happened in 1998, are happening again in the current case.

What is at stake here is not a simple criminal case. What is really at stake here is the use of this framed-up case as a political weapon to stop the advance of Anwar and the political movement that he leads, which threatens the very existence and future of the current Barisan Nasional government and its key leaders.


Courtesy of Free Malaysian Today


No comments: